Gönderen Konu: hareret yapmadan conta nasıl yanar ya!!?  (Okunma sayısı 32015 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: hareret yapmadan conta nasıl yanar ya!!?
« Yanıtla #60 : Nisan 18, 2010, 21:59:15 »
ben de görmüştüm 98 avensis. 1 hafta susuz binmiş şehiriçi trafikte. ibre normal görünüyor yani anlamak mümkün değil. adam kalorifer arızası diye getirdi. ben de gaz geçişinden anlıyorum. gaza geçmesse içime bi kurt düşüyor hemen. gaz miktarını kontrol etmeden devirdaimi kontrol ediyorum.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Nisan 18, 2010, 21:59:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Nisan 18, 2010, 22:30:35 »
Devirdaimi değiştirmenin maliyeti nedir hocam?

Benimkinede devirdaim kesmiş, yakın zamanda değiştirirsen iyi olur dediydiler :)
ben yetkili serviste değiştirmiştim ümitim yaa, son girdiğim bakımdır..o güne kadar hep yetkili servisteydim, o sondu :) triger ve devirdaim toplamda 700-800 gibi bir şey tutmuştu
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
  • Araç: Starlet
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #62 : Nisan 23, 2010, 22:10:01 »
Olay yaşanalı biraz olmuş sanırım ama geçmiş olsun yinede. Benimde geçenlerde başıma geldi su pompasına giden hortum radyatorun sorunu ve benimde yüksek devirde sürmemden dolayı yarıldı hararet yükseldi ama çok şükür 20 tl ye hortum alarak halletdik
||||  Got Boost ?  ||||  No More V-TEC !  ||||

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mayıs 01, 2010, 13:09:07 »
Hararet göstergesi yükselmeyebilir ama araba o esnada hararet yapmıştır,nasıl oluyor derseniz bu eski tip lpg'lerde araba gazda uzun süre gidince motor içi hararet çok yüksek seviyelere geliyor siz ibrede birşey görmüyorsunuz ama araba hararet yapıyor ve sonuçta conta yanıyor

4A-F'ler bu konuda inanılmaz dayanıklı,benim eski öğretmenimde 91 GL vardı onun arabasıyla klima açık 170'le gidiyorduk 4'te baktım hararet tavanda dedimki herhalde bozuk o şekilde 10-15 dk gittik ve hocam dedim bu gösterge niye böyle aa dedi hararet yapmış sağa çektik su ekledik devam ;) Hortum patlamış koydukça suyu aşağıdan boşalıyor o şekilde kaç km yol geldik bilmiyorum

Bunun bir benzeri başımıza Caddy'de geldi araba 10-15km sonra yatak sardı,aradaki farkı siz anlayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mayıs 01, 2010, 17:52:56 »
Bir de antifriz/su kalmadiysa radyatorde, hararet gostergesi hararet gostermez, cunku harareti algilayamaz su kalmayinca.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #65 : Eylül 06, 2010, 08:36:53 »
Arkadaşlar merhaba, 98 Xei special corollam geçen hafta bursaya giderken hararet yaptı. ortada çakılı duran ibre hafif rampada yada düşük vitesle gittiğim zamanlarda ibre tavan yapıyor. sanayiye gittim bikaç yere sordum radyatör tıkanmış yeni radyatöt al dediler neyse aldık radyatörü değiştirdik, sonuç yine aynı :( şimdi devirdaim ve contadan şüpheleniyorlar bakacaklar, sizce nedeni conta olabilirmi?
1998 XEİ SPECİAL METALİK GÜMÜŞ GRİ