Gönderen Konu: hareret yapmadan conta nasıl yanar ya!!?  (Okunma sayısı 32015 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: hareret yapmadan conta nasıl yanar ya!!?
« Yanıtla #40 : Aralık 10, 2009, 17:30:18 »
buarada buraya resim koyamıyormuyuz.nasıl ekleyeceğim resimleri???

http://www.toyotaclubtr.com/sohbet/resim-ekleme/ bu linkte aciklama var, Serkan.
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 10, 2009, 17:30:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.6 gl 1993 efsane kasa
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Bindiğiniz toyotalarınızın coğunu tanıyorum.
   Her sabah yeni doğanlara merhaba diyorum.
   Çünkü çoğu evimin arkasında dünyaya        geliyo.
    Bu kardeşiniz fabrikanın arkasında oturuyo...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Aralık 11, 2009, 11:16:10 »
serkan sen arabada antifriz kullanmıyor musun? sanki hiç kullanılmamış, tamamen su varmış gibi gözüküyor.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Aralık 11, 2009, 17:05:03 »
abi nerden anladın yahu :) bi kere koydurdum ilk aldığımda radyötör patladı.bidahada cok az koymuştum.buralarda çok sert olmadığından havalar fazla düşmeyim üzerine bu kadar dedim.son zamanlarda yok denecek kadar azdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Aralık 11, 2009, 18:02:04 »
abi nerden anladın yahu :) bi kere koydurdum ilk aldığımda radyötör patladı.bidahada cok az koymuştum.buralarda çok sert olmadığından havalar fazla düşmeyim üzerine bu kadar dedim.son zamanlarda yok denecek kadar azdı...

Antifiriz sadece donmayı önlemek için değildir. Contaya bakınca çok açık bir şekilde belli oluyor. Antifiriz sıcaklık olarak gerekmediği yerlerde bile kullanılması veya sıcak bölgelerde buna eşdeğer ürün olarak "Rust inhibitor" (Türkçe teknik karşılığı tam olarak bilmiyorum ama bir çeşit paslanma ve kireçlenme önleyici sıvı) kullanılması gerekir. Tekrardan geçmiş olsun
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Aralık 11, 2009, 19:47:14 »
yaa teşekkurler bakın bunu bilmiyodum.hatta bugün radyatör suyunun kutusunu bile temizledim.turuncu su cıktı.yarın çakıyorum antifrizi.sanırım yarın  akşamada yeni konu görürsünüz benden. radyatör yarıldı diye. vur deyince öldüren cinslerdenim biraz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Aralık 12, 2009, 10:30:14 »
serkan görünen köy klavuz istemez. yeni nesil (hatta 90 lardan sonraki araçlarda) devirdaim, radyatör, silindir kapakları vs. gibi malzemelerde aluminyum çok kullanılmaya başlandı. normal su bu tür malzemelerde korozyona sebep oluyor ve eritiyor. ben sırf bu yüzden reno 9 broadway in devirdaimin dış kısmını değiştirdim. bağlantı yerleri resmen erimişti.

mehmet hocamın da dediği gibi antifriz sadece soğuk yada sıcak iklimler için değil aynı zamanda anti korozyon özelliği de kullanılması zorunludur. mavi ve turuncu iki tip var. turuncuları daha pahalı sanırım içinde asit mi alkol mü o tarz bir katkı yokmuş. 2 hafta önce değiştirdim radyatör suyunu komple. mavi olan 20 tl iken turuncu 35 tl idi. (mobil)
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • ya tozu dumanı yutacaksın yada tozu dumana katacak
« Yanıtla #47 : Ocak 22, 2010, 23:41:43 »
arkadaslar ben yenıyım daha ama sorum var  94 1.3 corolla var bende sanırım su eksiltme yapıyor ben  öyle zannediyorum ustaya baktırdım oda silindir jontası degışmesi gerekır dedi tam da anlamış degil amna sabahları tekeleyerek calısıyor sonra düzeliyor sorun ne ola bılır yardımcı olabılırmısınız birde üstündeki bujile şampion  marka bundan yaparmı denso olması gerekıyormuş sanırım şimdiden saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
« Yanıtla #48 : Ocak 22, 2010, 23:54:26 »
@ serkan : conta nın bozulması için illaki hararet yapması lazım değil..zamanla bozulabilir..okadar kötümser bakma olaya sonuçta araba 10 yaşını geçti bilmiyorum açıldımı ama bunlar olabilecek problemler  ;)

@ fahrettin : bağlantılarda sorun veya kaçak yoksa muhtemelen contadan kaynaklanır..üzerindeki bujinin markasının ne olduğu önemli tabi fakat markadan önce arabaya uygun paso hararet,rezistans değerlerinin aynı veya birbirlerini karşılar değerde olması lazım...
sabah teklemeye gelince kapak contan değişirken ustan gereken yerleri kontrol eder,gerekiyosa hava ayarı yapılır temizlikten sonra zımba gibi olur  ;)
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ocak 22, 2010, 23:58:59 »
aracı zorlama (dolayısı ile pistonlarda aşırı kompresyon)
sıkıştırıncada mı kapak contası yanar?
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
« Yanıtla #50 : Ocak 23, 2010, 00:00:17 »
sıkıştırıncada mı kapak contası yanar?
risk yüksek  ;)
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 23, 2010, 00:18:02 »
risk yüksek  ;)
peki nerden anlarım yanık olduğunu?geçen karbüratörcüye gittim sıkıntım var çok yakıyor jikle çalışmıyor v.s usta baktı bunun üst kapak contası yanık dedi eksoza baktı evet evet yanık istediğin ustaya götür yanık değilse ben bu işi bırakırım dedi.Bakalım motor ustasına göstereceğim.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ocak 23, 2010, 07:46:23 »
arkadaslar ben yenıyım daha ama sorum var  94 1.3 corolla var bende sanırım su eksiltme yapıyor ben  öyle zannediyorum ustaya baktırdım oda silindir jontası degışmesi gerekır dedi tam da anlamış degil amna sabahları tekeleyerek calısıyor sonra düzeliyor sorun ne ola bılır yardımcı olabılırmısınız birde üstündeki bujile şampion  marka bundan yaparmı denso olması gerekıyormuş sanırım şimdiden saygılar
Fahrettin Bey sizi Tanışma bölümümüzde biraz tanıyabilir miyiz?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Nisan 09, 2010, 23:31:18 »
Özürdilerim ama bu konuyu :zombi: hortlatmak zorundayım yeni konu açmamak için. Aracımın bujilerin oradan ve motor üst kapağının kenarından yağ sızıyor özellikle sıkıştırınca. Yarın servisemi gitsem, toyotronic mithat ustayamı gitsem, bizim komuşu motorcuyamı gitsem diye düşünüyorum. Malum krizlerdeyiz :D

Motor üst kapak contası değişecek ( Bunun yanında keçemi ne oda değişmesi gerekiyormuş galiba )
Yağ, Yağ filitresi
Hava filitresi
NGK Buji
temin etmem gerekiyor. Özelikle ergün'e sorayım, orjinal parçalar almam gerekiyor ama servise o kadar işçilik bayılamam. Derindere verirmi parçaları?
Birde tahmini kaça patlar?
Sonuçları paylaşacağım. Herkese iyi geceler.. :zombi2:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Nisan 10, 2010, 09:17:41 »
of of of geçmiş olsun ümitim :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Nisan 10, 2010, 10:34:18 »
Eyvallah Kardeşim sağolasın. Şimdi bir fiyat araştırması yapıyorum. Belki bu işlemler için servise kabul edilemeyebilirim, abi yoğunuz hesabı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #56 : Nisan 18, 2010, 02:08:56 »
benim 91 gl devirdaim su kaçırmış.yaklaşık 1-2 gün susuz kullanmışım.fakat hararet göstergesi tavan yapmadı.usta termostat su ile çalışır, su hiç kalmamışsa gösterge gerçek ısı değerini göstermemiştir dedi.. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Nisan 18, 2010, 08:27:34 »
benim 91 gl devirdaim su kaçırmış.yaklaşık 1-2 gün susuz kullanmışım.fakat hararet göstergesi tavan yapmadı.usta termostat su ile çalışır, su hiç kalmamışsa gösterge gerçek ısı değerini göstermemiştir dedi.. 
Yusuf Bey sizi öncelikle Tanışma bölümünde tanıyabilir miyiz?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Nisan 18, 2010, 10:53:32 »
benim başıma gelmişti, 94.000kmde değiştirdim devirdaimi, o değişirken triger de değişti..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Nisan 18, 2010, 21:46:56 »
Devirdaimi değiştirmenin maliyeti nedir hocam?

Benimkinede devirdaim kesmiş, yakın zamanda değiştirirsen iyi olur dediydiler :)