Gönderen Konu: 2010 Hyundai Sonata tanıtıldı  (Okunma sayısı 11337 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: 2010 Hyundai Sonata tanıtıldı
« Yanıtla #60 : Aralık 12, 2009, 01:05:17 »
 :lol: :rofl: @ Saglikli bir sutcu beygiri
Ben de saglikli sayilabilecek bir sutcu beygirine biniyorum. Bugunku kosullarim bunu uygun gordugu icin. :)
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Aralık 12, 2009, 01:05:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2.0 GLİ 16V, ZAVOLİ PAN EVO...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #61 : Aralık 12, 2009, 10:35:39 »
Bence hyundai artık kaliteye de önem vermeye başladı ama şu da bir gerçek ki taklitten vazgeçmediği sürece bugünki durumundan daha ilerde bir yer alabileceğini sanmıyorum
"Karanlıktan korkan çocukları çok kolay affedebiliriz, asıl trajedi yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır" (EFLATUN)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #62 : Aralık 12, 2009, 11:57:14 »
Kalitenin tek ölçütünün sorunsuzluk olmadığını ve arabaların insanlar için bir zevk aracı olduğunu siz de çok iyi bilirsiniz. Bu forumdaki hemen herkes zaten toyota markasının sorunsuzluğunu bilir ve takdir eder. Mesela Jaguarlar arıza yapmakla ünlüdür fakat "o parayı da veririm o arabaya da binerim" diyen bir Jaguar sahibine kalkıp da "sen kaliteden anlamıyorsun. Ağzının tadını bilmiyorsun. Zevk sahibi değilsin" diyebilir miyim??
:) adam bana ne der.. "Kusura bakma o kadarcık para için 2.0 motor çekilmez" der.. Sağlıklı bir sütçü beygiri yerine ara sıra hasta olan yarış atını tercih ederim der..
Ayrıca zaten takasta da görsem, tamircide de görsem hayran hayran bakarım ne yalan söyleyeyim.. Konuyu biraz ekstreme taşıyarak örnekledim anlaşılır olabilmek adına bu arada .. Kusura bakmayınız..
yok ne demek . . .
örneğinizi çok iyi anladım
bahs ettiğniz konudaki kişiler bence orta ve lüks sınıf otomobillerden yeterince tadını almış ve sıkılmış oldukları için maddiyatını yada ufak tefek problemleri göz ardı edebilecek maddi ve manevi genişlikte bulunabilecek insanlardır..
paran varsa range rover,
paran yoksa game  over ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #63 : Aralık 12, 2009, 12:08:21 »
bende kendi otomobilimi şöyle tarif edeyim  ozaman
auris sınıf olarak orta segmentte ama özellikle performans olarak 1.6 lar arasında tad aldığım en iyi araç (üstelik sınıfının en ağırı 1338 kg) !!!
1.vts 55 - 2.vts 95 - 3.vts.xxx - 4. vts.xxx :ıslık:(uzun soluklu rampalarda dahi düşme yok) 5.vts şimdilik xxx ::)
paran varsa range rover,
paran yoksa game  over ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Aralık 12, 2009, 19:32:15 »
http://milwaukee.craigslist.org/ctd/1469062456.html

Bu da 5-6 sene oncesinin Hyundai'i.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #65 : Aralık 13, 2009, 11:02:20 »
hyundailer toyota kadar olmasa da iyi araclardir.
lux siniflari gayet konforludur.
kullanmak icin fena araclar degildir...
simdi corollayim buyuyunce avensis olacagim !!!
karar degistirdim buyuyunce camry olacagim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Aralık 13, 2009, 20:20:28 »
:lol: :rofl: @ Saglikli bir sutcu beygiri
Ben de saglikli sayilabilecek bir sutcu beygirine biniyorum. Bugunku kosullarim bunu uygun gordugu icin. :)
Ahmet bey ben de kimse alınmasın diye hayali bir diyalogda kendimle bir Jaguar kullanıcısını karşılaştırmıştım. :)
Umarım kimse alınmamıştır..  Yani öyle değil tabi de.. oradan bakınca öyle görünür. İnsanların öncelikleri farklıdır.. Biz toyota'yı tercih etmişiz ve önceliklerimiz belli. Öncelikleri farklı biri için sonata uygun bir tercih olabilir demek istedim. Toptan "mantıksız bir seçim" denmesine karşı çıktım. Çünkü o fiyata o sınıf bir araba (E sınıfı sanırım di mi.. D sınıfı mı yoksa..) Pek çok kişinin aklını çelebilir. aradığınız öyle bişeyse ve paranız azsa bir fırsattır... Hyundai gittikçe sorunlarından arınıyor. Bir de şu var: araba alırken performans, sorunsuzluk, ekonomi, can güvenliği bir sürü kritere bakılır.. Fakat kaderin bir cilvesi, performans, sağlamlık ve aksesuar gibi şeyler havalıdır; ne var ki sorunsuzluk ve yakıt ekonomisi ile hava atılmaz. Bunlar biraz kitch şeylerdir anlatabiliyor muyum.. :) O yüzden altı silindirli, sekiz silindirli canavarımsı bişey görünce ne kadar dandik marka da olsa, kullananlar illalah da dese biraz saygılı yaklaşmak gerek diye düşünüyorum. "Ben tercih etmem" deyip geçelim.. Yoksa komik duruma düşeriz.
Bu arada Kia Clarus'ların da biçimi hoşuma gidiyor.. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Aralık 14, 2009, 23:34:30 »
     Hyundai biraz kalitesini artırırken , fiyatını acaip katlamış, aynı fiyata toyota duruken kim onu alır
bu koreliler hep böyle , sıradan taklitlerden öteye geçemiyorlar, biraz biraz "cruze" toparlamış sanki ama ondada amerikan parmağı olduğu içindir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #68 : Aralık 22, 2009, 09:36:22 »
CLS modeline çok benzetmişler. Ne olursa olsun Hyundai kesinlikle atılım içerisinde bir kaç senedir kendine çok şey katan otomobil firmalarından. Konuyla alakalı olmayabilir ama elektronikte de Samsung ve LG aynı konumdalar. Koreliler dünya çapında ağırlığı olmaya başlayan markalar yapıyorlar yavaş yavaş. Darısı Türkiye'nin başına.
2006 Corolla Sedan Terra 1.4 D-4D
15" CMS Scimitar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Aralık 22, 2009, 18:47:10 »
Ahmet bey ben de kimse alınmasın diye hayali bir diyalogda kendimle bir Jaguar kullanıcısını karşılaştırmıştım. :)
Umarım kimse alınmamıştır..  Yani öyle değil tabi de.. oradan bakınca öyle görünür. İnsanların öncelikleri farklıdır.. Biz toyota'yı tercih etmişiz ve önceliklerimiz belli. Öncelikleri farklı biri için sonata uygun bir tercih olabilir demek istedim. Toptan "mantıksız bir seçim" denmesine karşı çıktım. Çünkü o fiyata o sınıf bir araba (E sınıfı sanırım di mi.. D sınıfı mı yoksa..) Pek çok kişinin aklını çelebilir. aradığınız öyle bişeyse ve paranız azsa bir fırsattır... Hyundai gittikçe sorunlarından arınıyor. Bir de şu var: araba alırken performans, sorunsuzluk, ekonomi, can güvenliği bir sürü kritere bakılır.. Fakat kaderin bir cilvesi, performans, sağlamlık ve aksesuar gibi şeyler havalıdır; ne var ki sorunsuzluk ve yakıt ekonomisi ile hava atılmaz. Bunlar biraz kitch şeylerdir anlatabiliyor muyum.. :) O yüzden altı silindirli, sekiz silindirli canavarımsı bişey görünce ne kadar dandik marka da olsa, kullananlar illalah da dese biraz saygılı yaklaşmak gerek diye düşünüyorum. "Ben tercih etmem" deyip geçelim.. Yoksa komik duruma düşeriz.
Bu arada Kia Clarus'ların da biçimi hoşuma gidiyor.. :)

Kimseyi gucendirecek, alindiracak bir sey soylenmemis ki adas :)

Kia Clarus'a google'dan baktim, gormuslugum yoktu. Mazda motoru kullaniliyormus bu modellerde. Bayagi hos gorunumlu bir araba, wikipedia sayfasinda bir Ingiliz gazetecesinin bu modelden iki tane arabasi oldugu yaziyor.Birine hic binmiyormus, sadece 63 millik yol gitmis.Digeri de gunluk arabasiymis, 180kusur bin mildeymis.

CLS modeline çok benzetmişler. Ne olursa olsun Hyundai kesinlikle atılım içerisinde bir kaç senedir kendine çok şey katan otomobil firmalarından. Konuyla alakalı olmayabilir ama elektronikte de Samsung ve LG aynı konumdalar. Koreliler dünya çapında ağırlığı olmaya başlayan markalar yapıyorlar yavaş yavaş. Darısı Türkiye'nin başına.

+1