0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kalitenin tek ölçütünün sorunsuzluk olmadığını ve arabaların insanlar için bir zevk aracı olduğunu siz de çok iyi bilirsiniz. Bu forumdaki hemen herkes zaten toyota markasının sorunsuzluğunu bilir ve takdir eder. Mesela Jaguarlar arıza yapmakla ünlüdür fakat "o parayı da veririm o arabaya da binerim" diyen bir Jaguar sahibine kalkıp da "sen kaliteden anlamıyorsun. Ağzının tadını bilmiyorsun. Zevk sahibi değilsin" diyebilir miyim?? adam bana ne der.. "Kusura bakma o kadarcık para için 2.0 motor çekilmez" der.. Sağlıklı bir sütçü beygiri yerine ara sıra hasta olan yarış atını tercih ederim der..Ayrıca zaten takasta da görsem, tamircide de görsem hayran hayran bakarım ne yalan söyleyeyim.. Konuyu biraz ekstreme taşıyarak örnekledim anlaşılır olabilmek adına bu arada .. Kusura bakmayınız..
@ Saglikli bir sutcu beygiriBen de saglikli sayilabilecek bir sutcu beygirine biniyorum. Bugunku kosullarim bunu uygun gordugu icin.
Ahmet bey ben de kimse alınmasın diye hayali bir diyalogda kendimle bir Jaguar kullanıcısını karşılaştırmıştım. Umarım kimse alınmamıştır.. Yani öyle değil tabi de.. oradan bakınca öyle görünür. İnsanların öncelikleri farklıdır.. Biz toyota'yı tercih etmişiz ve önceliklerimiz belli. Öncelikleri farklı biri için sonata uygun bir tercih olabilir demek istedim. Toptan "mantıksız bir seçim" denmesine karşı çıktım. Çünkü o fiyata o sınıf bir araba (E sınıfı sanırım di mi.. D sınıfı mı yoksa..) Pek çok kişinin aklını çelebilir. aradığınız öyle bişeyse ve paranız azsa bir fırsattır... Hyundai gittikçe sorunlarından arınıyor. Bir de şu var: araba alırken performans, sorunsuzluk, ekonomi, can güvenliği bir sürü kritere bakılır.. Fakat kaderin bir cilvesi, performans, sağlamlık ve aksesuar gibi şeyler havalıdır; ne var ki sorunsuzluk ve yakıt ekonomisi ile hava atılmaz. Bunlar biraz kitch şeylerdir anlatabiliyor muyum.. O yüzden altı silindirli, sekiz silindirli canavarımsı bişey görünce ne kadar dandik marka da olsa, kullananlar illalah da dese biraz saygılı yaklaşmak gerek diye düşünüyorum. "Ben tercih etmem" deyip geçelim.. Yoksa komik duruma düşeriz.Bu arada Kia Clarus'ların da biçimi hoşuma gidiyor..
CLS modeline çok benzetmişler. Ne olursa olsun Hyundai kesinlikle atılım içerisinde bir kaç senedir kendine çok şey katan otomobil firmalarından. Konuyla alakalı olmayabilir ama elektronikte de Samsung ve LG aynı konumdalar. Koreliler dünya çapında ağırlığı olmaya başlayan markalar yapıyorlar yavaş yavaş. Darısı Türkiye'nin başına.