0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
O ayri. Hyundai ovguye deger araba uretiyor mu? Uretiyor.
Cakma lafi bos bir kere.Kimsenin bir dizayn unsuru uzerinde tescilli hakki yok.Herhalde sen hic bir arabaya benzemeyen kendine has, benzeri olmayan bir dizayn bekliyorsun. Acik soyleyeyim, cok beklersin.Bentley falan alacaksan o ayri, onun dizayni kendine has, benzeri olsa da.
Otomobil tasarımı dizaynırların kişisel tatminlerine bırakılamayacak kadar önemli bir konudur.Milyarlarca dolarların döndüğü bir pazarda firmalar firmalar ticari başarı için ortak beğeni payadasını yakalamak durumundadırlar.Özgün olmak ya da sıradışı olmak iddiası ile yola çıkan markaların pek çoğu hayal kırıklığı yaşamıştır.Bence aynı insignia,Cruse hatta avensis gibi şu anda geçerli ortak zevke hitap eden görünümü nedeniyle sonata'ya çakma ya da taklit muamelesi yapmak markaya haksızlık olur.
Bizde Hyundai uretimi, Sonata ile ayni Kia Optima/Magentis de var, sukur memnunuz.Burada bir araba markasini ovmuyorum, yermeye cevap veriyorum, o kadar.
Hyundainin en büyük avantajı ucuz fiyatı idiama şimdi İ serisi honda ile aynı fiyatbence tepetarlak gidecek
hem en kalitelisi hem de de en ucuzu en ideali, ama var mi boylesi?
Kullanılmış araba alıcam ve prestiş istiyorum diyelim ki..Şimdi ben aynı paraya ön arka disk fren 2500 cc V6 motorlu, elektrikli aynalı, ısıtmalı koltuklu sonata yerine gidip corolla alınca kişiliğimdeki kaliteyi mi yansıtmış oluyorum..?? Hayır sadece "ekonomik bir seçim" yapmış oluyorum..
Onu sen bir de multimode sanzumanli arkadaslara sor...Ya da bir arama yap forumda, sikayetleri oku... Oyle burada Toyota'ya tapmiyoruz biz. Olumluyu ve olumsuzu birlikte goruyoruz...
şahsi görüşüm ;corolla bence daha mantıklı bir prestij seçimin karşılığı olur..prestijin karşığı cc disk fren veya ayna olamaz . . .bir çok marka kullandım ; opel , ford , vw ,fiat , renault . . .bu marka araçların hepsi için galericiside tamirciside biniciside çeşitli yorumlar yaptım -.+ama toyota için sadece sorunsuz ve kaliteli araç kelimelerini kullandılar..(toyota ekonomik seçimin karşılığı değil genel bir mantık birlikteliğinin sonucu olan bir markadır dünya çapında)şimdi o sözde prestij sembolu araçları takasa gir yada bir arızadan servise sok bakalım prestij değeri ne kadar yüksekmiş..