Gönderen Konu: 2010 Hyundai Sonata tanıtıldı  (Okunma sayısı 11337 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: 2010 Hyundai Sonata tanıtıldı
« Yanıtla #40 : Aralık 09, 2009, 22:58:10 »
sonuçta hyundai...
hesap iptal :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 09, 2009, 22:58:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #41 : Aralık 09, 2009, 23:08:08 »
bu arada
senin genesis ön taraf çakma E200
arka taraf ise çakma 5.20
(coupe si tip olarak güzel ama kalite ve satış rakamları önceki coupe den farklı olmayacak bence)
Vera Cruz ise daha piyasada olmayan bir görüş belirtebilmek için çok erken olan bir araç ama ondada yine alıntı yapmışlar ford kuga (sanırım hyundai tek başına araç üretemeyeceğini anladı çinlilerin yöntemini takip edip taklit ediyor)
paran varsa range rover,
paran yoksa game  over ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Aralık 09, 2009, 23:29:14 »
Bu işler böyle..Herkes taklitle başlıyor zaten. Japonlar da zamanında az taklit yapmadılar. Keşke biz de artık ufaktan başlasak. Adamların bilgisayar monitöründen greydere bi dolu şeyi üreten hyundai gibi bir firmaları var. Cep telefonu pazarına hakim Samsung'ları var Philips gibi bir firmayı sırtlayıp götürebilen LG'leri var.
En azından bekleyip görülmeli öyle değil mi.. En azından aşağılamada acele edilmemesini hakediyorlar.. İkinci Japonya olamazlarsa (ki bu konuya ciddi manada kafayı takmış durumdalar) o zaman oturur hep beraber alay ederiz :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Aralık 09, 2009, 23:54:34 »
O ayri.
Hyundai ovguye deger araba uretiyor mu? Uretiyor.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Aralık 09, 2009, 23:58:14 »
Cakma lafi bos bir kere.Kimsenin bir dizayn unsuru uzerinde tescilli hakki yok.Herhalde sen hic bir arabaya benzemeyen kendine has, benzeri olmayan bir dizayn bekliyorsun. Acik soyleyeyim, cok beklersin.Bentley falan alacaksan o ayri, onun dizayni kendine has, benzeri olsa da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #45 : Aralık 10, 2009, 10:45:07 »
O ayri.
Hyundai ovguye deger araba uretiyor mu? Uretiyor.
insanların seçimleri yaşadığın hayatın kriterlerini belirler hyundai bu kadar savunmana karşın yalnış bir tercih yapmışsın o zaman otomobil markası olarak. . . .
paran varsa range rover,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #46 : Aralık 10, 2009, 10:58:16 »
Cakma lafi bos bir kere.Kimsenin bir dizayn unsuru uzerinde tescilli hakki yok.Herhalde sen hic bir arabaya benzemeyen kendine has, benzeri olmayan bir dizayn bekliyorsun. Acik soyleyeyim, cok beklersin.Bentley falan alacaksan o ayri, onun dizayni kendine has, benzeri olsa da.

bir firmanın otomobil yaptım diyebilmesi için bu gerekli kendine özgün tasarım . .
ve herkezden değil ama otomobilden anlayan insanların beğenisini toplayabilmesi için bu mutlak gereklidir..
şimdi kia ceed hat back  mutlaka görmüşsündür. 200.000 nusuflu bir şehirde sadece 1 tane var çünkü auris.in kopyası
megane II hatback belki süper bir otomobil değil ama kendine has bir çizgisi ve tarzı var.
şimdi cebimde 20.000 tl olsa herhangibi bir otomobil alırısın neye benzediği çok önemli olmaz
ama 50.000 tl üzerinde bir paran varsa aldığın otomobil seni tamamiyle dış görünüşünü ve paranın karşılığını yansıtacağı için o paraları bizim türkiyede hiç kimse hyundai vermez verenlerde sayılı olur geçmişteki o sınıfı versiyon otomobillleri gibi.
eğer hyundai hala iyi bir markadır diyorsan bundan sonraki otomobil seçimini fikirlerin doğrultusunda yaparsın . . . . .
paran varsa range rover,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Aralık 10, 2009, 16:50:57 »
Bizde Hyundai uretimi, Sonata ile ayni Kia Optima/Magentis de var, sukur memnunuz.
Burada bir araba markasini ovmuyorum, yermeye cevap veriyorum, o kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #48 : Aralık 10, 2009, 18:15:19 »
Otomobil tasarımı dizaynırların kişisel tatminlerine bırakılamayacak kadar önemli bir konudur.
Milyarlarca dolarların döndüğü bir pazarda firmalar firmalar ticari başarı için ortak beğeni payadasını yakalamak durumundadırlar.Özgün olmak ya da sıradışı olmak iddiası ile yola çıkan markaların pek çoğu hayal kırıklığı yaşamıştır.
Bence aynı insignia,Cruse hatta avensis gibi şu anda geçerli ortak zevke hitap eden görünümü nedeniyle sonata'ya çakma ya da taklit muamelesi yapmak markaya haksızlık olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Aralık 10, 2009, 18:25:07 »
Hyundainin en büyük avantajı ucuz fiyatı idi
ama şimdi İ serisi honda ile aynı fiyat
bence tepetarlak  gidecek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Aralık 10, 2009, 18:37:15 »
hem en kalitelisi hem de de en ucuzu en ideali, ama var mi boylesi? :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #51 : Aralık 10, 2009, 23:35:29 »
Otomobil tasarımı dizaynırların kişisel tatminlerine bırakılamayacak kadar önemli bir konudur.
Milyarlarca dolarların döndüğü bir pazarda firmalar firmalar ticari başarı için ortak beğeni payadasını yakalamak durumundadırlar.Özgün olmak ya da sıradışı olmak iddiası ile yola çıkan markaların pek çoğu hayal kırıklığı yaşamıştır.
Bence aynı insignia,Cruse hatta avensis gibi şu anda geçerli ortak zevke hitap eden görünümü nedeniyle sonata'ya çakma ya da taklit muamelesi yapmak markaya haksızlık olur.
cruze , insignia ,  gibi otomobiller tabiki ortak zevk.e hitap ediyor.,(taklit yada benzerleri yok)
ama sonata için benim şahsi görüşüm 1. üretici firmanın marka değeri 2. geçmiş versiyonlarındaki başarızlığı yüzünden parlak görmüyorum..
paran varsa range rover,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #52 : Aralık 10, 2009, 23:41:03 »
Bizde Hyundai uretimi, Sonata ile ayni Kia Optima/Magentis de var, sukur memnunuz.
Burada bir araba markasini ovmuyorum, yermeye cevap veriyorum, o kadar.
yalnızca 1 model baz alarak genelleme yapmak bence çok adil değil...
kullanmış olduğunuz aracın memnuniyeti sizde bu yorumlara bu tür cvp.lar vermeye teşfik etmiş
paran varsa range rover,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #53 : Aralık 10, 2009, 23:46:45 »
Hyundainin en büyük avantajı ucuz fiyatı idi
ama şimdi İ serisi honda ile aynı fiyat
bence tepetarlak  gidecek
:alkis:
çünkü o fiyatın karşılığı olan kaliteyi yansıtacak kapasitesi yok
+diyelim ki yansıttı ama marka değeri hala ucuz :ıslık:
paran varsa range rover,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #54 : Aralık 10, 2009, 23:49:15 »
hem en kalitelisi hem de de en ucuzu en ideali, ama var mi boylesi? :P
kalite+düşük fiyat = pahalı servis+pahalı yedek parça
paran varsa range rover,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Aralık 11, 2009, 02:01:04 »
Kullanılmış araba alıcam ve prestiş istiyorum diyelim ki..
Şimdi ben aynı paraya ön arka disk fren 2500 cc V6 motorlu, elektrikli aynalı, ısıtmalı koltuklu sonata yerine gidip corolla alınca kişiliğimdeki kaliteyi mi yansıtmış oluyorum..??  :)
Hayır sadece "ekonomik bir seçim" yapmış oluyorum..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #56 : Aralık 11, 2009, 13:04:16 »
Kullanılmış araba alıcam ve prestiş istiyorum diyelim ki..
Şimdi ben aynı paraya ön arka disk fren 2500 cc V6 motorlu, elektrikli aynalı, ısıtmalı koltuklu sonata yerine gidip corolla alınca kişiliğimdeki kaliteyi mi yansıtmış oluyorum..??  :)
Hayır sadece "ekonomik bir seçim" yapmış oluyorum..
şahsi görüşüm ;
corolla bence daha mantıklı bir prestij seçimin karşılığı olur..
prestijin karşığı cc disk fren veya ayna olamaz . . .
bir çok marka kullandım ; opel , ford , vw ,fiat , renault . . .
bu marka araçların hepsi için galericiside tamirciside biniciside çeşitli yorumlar yaptım -.+
ama toyota için sadece sorunsuz ve kaliteli araç kelimelerini kullandılar..(toyota ekonomik seçimin karşılığı değil genel bir mantık birlikteliğinin sonucu olan bir markadır dünya çapında)
şimdi o sözde prestij sembolu araçları takasa gir yada bir arızadan servise sok bakalım prestij değeri ne kadar yüksekmiş..
paran varsa range rover,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Aralık 11, 2009, 18:35:00 »
Onu sen bir de multimode sanzumanli arkadaslara sor...Ya da bir arama yap forumda, sikayetleri oku... Oyle burada Toyota'ya tapmiyoruz biz. Olumluyu ve olumsuzu birlikte goruyoruz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #58 : Aralık 11, 2009, 22:13:04 »
Onu sen bir de multimode sanzumanli arkadaslara sor...Ya da bir arama yap forumda, sikayetleri oku... Oyle burada Toyota'ya tapmiyoruz biz. Olumluyu ve olumsuzu birlikte goruyoruz...
haklısın ama sorunu dile getirmekte
genelleme yapmakta haksızsın . . .
ben donanım haber deki aurisclup.a üyeyim ben ve tüm arkdaşlarla olumlu olumsuz herşeyi dürüst bir şekilde paylaşıyoruz.çünkü bizi dışardan auris ve toyota almayı düşünüp takip edenlerde var doğru bilgilendirmekten başka amaç düşüncemiz yok
(http://forum.donanimhaber.com/m_24589846/mpage_76/key_/tm.htm)
lütfen bana başka bir genel kronik sorundan bahs edermisin bütün toyotalardan bahs ediyorum..
(ben 5 satır açıklama yazıyorum içinden 1 cümle bulup onu cvp.lıyorsunuz)
10 yıldır otomobil ile uğraşıyorum (alım,satım-tamir,onarım)
bütün markaların test sürüşlerine gitmişimdir. . .
diyeceğim şu ki yoldan geçen bir otomobil göster sana marka,model,bg,tork,fiyat aralığı,genel kullanıcı yorumunu ve fazlasını 5 dk içinde anlatırım. . .
sen olumlu olumsuz değil bana karşı bir şeyler yazmak için sadece olumsuzu görüyorsun. . .
bahs ettiğin ucuz markaları yüceltmeyi beceremedin şimdi ise toyota.nın değerini düşürek cvp vermeye çalışıyorsun . . . . . . . .
paran varsa range rover,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Aralık 12, 2009, 01:01:30 »
şahsi görüşüm ;
corolla bence daha mantıklı bir prestij seçimin karşılığı olur..
prestijin karşığı cc disk fren veya ayna olamaz . . .
bir çok marka kullandım ; opel , ford , vw ,fiat , renault . . .
bu marka araçların hepsi için galericiside tamirciside biniciside çeşitli yorumlar yaptım -.+
ama toyota için sadece sorunsuz ve kaliteli araç kelimelerini kullandılar..(toyota ekonomik seçimin karşılığı değil genel bir mantık birlikteliğinin sonucu olan bir markadır dünya çapında)
şimdi o sözde prestij sembolu araçları takasa gir yada bir arızadan servise sok bakalım prestij değeri ne kadar yüksekmiş..
Kalitenin tek ölçütünün sorunsuzluk olmadığını ve arabaların insanlar için bir zevk aracı olduğunu siz de çok iyi bilirsiniz. Bu forumdaki hemen herkes zaten toyota markasının sorunsuzluğunu bilir ve takdir eder. Mesela Jaguarlar arıza yapmakla ünlüdür fakat "o parayı da veririm o arabaya da binerim" diyen bir Jaguar sahibine kalkıp da "sen kaliteden anlamıyorsun. Ağzının tadını bilmiyorsun. Zevk sahibi değilsin" diyebilir miyim??
:) adam bana ne der.. "Kusura bakma o kadarcık para için 2.0 motor çekilmez" der.. Sağlıklı bir sütçü beygiri yerine ara sıra hasta olan yarış atını tercih ederim der..
Ayrıca zaten takasta da görsem, tamircide de görsem hayran hayran bakarım ne yalan söyleyeyim.. Konuyu biraz ekstreme taşıyarak örnekledim anlaşılır olabilmek adına bu arada .. Kusura bakmayınız..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac