Gönderen Konu: yüksek hızda stop etme  (Okunma sayısı 19455 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 211000
  • Model Yılı: '96
  • 1 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
yüksek hızda stop etme
« : Kasım 29, 2009, 22:49:58 »
merhaba arkadaşlar sorum şu olacak.araç yüksek hızda giderken birden stop ediyor bir kaç defa oldu bu olay.gecenlerde 3.viteste ---a çıktım birden araç stop etti ve bi süre çalışmada sorun oldu bir marşta almadı.bu gecen yılda olmuştu neden kaynaklanıyo olabilir yardımcı olursanız sevinirim saygılar.(96 xei lpgli)

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.
Sadece Huzur...

Toyota Club Türkiye

yüksek hızda stop etme
« : Kasım 29, 2009, 22:49:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: yüksek hızda stop etme
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2009, 00:01:32 »
pek anlamam ama, bu stop etmede devir kaçlardaydı acaba ? Motor devir kesmiş olabilirmi? Ustaların cevabını bende merakla bekliyorum.Umarım korkulacak birsey yoktur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 30, 2009, 00:21:48 »
abi 3. vites 160 km mi  :wacko: abi mizahi olarak diyim motoru indirirsin böyle gidersen.Stop etmese motoru yerdin bence dua etki stop etmiş :D .Ama ne olursa olsun stop etmemesi lazım.çok yüksek devirlerde ateşlemeyi disbiritör yetiştiremiyor olabilir benzin regulatörü aklıma geliyor.İyi bir ustaya göster abi bence :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 30, 2009, 01:15:30 »
Sanırım lpg sıralı değil düz, belli bir zaman aynı viteste çok yüksek devirde kullandığınız zaman nedendir bilmiyorum beyin gazı kesiyor. Lpg'nin ayarını yaptırırsanız düzelecektir, aynı şeyi bende yaşadım normal lpgli bir araçta eğerki lpgniz sıralı değilse mutlaka budur diye düşünüyorum.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Kasım 30, 2009, 01:18:27 »
nasıl olabilir böyle birşey aklım almadı doğrusu, şanzıman dağılmadımı yada motor inmedimi böyle bir durumda öyle olması gerekir diye düşündüm ama bilmiyorum tabi, büyük geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #5 : Kasım 30, 2009, 01:30:10 »
3.viteste 160a çıktınız, boşa aldınız veya debriyaja basıp beklediniz; devir hızla düşüp stop etti ise ayarlardan kaynaklı diyebiliriz ama 3. viteste stop ettiyse durum farklı..
devir kesiciye fln mı girdi acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 30, 2009, 04:51:18 »
Sen arabanı üzmezsen, o da seni üzmeyecektir. Belirttiğiniz vites ve hız kesinlike aracınız için uygun olmayan bir kullanım tarzıdır (yapar ya da yapamaz mevzusuna girmeyeceğim). Sorunun ateşlemeden kaynaklanmış olabileceğini tahmin ediyorum.

Ayrıca belirttiğiniz hızı "yüksek hız" diye düzenlenlerseniz seviniriz, forumda bulunan diğer arkadaşlarımıza, kardeşlerimize kötü örnek olmaması açısından.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 30, 2009, 06:40:05 »
abi 3. vites 160 km mi  :wacko: abi mizahi olarak diyim motoru indirirsin böyle gidersen.Stop etmese motoru yerdin bence dua etki stop etmiş :D .Ama ne olursa olsun stop etmemesi lazım.çok yüksek devirlerde ateşlemeyi disbiritör yetiştiremiyor olabilir benzin regulatörü aklıma geliyor.İyi bir ustaya göster abi bence :)
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 211000
  • Model Yılı: '96
  • 1 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 30, 2009, 18:13:55 »
bekir artıran ve cem yücel dediğiniz gibi olabilir sıralı değil normal lpg takılı.devir kesme diye bi olay yok ne gösteriyosa ona gidiyo devir.ama gaz kesme olayı olabilir boşa atınca teşekkür ederim.
Sadece Huzur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 30, 2009, 19:21:40 »
3. viteste o hıza çıkmış araba seni üzmemek için baktı vazgeçiceğin yok bı kıyak daha geçmiş stop etmiş kendini yannız bidakine dikkat et ters düşersinz filan pistonları kaputtan dışarı atmasın..  :D
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 30, 2009, 20:17:40 »
Sanırım lpg sıralı değil düz, belli bir zaman aynı viteste çok yüksek devirde kullandığınız zaman nedendir bilmiyorum beyin gazı kesiyor. Lpg'nin ayarını yaptırırsanız düzelecektir, aynı şeyi bende yaşadım normal lpgli bir araçta eğerki lpgniz sıralı değilse mutlaka budur diye düşünüyorum.
Aynı şey başıma geldi yüksek devirde regülatör gazı kesiyor heralde çünkü aynı devirde benzinde çok sıkıştırmama rağmen yapmıyor. nedenini bilmiyorum ancak 5-6 bin devirleri düşük viteslerde gazda çıkmıyorum artık, ne yapalım gaz ucuz et misalı biraz tadı olmuyor.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • www.sapinuva.info
« Yanıtla #11 : Aralık 09, 2010, 11:35:30 »
Bu konuda bende yardım istiyorum 1997 XLİ. aracım var yaklaşık 6 yıldır LPG. ile kullanıyorum ilk dea bu sene izinde oldu. otobanda 140-150 ile seyir halinde iken aracımın ani kasılma ile stop etmeye çalışır gibi oldu, sağa çekip ne var ne yok diye kontrol ettiğimde debriyajla basıf frenle durduğumda aracım kendiliğinden stop etti DEVİR SAATİ 0  fakat araçta elektrik var lambalar yanıyor.Ardından lpg. anahtarını BENZİNE aldım ve epey marşa bastım , marş bassada araçım çalışmadı, uzun süre marşa bastım ve benzinde patlama yaparak çalıştı ve yüksek devir ile gaza basıp ara gazı yaptım ve araç normal çalışmasına döndü yola devam ettim yolda giderken LPG. aldım normal çalıştı . Geçen hafta doho motor ısınmamıştı bile aynı hatayı yine yaptı uzun benzimde marşa basarak aracı çalıştırdım. Bu arada bujileri tamamen değştirdim. Buji kablo başlığımdan 3 tanesi kırık idi tam sıkıştırmıyordu SEIWA marka kablo takımı ile yeniledim çalışması ve torku çok iyi durumda ama yine aynı hatayı yaparmı bilmiyorm.Başından geçen versa yardım bekliyorum.Bulunduğum ilde TOYOTA servisi yok anlayan ustada yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 09, 2010, 15:47:05 »
[
Aynı şey başıma geldi yüksek devirde regülatör gazı kesiyor heralde çünkü aynı devirde benzinde çok sıkıştırmama rağmen yapmıyor. nedenini bilmiyorum ancak 5-6 bin devirleri düşük viteslerde gazda çıkmıyorum artık, ne yapalım gaz ucuz et misalı biraz tadı olmuyor.
(düşüncem değişti )Tam bilmiyorum ama ecu tarafından stop ettiğini düşünüyorum bu sorun zaten sıralı sistemlerde değilde normal sistemlerde oluyor. araç çalışırken bütün sensörleri ecu algıladığına göre lpg de yüksek devirlerde stop ediyor. sadece enjektörlerin susturulması bence ecuyu devre dışı bırakmıyor öyle olsaydı benzin pompası sürekli çalışmazdı. bence mekanik ve eletriksel bir sorun değil ecu motordan gelen olumsuz veri ile stop ediyor diye düşünüyorum.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 09, 2010, 16:38:45 »
böyle bir durumda yüksek hızda giderken birden araç ayağınızı gazdan çekmişsiniz gibi oluyorsa muhtemelen motora yeterli yakıt gelmiyordur yada ateşleme sisteminde arıza oluşmuştur. özellikle 2000 yılı öncesi araçları bu durumda emniyetli bir hıza inene kadar debriyaja basarak veya vitesi boşa alarak kullanmayın aracı bu şekilde frenleride kullanarak  yavaşlatın özellikle bu durum rampa aşağı inerkende başınıza gelebilir bu durumda kesinlikle vitesi boşa atmaya çalışmayın debrajla ayırmayın mümkün olan şekilde trafiğide dikkate alarak yavaşlayın uygun emniyetli bir hıza gelince çok hafifçe bir müddet viteste iken gaza basın sonra debraja basıp motorun çalışıp çalışmadığını kontrol edin motor çalışsada çalışmasada bu arada uygun bir yere aracınızı güvenli bir şekilde park edin. Motorunuz çalışıyorsa sesini dinleyin anormal bir durum yoksa yavaş yavaş gaza basıp 4000-5000 devirlerde 2-3 dakika gözlemleyin herşey normalse yola devam gaza basarken motor da alışık olmadığınız anormal şekilde bir durum oluşuyorsa yakıtınızda varsa yakıt sisteminde tıkanma vs gibi ufak bir arıza olma olasılığı vardır. aracı durdururken debriyaja basınca motorunuzda kendiliğinden stop etmişse muhtemelen ateşleme sistemi arızası vardır yada yakıt sistemi hiç yakıt göndermiyordur. ateşleme arızasını buji kablolarını çıkartıp kabloların küçük deliğine ufak bir çivi sv sokarak o metali şaseye 3-5 mm kadar yaklaştırın mümkünse bir şeyele sabitleyin yada elinizi metal parçasından uzak buji kablosunu yalıtkan bir yerinden tutarak ve şaseye dokunmayın birisde 2-3 saniye marş bassın kıvılcım oluşuyorsa sorun yok sayılır emin olmak için diğer 3 kabloyuda bu şekilde kontrol edebilirsiniz. Yalnız bütün kabloları aynı anda çıkartmayın tek tek deneyin yerine takın sırasını şaşırabilirsiniz. Bu durumda sorunun yakıt sisteminde olma ihtimali artar. aracınız karbüratörlü ise problemi çözmek kolay benzin pompanızı önce kontrol etmel lazım pompanın karbüratöre çıkan ucundaki hortumu karbüratöre giren yerden ayırıp tekrar 4-5 san marş yaprırın benzin geliyorsa bu tarafta sorun yok demeketir gelmiyorsa ya benzin pompası arızalı yada birşey tıkalıdır. aracınız gazlı ise bu işleri yapmadan biraz aracı dinlendirin 2-5 dakika kadar tekrar marş verin çalışmazsa ateşleme sistemini kontrol edin sorun yoksa aracınızın gaz beyninde veya filtresinde bir sorun olabilir  muhtemelen aracınız benzinde çalışacaktır önce aracınız benzin konumuna alıp anahtraı çalışma konumuna getitin marşa basmadan önce 1 dakika kadar bekleyin bu şekilde sonra marşa basın hemen marş almıyacaktır 6-7 saniyeden fazla marşta çalışmazsa zorlamayın biraz bekleyin tekrar marş verin büyük ihtimal benzin sisteminde sorun yoksa çalışacaktır.yinede çalışmazsa yedek sağlam bujiniz varsa onları değiştirin ve tekrar deneyin. çalıştırmıyorsanız motorunuzda başka önemli bir arıza olabilir bu seviyeden sonra araca atölye ortamınada tamirat gerekecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 09, 2023, 17:35:06 »
Selam Arkadaşlar konu epey süre sonra hortlamış olacak ama yukarda yazılanların aynı şey hafta sonu başıma geldi.Hatta aldım alalım  2 defa oldu aracı alalı  1 ay kadar olacak  dayımdan almıştım . Özellikle biraz devir çevirince zorlayınca boşa atarsanız veya debriyaja basarsanız araç stok ediyor . Ve çalıştırmak istediğinizde uzun marş sonrası çalışıyor . Genel yorumları okuduğum kadarı ile tek nokta sistem takılı araçlarda bu sorun oluyor . Benim aracımda da tek nokta sistem var .

Ben aracı dayımdan aldığım için ona sordum tanımadığım bir yerden gaz aldım bende de yaptı ama sürekli olmayınca önemsemedim öyle kullandım dedi pek zaten uğraşmaz . Bur daki ayrıntı şu ki normalde yarım marşta çalışan araç uzun marş basıyor ama zorla çalışıyor .

birkaç olasılık görüyorum burada

1 -  gaz benzin kesici yakıtı kesiyor .
2 -  lpg anahtarı kısadevre kalıp aracın stop etmesine neden  oluyor
( bende başka sorun da var benzinle çalışıp bazen daha gaza basmamı beklemeden  kendiliğinden lpg ye atıyor arabayı bazen stop ediyor soğuk motor olduğu için)
3-   lpg beyni aşırı vakuma bağlı gazı kesiyor yetiştiremiyor (ama ilk çalışma benzinle araç neden çalışmıyor boğuluyor mu ?)
4-   Ateşleme kesiyor desek dispiritörlü sistem beyin kontrollü ateşleme keseceğini sanmıyorum 

Başına gelen arkadaşlardan çözümü bulan sorunun kaynağını tespit eden varmı

daha önce R9 aracımda benzeri bir durum başıma gelmişti . Araç bir anda stop ediyordu .Lpg beyni değiştikten sonra sorun çözülmüştü . Bir daha olmamıştı .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 09, 2023, 20:39:33 »
Araba önden havayı fazla alırsa karbüratörlü araçlarda stop etme olur. Hemen her arabada vardır bu.

Bunu engellemek için mikserin düzgün olması, gaz ayarının düzgün yapılmış olması gerekir. Çözüm olmazsa motorun hava alma girişini değiştirin, yönünü değiştirin veya son çare bir miktar koli bandı ile havanın çok hızlı girmesini engelleyin ki gazın akışını kesmesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 09, 2023, 21:11:34 »
Lpg' yi tamamen iptal edip bir kaç gün benzinde kullanın,eğer sorun yoksa büyük ihtimalle lpg kaynaklı bu sorunu kademe kademe çözersiniz,ikisi bir arada gaz benzin karışık boğulma,eksik yakıt vs dolayısıyla stop etmeler oluyordur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 10, 2023, 11:19:39 »
Anıl Bey karbüratörlü araçlarda dediğiniz doğru hava yakıt ayarı dengeli olmaz ise önden fazla hava alma durumundan araç stop eder . Bu ince ayar ile çözülür veya hava girişi daraltılarak önüne geçilir.

Ama burada diger eski yazan arkadaşlarında bahsettiği gibi farklı bir durum var . Örnek olsun diye söylüyorum ben  120 ile de boşa atıyorum araç stop etmiyor . Mesela ilk yaptığında kısa mesafe hızlanmak için ortala 70 - 80 km hıza çıkıp debriyaja bastım araç stop etmiş gaz pedalında tepki alamayınca fark ettim . Yani burda 4- 5 binde devre çıkınca sanki bir sorun oluşuyor gibi bir durum var . birde bu durum olduğu zaman aracın gaz tepkisi düşük oluyor gaz bastığınızda araç çok  gitmek istemiyor gibi oluyor boşa atınca da stop ediyor zaten .

Benzin de yapacağını sanmıyorum orası da ayrı bir muallak araç lpg de daha iyi gidiyor .Bakımlarını da yaptırdım ama muhtemel uzun süre lpg de kullanılmaktan benzin sistemi düzgün  çalışmıyor birde lpg mikseri hava girişini daralttığı için yeterli havayı alamıyor gibi geliyor . Yazın enjektör katkısı atıp benzinde 1 depo kullansak muhtemel kendine gelir diye tahmin ediyorum . Veya bir enjektör temizliği yaptırsak enjektörlerin hem durumu ortaya çıkar .

Ama lpg ile alakalı yaşadığım sorunu yaşayan biri beni çok iyi anlayacaktır .Yukardaki eski yorumlar sorunun birebir aynısı çünkü . Yaşayan sorunu çözen biri net şundan diyebilir.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 10, 2023, 20:00:59 »
Yani net birşey söylemek mümkün mü bilemedim. Zira ustası bile net birşey diyemez ama şüpelenir.

Bana kalırsa stop ettiğinde kaputu açıp lpg beynine bir bakın. Buzlanma olabilir. Dolaşımla ilgili sorun da olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 11, 2023, 01:23:52 »
Sorun tamamen hava yakıt karışımından kaynaklanıyor,yarı sıralı sistemlerde bunu ayarlamak biraz zordur ve artık eski nesil sistem kaldıklarından pek düzgün çalışmıyorlar,yüksek devirde nirden gaz kesildiği için yeterli döngüyü sağlayacak yakıt ve hava gelmiyor (birinden biri fazla geliyor) o yüzden stop ediyor,kontrol etmeniz gereken yerler hava filtresi kazanı borusu ve mikserin etrafı olmalı,aynı zamanda mikserin boğaz kelebeğine bindiği yerde sac conta olması lazım bide boğaz kelebeğinin manifolda oturduğu yerde aynı sac conta var onları kontrol edin boşluk vs varsa yüksek devire çıktığınızda oradan fazla hava çeker birden boşa atınca istenmeyen hava girişi nedeniyle araç stop eder ayrıca boğaz kelebeği üzerinde konum mekanizması var klepeye yön verip rolantiyi ayarlıyor az alt arka tarafında kalır,onu kontak spreyi veya benzinle temizleyin klpeye el veya başka cisim vurmayın kelebek temizliği yapın,aslında hepsinden önce bir duman testi yapılsa nerede kaçak varsa çıkar ortaya,son olarak hava filtresi kazanı doğru şekilde kapağı oturmuşmu kontrol ediniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.