Selam arkadaşlar biraz zaman geçti bu süre zarfında ben kendim olayı çözdüm . Daha önce kimin yaptığını bilmiyorum ama aracın hava filtre kazanın üst kapağının hortum giren yerine muhtemel lpg ci daraltıcı parça koymuş şöyle ki araç başparmak kalınlığında bir yerden hava alıyormuştu araba bir yerden acaba havamı alıyor diye her yeri sökünce fark ettim öyle bir yapmışlar ki orijinal ekipmanı gibi duruyor .Neyse sadete geleyim sonradan takılan o parçayı söktüm. Reno 9 aracımdan dolayı gaz ayarı tecrübem var . Araca kendi bilgi ve tecrübelerimle gaz ayarı yaptım o günden sonra bir daha stop etme hadisesini yaşamadım . Muhtemel tahminim araç hava girişi daraltıldığı için vakum gücü artış oluyor buda aracın çok seri gitmesini sağlıyor fakat yüksek devir çevirdiğiniz taktirde ya fazla vakum çekiyor yada gaz beyni yetiştiremeyip anlık gazı kesiyor buda aracın boğularak stop etmesine boğulduğu içinde geç çalışmasına neden oluyor . Sistem eski nesil olduğu için kaliteli beyin ve ekipman bulmak zor atiker kitlede bundan fazla verim alınmaz düşüncesindeyim .
Bu arada bahsi geçen hava darltıcı paraçadan sonra aracın lpg deki o atikliği kalmadı normal direk hava giriyor araca zaten araç benzinde de iyi gitmiyordu. Şimdi daha stabil hale geldi araç . Fakat şu an ki gözlemlediğim şey ise neden oluyor nasıl oluyor bilmiyorum . Aracım bazen öyle güzel devirleniyor öyle güzel gidiyor ki hah işte böyle olacak diyorum ama bu 1-2 sürüyor sonra tekrar kasılarak gitmeler başlıyor . Bahsi geçen iyi gitme olduğu zaman müsait yolda ilk kalkışta biraz gaza basınca 3 vites 120 km ye kadar çıkıyor ama aynı araç aynı yol aynı araç aynı şoför 80 -90 diyene kadar bir kasılma sanki yakıt gelmiyor araç gidemiyor gibi oluyor .Hani zamanında bu aracın sıfırınaı aldık 13 yıl bindik gücünü ve yapabildikleirni bilmesem bu kadar diyecem de kadran zorlayan bir araç ben daha 160 bile göremedim hani hızı sevmem ama gidecek araba da kendini belli eder . Çokta kurcalatmaka istmeiyorum çünkü sanayide düzgün ilgilenecek çözüm amaçlı usta yok hafta sonu gidersen haftalık olarak görüyor seni hafta içi gidersen çok para kazanacağı arabalara öncelik tanıyor sana da çırak çomak ile iş yaptırıyor