Gönderen Konu: Aküyü değiştirdim  (Okunma sayısı 7435 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Aküyü değiştirdim
« : Kasım 26, 2009, 18:08:49 »
Arkadaşlar bu gün arabayı çalıştırmay çalıştım çalışmadı ne yaptım çalışmadı bende yüklendim aküyü elektrikçiye dediler akü bitmiş.bende yeni akü almak zorunda kaldım ince 45'lik inci akü 95 ytl.bide arkadaşalr bu oksitlenmeyi nasıl önleyebiliriz.bayram öncesi incir ağacını dikti.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Toyota Club Türkiye

Aküyü değiştirdim
« : Kasım 26, 2009, 18:08:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Aküyü değiştirdim
« Yanıtla #1 : Kasım 26, 2009, 18:16:54 »
Hayırlı 0lsun yeni akünüz oksitlenmeyi ben askerdeyken akünün kutup başlarına gres yağı sürmemiz söylenirdi...
Susarak kazandığın değeri, boş konuşarak harcama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bir alimden zalim, bir zalimden de alim doğar...
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 26, 2009, 18:27:43 »
akünün üzerine iki adet küp şeker. 1 er tane yani.
daha sonra sıcak suyu iyce kaynattıktan sonra akünün kutup başlarına dökün.tabi bu arada şekerde orda olsun.
zaten anında şeker eriyerek kutup başına dağılıyor.daha sonrada kutup başını yıkamadan öylece kapaklarını kapayın.
şireli bir biçimde kalsın.
aradan belirli bir zaman 2-3-4 ay sonra yani akünün kutup başı kendiliğinden temizlendikten ve oksitlenmeye başladıktan sonrada;
yine kaynamış sıcak suyu (sade şeker yok) kutup başına dökerek önce oksitlenmiş yeri temizleyin.
daha sonra oksitlenmemesi için yine aynı küp şeker ve sıcak su ile eritme uygulamasını yaparsınız...
her şerde bir hayır vardır...

1997 toyota carina 2000 gli beyaz renk.manuel vites.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 26, 2009, 18:38:08 »
Hayırlı 0lsun yeni akünüz oksitlenmeyi ben askerdeyken akünün kutup başlarına gres yağı sürmemiz söylenirdi...
biz kamyonda da yaparız hep işe yarar :).Ama, geçen yıl toyotanın kutup başlıklarınıda yağladım.ve sürdükten 2 ay sonra aküyü değişmemiz gerekti.yağlı kutup başlığını taktım sorun yoktu aradan 1 ay geçti bir gün bindim arabaya marş basmadı anladım aküden sorun olduğunu.Açtim kaputu baktım + kutup çıkmış.Bagajdan anahtarı aldım gevşettim geri taktım  ve gerektiği kadar sıktım( kutup başlıklarını fazla sıkmak iyi değildir ve asla zorlamayınız kurşun olduğu için kırılıp elinizde kalabilir :D )aradan 1 hafta geçti yine çıktı sonra anladım yağlı olunca kaydırdığını 2 ay evel söktüm temizledim iyice taktım ve çıkma falan yok çok şükür :).Yeni aldığım akü kuru tip akü yani üstünde 6 tane saf su yada asit ekieyebileceğiniz yerleri olmayan kapalı bi akü.Ve bu kapalı akülerde oksitlenme yok.Çünki kapaklı eski akülerde bazen kapaklardan asit taşabiliyor aşırı şarz falan görünce kaynama yapabilir bazı aküler ve kapaktan asit çıkıp havayla birleşince oksitlenme yapıyor.Kutup başlıklarında yapmasının sebebi elektrik akımı orda mevcut olduğu için.Kuru tip akünüz varsa oksitlenme olmaz zaten :).
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 26, 2009, 18:41:51 »
akünün üzerine iki adet küp şeker. 1 er tane yani.
daha sonra sıcak suyu iyce kaynattıktan sonra akünün kutup başlarına dökün.tabi bu arada şekerde orda olsun.
zaten anında şeker eriyerek kutup başına dağılıyor.daha sonrada kutup başını yıkamadan öylece kapaklarını kapayın.
şireli bir biçimde kalsın.
aradan belirli bir zaman 2-3-4 ay sonra yani akünün kutup başı kendiliğinden temizlendikten ve oksitlenmeye başladıktan sonrada;
yine kaynamış sıcak suyu (sade şeker yok) kutup başına dökerek önce oksitlenmiş yeri temizleyin.
daha sonra oksitlenmemesi için yine aynı küp şeker ve sıcak su ile eritme uygulamasını yaparsınız...
şeker de mantıklı hep denedim ama karbonat daha iyi gibi :) suyun çok sıcak olması kutup başlıklarına (kurşun olduğu için ) zarar verebilir.Ve akünün dışı plastik olduğu için zarar verme olasılığı yüksek.Elinizi hafif yakan 60 derece falan suyla yapmanız daha sağlıklıdır :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 26, 2009, 19:11:24 »
yeni akünüz hayırlı olsun.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 26, 2009, 20:45:22 »
"Contact cleaner" denen sprey şeklinde satılan ürünler var. Uygulandığı zaman yağı kiri pası temizliyor ve paslanmayı önleyici ince ve de iletken bir film oluşturuyor. Elektronik bağlantılarda kullanılmak için tasarlanmışlar. Akü kutup başlarında da kullanılabileceğini sanıyorum.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Kasım 26, 2009, 20:46:42 »
Yeniside güle güle bitsin inşallah :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 26, 2009, 20:56:44 »
sağolun arkadaşlar
ben gres yağı sürdüm ama zararlı diyorsanız
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bir alimden zalim, bir zalimden de alim doğar...
  • Araç: Carina
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 26, 2009, 21:20:48 »
zararlı deyil ama çok çok etkili de deyil.bahsedilen alternatiflerden hepsini denedim.en etkilisi küp şeker.suyun sıcak olmasıda zarar vermiyor.zaten küp şekeri tamamen eritmemiz için suyun kaynamış olması gerek.tabi 1 bardak suyu bi anda deyilde yavaş yavaş dökmeniz daha iyi verim almanızı sağlar....
her şerde bir hayır vardır...

1997 toyota carina 2000 gli beyaz renk.manuel vites.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 26, 2009, 23:17:51 »
sağolasın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 27, 2009, 00:22:39 »
bu gece eve gırerken aklıma geldı . aküyü değiştirince teyp kodu felan istiyor mu ? e12 kasalarda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Kasım 27, 2009, 00:46:13 »
1.eski akü oksitlenir
2.kutup başı gevşek akü oksitlenir
3.gress den daha etkili vazelin vardır
araç bakım ürünleri hakkında her şey ....

http://www.turkiyeotoforum.com/tr/index.php?board=12.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 28, 2009, 11:43:20 »
ee fiyat nasıl akünün

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 28, 2009, 12:05:20 »
fiyat normal bence ama 45 Amp lik yerine 60 Amp lik olsa daha iyi olmazmıydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 28, 2009, 13:47:51 »
Hayırlı olsun
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 28, 2009, 13:56:47 »
Hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 29, 2009, 00:20:56 »
sağolun 60 bulamadım bide bayram öncesi uğraşamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #18 : Aralık 02, 2009, 18:10:13 »
Yeni konu açmak istemedim arkadaşlar.Bir sorum olacak.
Aracımı 2 gün çalıştırmadıktan sonra sabah erken arabama bindim,acelem oldugu için marşı kısa tutmuş bulundum ve araba tam çalışacak gibi oldu ama stop etti.Hiç beklemeden birdaha bastım ve  nazlanarak çalıştı .
Bu arada buralarda gece hava sıcaklıgı -5 lere düştü.Bir daha  hiç sorun çıkarmadı.
Araç 2004 ağustos ayında alındı 2005 1.0 yaris ,akü delphi 45 amper .Akü üzerindeki indikatör yeşil gösteriyor ve bugun ölçtürdüm voltaj tam 12 de.Ölçen abimiz marş degerine baktı 10 volt gösterdi.Sizce beni üzmeden akümü değiştireyim mi yoksa çok acele bir şekilde marşa arka arkaya bastığım için mi olmustur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 02, 2009, 20:03:56 »
12 volt düşük bir değer bizim usta en az 25 volt olmalı dedi benimki 9 volttu.sen acilen aküyü değiştir bence.allah muhafaza hiç olmadık bir yerde araba çalışmaz