Gönderen Konu: Aküyü değiştirdim  (Okunma sayısı 7434 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Aküyü değiştirdim
« Yanıtla #20 : Aralık 02, 2009, 21:31:24 »
12 volt düşük bir değer bizim usta en az 25 volt olmalı dedi benimki 9 volttu.sen acilen aküyü değiştir bence.Allah muhafaza hiç olmadık bir yerde araba çalışmaz

Atakan şaka mi bu? Bence sana bunu söyleyen ustaya bi daha gitme.
 Yada bi kamyon alırsan onu götürürsün. Canım arabaya yazık etme...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 02, 2009, 21:31:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 02, 2009, 21:36:52 »
12 volt düşük bir değer bizim usta en az 25 volt olmalı dedi benimki 9 volttu.sen acilen aküyü değiştir bence.allah muhafaza hiç olmadık bir yerde araba çalışmaz
:wacko: :wacko: :blink: :blink: o usta aracı gördü mü yoksa kamyon, kamyonet falan diye mi biliyor? :blink:
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 02, 2009, 22:13:41 »
adam aküyü alete bağladı alette yüzde 100 yüzde 50 yüzde 25 gibi dolum kapasiteleri var.yüzde25 aşağısı kullanılamaz boş demek.benim yüzde 9 çıktı.bunda yanlış olan ne?
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #23 : Aralık 02, 2009, 23:15:42 »
 :rofl: :rofl: :rofl: yanlış olan senin kendini yanlış ifade etmen.
herkes voltajdan bahsediyor normalde bizim binek araç akülerimiz 12 volttur.Benim ölçümümde yüzde varmıydı bilmiyorum direk voltaja baktık.Bana yardımcı olursanız sevinirim... :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 03, 2009, 07:03:44 »
 Okan bey; normalde 1-2 defa peş peşe marşa basmakla akünün zayıflaması normal bir durum değil. Yani muhtemelen sizin akü miyadını doldurmuş. Bence hiç risk etmeyin değiştirin aküyü...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #25 : Aralık 05, 2009, 17:04:51 »
arkadaşlar, benim de akü ile ilgili birkaç sorum var. aküyü internetten almayı düşünüyorum. bunun herhangi bir sakıncası var mı? aküyü arabaya kendim takabilir miyim? varsayalım ki aküyü internetten aldım ve arabaya bağlantısını kendim yaptım. bu durumda akü garanti kapsamı dışına çıkar mı? ayrıca şuan piyasada binek araçlar için satılan aküler (12V 50, 55, 60 A Aküler) 97 model corolla ların akü yuvalarına sığar mı? 97 model corolla ların akü yuvası ebatını bilen var mı? şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 05, 2009, 17:16:10 »
Atakan daha önce bir arkadaşımız, aküyü değiştirince titreme sorununun ortadan kalktığını yazmıştı. Senin arabada da titreme varmıydı? Önceden varsa bir düzelme gözlemledin mi?
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 05, 2009, 17:19:12 »
abi benim arabada titreme varı ama çok az doğru söylemen iyi oldu hiç yapmamamya başladı.çok büyük oranda düştü.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 05, 2009, 17:26:50 »
Bu yöndeki ikinci olumlu yorum oldu. Belki aslında tüm problem aküden kaynaklanıyor ;) Bence bir konuda bir başlık açılıp tartışılabilir
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 05, 2009, 19:08:41 »
Mustafa Bey selam,

İnternetten akü almanızı tavsiye etmem.  Buradan alınan akünün garanti belgesini kim dolduracak  ve doldursalar bile geçerli mi ? sanmıyorum , sorun halinde bunu götüreceğiniz akü bayi bunu kabul etmeyecektir muhtemelen , siz sanki almış gibi o markanın bir akü bayiini arayın , internetten böyle bir akünüzü almıştım sorun çıktı garanti kapsamında bir arızaysa değiştirebilirmiyiz diye bir sorun önce..

-tavsiyem mutlaka bayiisinden almanızdır, web sayfalarına girin bayiilerini öğrenin ve telefonla fiyat pazarlık aypın
- üretim tarihi 5 ayı geçmemiş aküleri alın yani bayiye gidin ve akünün üstüne basılmış üretim tarih kodunu görün ve de sorun. Bölgenizde bulunan oto sanayi siteleri içinde ve civarında olan bayilerde ,daha yeni  aküler bulacağınız olasıdır. aküler rafta da dursa zamanla boşalır , ve kalıcı kayıplar başlamaya başlar. 
- Çevredeki dükkanlarda camda pencerede firma markası reklemları olsa da , buradan alacağınız akünün de garanti kapsamında olup olmadığını önceden firmaya sorun derim.

- aldıktan ve taktıktan sonra da aküyü hep tam şarjlı durumda tutmaya dikkat etin , şarj göstergesi varsa bunu haftada bir kontrol edin, kısa yol yapma , sık durup çalıştırmalar veya uzun süre kullanmama aküyü hızlı boşaltır. akü araca takıldıktan sonra raftakinden daha hızlı boşalır. günümüz araçlarında var olan elektronik devrelerden dolayı çalışmayan bir araç aküsünden bile az da olsa bir akım çekilmekte , bunu toplamı günde 0.5-1 Ah i bulur. Bunlara dikkat edilirse yeni bir aküyü uzun yıllar kullanabilirsiniz.