Mustafa Bey selam,
İnternetten akü almanızı tavsiye etmem. Buradan alınan akünün garanti belgesini kim dolduracak ve doldursalar bile geçerli mi ? sanmıyorum , sorun halinde bunu götüreceğiniz akü bayi bunu kabul etmeyecektir muhtemelen , siz sanki almış gibi o markanın bir akü bayiini arayın , internetten böyle bir akünüzü almıştım sorun çıktı garanti kapsamında bir arızaysa değiştirebilirmiyiz diye bir sorun önce..
-tavsiyem mutlaka bayiisinden almanızdır, web sayfalarına girin bayiilerini öğrenin ve telefonla fiyat pazarlık aypın
- üretim tarihi 5 ayı geçmemiş aküleri alın yani bayiye gidin ve akünün üstüne basılmış üretim tarih kodunu görün ve de sorun. Bölgenizde bulunan oto sanayi siteleri içinde ve civarında olan bayilerde ,daha yeni aküler bulacağınız olasıdır. aküler rafta da dursa zamanla boşalır , ve kalıcı kayıplar başlamaya başlar.
- Çevredeki dükkanlarda camda pencerede firma markası reklemları olsa da , buradan alacağınız akünün de garanti kapsamında olup olmadığını önceden firmaya sorun derim.
- aldıktan ve taktıktan sonra da aküyü hep tam şarjlı durumda tutmaya dikkat etin , şarj göstergesi varsa bunu haftada bir kontrol edin, kısa yol yapma , sık durup çalıştırmalar veya uzun süre kullanmama aküyü hızlı boşaltır. akü araca takıldıktan sonra raftakinden daha hızlı boşalır. günümüz araçlarında var olan elektronik devrelerden dolayı çalışmayan bir araç aküsünden bile az da olsa bir akım çekilmekte , bunu toplamı günde 0.5-1 Ah i bulur. Bunlara dikkat edilirse yeni bir aküyü uzun yıllar kullanabilirsiniz.