mersinde yaşıyorum.şehir içine çok girip çıkıyorum.yani bol miktarda şehir içindeyim.
heryerde şehir içi trafiği zordur ama mersinde insanlar trafikte kavga çıkarabilmek bahane arar.
şehir içinde trafikte olduğum için başıma bol miktarda olay geliyor.
25 yaşındayım.yani daha deli çağım sayılır.aslında sayılmaz ama, genelleme yaparsak aşağı yukarı öyle.
iş olarak aslında çiftciyim ama şehir içi minübüsümüzde var.çiftci olduğum için kendi ürettiğim şeftalileri mersinden antebe götürüyorum.yani nakliyesinide kendi kamyonumuzla yapıyorum.yazları kamyon kışlarıda şehir içi minübüsündeyim.
trafikte çoğu kez haklı oluyorum ama haklı olmak kızmak yada bana saygısızlık yapmak hakkını vermez.
haklı olduğum zaman el kol hareketi bişeyler mızırdanmak vs şeyleri yapmıyorum.yapmıyorum ama bana yapanlarıda sorun yapmıyorum.trde o kadar dengesiz insan varki bunların bilincindeyim.yol vermedi diye cana kıyan , el kol hareketi yaptı diye cana kıyan bir sürü dengesiz insan var.aslında kimse kimseden korkmaz.bana göre ortada şöyle bi durum var.bi insan trafikte el kol hareketi yapıp küçük bişeyden kavga çıkarabiliyosa bence o insan ailesini çocuklarını çok az seviyor yada sevmiyor.yok bi insan trafikte çok sağ duyulu bir biçimde haklıyken affedici suçluyken de özür dilemesini biliyosa bence o insan ailesini çok seviyor.
kendime yapılan bi haksızlıkta bi hatada ben hiç genç yaşlı diye ayırmıyorum.özür dileyen olursa sorun deyil deyip geçiyorum haa özür dilemeyen olursa dönüp bakmıyorum bile.bide şöyle bi durum oluşuyo.haklı iken haksız durumuna düşme öyle zamanlarda da bakıyorum adam cahil hemen tamam abi haklısın diyorum ve geçiyorum.senede 100 bin km yapıyorum.ben şimdiye kadar 1 kere trafikte tartışmadım yada kavga yapmadım yada karakolluk olmadım.sebebide işte yukarda.
unutmamalıyızki herkesin sorunu olabilir.dalgın olabilir.yani herkes hata yapabilir.sağ duyulu olmak saygılı olmak gerek.
sonuçta ortada ekmek veya namus davası yok.yol vermedin neden kornaya bastın bunları aşmamız lazım gibi geliyor bana.
söylediklerim yanlış anlaşılmasın.kimsenin yazdığını yadırgamıyorum.sadece trafikte çok olduğum için kendimce bişeyler yazmak istedim.
benden küçük kardeşlerime bi tavsiyemde.
trafikte haklı yada haksız olduğunuz zamanlarda karşınızdaki yada yanınızdaki kişinin yüz kısmına uzun süre bakmayın.yada mümkünse hiç bakmayın.uzun bakarsanız ne oluyor ne var der.yada haklıysa küfür eder onu farkedersiniz,, siz haklı olursunuz özür dilemez onu farkedip kızarsınız bir sürü şey.en güzeli yoluna bakıp gitmek....
E osman sana helalinden bir

ilk alkışın benden olsun... Noktası noktasına katılıyorum...
trafikte bana inat gidilirse ellemem kimseye ama arabada ailem varken bana inat giderse biraz pişman ederim iyi taktiklerim var kendisi kendisini korkudan sıkıştırır
evet ilk alkışım.alkış almak için yazmadım ama yinede tşkrler.inş genç kardeşlerime azda olsa faydam olursa ne mutlu bana.
bi kardeşim benim yazımı okuyup sonra kendini benim yazımdan etkilenerek bi yerde frenleye biliyosa benim için bilmesemde bundan güzeli olmaz.hiç bir ana ağlamak istemez....
Olur istediğine ileti ver konuyu iyi düşününde yanlış karalar vermeyin sakın dikkat edin.
Böyle bir mesajin anlami nedir?
Size bir ceza vermemis ve her üyenin yapabilecegi gibi eksi alkis vermis, düzgün bir sekilde üslübun degismesi icin cagrida bulunmus.
Benim mantigim cok basit calisir. Forumu begenmiyorsaniz, yazmasiniz olur biter. Eger yazmak istiyorsaniz, kurallar bellidir ve buna herkesin uymasi mecburidir.
Bende bunun sana yakıştığına inanmıyorum Gökhan.
Dağhan olması gereken uyarıyı yapmış ve herkesi saygıya çağırmış, bu çağrıyı Dağhan ve Osman ve diğer arkadaşlar gibi herkesin yapması en güzeli olur. Elbetkide zaman zaman herkesin gerildiği olur ama birbirimizi kırmak, saygısızlık yapmak hoş olmaz. Bu yüzden iki kere düşünüp bir kere konuşmak lazım ki hatta burada yazana kadar daha fazla düşünme imkanımız oluyor, bu yüzden senden de biraz daha saygılı davranmanı beklerim ve böyle yapacağına da eminim.
Siz herhalde okumadınız baştan aşağıya farkındaysanız aklış malkış pek umrumda değil ekside olsa ne olur artıda olsa ne olur. Ben sadece dağhan'a sordum karşındaki adam küfür etmeye başladığında hemde sen haklıyken senin karakterini merak ediyorum dedim. Bence olayı alkışa saptırmayalım isteyen eksi isteyen artı şeklinde alkış verebilir.
Ayrıca yönetimden biri olarak değil de bu forumun bir üyesi olarak, büyüklerimize (Hele ki bir bayram günü!) göstermiş oldukları saygısızlıklarından (bana göre) dolayı Gökhan Ceylan ve Mert Karaçay'a benden bir (-) alkış...
Buradaki saygısızlığı ben göremedim bence okumadan yazılanları kafasına göre yorum yapmayacak.Önce anlaması gerekiyor artı benim kimseyle şahsi bir düşmanlığım olamaz olmaz zaten.Önce bütün yazılanları baştan aşağı okusunlar
Bana bu konuda yaşlılar için söylediğim herhangi bir yanlış kelimeyi göstersin bakalım Hakan abi.Göstersin ben hesabımı kendim silerim.
Böyle bir mesajin anlami nedir?
Size bir ceza vermemis ve her üyenin yapabilecegi gibi eksi alkis vermis, düzgün bir sekilde üslübun degismesi icin cagrida bulunmus.
Benim mantigim cok basit calisir. Forumu begenmiyorsaniz, yazmasiniz olur biter. Eger yazmak istiyorsaniz, kurallar bellidir ve buna herkesin uymasi mecburidir.
Murat abi çok güzel sormuş ama birşeyler yazmak için sorduğu sorunun cevabını bekleyememiş
Önce yönetici olan kişi herşeyi okuyacak düşünecek ne için kime ne diyeceğini bilecek.
Saygısızlık! Hangi sagısızlıktan bahsediyoruz sorun bakalım cevabını versinler.
Büyüğümüzdür saygı göstermek lazım:D 
Yaşlılığına vereceksin. Kafa gidip geliyor bazen demekki.
Bu söz içinmi bu kadar afra tafra yaptınız?? Eğer bunun içinse bütün konuyu tekrardan düzgün bir şekilde okumanızı tavsiye ediyorum.
Tüm konuyu baştan sona bir kez daha okudum... Sorunun cevabını kendiniz vermişsiniz zaten, ek olarak 'Forumda yaşlılar da var' demeniz, hatta deme şekliniz bile bence yanlış! Hee affedersiniz, kimse sizin doğrunuzdan öteye geçemiyordu, unutmuşum...
İyi sürücü olmak yaşla ilgili değil bence
Daha ziyade , Eğitim, Kültür Düzeyi, Sosyal çevre
ve en önemlisi centilmenlikle ilgili bir olaydır
İyi sürücü olmak yaşla ilgili değil bence
Daha ziyade , Eğitim, Kültür Düzeyi, Sosyal çevre
ve en önemlisi centilmenlikle ilgili bir olaydır

Çok doğru.
Gökhan, sanırım iletişimde bir sorun yaşıyoruz. Problem senin düşüncelerinde değil ki asla da düşüncelerine saygısızlık edemeyiz, bence problem düşüncelerini ortaya koyuş şeklinde. Sende yazdıklarını bir kez daha okursan bize hak vereceksindir ve şunu da unutma burada asla herkes bir kişiye karşı değil, burada amaç hep birlikte en güzeli bulmak.
Forum sitelerinde ki en büyük sorun her zaman bu olmuştur. konunun açılış amacından çoook farklı yerlere uzaması sonucunda kişisel tartışmalar.. neyse ben konunun özüne dönücem; eğer ki trafikte hak benimse ne yol veririm, ne başka bişey.. hayatımda küfürü sevmem etmem, ettirmem! arabanın kıskanılması vs tarzı olaylarda ise para ile imanın kimde olacağı belli olmaz diye boşuna dememişler:) kim ne düşünürse kendine. ben arabanın içinde olduğum sürece kendim ve yanımda ki insanların canından sorumluyum buna göre hareket ederim.
aytaç kardeşim iyi hoş demişsinde --hak benimse ne yol veririm ne başka bişey demişsin--
evlisin yanında eşin ve oğlun var.ana yolda gidiyosun, altında da taksi.tam o sıradada petrolden mazotunu almış ve ana yola sen geldiğin halde seni göre göre çıkmak isteyen bi tır.evet kocaman bi tır.her yanı demir.sen şimdi bu durumda sonuna kadar haklısın.ne yapman lazım yol vermemenmi lazım,gidip vurman lazım.
ben olsam haklıyken ne veririm ne başka bişey diyeceğime daha olgun düşünmeye çalışırım.
yanımda ailem deyilde yalnız olsam yine aynı şeyi yaparım.
çünkü ölü ama haklı olmaktansa , kendim için ve ailem için yaşayan bi magdur yada yaşayan bi hakkı yenen olmayı tercih ederim.
yukarda bahsettiğim örnek her zaman karşıma çıkar.böyle durumlarda ne sellöktör yaparım nede kornaya basarım.sadece frene basmayı tercih ederim.
bir diyer örnek,
rampa çıkıyosun.3 şeritli yol.senin şeridinin sağında kamyonlar sıraya geçmiş sende sol şeritte doğal olarak sollama hakkını kullarak sol şerittesin.
doğal olarak ve kural olarak karşından sadece tek yönde araçlar gelmesi gerek.
ama baktınki iki araç birden geliyor.yani biri diyerini sollamış geliyor.
ama hak senin, tırmanma şeridinde sollama hakkı senin.ama adam da vaz geçmiyor sollamış basıp geliyor 120-130.
yine aynı durumda ne yapman lazım.yol benim hak benim demenmi lazım yoksa hafif frene basarak kamyonun arkasına yada arasında girmenmi lazım.
aytaç kardeşim bence trafikte haklı olmaz.haklı sadece büyük kazalar sonrası ortaya çıkar.öyle durumlarda da genelde cümleler şöyle başlar.
rahmetlik hakılymış diye ama oda bişeye yaramaz.
25 yaşındayım 18 yaşından beri uzun yola gidip geliyorum.(ısuzu nkr wide kamyonetle)
her zaman deyil sadece bir kere ben haklıyım sen çek ayağını gazdan desem şimdi burda sana cvp veremiyor olabilirdim....
haklı olmak çok güzel bişey ama bence yaşamak daha güzel....
"osman şahin ince" üstad sende vur deyip öldürenlerden mişin ya

yanlış anlama ama orası bi nevi yazının akışının sonucunda gelen bir bütünleme.. körü körüne ben haklıyım diye ölüme gidecek birini de pek tanımıyorum trafikte ayrıca yazının tamamını ele alırsan en son cümlemde "ben arabanın içinde olduğum sürece kendim ve yanımda ki insanların canından sorumluyum buna göre hareket ederim."
neyse hak haktır!
tamam aytaç kardeşim.
en son cümlen güzel.inş hayatımızda ve trafikte her zaman son cümlenin gereğini yapabiliriz.
Hak işte böyle birşey. Bu yüzden kendi haklarımızı savunmayı bilmeli ve başkalarının hakkını da kendi hakkımızı savunduğumuz gibi savunabilmeliyiz. Bu sayede hak yemeği adet edinenlerin üstesinden gelebiliriz.
Hakkımızı çiğneyen birine; aman bana dokunmasında ne yaparsa yapsın deyip kayıtsız kalırsak o kişinin daha sonra başka insanlarında hakkına dokunacağını ve herkesin bziler kadar şanslı olamayabileceğini düşünmek lazım. Tabi bu söylediklerim başkalarının hakkını gözetmeyenlere, hakkı sadece kendinde gören ve görevlerini yerine getirmeyene.
Unutmamak lazım ki Hak ve Görevler birbirlerinden ayrı düşünülemez.