Gönderen Konu: Soygun Resmen,Herkes mutlaka okumalı...  (Okunma sayısı 4635 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Soygun Resmen,Herkes mutlaka okumalı...
« Yanıtla #60 : Aralık 05, 2009, 23:54:29 »
Maalesef ülke yönetiminde kitabi bilgiler belli bir yere kadar geçerliliğini koruyor. Eğer bu bilgiler direk uygulandığında (Pratikte) yüzde yüz fayda sağlasaydı ekonomi prof. Tansu Çiller hanım efendi ekonomiyi düzeltir borçsuz harçsız refah içinde yaşayan ülke imar ederdi. Ben de okulda öğrendiğim teorik bilgilerin bazen pratikte mümkün olmadığını yaşayarak gördüm.
Bu kadar etnik gurubu barındıran dini bir yönetimi hala isteyen büyük halk çoğunluğu içinde "bir başkasının özgürlüğünü tehdit etmeyip" resmi dairede kara çarşafla çalışmak isteyen vatandaşa ne diyelim? İzin verelim çalışsın nasılsa benim özgürlüğüme müdahale yok. Ya da başörtüsünden dolayı ünüversiteye giremeyen bayanların özgürlüğüne müdahale var mı yok mu?
Demek istediğim şu ki; demokrasi çıtasının yüksekliği her ülkede farklıdır. Kendimizi ne Fransa gibi ne de İngiltere gibi görüp çıtayı en yukarı çıkaramayız. Kendi kültürel yapımıza, örf adetlerimize, milli duygularımıza, ekonomi durumumuza uygun yüksekliği bulup çıtayı buradan başlatmalıyız. Yoksa şu an yaşadığımız bilmem ne açılımı gibi kaosun içinde parçalanırız. Burası ne İngiltere ne Fransa ne de sözüm ona demokrasi beşiği olan İsviçre. Ayrıca İsviçre papaza benzetilmeyecek kadar diğer tüm ülkelerden daha demokratik (ti). Demokrasi kızılmayacak kadar mutlak ihtiyaç duyduğumuz ve duymamız gereken yegane can simidimiz.
Bu konu gerçekten amacının dışına çıktı. Tartışmaya katılan ve bizi izleyen arkadaşlar teşekkür ediyorum.

Ayrıca devletin elinde sadece ikametgah bilgilerimiz yok, nüfus bilgilerimizde var; ana adı, baba adı, doğum yeri yılı, vatandaşlık numaralarımız falan haberiniz olsun. Kullandığınız her kredi kartıylada takip ediliyoruz hatta bu kadar da değil sokaklarda caddelerde kameralarda var.

Bu arada Mehmet Teşekkür ederim bir an kendimi yalnız hissetmiştim.

Süleyman bey işte demokrasi bu hoşgörü, saygı ve üslup.  :)
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Aralık 05, 2009, 23:54:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Aralık 06, 2009, 00:41:29 »
Isvicre aslinda papazin ta kendisi. Bayragi hacli. Papayi kim koruyor? Isvicreli muhafiz alayi.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #62 : Aralık 06, 2009, 00:49:21 »
Isvicre aslinda papazin ta kendisi. Bayragi hacli. Papayi kim koruyor? Isvicreli muhafiz alayi.

kesinlile katiliyorum....
simdi corollayim buyuyunce avensis olacagim !!!
karar degistirdim buyuyunce camry olacagim ;)