0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hangi ulkede var? Bekliyorum arkadaslar.
almanyada vareger wisconsin de yani amerika da yasiyorsaniz orada da varpostaneye adres degisikligini bildirmek zirundasiniz. en azindan illinois eyaleti kanunlarinda durum bu.
Almanya'da irkci vatandaslik kanunu da var ona bakarsan.ABD'de postaneye adres degisikligini bildirme zorunlulugu kesinlikle yok. Eger tasiniyorsan, ve tasindiktan sonra eski adresine gelen mektuplarin tasindigin yere gonderilmesini istiyorsan postaneye yeni adrersini bildiriyorsun, onlar da kisa bir sure icin (abone oldugun dergilere vs ye yeni adresini bildirene kadar) bunu ucretsiz yapiyorlar. Olay postanenin bir hizmetinden ibaret. Turkiye'deki gibi vatandasi fislemek degil.
Ben Muhammed beyin dediklerine katılıyorum. adres kayıtları tüm gelişmiş ülkelerde tam ve doğru olmak zorunda. yanlış beyanlarda çok şiddetli cezalar var. hatta bazı ülkelerde yeni adrese taşınmadan önce bildiri yapılmak zorunda. Bu taşıt devretmek gibi birşey. benimşahit olduğum bi durum vardı eskiden adam en pahalısından mobilyalarla evini döşetip bir hafta sonra hoop eşyayı topluyor başka bir şehre yerleşiyor. mağazacı adamın adresine ulaşmak için senelerce mahkemelerde davaynan uğraşıyor. en sonunda adrese ulaşılamadı diye dava zaman aşımına uğruyor. bunun gibi ve daha kötü çok örnek var. ceza biraz yüksek olabilir ama ne olursa olsun edresi zamanında bildirmek gerekiyor. adres değiştiren yakınlarımıza bunu mutlaka hatırlatmamız gerekiyor.
Barış bey geçmiş olsun, ceza hakikaten biraz ağırmış. Ben de sizin sayenizde öğrendim. Fakat ikametgahın bildirilmesi zorunluluğu güzelmiş ileriye dönük olarak artık nüfus sayımı bile bu bilgilere bakılarak yapılacak. Ayrıca devletin vatandaşına hizmet edebilmesi içinde ilçelerde ve illerde ne kadar sayıda insanların oturduğunu bilmesi gerekiyor. Hizmet kurumlarının eleman sayıları o bölgede ikametgah eden vatandaş sayısına göre belirleniyor.Ayrıca benim devletle ilgili hiç bir çekinceliğim (Hırsız, arsız, kaçakcı, üç kağıtçı değilim) yok, dolayısıyla devletimin benim nerede oturduğumu bilmesinde de hiç bir sakınca yok.Özgürlük ve demokraside her istediğini yapmak değildir. Avrupa bile artık özgürlük mü, güvenlik mi diyerek kendi özgürlük alanlarını kısıtlamaya başladılar. Örneğin, Ahmet beyin yaşadığı Amerika'da 11 eylül saldırısı öncesi ve sonrası nelerin değiştiğini biz basın yoluyla buradan gördük. Müslümanların parmak izleri alınıp fişlendiğini eminim Ahmet bey ve herkes hatırlayacaktır. Acaba bu uygulamayı Almanya Hitleri bile yapmış mıdır?
En büyük soyguncu devlettir sözü bir kez daha kanıtlanmış oldu.Geçmiş olsun Barış...322 TL'yi ödedin mi peki ? Belirtmemişsin Barış
çok yanlış bir tabir
Gerçekleri söylemem gerekirse hepimiz çok doğru şeyler söylüyoruz bence, çok doğru. Elbetkide nüans farklılıkları olması doğal. Umarım gerekli noktalardakiler de bu saygı ve hassasiyeti, ileri görüşü gösterebilir.
"Almanya demokrasi tarihi açısından pek öyle örnek alınacak bir ülke değildir." Ahmet bey, söylediklerinize aynen katılıyorum Avrupayı biraz gözümüzde büyütüyoruz."Sadece millet olarak değil birey olarak da özgürlük talep etme hakkımız var." İşte burası biraz, çetikçe uzanacak bir ifade. Bildiğimden değil ama duyduğum kadar Avrupa'da veya Amerika'da evlilik işini bizdeki gibi belediye kurumu değil kiliseler yapıyor. Şimdi burada bir veya birkaç vatandaş çıkıpta birey olarak özgürlük ve hak talep edip nikahım camide yapılsın derse (Resmi işlem olarak) devlet ne yapmalı? Ya da Ben resmi dairede kara çarşafla çalışmak istiyorum derse, Ya da ben birey olarak özgürlük ve hak talep ediyorum Kürt vatandaşıyım ilköğretim eğitimim Kürtçe olsun ya da Ben Ermeni vatandaşıyım eğitimi Ermenice almak istiyorum derse, bunun sonu olmaz. Türkiye Cumhuriyetinin resmi dili Türkçe'dir. 32. mesajımda "Demokrasi ve özgürlük her istediğini yapmak demek değildir" dememdeki maksat buydu. Demokrasi, devletin çizmiş olduğu çerçeve içindeki hak ve özgürlüklerden eşit yararlanma hakkıdır. Rahmetli Adnan Menderes bir meclis konuşmasında "Bu Millet isterse Hilafet geri gelir" demişti, şu an halk oylaması yapılsın halkın en az %50 si isteyecektir, o halde hilafeti geri getirelim? Devlet, milletten meydana gelmiştir ama milletin her istediği yapılırsa ortada ne devlet kalır nede millet. İsviçre minare yasağını halk oylamasıyla kabul etti, evet halk istedi ama devleti ne tür zora soktuğunu hep birlikte görüyoruz. Şu anda Türkiye'de kilise yasağı için halk oylaması yapılsa eminim yasak kabul edilir, peki mantıklıca düşündüğümüzde doğru mu olur? Demek ki her yasa halk isteğiyle çıkmaya bilir ya da çıkmaması gerekir.
İlk çıktığı yer de bu coğrafyadır..Egedir..O halde sahip çıkalım. Hakkını verelim.