Gönderen Konu: Soygun Resmen,Herkes mutlaka okumalı...  (Okunma sayısı 4717 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Soygun Resmen,Herkes mutlaka okumalı...
« Yanıtla #40 : Aralık 02, 2009, 23:14:22 »
Hangi ulkede var? Bekliyorum arkadaslar.
almanyada var
eger wisconsin de yani amerika da yasiyorsaniz orada da var
postaneye adres degisikligini bildirmek zirundasiniz. en azindan illinois eyaleti kanunlarinda durum bu.
simdi corollayim buyuyunce avensis olacagim !!!
karar degistirdim buyuyunce camry olacagim ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 02, 2009, 23:14:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Aralık 02, 2009, 23:31:50 »
almanyada var
eger wisconsin de yani amerika da yasiyorsaniz orada da var
postaneye adres degisikligini bildirmek zirundasiniz. en azindan illinois eyaleti kanunlarinda durum bu.

Almanya'da irkci vatandaslik kanunu da var ona bakarsan.

ABD'de postaneye adres degisikligini bildirme zorunlulugu kesinlikle yok. Eger tasiniyorsan, ve tasindiktan sonra eski adresine gelen mektuplarin tasindigin yere gonderilmesini istiyorsan postaneye yeni adrersini bildiriyorsun, onlar da kisa bir sure icin (abone oldugun dergilere vs ye yeni adresini bildirene kadar) bunu ucretsiz yapiyorlar. Olay postanenin bir hizmetinden ibaret. Turkiye'deki gibi vatandasi fislemek degil.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #42 : Aralık 02, 2009, 23:48:55 »
Almanya'da irkci vatandaslik kanunu da var ona bakarsan.

ABD'de postaneye adres degisikligini bildirme zorunlulugu kesinlikle yok. Eger tasiniyorsan, ve tasindiktan sonra eski adresine gelen mektuplarin tasindigin yere gonderilmesini istiyorsan postaneye yeni adrersini bildiriyorsun, onlar da kisa bir sure icin (abone oldugun dergilere vs ye yeni adresini bildirene kadar) bunu ucretsiz yapiyorlar. Olay postanenin bir hizmetinden ibaret. Turkiye'deki gibi vatandasi fislemek degil.
siz hangi ulkede var dediniz ben de almanya dedim
almanya bir avrupa ulkesi
bizim demokrasi ogrendigimiz (!) ulkelerden biri.
fisleme isine de fazla taktiniz bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #43 : Aralık 03, 2009, 00:02:27 »
Ben Muhammed beyin dediklerine katılıyorum. adres kayıtları tüm gelişmiş ülkelerde tam ve doğru olmak zorunda. yanlış beyanlarda çok şiddetli cezalar var. hatta bazı ülkelerde yeni adrese taşınmadan önce bildiri yapılmak zorunda. Bu taşıt devretmek gibi birşey. benimşahit olduğum bi durum vardı eskiden adam en pahalısından mobilyalarla evini döşetip bir hafta sonra hoop eşyayı topluyor başka bir şehre yerleşiyor. mağazacı adamın adresine ulaşmak için senelerce mahkemelerde davaynan uğraşıyor. en sonunda adrese ulaşılamadı diye dava zaman aşımına uğruyor. bunun gibi ve daha kötü çok örnek var. ceza biraz yüksek olabilir ama ne olursa olsun edresi zamanında bildirmek gerekiyor. adres değiştiren yakınlarımıza bunu mutlaka hatırlatmamız gerekiyor.
+ 1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #44 : Aralık 03, 2009, 00:04:03 »
Barış bey geçmiş olsun, ceza hakikaten biraz ağırmış. Ben de sizin sayenizde öğrendim.

Fakat ikametgahın bildirilmesi zorunluluğu güzelmiş ileriye dönük olarak artık nüfus sayımı bile bu bilgilere bakılarak yapılacak. Ayrıca devletin vatandaşına hizmet edebilmesi içinde ilçelerde ve illerde ne kadar sayıda insanların oturduğunu bilmesi gerekiyor. Hizmet kurumlarının eleman sayıları o bölgede ikametgah eden vatandaş sayısına göre belirleniyor.
Ayrıca benim devletle ilgili hiç bir çekinceliğim (Hırsız, arsız, kaçakcı, üç kağıtçı değilim) yok, dolayısıyla devletimin benim nerede oturduğumu bilmesinde de hiç bir sakınca yok.

Özgürlük ve demokraside her istediğini yapmak değildir. Avrupa bile artık özgürlük mü, güvenlik mi diyerek kendi özgürlük alanlarını kısıtlamaya başladılar. Örneğin, Ahmet beyin yaşadığı Amerika'da 11 eylül saldırısı öncesi ve sonrası nelerin değiştiğini biz basın yoluyla buradan gördük. Müslümanların parmak izleri alınıp fişlendiğini eminim Ahmet bey ve herkes hatırlayacaktır. Acaba bu uygulamayı Almanya Hitleri bile yapmış mıdır?

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Aralık 03, 2009, 00:09:48 »
   En büyük soyguncu devlettir sözü bir kez daha kanıtlanmış oldu.Geçmiş olsun Barış...322 TL'yi ödedin mi peki ? Belirtmemişsin Barış

çok yanlış bir tabir
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Aralık 03, 2009, 00:37:33 »
çok yanlış bir tabir
  Hay ben klavyeme ne diyeyim şimdi bilmem ki :D
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #47 : Aralık 03, 2009, 02:41:23 »
Özcan bey, malesef ben de bazen insanları yalnış tanıyorum tıpkı sizin gibi (!). ;)

Biliyorsunuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Osmanlı İmparatorluğunun bir devamı olmasına rağmen inkar edilerek kurulan yaklaşık 90 yıllık yeni bir devlet. Tamamen değişen yasa ve kanunlar bazen devlet bazen vatandaş odaklı olabiliyor. Devleti korumalı olduğunda pek tabiki bizim canımızı yakıyor. Başa gelen siyasi kadrolarda günün şartlarına veya kendi siyasi kaygılarına uygun olarakta kanunlar koyuyor veya kanunları değiştiriyor. Bunlar doğru veya yalnış ama hükümetler gelip geçici devlet ise kalıcıdır. Ne yazık ki gidecek ne bir Amerikamız ne Almanyamız nede sözüm ona demokrasisi bol olan başka bir ülkemiz var. O halde devlete sahip çıkmalı, eleştiriyi devlet odaklı değil siyasi hükümet odaklı yapmak gerekir. İnsanların da siyasi düşünceleri farklı olabilir bu da demokrasinin en temel gereğidir.
Aşık Veysel diyor ki; düşünceler farklı olmasaydı bu düğümü kim çözerdi. (Büyük ustayı rahmetle anıyorum) O halde, her düşünceye saygı göstermek ağzımıza doladığımız demokrasinin kardeşidir. En önemlisi düğümü çözerken kullandığımız üslup ve saygı.

Gelelim bizim konumuza ve bir yalnış anlaşılmayı düzeltmeye. Konumuz olan adrese dayalı nüfus bilgilerinin şimdiki siyasi hükümetin çıkardığı tamamen bizim ve devletin ortak menfaatine olduğunu düşünen vatandaşlardan biriyim. Gerekçelerinide önceki yazılarımda anlattım. Ama şimdi aklıma geldi bir örnek daha vermek istiyorum, kendisi İstanbul'da ikamet edip doğuda oturduğunu muhtarlıktan beyan ederek ziraat teşvik kredisi alıp devleti soyan vatandaşlar da etrafımızda çok var. Yani bu yasanın savunulması gereken o kadar çok sebepleri var ki. Eminim bu sebepler başka ülkeden bakınca gözükmüyordur belki insanlarımız yapmaz diye düşünülüyordur. Yine örnek vereyim annesi ölmüş olan bir erkek altı yıl boyunca annesi kılığına girip bankadan emekli maaşını çekiyor. Altıncı yılın sonunda farkına varılıyor ama atı alan Üsküdarı geçiyor ve bu şekilde devletten haksız para alan o kadar çok insan çıkıyor ki sonunda devlet bir yasa çıkararak emekli maaşını alan herkesten hayatta olduğuna dair nüfustan belge istedi. Hemde her yıl beyan zorunluğu çıktı, vatandaş için eziyete dönüşen bu işleme emekliler isyan etti. Amaç fişlemek değil soyulmanın önüne geçmek.

Umarım verdiğim bu örnekler yasanın gerekliliğini anlatmaya yeter çünkü bırası Türkiye. Her yasa her ülkede aynı olmayabilir ülkenin örf adetleri, milli duyguları, ahlak yapıları, kültürü ele alınarak hazırlanır ve uygulanır. Avrupanın demokrasi adın bize dayattığı bazı yasalar işte bu sebeplerden dolayı bizlere ters düşüyor.

Not : Tüm yazdıklarım yalnızca nüfusa dayalı ikametgah yasasıyla alakalıdır. Örneğin, insan hak ve özgürlüğüne müdahale anlamında ki mahkeme kararı olmadan telefon dinlenmesi gibi saçmalıklar için değil.

Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Aralık 03, 2009, 08:39:02 »
  Malesef gördüğüm kadarı ile mağdur olan her ne şekilde olursa olsun yine halk oluyor. Eğer adres ile gerekli olan bilgiler vatandaşa ulaşıyorsa ben bunu henüz pek göremedim, en azından abuk subuk değişiklikleri ve cezaları pek öyle ulaştırma gereği duymuyorlar gibime geliyor. En azından çevremde buna çok şahit oldum. Örnekler de verebilirim.

Almanya ve Demokrasi mi, yoksa Demo Krasi mi? :) Bazıları Demokrasiyi sadece kendileri için ve Araç olarak kullanıyor bence.

Ayrıca bence; ikametgah adresinin belli olması sizin her daim orada olacağınız anlamına gelmeyebilir. Ancak gerekli kurum ve kuruluşlar, ben tebliğimi yaptım deyip işin içinden sıyrılabilir. Gerçi o tebliğlerde bir muamma ya.

Not: Geçen kısa bir süre önce bazı bankalar mevduat sahiplerini izinleri olmadan ve hesaplarından para çekerek sigortaladılar (eminim çevrenizde de olmuştur) ve bu durumu farkedenlerin paralarını bir süre sonra hesaplarına iade ettiler. Peki bu bankaların adresi vs. bilinmiyormuydu, acaba hangi cezai müeddiye uygulandı onlar hakkında?
 Yine senelerce ödenen sigorta primlerinde her nasılsa kimi sigortalıların ilginç prim borçları! (ellerinde makbuzları yoksa yine ödemeleri gerek) çıkmıyor mu? Demek ki bu veriler her zaman gereği gibi işlemiyor, işletilmiyor.
 Yine bazı dokunmatik zırhlar yok mu bu gibi durumlardan korunmak için?
 Yani kısacası olan gariban, işini bilmez! vatandaşa oluyor bence. Demokrasi mi, işte gerçek Demokrasi herkes için olnadır bence, belli bir kesim ve zihniyet için değil.
 Elbetkide vatandaşların bilgileri belli bir oranda devletin elinde bulunması lazım ama herkes için ve adilce, eşitce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #49 : Aralık 03, 2009, 11:50:26 »
Başlık bilgilendirme amaçlı açılmıştı ama siyasi,politik,demokratik olarak değerlendirilmiş genelde :D Şimdi;Devletin DÜRÜST bir şekilde herkesin adresini bu denli takip etmesine kimsenin itirazı olacağını sanmıyorum.Özellikle seçimlerde dönen dolapları engellemek açısından çok yararlı bir durum.Aksini idda eden bu dolapta olanlardır bence   :kötü:  Neyse sorun adres takibi değil,bu tür uygulamalarda vatandaşı yeterince bilgilendirmemesinde! Devlet İstediğin de sizi eliyle koymuş gibi bulabilir.Çünkü Eşim taşınma sürecinde mevcut telefonunu ilk taşındığı yere nakil ettirdi.sadece numara değişti ismi aynen duruyordu.Konuyu tebliğ etmesi gerekirken direk ceza uygulamasına geçti.Ben burda art niyet aradım açıkcası..Bazı arkadaşlarımızında dediği gibi bütçe açığı kapatmak için yapılmış bir oyun gibi geldi.Zaten devletimizin açığını gediğini hep biizim gibi dürüst,vergisini algısını '' aman ceza yemeyelim-faiz ödemeyelim '' diyen vatandaşı sırtladı.Kaçıran gene kaçırdı ama büyük kaçırdı,o na da devletin gücü yetmedi peşini aramaya..Kime yetti gücü,şu an için bana :( Zaman zaman bu tür cezaların affa uğraması gibi bir durum söz konusu olduğu için bende beklemeye geçtim.Bi gün bi şekilde çözeceğim bu işi ;) Az buz değil 322TL Kiminin aylık maaşı bu..Hadi ben bir şekilde öderim,gariban halk ne yapacak? (vallahi benide soktunuz siyasete :D) Yurdumun çeşitli bölgelerinde %90 kaçak elektrik kullanarak üstümüze yapışmış asalaklardan kurtaracağına nerde abuk subuk işler var onların peşinde.ayladır gına geldi ... cinayeti,tüm haber kanallarında o var.Yurdumda daha nice cinayetler işleniyor neden onlar gündeme gelmiyor peki?

Sözde Avrupa birliğine uyum aşamasında yürürlüğe giren kanunlar bunlar ama bilgilendirme yok,bilen yok o kuruluşta çalışandan yada başına gelenden başka..Açsınlar TRT7 yi,buradan yayın yapsınlar.Anlaşılır bir dilde vatandaşlık haklarımızı anlatsınlar..Öyle her anlama gelen Arapça,farsça vs ile de değil TÜRKÇE anlatsınlar ki bizde bilelim yapmamız ve yapmamamız gerekenleri..

Yıllardır bankalar soyuyor bizi üyelik ücreti diye ( verdiği bonusu geri alıyor ) Telekom;konuşmasam bile sabit ücret olarak 10 tl alıyor bide kdv'si vs al sana 15 tl fatura,her ay da adsl'de sorun oluyor bi arıyorum 444 lü numarayı en az 20 dk sürüyor ulaşmam yetkiliye..Benzine verdiğim 5-10 katı para,araba alırken ödediğim bir araba kadar da vergi cabası..Bunlar hiç içime sindiremediğim nefes alıp verme paraları,herşey para oldu.Eczaneye gidiyorum muayene parası,yahu  senle ne alakası var muayene parasının,sıra alırken hastane-sağlık ocağında alsınlar bu parayı..Alamadıkları için şimdide Eczacılarımızı soyuyorlar.Welhasıl güzelim TÜRKİYEM çok keskin bir virajdan dönüyor,virajı alabilen hayatta kalacak evine ekmek götürüp nefes alabilecek.Benimle çalışan meslektaşlarımın yarısı kepenk kapatacak bu kış,haliyle bizde de daralma olacak.Umarım kazasız belası geçer bu kış ve bahar'a güzel gireriz.. ( Bu arada mesleğim,sunta,mdf,parke satışı ;) )
Bi Resim Koyamadım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Aralık 03, 2009, 20:57:30 »
Buyuk cogunlukla kisitlamalar, sinirlamalar, kontrol tedbirleri cok mantikli, onaylanabilir nedenlere dayanir.Ama uygulamada bir tabanca gibi kime dogrultulursa onu sikintiya sokar. Devletin vatandasinin nerede ikamet ettigini takip etmesi, vatandasini takip etmesi soylediginiz ilk basta bazi 'hakli' sebeplere dayandirlimis olabilir. Herkesin nerede ne surede oturdugu bilgisi kimin elinde? Kim bu bilgileri kullaniyor? Bu bilginin amaci disinda kullanilmasini onleyecek garantiler var mi? Gordugum kadariyla boyle bir garanti yok. Halka ceza kesmenin bir yolu haline getirilmis...

Devleti kim olusturur? Millet. Milletten bagimsiz devlet olamaz.Oyle cok yuksekte, kutsal, dokunulmaz bir devlet anlayisi cagdisi bir anlayis.O geride kaldi, geride kalmali.Sark zihniyeti hala kafalarimizda. Ne kadar cagdasiz desek de durum boyle. Bize uymazmis... Neyimiz eksik ya da fazla? Neden dunya standartlari bize uymayacakmis? Demokrasi, kisi haklari, mahremiyet/ozel hayatin gizliligi artik tartisma ustu kavramlar. Bize goresi, bize uymazi yok artik...

'Gidecek Amerika'miz Almanya'miz yok' ifadesi bence yersiz.Turkiye Cumhuriyeti vatandasi oldugum surece Turkiye uzerinde sizin ne kadar hakkiniz varsa benim de o kadar hakkim var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Aralık 04, 2009, 01:09:28 »
Almanya demokrasi tarihi açısından pek öyle örnek alınacak bir ülke değildir.
Biz demokrasimizi kendimiz kurduk. Bize bu empoze edilmedi. en yüksek standartları hak ediyoruz. Sadece millet olarak değil birey olarak da özgürlük talep etme hakkımız var.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #52 : Aralık 04, 2009, 08:10:08 »
  Krasi - iktidar demek zaten. Demo'da herkesce bilinir. :)

Krasi şarap anlamınada geliyor bu arada. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #53 : Aralık 04, 2009, 12:18:24 »
"Almanya demokrasi tarihi açısından pek öyle örnek alınacak bir ülke değildir." Ahmet bey, söylediklerinize aynen katılıyorum Avrupayı biraz gözümüzde büyütüyoruz.

"Sadece millet olarak değil birey olarak da özgürlük talep etme hakkımız var." İşte burası biraz, çetikçe uzanacak bir ifade.  :) Bildiğimden değil ama duyduğum kadar Avrupa'da veya Amerika'da evlilik işini bizdeki gibi belediye kurumu değil kiliseler yapıyor. Şimdi burada bir veya birkaç vatandaş çıkıpta birey olarak özgürlük ve hak talep edip nikahım camide yapılsın derse (Resmi işlem olarak) devlet ne yapmalı? Ya da Ben resmi dairede kara çarşafla çalışmak istiyorum derse, Ya da ben birey olarak özgürlük ve hak talep ediyorum Kürt vatandaşıyım ilköğretim eğitimim  Kürtçe olsun ya da Ben Ermeni vatandaşıyım eğitimi Ermenice almak istiyorum derse, bunun sonu olmaz. Türkiye Cumhuriyetinin resmi dili Türkçe'dir. 32. mesajımda "Demokrasi ve özgürlük her istediğini yapmak demek değildir" dememdeki maksat buydu. Demokrasi, devletin çizmiş olduğu çerçeve içindeki hak ve özgürlüklerden eşit yararlanma hakkıdır. Rahmetli Adnan Menderes bir meclis konuşmasında "Bu Millet isterse Hilafet geri gelir" demişti, şu an halk oylaması yapılsın halkın en az %50 si isteyecektir, o halde hilafeti geri getirelim?   ;)

Devlet, milletten meydana gelmiştir ama milletin her istediği yapılırsa ortada ne devlet kalır nede millet. İsviçre minare yasağını halk oylamasıyla kabul etti, evet halk istedi ama devleti ne tür zora soktuğunu hep birlikte görüyoruz. Şu anda Türkiye'de kilise yasağı için halk oylaması yapılsa eminim yasak kabul edilir, peki mantıklıca düşündüğümüzde doğru mu olur? Demek ki her yasa halk isteğiyle çıkmaya bilir ya da çıkmaması gerekir.
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #54 : Aralık 04, 2009, 16:51:43 »
  Gerçekleri söylemem gerekirse hepimiz çok doğru şeyler söylüyoruz bence, çok doğru. Elbetkide nüans farklılıkları olması doğal. Umarım gerekli noktalardakiler de bu saygı ve hassasiyeti, ileri görüşü gösterebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #55 : Aralık 05, 2009, 00:06:28 »
  Gerçekleri söylemem gerekirse hepimiz çok doğru şeyler söylüyoruz bence, çok doğru. Elbetkide nüans farklılıkları olması doğal. Umarım gerekli noktalardakiler de bu saygı ve hassasiyeti, ileri görüşü gösterebilir.

biz de oyle umuyoruz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Aralık 05, 2009, 02:34:28 »
"Almanya demokrasi tarihi açısından pek öyle örnek alınacak bir ülke değildir." Ahmet bey, söylediklerinize aynen katılıyorum Avrupayı biraz gözümüzde büyütüyoruz.

"Sadece millet olarak değil birey olarak da özgürlük talep etme hakkımız var." İşte burası biraz, çetikçe uzanacak bir ifade.  :) Bildiğimden değil ama duyduğum kadar Avrupa'da veya Amerika'da evlilik işini bizdeki gibi belediye kurumu değil kiliseler yapıyor. Şimdi burada bir veya birkaç vatandaş çıkıpta birey olarak özgürlük ve hak talep edip nikahım camide yapılsın derse (Resmi işlem olarak) devlet ne yapmalı? Ya da Ben resmi dairede kara çarşafla çalışmak istiyorum derse, Ya da ben birey olarak özgürlük ve hak talep ediyorum Kürt vatandaşıyım ilköğretim eğitimim  Kürtçe olsun ya da Ben Ermeni vatandaşıyım eğitimi Ermenice almak istiyorum derse, bunun sonu olmaz. Türkiye Cumhuriyetinin resmi dili Türkçe'dir. 32. mesajımda "Demokrasi ve özgürlük her istediğini yapmak demek değildir" dememdeki maksat buydu. Demokrasi, devletin çizmiş olduğu çerçeve içindeki hak ve özgürlüklerden eşit yararlanma hakkıdır. Rahmetli Adnan Menderes bir meclis konuşmasında "Bu Millet isterse Hilafet geri gelir" demişti, şu an halk oylaması yapılsın halkın en az %50 si isteyecektir, o halde hilafeti geri getirelim?   ;)

Devlet, milletten meydana gelmiştir ama milletin her istediği yapılırsa ortada ne devlet kalır nede millet. İsviçre minare yasağını halk oylamasıyla kabul etti, evet halk istedi ama devleti ne tür zora soktuğunu hep birlikte görüyoruz. Şu anda Türkiye'de kilise yasağı için halk oylaması yapılsa eminim yasak kabul edilir, peki mantıklıca düşündüğümüzde doğru mu olur? Demek ki her yasa halk isteğiyle çıkmaya bilir ya da çıkmaması gerekir.

:) Çektikçe uzuyorsa çekmemekte yarar var. Bu tartışmalar zaten zamanında yunan filozoflarından başlayarak ama ağırlıkla  zamanında fransada , ingilterede yapılmış ve demokrasi ve özgürlük gibi kavramların gayet uluslararası tanımları yapılmış, her hukuk fakültesinde birinci sınıfta "hukuk başlangıcı" veya "hukuka giriş" adı altında bir derste okutulur: Özgürlüklerin sınırı ancak ve ancak "bir başkasının özgürlüğünü tehdit etmeyecek biçimde" geliştirilebilir.
İsviçrenin yaptığı tabi ki demokrasiye aykırıdır. İsviçreye bakıp demokrasiye kızmak papaza kızıp oruç bozmak olur.
Demokrasi cumhuriyetin ruhudur, amacıdır. Demokrasi ne kadar eksikse cumhuriyet o kadar eksik demektir. Bahsettiğiniz konulara bence hiç girmeyelim. Buradaki konu devletin vatandaşı fişlemesi veya nerede oturduğunu ne yaptığını sürekli izlemesi.. Bizim gibi genç ve az gelişmiş demokrasilerde bürokratların gücü ve yetkileri fazladır, bireylerinki azdır. ABD, İngiltere, Fransa gibi ilerlemiş demokrasilerde durum tam tersidir. Olay bu kadar basittir. Ben diyorum ki bu demokrasiyi biz kendimiz kurduk. Bazı başka ülkeler gibi birinin zoruyla kabul etmedik. (almanya deyince aklıma geldi). İlk çıktığı yer de bu coğrafyadır..Egedir..O halde sahip çıkalım. Hakkını verelim.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Aralık 05, 2009, 04:40:54 »
 :alkis:
İlk çıktığı yer de bu coğrafyadır..Egedir..O halde sahip çıkalım. Hakkını verelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Aralık 05, 2009, 11:41:41 »
helal olsun size diyorum.Baştan sona soluksuz okudum.Farklı düşüncelerin nasıl yazıya dönüştürülerek karşı tarafı fazla incitmeden anlatılmaya çalışıldığını bugünlerde görmek hakikaten zor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Aralık 05, 2009, 12:14:29 »
Öncelikle geçmiş olsun.

Adres bildirimi konusunda ben de Bilgihan abi gibi düşünüyorum. Bunu sadece cezalar ile ilgili olarak algılamayın. Örneğin belediyelerin aldığı ödenekler kendi yönetimindeki alanın nüfusuna göredir. Olaya bu gibi noktalardan da yaklaşmak gerekir. Aslında bizde bu forumda bunu yapıyoruz. Örneğin profil bilgilerin yer bilgisi yer alıyor ve bir arkadaşımız örneğin yağ hakkında soru sorunca, arkadaşın yaşadığı yer bilgisine bakıp tavsiyede bulunabiliyoruz ;). Bu nedenle özellikle yönetici arkadaşlarımız buna karşı çıkmamalı diyer düşünüyorum...

Aynı zamanda adrese yapılan tebligatlar iadeli taahhütlü olarak yapılır. Siz olmasanız bile adresinize tebligat yapılabilir ancak kayıtlı olduğunuz adreste birisinin olması ve sizin adınıza tebligatı kabul etmesi gerekir. Kabul edilmeyen (teslim alınmayan) tebligatın geçerliliği yoktur.

Benim şu anda yaşadığım adres hem Türkiye'de ki ilgili nüfus müdürlüğü hemde konsolosluk/büyükelçilik/ateşelik tarafında biliniyor. Şu ana kadar açıkçası hiçbir zararını görmedim, hatta birçok faydası oldu.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem