Gönderen Konu: Soygun Resmen,Herkes mutlaka okumalı...  (Okunma sayısı 4721 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Soygun Resmen,Herkes mutlaka okumalı...
« Yanıtla #20 : Aralık 02, 2009, 07:34:12 »
Devletin vatandasin nerede ikamet ettigini takip etme gibi bir hakki var mi? Olmamasi lazim.Demokratik bir devlet boyle seylere tevessul etmez.
devletin vatandasinin nerede oturdugunu bilme zorunlulugu var.
simdi corollayim buyuyunce avensis olacagim !!!
karar degistirdim buyuyunce camry olacagim ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 02, 2009, 07:34:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #21 : Aralık 02, 2009, 07:46:00 »
Sevgili Arkadaslar !

Oncelikle Baris Beye gecmis olsun diyorum.
Yazdiklarinizi okudum. Fakat soyle bir yanlis fikir var: Sanki bu kanun sadece bizde var ve sanki devlet bu kanunu vatandasa zarar vermek icin cikariyor.  :kötü:
Dunyadaki butun gelismis ulkelerde bu turlu kanunlar var.
Almanya, Amerika, Hollanda, Avusturya..vb ulkelerde bu kanunlar var ve yaptirimlar yani cezalar buradakinden cok daha agir. Hatta o derece agir ki hapis cezasina kaar gidebiliyor.
Bu turlu kanunlarin cikis amaci devletin sayim, secim ve askerlik ...vb haber alma ve verme konularindada vatandasina en kisa surede ulasmasi.
Sonuc olarak bu turlu kanunlar yararlidir ve halk icindir ( her ne kadar bilmeyip ceza yemis olsak da...)  ;)
Surc-u lisan etmis isek affola...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 02, 2009, 07:59:42 »
  Çok geçmiş olsun Barış. Merak etme herkesin kimin haklı olduğunu çok net görebiliyor. Burada bende hizmet amacının yattığını düşünmüyorum.
 Gelişmede amaç kolaylaştırmadır, ceza değil. Demekki bunun adı gelişim değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Aralık 02, 2009, 08:20:10 »
hakan bey soyle bir ifade vardi sizinle paylasmak istedim:
tecrube yedigimiz kaziklardir.
ben de bunu su sekilde degistirmek istedim:
tecrube yedigimiz cezalar sonucu olusur :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Toyota Modeli
« Yanıtla #24 : Aralık 02, 2009, 10:03:55 »
devletin vatandasinin nerede oturdugunu bilme zorunlulugu var.

Vatandaşın; devletin nerede oturduğunu bilme zornluluğu varmı?
Birinin elinde çekiç varsa, karşılaştığı her meseleyi çivi gibi görmeye başlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 02, 2009, 11:20:16 »
arkadaşım geçmiş olsun. ama bu kanun adrese dayalı nüfus kayıt sistemine geçildiği zaman çıkarılmıştı(köyde öğretmenlik yaparken bu adrese dayalı nüfus sayımını öğretmenlere yaptırmışlardı ordan biliyorum.). devleti başka gelir kapısı olmayınca ya vergiden yada cezalarla açığı kapamaya çalışıyorlar malum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 02, 2009, 16:10:45 »
Vatandasinin nerede oturdugunu en kucuk detayina kadar kaydeden fisleyen modern bir ulke yok. Hitler Almanya'si yapmistir belki bunu. O kadar.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Aralık 02, 2009, 16:15:29 »
Vatandaşın; devletin nerede oturduğunu bilme zornluluğu varmı?

Boyle bir zorunlulugu da yok, boyle bir hakki da yok. Yasa cikarmis olabilir.Anayasanin temel ilkelerine aykiridir.Koskoca ulke acik ceza evi mi ki kimin nerede oturdugu, dakikasina varana kadar bilinecek?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 02, 2009, 16:20:26 »
ben naapcam şimdi? :(
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Starlet
« Yanıtla #29 : Aralık 02, 2009, 16:29:30 »
Barış Bey,
Birşey sormak istiyorum. Merak ettiğim Nufüs sizin 3-4 ay önce taşındığınızı nereden biliyor. Geçen hafta taşındım deseniz olmuyor mu? Ben şu anda 10 aydır kiradayım, ikametgahım eski evimde. Nufüs kayıtlarına göre orada oturuyor gözüküyorum. Eğer yeni bir ev falan alırım diye bekletiyorum. Ben gidip ikametgahımı taşıyorum desem kim bilecek benim 10 ay önce taşındığımı.
Ayrıldığınız adrese sizden sonra başka biri taşınırsa biliyorlar. Eğer eski adresiniz boş kalırsa yada yeni taşınanlar müracatı geciktirirse nüfusun haberi olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Starlet
« Yanıtla #30 : Aralık 02, 2009, 16:41:56 »
Ben Muhammed beyin dediklerine katılıyorum. adres kayıtları tüm gelişmiş ülkelerde tam ve doğru olmak zorunda. yanlış beyanlarda çok şiddetli cezalar var. hatta bazı ülkelerde yeni adrese taşınmadan önce bildiri yapılmak zorunda. Bu taşıt devretmek gibi birşey. benimşahit olduğum bi durum vardı eskiden adam en pahalısından mobilyalarla evini döşetip bir hafta sonra hoop eşyayı topluyor başka bir şehre yerleşiyor. mağazacı adamın adresine ulaşmak için senelerce mahkemelerde davaynan uğraşıyor. en sonunda adrese ulaşılamadı diye dava zaman aşımına uğruyor. bunun gibi ve daha kötü çok örnek var. ceza biraz yüksek olabilir ama ne olursa olsun edresi zamanında bildirmek gerekiyor. adres değiştiren yakınlarımıza bunu mutlaka hatırlatmamız gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Aralık 02, 2009, 18:09:41 »
Hangi ulkede var? Bekliyorum arkadaslar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #32 : Aralık 02, 2009, 18:10:42 »
Barış bey geçmiş olsun, ceza hakikaten biraz ağırmış. Ben de sizin sayenizde öğrendim.

Fakat ikametgahın bildirilmesi zorunluluğu güzelmiş ileriye dönük olarak artık nüfus sayımı bile bu bilgilere bakılarak yapılacak. Ayrıca devletin vatandaşına hizmet edebilmesi içinde ilçelerde ve illerde ne kadar sayıda insanların oturduğunu bilmesi gerekiyor. Hizmet kurumlarının eleman sayıları o bölgede ikametgah eden vatandaş sayısına göre belirleniyor.
Ayrıca benim devletle ilgili hiç bir çekinceliğim (Hırsız, arsız, kaçakcı, üç kağıtçı değilim) yok, dolayısıyla devletimin benim nerede oturduğumu bilmesinde de hiç bir sakınca yok.

Özgürlük ve demokraside her istediğini yapmak değildir. Avrupa bile artık özgürlük mü, güvenlik mi diyerek kendi özgürlük alanlarını kısıtlamaya başladılar. Örneğin, Ahmet beyin yaşadığı Amerika'da 11 eylül saldırısı öncesi ve sonrası nelerin değiştiğini biz basın yoluyla buradan gördük. Müslümanların parmak izleri alınıp fişlendiğini eminim Ahmet bey ve herkes hatırlayacaktır. Acaba bu uygulamayı Almanya Hitleri bile yapmış mıdır?

Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Aralık 02, 2009, 18:20:43 »
Bilgihan, sen kabul edebilirsin fislenmeyi ama ben etmiyorum. Uckagitci falan olmam da gerekmiyor bunun icin. Demokratik devlet vatandasinin hizmetkari olan devlettir. Vatandasin hizmetkar oldugu, hesap verdigi devlet demokratik, cagdas devlet degildir.Bunlar artik tarstisma ustu olmasi lazim.

ABD vatandaslarini fislemiyor. 11 Eylul'den sonra burada ikamet eden, turist olan baska devletlerin vatandaslari icin beyan zorunlulugu getirildi. Terorist olabilir dusuncesiyle. Bizdeki uygulama da bununla paralel mi demek istiyorsun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 02, 2009, 18:26:31 »
  Bende bu konuda Ahmet'e katılıyorum. Amaç suçluyu bulmaktan önce suçu önlemek olmalı. Suçluyu bulacağız diyede herkesin özel hayatına derinlemesine girmenin anlamı yok. Yani bunun bir sınırı olmalı.
 Bu her iki tarafında da + ve - si olan bir durum bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #35 : Aralık 02, 2009, 18:54:59 »
  Bende bu konuda Ahmet'e katılıyorum. Amaç suçluyu bulmaktan önce suçu önlemek olmalı. Suçluyu bulacağız diyede herkesin özel hayatına derinlemesine girmenin anlamı yok. Yani bunun bir sınırı olmalı.
 Bu her iki tarafında da + ve - si olan bir durum bence.
bencede
Özledim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #36 : Aralık 02, 2009, 18:55:34 »
Yaşınız benden küçük olmasına rağmen nezaketen size Ahmet bey dememde umarım bir sakınca yoktur.

Bir insanın nerede oturduğunu bilmek fişlenmek değildir. Vatandaşı olduğunuz devlette bu işlemler nasıl oluyor bilmiyorum ama burada nasıl olduğunu müsadenizle izah edeyim. Herhangi bir resmi kurumda yapacağınız işlem sonucunda bilgi almak/uyarılmak v.s için size geri dönüldüğünde belirttiğiniz adrese yapılan ibraz tıpkı size yapılmış gibi sayılıyor dolayısıyla sizin de benim bundan haberim yoktu gibi bir şey deme hakkınız olmuyor. İşte burada adrese dayalı nüfus bilgilerine bakılarak en son oturduğunuz yere bilgilendirme yapılıyor. Yani sizin menfaatinize.

Demokratik devlet anlayışımız ve üslubumuz belli ki farklı olayı siyasi çerçeveye taşımadan bu konuya burada şahsım adına kapatıyorum. Size cevap hakkı doğurmadan yazmaya çalıştım, benim de siz den ricam bana cevap hakkı doğuracak yazı yazmayın.
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Aralık 02, 2009, 19:25:42 »
Yaşınız benden küçük olmasına rağmen nezaketen size Ahmet bey dememde umarım bir sakınca yoktur.

Bir insanın nerede oturduğunu bilmek fişlenmek değildir. Vatandaşı olduğunuz devlette bu işlemler nasıl oluyor bilmiyorum ama burada nasıl olduğunu müsadenizle izah edeyim. Herhangi bir resmi kurumda yapacağınız işlem sonucunda bilgi almak/uyarılmak v.s için size geri dönüldüğünde belirttiğiniz adrese yapılan ibraz tıpkı size yapılmış gibi sayılıyor dolayısıyla sizin de benim bundan haberim yoktu gibi bir şey deme hakkınız olmuyor. İşte burada adrese dayalı nüfus bilgilerine bakılarak en son oturduğunuz yere bilgilendirme yapılıyor. Yani sizin menfaatinize.
  MAdem öyle Bilgihan abi neden Cüneyt Rumelili arkadaşımızın eşine trafik cezası,doğduğundan beri ikamet ettiği adrese gönderilmiyor da yanlışlıkla vergi dairesindeki sıradan bir işlemde öğreniyorlar.Dediğin doğru.Adrese yapılan tebligatlar her zaman alınmış olarak kabul ediliyor...

Ahmet'i tanıdığım kadarıyla kendisinden on yaş büyük birine beysiz hitap etmez.Bey yazmayı unutmuş düşüncesindeyim :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Aralık 02, 2009, 19:47:21 »
      Ahmet'i tanıdığım kadarıyla kendisinden on yaş büyük birine beysiz hitap etmez.Bey yazmayı unutmuş düşüncesindeyim :)

Oyle hitap etmeyi sevmiyorum, karsi taraf mecbur tutmadikca. Mecbur tutulursam da hic hitap etmemeyi tercih ederim.Saygi eksikligi degil, asiri resmiyetten tiksinme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Aralık 02, 2009, 23:10:15 »
Vatandasinin nerede oturdugunu en kucuk detayina kadar kaydeden fisleyen modern bir ulke yok. Hitler Almanya'si yapmistir belki bunu. O kadar.
su andaki almanyada da ayni sistem devam ediyor malesef.