0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Devletin vatandasin nerede ikamet ettigini takip etme gibi bir hakki var mi? Olmamasi lazim.Demokratik bir devlet boyle seylere tevessul etmez.
devletin vatandasinin nerede oturdugunu bilme zorunlulugu var.
Vatandaşın; devletin nerede oturduğunu bilme zornluluğu varmı?
Barış Bey,Birşey sormak istiyorum. Merak ettiğim Nufüs sizin 3-4 ay önce taşındığınızı nereden biliyor. Geçen hafta taşındım deseniz olmuyor mu? Ben şu anda 10 aydır kiradayım, ikametgahım eski evimde. Nufüs kayıtlarına göre orada oturuyor gözüküyorum. Eğer yeni bir ev falan alırım diye bekletiyorum. Ben gidip ikametgahımı taşıyorum desem kim bilecek benim 10 ay önce taşındığımı.
Bende bu konuda Ahmet'e katılıyorum. Amaç suçluyu bulmaktan önce suçu önlemek olmalı. Suçluyu bulacağız diyede herkesin özel hayatına derinlemesine girmenin anlamı yok. Yani bunun bir sınırı olmalı. Bu her iki tarafında da + ve - si olan bir durum bence.
Yaşınız benden küçük olmasına rağmen nezaketen size Ahmet bey dememde umarım bir sakınca yoktur.Bir insanın nerede oturduğunu bilmek fişlenmek değildir. Vatandaşı olduğunuz devlette bu işlemler nasıl oluyor bilmiyorum ama burada nasıl olduğunu müsadenizle izah edeyim. Herhangi bir resmi kurumda yapacağınız işlem sonucunda bilgi almak/uyarılmak v.s için size geri dönüldüğünde belirttiğiniz adrese yapılan ibraz tıpkı size yapılmış gibi sayılıyor dolayısıyla sizin de benim bundan haberim yoktu gibi bir şey deme hakkınız olmuyor. İşte burada adrese dayalı nüfus bilgilerine bakılarak en son oturduğunuz yere bilgilendirme yapılıyor. Yani sizin menfaatinize.
Yaşınız benden küçük olmasına rağmen nezaketen size Ahmet bey dememde umarım bir sakınca yoktur.
Ahmet'i tanıdığım kadarıyla kendisinden on yaş büyük birine beysiz hitap etmez.Bey yazmayı unutmuş düşüncesindeyim
Vatandasinin nerede oturdugunu en kucuk detayina kadar kaydeden fisleyen modern bir ulke yok. Hitler Almanya'si yapmistir belki bunu. O kadar.