Gönderen Konu: ae 101 salıncak burcu bu kadar maliyet!!!!  (Okunma sayısı 15984 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
ae 101 salıncak burcu bu kadar maliyet!!!!
« : Kasım 26, 2009, 09:23:19 »
arkadaşlar dün sanayiye gittim. alt taraftan kasislerde ve tümsekleri geçerken karyola gıcırtısı şeklinde bir ses geliyordu. rot balansçı kontrol etti ve....
z rotlar (fişekler) gevşemiş dedi. değişmesi lazım ne kadar olur dedim.
aşağı yukarı tanesi 20 tl' dir dedi.  :-\  >:( ama baharda değişirsen daha iyi. dedi.
gıcırtı sesini söyledim. bu neden olur diye arka takımda salıncak demirlerinin birleştiği yerde her iki tarafta yuvarlak lastik parça var bunlar gevşek dedi. ( oarada elemenın biri arka taraftan arabayı esnetiyordu.)  bunlarında değişmesi lazım.. salıncak burcu bu mu oluyor dedim. heee dedi. bu ne kadara malolur  dedim. 40-50 tl salıncak burçları (herhalde sadece 2 tane lastik parçası için dedi :wacko:) işçilik ne kadar diye sordum.
balans için 30 tl  >:(
rot için yanlış hatırlamıyorsam 50 tl dedi.  !!! he bu arada salıncak burçlarını başka bir usta değiştirecek o da işçilik için 30 tl dedi.
toplam:
40 tl z rotlar
50 tl burçlar
80 tl rot balans
30 tl burç işçiliği
yekun: 200 tl
bi daha tövbe bayram üzeri sanayiye gitmeye  :o tabii gerisin geri bir şey yapmadan geri döndüm.
1-)şimdi arkadaşlar sizce bu fiyat çokmu. ya da normalmi.
2-) nisana kadar bu şekilde binsem bir zararı olurmu malum canımız emanet...
3-) internetten bu parçaları daha kaliteli ve de ucuz olarak temin edebileceğim nisana kadar bir adres varmı?
tecrübeli arkadaşlarımın mesajlarını bekliyorum. teşekkür ederim şimdiden

Toyota Club Türkiye

ae 101 salıncak burcu bu kadar maliyet!!!!
« : Kasım 26, 2009, 09:23:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: ae 101 salıncak burcu bu kadar maliyet!!!!
« Yanıtla #1 : Kasım 26, 2009, 09:41:01 »
Burada rot balans dışındaki her rakam uygun...(Eğer orjinal parça ise)
Aslında rot balans da uygun, hep alınan rakam bu ama bana yapılan işe göre çok geliyor. Ön takım işçiliğine bakın rot balansa bakın...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 26, 2009, 09:48:39 »
parçslsrı servisten değil piyasadan alacağız. gerçi net rakamlarda değil ama.
şimdi iki tane lastik parçası için bu fiyat bana çok gibi geldi.
bide bu gevşeklik rot ayarlarından olabilirmi neden derseniz. lastikleri değiştirirken araba rot ayarına girmişti. bütün sorunlar ondan sonra başladı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 26, 2009, 17:16:12 »
2 hafta kadar önce sağ z rotunu değiştirdim 15 tl tanesi, rot balans için ise çok istemişler, 40 lira civarı bişey olması lazım.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 26, 2009, 18:24:56 »
benim corolla dada aynı şey oldu .ses yoktu ama boşluk vardı.z-rot,dengel kollarının pabuçları,salıncağın pabuçları değişti.ve komple rot-balansa gittim.80 lira verdim çıktım.takılan z-rot un üstünde minicik tokico mu ne yazıyordu o zaman inandım orj olduğuna :) ve arac durduğu yere sağa sola kolay kolay sallanmaz oldu dengeye kavuştu 10 numara oldu :) Sizin usta rot-balansa çok para demiş nedense.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #5 : Kasım 26, 2009, 23:50:17 »
üstad diğer parçalar ve usta ücreti normal ama rot balans ücreti çok olmuş. 20-30 liraya halledebilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 27, 2009, 06:47:25 »
Burada rot balans dışındaki her rakam uygun...(Eğer orjinal parça ise)
Aslında rot balans da uygun, hep alınan rakam bu ama bana yapılan işe göre çok geliyor. Ön takım işçiliğine bakın rot balansa bakın...
Umut abi orijinalde salıncak burçları salıncakla birlikte satılıyor. Maliyeti de tanesi için 200 TL'den aşağı değil...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 27, 2009, 08:06:20 »
Rot balans için en kralı 20TL alır.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 28, 2009, 10:01:48 »
Yok Bekir yaa. Tek balansı 15'ten aşağı yapan yer yok. Tanıdık ayağına belki 10'a yaparlar onu bilemem.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bir alimden zalim, bir zalimden de alim doğar...
  • Araç: Carina
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 28, 2009, 10:36:04 »
bende 15 gün önce kadar 97 gli aldım.daha öncede glim vardı.parça fiyatlarını o  zamandan da biliyorum.
bahsedeceğim şey ise.bundan 3 ay evvel 97 opel vectra gls 2000 motor aldım.toyota neden almadım.opel daha heybetli daha gösterişli ya.heybetine kapıldım sanırım ve aldım.sonra sizin bahsettiğiniz parçaların aynısı banada lazım oldu.ve nerdeyse opelin parça fiyatları toyotanınkinden 100 de 50 daha fazla.bir diyer husus ise.opelin takılan parça ömrü 50 bin km ise aynı parça toyotada 75 bin km gidiyor.yani hem ucuz hemde uzun ömürlü.
toyota doğru seçim.ama işte mekanik olduğu için ufak tefek sorunlarda çıkarabiliyor.
toyotanın parça fiyatları opelden sonra bana fazla gelmedi doğrusu.
ama internet konusunda size hak veriyorum.kesinlikle internetten daha uygun bulabilirsiniz.yeterki doğru parça alın....
geçmiş olsun.iyi bayramlar...
her şerde bir hayır vardır...

1997 toyota carina 2000 gli beyaz renk.manuel vites.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 28, 2009, 10:51:01 »
Erhan'ım ben rot kollarını değiştirdim, lastikleri değiştirdim rot balansı 25TL den yapıyorlarmış şaşmazda, usta tanıdık olduğu için hiç para almadı vallahi.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 28, 2009, 11:51:22 »
Ankarada Erdem Kardeşler 4 balansı 25 e yapıyor. Rot için de 20 alsa en az 45 eder. Ama daha iyisi yoktur Ankara'da.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.6 gl 1993 efsane kasa
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 11, 2009, 09:39:32 »
bekir bence ne yaptın gıcırtı sesini.aynı sorun bende 3 aydır var.ilk gunlerde cok tedirgin oldun gıcır gıcır ötüyodu.bi yeri kopacakmış gibi.tamamen salıncak burçlarından.hiç bir sorun olmaz sadece ss yapar diyolar.hatta yağışlı havalarda o seste kesiliyor.  eğer arkadan ses geliyorsa (vuruntu kütürdü zaman zamanda tıkırtı) tanesi 5 tl den 5 dakikada değişen iki lastik var.  dikkat et çok para kaptırma.   birde tavsiyem yürüyende orjinal servisten orjinalini al.güvenliğin için.dışardan alınan orjinaller bile orjinal değil.....
Bindiğiniz toyotalarınızın coğunu tanıyorum.
   Her sabah yeni doğanlara merhaba diyorum.
   Çünkü çoğu evimin arkasında dünyaya        geliyo.
    Bu kardeşiniz fabrikanın arkasında oturuyo...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #13 : Aralık 11, 2009, 10:52:24 »
rot balans aşırı çok zaten rot ayarı 20 lira zaten
z rotları için fiyat normal yan sanayi parça için orjinali tanesi 60 lira ama yn sanayiler orjinalden daha sert olabiliyor bi zararı yok ama...burçlarda plastik parçası gibi görünebilir ama fiyat normal
sadece rot balans için çok istemiş burç işçiliği 30 normal uğraşcak adam 2 saat en azından
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 11, 2009, 11:40:25 »
bekir bence ne yaptın gıcırtı sesini.aynı sorun bende 3 aydır var.ilk gunlerde cok tedirgin oldun gıcır gıcır ötüyodu.bi yeri kopacakmış gibi.tamamen salıncak burçlarından.hiç bir sorun olmaz sadece ss yapar diyolar.hatta yağışlı havalarda o seste kesiliyor.  eğer arkadan ses geliyorsa (vuruntu kütürdü zaman zamanda tıkırtı) tanesi 5 tl den 5 dakikada değişen iki lastik var.  dikkat et çok para kaptırma.   birde tavsiyem yürüyende orjinal servisten orjinalini al.güvenliğin için.dışardan alınan orjinaller bile orjinal değil.....
lastikler için tanesi 5 tl demişsin Serkancığım
bahsettğin latikler arka bagaj tarafının altında çarpraz olarak gelen demirlerin baş tarafındaki yuvarlak lastiklermi eğer öyle ise çok ucuz
değiştimeside 5 dakikayı alıyor ise 30 tl işçilik çok alınıyor gibi
bu arada z rot fişekleri ile bu lastik parçanın servis fiyatlarını bilen arkadaş var mı aranızda
ergün gürkandan yardım bekliyorum

:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 11, 2009, 11:49:29 »
Erhan'ım ben rot kollarını değiştirdim, lastikleri değiştirdim rot balansı 25TL den yapıyorlarmış şaşmazda, usta tanıdık olduğu için hiç para almadı vallahi.
+1 ben de en son rot-balans yaptırdım hiç para vermedim...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.6 gl 1993 efsane kasa
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 11, 2009, 16:48:16 »
abi evet aynen orası olması lazım.sanırım gergi demirinin başındaki lastikler.bende sanayinin önünden geçerken canıma tak dedi o ses.tüpün deposu  iyi oturmadı o vuruyo sandım lakır lakır. rastgele bı toyotacıya gırdım bı sorayım diye.abı kaldıralım bakalım dedi.parada yoktu üstümde.ısrar edince bak o zaman dedim :) levyeyi filan soktu baktı. abı şu iki lastik değişmesi lazım dedi.değiştireyim mi dedi.yaa dedim para yok üstüme 10 tl var. abi zaten 5 lira tanesi dedi.ii o zaman 10 liraya yapcaksan tak dedim.obur ustaya bişey gösterirken önde abi tti demezmi.5 dakika yaa. 5 aydır cektiğim ses 5 dakikada 5 liraya bitti.sağdan geliyodu ama ikiside değişti.  tavsiyem git bi ustaya abı bı bak su lastiklere de.değişcek dersede biliyon işte 3aşagıbeş yukarı kaç para gitceni.olsun olsun 20 tl olsun hepsi.ben 100 150 tl yı gozden cıkarmıstım gerdiler filan değişcek diye.
Bindiğiniz toyotalarınızın coğunu tanıyorum.
   Her sabah yeni doğanlara merhaba diyorum.
   Çünkü çoğu evimin arkasında dünyaya        geliyo.
    Bu kardeşiniz fabrikanın arkasında oturuyo...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 11, 2009, 19:06:38 »

Yok Bekir yaa. Tek balansı 15'ten aşağı yapan yer yok. Tanıdık ayağına belki 10'a yaparlar onu bilemem.

Rot balans burada 80-120 dolar arasi. 15-20 Lira ise bedava...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 20, 2015, 11:06:00 »
Yeni konu açmadan buradan devam etmek istiyorum. İnce keskin çukurlara girerken veya tatlı kasislerin ucundan geçerken küt olmasada tok tok ses geliyor. Bunun sebebi galiba salıncak burçlarından. Ön salıncak burçları değişiyor diyenler var değişmiyor diyenler var. Değiştiren varmı fikir verebilirmisiniz ?
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 20, 2015, 12:43:56 »
Tabla dedikleri  salıncak burclar. Ben değiştirsim mehmet değişmez diye birşey yok. 1.3 lerin ön düzen farklı belki karıştırmış olabilirler.ben agd aldım.  Ufuk beyde delphi kaliteli salıncak burcları var mehmet haberin olsun.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)