0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
O yoldaki trex ayak izi gibi duruyor.Motor kulaklarını da kontrol etmek lazım.
Peki sende bu tarz ses var mı abi ? Bu yollarda mesela küt küt bi boşluk sesi var. Frene basıp kızaklamaya başlarken de küt diye ses geliyor. Salıncak veya birşey boşta belli ki.
4 yıldan fazla oldu aracı alalı 5 tane rot balansçıya gittim o sesi bulamadılar direksiyon kutusunu komple değiştiler yine sorun var.
Arka gergi kollarına baktınız mı. Ses önden mi geliyor arkadan mı? Amortisor üstünde ince lastikler o sesi önlüyor. Lastikler ömrünü yitirince o ses yapıyor. En son ona bakın derim çünkü amortisörü sökmek icap eder
Vw grubunda salıncak burçları değişiyor. Ancak önce salıncağın sökülmesi gerek lastik takozlar yerine presle geçiyor. Viraj denge çubuğunun lastik takozlarıda genelde tarif ettiğiniz sesi yapıyor.
Önden benimde geliyordu küt küt sesi. Bozuk yolda. Salıncak burcunu değiştirince kesildi. Teket lastiklerin dışlarını kontrol et mehmet kesme yapmış mı. Büyük ihtimal salıncaktır. Ben ön düzenin hepsini değiştirdim.Salıncak burclarıRotil Rot başıZ rot Viraj lastikleriHepsi agd 240 tl parçaya verdim. 150 işçililik verdim
Arka taraf kaldırılırsa aracın yol tutuşu ön lehine değişecektir ve virajda arkadan savrulma riski olur. Önden çekişli araçta bu çok istenen bir şey değildir. Arka yaylar orijinal ise muhtemelen özelliğini yitirmiştir büyük oranda, iyi bir ürünle değişirlerse zaten denge olması gereken noktalara gelir. Salıncaklar, rot vs, çok sorun değilse değiştirmemek gerekir. Fabrikasyon olarak araçta bulunanların kalitesi oldukça iyidir. Ama sorun kaynağı kesinleşirse, yine kaliteli ürünler ile değişime gitmek gerekir.
Ön çamurluk lastik arası 2 parmağım giriyor, arka çamurluk lastik arasına bir parmağım çok zor giriyor. Eşit yapmak istiyorum aralarını.
Şimdi gözümde canlandırdım. Mantıklı geldi. Yay salınımı aşırı artmadıkça virajlarda aman aman bir farklılık yaratacağını sanmıyorum. Ama deneyip görmek gerekiyor [emoji16]