0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Focus'ların yakıt tüketimleri yüksek ama yol tutuşları sınıfındaki diğer arabalara göre çok iyi. Gürültü ve kullanım konforu açısından da Corolla ile eşit sayılır. Bir de gördüğüm kadarı ile Focus'ların donanımları da daha iyi. Ama Corolla kesinlikle daha masrafsız bir arabadır. Hele ki ikinci el alıyorsanız bu arıza ve bakım masrafları konusunu iyi incelemesi gerekir. Son olarak ta eski taksici abilerden duyduğum lafı yazayım: Alırsıa Ford; ya olursun lord ya da olursun mort!
yakın arkadaşlarımın birinde 99 ghia hb diğerinde 2000 sedan var her ikiside motor sorunları yaşadı. özellikle 99 olanı (140.000km civarı olsa gerek)üfürme denen hadise, yağ yakma gibi hiç hoş olmayan sorunları yineliyor.Benim anladığım kadarıyla motorları çabuk yıpranıyor. corolladan daha alımlı arabalar, görünümleri de daha hoş bence ama kalitesizler tıpkı hyundai gibi.Hatta daha da kötü çünkü parçaları da hiç de ucuz değil. Ayrıca yol tutuş, akselerasyon ve durma gibi konularda gerçekten iyi arabalar.
arkadaşlan ben bu kulüpte yeni üyeyim,maraşın türkoğlu ilçesinde emekliyim Bir 98 toyota corolla GLİ m var çok güzel bir araba herşeyinden memnunum hiç bir arabaya değişmem ancak onun kontak anahtarını kaybettim nereye kime baş vurabilirim,toyota servisleri buna yardımcı olabilirmi,bu sorularıma nereden cevap bulabilirim bana yardımcı olursanız minnettar kalırım,göstereceğiniz ilgiye şimdiden teşekkür ederim
iyi günler .arkadaşım ford focus almayı düşünüyordu tabi ben corolla alasıya kadar:) arabaya bindi söyle bi sürdü baya hosuna gitti. bende ona focusa vereceği parayla corolla spesyal alabilirsin ddm.şimdi ikilemde kaldı bende ona burda halk oylamasına benzer birşey yapalım işi uzmanına soralım dedim siz olsanız hangi aracı tercih ederdiniz ?