Gönderen Konu: lpg dönüşümü motor problemi  (Okunma sayısı 10131 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
lpg dönüşümü motor problemi
« : Kasım 20, 2009, 13:02:45 »
arkadaşlar öncelikle meraba benim bir sorum olacak benim aracım 2005 1.6 vvti terra corolla hb aracıma lpg taktıracağım ama bir çok kişiden duyduğuma göre lpg aracın pistonlarını mı dediler yoksa siboplarınımı yanlış olmasın plastik olduğu için yakıyor zamanla dediler masrafıda 1.500 tl felan oluyor dediler iş böyle denince lpg taktırmaktan biraz korktum acaba dorumudur bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim.[]

Toyota Club Türkiye

lpg dönüşümü motor problemi
« : Kasım 20, 2009, 13:02:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
Ynt: lpg dönüşümü motor pronlemi
« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2009, 13:07:53 »
Bu dediğiniz corolla için geçerli olmaması lazım diye biliyorum ama yinede forumda bu konuda bilgilendirecek arkadaşlar çok, size yardımcı olacaklardır aramıza hoş geldiniz aktif olmanız dileğiyle
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bir alimden zalim, bir zalimden de alim doğar...
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2009, 14:14:30 »
ben daha 1 hafta oldu lpg takalı.sıralı sistem taktırdım.aracım 1.6 gli.
lpg ciye göre lpg ile uyum sağlayan en uyumlu marka toyota olduğunu söyledi.şimdilik herşey yolunda performans kayıbı yok denecek kadar az.daha öncede lpg li toyota kullandım ve buna benzer bi sorunla asla karşılaşmadım.tabi belki model olarak farklılık gösterebilir ama öyle bişey olacagını zannetmiyorum.bu arada lpg konusunda ise bi önerim olacak.kesinlikle en önemki etken iyi bir markadan çok iyi bir montoj da.kesinlikle ustanıza güvenin sorun yaşamassınız.
her şerde bir hayır vardır...

1997 toyota carina 2000 gli beyaz renk.manuel vites.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Kasım 20, 2009, 14:26:27 »
Arkadaşım senin anlatmak istedigin plastik manifold..benim araçta vvt-i plastik manifold 1 ay önce atiker sıralı sistem  taktırdım..şu anda çillop gibi,ayrıca plastik manifold kolay kolay eriyip delinmez.. zaten erise delinse bu benzinde de  eriyip delinir ..böyle şeyleri kafana takma..artı bu döküm manifoldlardan daha az kürüm ve is tutar,yani daha temiz:))

bu arada söylemeden edemiyecegim benim makine benzindeyken km ye  0.230 tl yakıyordu şimdi lpg de 0.100 tl yakıyor:))))
2001 corolla vvt-i 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 20, 2009, 15:01:32 »
bu arada söylemeden edemiyecegim benim makine benzindeyken km ye  0.230 tl yakıyordu şimdi lpg de 0.100 tl yakıyor:))))

NE! :wacko:
zorla taktırtacaksınız arabama LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
« Yanıtla #5 : Kasım 20, 2009, 15:34:04 »
Oktay hocam çok şaşırma:)))önceleri bende hiç istemiyordum lakin şimdi durum farklı çünkü işin içine mangırlar girdi:))))

şaka maka bir tarafada lpg yi taktıralı yaklaşık 1-- 1,5 ay oldu ..ilk 4 depo da km ye..0,155-0,160 tl yaktı ..şu anda çok şaşkınım km ye  0.100 tl yakıyor::))).. diger bir anlatımla ilk 4 depo boyunca(daima 30 lt aldı) sürekli olarak şehir içinde 300-310 km gittim..bu sefer yine içinde 30 lt otogaz aldı, ve şu anda depo hem ön panelde yarım, hemde arka depoda yarım gösteriyor,km sayacı  ise 312 i gösteriyor:))) :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:  15 lt gaz ile benim makine 312 km gitmiş :alkis: :alkis: :alkis:
2001 corolla vvt-i 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #6 : Kasım 20, 2009, 15:46:53 »
ilk 1000 km de değerler sapıtıyor onu da belirtmekte fayda var bana şahsen 0,100 tl yakması hiç mantıklı gelmiyor
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
« Yanıtla #7 : Kasım 20, 2009, 15:54:38 »
ali bey dogru söylüyorsunuz ilk 1000 km de araç çok yakıyor..zaten montajı yapan ustalarda aynen söylediler..lakin daha sonra düşer dediler.. bu benim yazdıklarım çok dikkatli ölçümlerdir..yani şu anda benim araç bu hesaba göre km ye 0.100 tl yakıyor ..herhangi bir yanlış hesap söz konusu degil...

saygılar:)))
2001 corolla vvt-i 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Kasım 20, 2009, 19:55:42 »
Oktay hocam çok şaşırma:)))önceleri bende hiç istemiyordum lakin şimdi durum farklı çünkü işin içine mangırlar girdi:))))

şaka maka bir tarafada lpg yi taktıralı yaklaşık 1-- 1,5 ay oldu ..ilk 4 depo da km ye..0,155-0,160 tl yaktı ..şu anda çok şaşkınım km ye  0.100 tl yakıyor::))).. diger bir anlatımla ilk 4 depo boyunca(daima 30 lt aldı) sürekli olarak şehir içinde 300-310 km gittim..bu sefer yine içinde 30 lt otogaz aldı, ve şu anda depo hem ön panelde yarım, hemde arka depoda yarım gösteriyor,km sayacı  ise 312 i gösteriyor:))) :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:  15 lt gaz ile benim makine 312 km gitmiş :alkis: :alkis: :alkis:

İmkansız.Yanlış hesap zannımca.Hem şehir içi,hemde 15 litre ile 312 km.Bulunduğunuz yerde lpg litresi ne kadar?Depo ve gösterge aldatıcı oluyor.Bırak şehir içini ,uzun yolda 0,100tl yakmaz.Keşke o değerleri görebilsek.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 20, 2009, 20:01:56 »
ali bey dogru söylüyorsunuz ilk 1000 km de araç çok yakıyor..zaten montajı yapan ustalarda aynen söylediler..lakin daha sonra düşer dediler.. bu benim yazdıklarım çok dikkatli ölçümlerdir..yani şu anda benim araç bu hesaba göre km ye 0.100 tl yakıyor ..herhangi bir yanlış hesap söz konusu degil...

saygılar:)))
lpg nin litresi ne kadar acaba?  10 krş yakması bana  da mantıklı gelmedi de.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 20, 2009, 21:07:14 »
lpg nin litresi ne kadar acaba?  10 krş yakması bana  da mantıklı gelmedi de.
10 kuruş dan ziyade 15lt gaz ile 312 km gitmesi hiç mantıklı gelmedi.Acayip bir yanlışlık var bu işte.Belki de arada bir benzinde gitmiştir onuda km sayacına eklemiştir farkında olmadan.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 20, 2009, 21:07:57 »
NE! :wacko:
zorla taktırtacaksınız arabama LPG
Yahu gel taktıralım seninkine de bi kit bak keyfine. ;)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 20, 2009, 21:17:31 »
Münküm değil, İlahi bir güç ile gitmediyse 100 cc motor mu bu?
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #13 : Kasım 20, 2009, 21:23:09 »
Bende anlamadım 1.3 motorum var 180 kr yakıyor.şehir içi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 20, 2009, 21:55:18 »
en yeni lpg taktıranlardan biri olarak bu konu hakkında bende bi yorum yapmak istiyorum.
aracım 97 model 1600cc gli.
sıralı sistem atiker taktırdım.
ilk önce depomu almaz olana kadar doldurdum.ama sonuna kadar artık el gücü bile almaz olmuştu.
sonra 86 km yol yaptım ve tekrar aynı petrole aynı pompaya ve aynı pompacıya gittim.
adamada; yakıtı ölçtüğümü ve bi önce nasıl doldurduysak aynı şekilde almaz olana kadar doldurmasını söyledim.
ilk önce 5 tlde attı tabanca.sonra el gücü ile 9500 e zar zor çıktı.adam bu aşamadan sonra ben karışmam çünkü bu kadar basınçla herşey olabilir dedi ve 10 tl yi zoru zoruna aldı.
araca bindim hesapladım sonra çok şaşırdım.
kmde 116 kuruş yakmış.
lpgnin litre fiyatı 1680.
1 litre lpg ile 14 km yol gitmiş.
ama şunlarıda belirtmeden edemicem.
aracımın tüm bakımları yeni yapılmıştı.
hava filtresi bujiler eksoz boğazını temizlettim.
tüp yeni olduğu için tüpün filtreleri komple yeni vs vs.
tüpcüye gittim değerleri verdim.
daha öncede karşılaştım böyle şeyler olabiliyor dedi.az yakması normalmiş.
en önemli şey ise vites deyiştirirken asla 2500 deviri geçmedim.
100 metre ilerde kırmızı ışık yanıyosa 100 metre geriden boşa attım.
en ufak bi inişte boşa attım.biraz fazla kastım ama ortaya bu garip sonuç çıktı.
şimdi tekrar deniyorum.bu kezde normal kullanıyorum.sonuçları yine burdan sizlerle paylaşırım.
100 kuruş yakma işine gelincede vallaha ben 116 kuruş olan kendi verilerime bile inanamadım.100 kuruş çok zor.
ama şu var.belki tüp benzin karışık yakmıştır.böyle şeylerde olabiliyomuş.bilginize....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 20, 2009, 22:35:38 »
acaba diyorum tüpü ilk taktırdığımda yani, tüpü tamamen doldurduğumda hava soguktu.
ikinci tüp aldığımda ise sıcaktı.
tüp tankımda 60 litrelik.
acaba benim tank genleştide ikinci defada ondanmı az gaz aldı.
düşün düşün mantıksız geliyor hala.
116 kuruş artık motosikletler bile yakıyor :)
ama eğer gerçekten öyle ise (ben 150 kuruşa bile razıyım) ben corollama korkmadan bineyim o  zaman :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 21, 2009, 11:12:48 »
osman kardeşim, öncelikle tanka haddinden fazla LPG basmak tehlikelidir. soğuk bir havada bu şekilde bir dolum yaptığınızda, sıcak havada gazın genleşmesini unutmayın. istenmeyen sonuçlar olabilir. tabanca nerede atıyorsa ki bu genelde tank kapasitesinin % 80 idir, orada bırakın. 

ilk 3-4 depodaki ölçümler sağlıklı değildir. ölçümlerinizi 80-100 km gibi değerlerle değil, daha uzun km lerle yaparsanız daha sağlıklı ölçüm yapılır.

benim şuana kadar yaptığım ölçümlerde, araç benzinde yaktığının % 10-15 fazlasını yakıyor lt olarak. yani 8 lt/100 km benzin yakıyorsa 9 lt/100 km LPG yakıyor.

hesap yaparsak;

8 lt benzin * 3,35 TL = 26,8 TL  (0.268 tl/km)
9 lt LPG * 1,79 TL = 16,11 TL (0,1611 tl/km)

buradan % 39 kadar bir tasarruf elde ettiğimiz ortaya çıkar ki LPG servisinin bana dediği değer de % 40 civarı bir tasarruf edeceğimdi.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 21, 2009, 11:38:11 »
hesaplamaların güzel murat abi.doğrusu bende şehir içi 170-180 kuruşu aşağı ineceğimi sanmıyorum.
tasarruf hesabına gelincede oda çok iyi abi.100 de 40 gayet iyi bi değer.nerdeyse yarı yarıya.
bi dahaki ölçümümü 200 km de yapacam.çıkan sonucu yine yazarım foruma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 21, 2009, 13:14:33 »
teşekkürler osman kardeşim.

ben şehiriçi maksimum 10,5 lt gördüm LPG ile (soğuk havalarda). genel olarak 9-9,5 arasında geziniyorum. bu hafta bujileri, yağı değiştirdim. LPG nin filtrelerini değiştirdim. ayarı yapılıp kontrol edildi. MAF (hava akış sensörü) temizlendi. bakalım bir düşüş elde edecek miyim. bakımları yaptırdıktan sonra 150 km kadar yaptım. şuan iyi gözüküyor ama tam dolum yapıp kontrol edecem
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 21, 2009, 13:21:13 »
murat abi hava filtresinide muhakkak temizlettirmişsindir.
yaptırdığın bakımlar mutlaka etkisini gösterecektir abi.
düşünüyorumda murat abi.bizim corollalarda (benzin+lpg) dizel arabaları pek fazla aratmıyor gibi.
hatta benim fikrim bizim araçlar dizellere göre daha masrafsız.yakıt konusunda da öyle kayda değer bir fark olacağını sanmıyorum doğrusu.