Gönderen Konu: lpg dönüşümü motor problemi  (Okunma sayısı 10232 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
Ynt: lpg dönüşümü motor pronlemi
« Yanıtla #20 : Kasım 21, 2009, 13:52:31 »
mrh. arkadaşım; toyota 1998 model special marka otomobilim var. üzerinde sıralı lpg var. aldığımdan bu yana bir türlü rahat vermiyor. önce eku'de sorun oldu.en az 10 defa eku değiştirdiler. şimdide benzinden gaza 25 km'de ancak geçiyor. usta ısı sensörü takacaz dedi. ya anlamadığım bu lpg'de önceden ısı sensörü yokmuydu. bana bu konuda yardımcı olurmusunuz.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 21, 2009, 13:52:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 21, 2009, 14:03:01 »
öncelikle ben servis elemanı değilim. usta gibi anlaşılmasın. ben sadece tecrübelerimi paylaşıyorum. sisteminizin markasını bilmiyorum. ama markanın genel merkezine şikayetinizi yazın ve hatta gidip merkezde sorununuzu çözün. montaj çok önemli.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #22 : Kasım 21, 2009, 14:27:22 »
sağolasın murat kardeş. markası voltran. usta istediğin yere gitsen aynı dedi. garantisi doldu. bu işlerden anlayan akraba sök at dedi. ya 1000.tl'yi nasıl çöpe atam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bir alimden zalim, bir zalimden de alim doğar...
  • Araç: Carina
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 21, 2009, 19:26:33 »
merhabalar ali bey.benim 3 ay önce 2000 motor bi opel vectram vardı.üzerinde de voltran marka sıralı lpg vardı.sürekli olarak benzine geçiyordu kendi kendine.ne yaptım ne ettim tüpcümle uğraşa uğraşa 10 gün boyunca hergün sök tak yapmadığımız kalmadı.250 tl masraf ettim ama olmadı olmadı olmadı.wap sensörünü deyiştir ısı sensörünü deyiştir onu yap bunu yap olmadı.tüpcümün söylediğine göre voltranın fabrikası kapanmış.aradığında parçası bile bulunmuyormuş.tüpcü hiç uğraşma komple sökelim sıfır atiker takalım karttan ayda 99 - 99 ödersin atikerde kampanya var dedi ama ben dinlemedim.
2 yıl garantisi olacak tüm parçalar sıfır olacak, kafan rahat olur dedi dinlemedim.bencede siz o voltrana hiç masraf etmeyin.
2 yıl garantili atikeri takın keyfinize bakın.opeli sattım gitti ama hala boşa ettiğim masraf zoruma gidiyor.yeni yenidir.bugün yaptırırsın yarın bi başka bişey çıkar.bide hangi tüpçüye sorduysam voltrandan uzak dur dedi  parça sıkıntısı ve sorunlu bi markaymış...
her şerde bir hayır vardır...

1997 toyota carina 2000 gli beyaz renk.manuel vites.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #24 : Kasım 21, 2009, 20:07:59 »
sağolasın osman bey. en doğrusu söküp atmak herhalde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 21, 2009, 20:18:42 »
bence hiç zaman kaybetmeyin bile.atikere yıl başından itibaren zam gelecek bilginize.
ayrıca parça sorunu olmayan hery yerde parçası bulunan bi marka atiker.garantisinde de çok bağlılar.
voltran da iyiydi ama artık deyil.
en iyisi gözünüzü tüp göstergesinden ayırarak kullanırsınız aracınızı.benim gibi sürekli gösterge ile göz göze gezmezsiniz.
tam tamam şimdi oldu bi daha kendiliğinden benzine geçmez diyoruz.dıt dıt bi ses yine geçiyor.
yine diyorum bence voltrandan hiç bişey borakmayın düğmesinden tanka kadar ne varsa sıfır atiker takın 990 tl montaj dahil.
10 taksitte yapıyolar.tabi tervih sizin ama eskinin iyisi olmaz.en azından huzursuz olmazsınız olduydu olmadıydı, git tüpcü gel tüpcü, bana en son adamlar ters ters bakmaya başlamıştı.baktım olmayacak arabayı satıp komple kurtuldum.
sattığım adamda 3 gün sabredebilmiş 3 günde sıfır atiker taktırmış. durum böyle. kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #26 : Kasım 21, 2009, 20:24:56 »
brc yada voltran nasıl daha iyi değilmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #27 : Kasım 21, 2009, 20:25:41 »
pardon lovato?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 21, 2009, 20:30:09 »
ben çok araştırdım.aralarında çok fazla bi fark yok.eger bütceniz var ise lavoto sıralı yada zavolli sıralıyı tavsiye ederim.
ama bide şu var.bence hiç o kadar 1600 gibi bi para vermeye gerek yok hem vade farkı yok hem taksit var.tabi bu sadece yıl başına kadarmış.parça ve servis sorunu yok.atiker diyorum.
ama  yok illa param var diyosanız zavolliyi tek geçerim.
brc ye aldanmayın.artık brcler türk yapımı.ilk günlerdeki brc ler yalan olmuş.
3 şeçenek atiker - lavoto -- zavolli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #29 : Kasım 21, 2009, 20:40:02 »
doğrudur.atiker en doğrusu.servis ağı daha geniş ve memleket havası 42 plaka.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 21, 2009, 20:50:07 »
evet fabrikası konyada.işleride yoluna koymuşlar.en azından kapatmayacakları kesin gibi.yani ilerde parça sorunu olacagını sanmıyorum.mersinde her köşe başında atiker servisi var.hiç sıkıntı yok yani.hayırlısı olsun.iyi akşamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #31 : Kasım 21, 2009, 23:28:05 »
en yeni lpg taktıranlardan biri olarak bu konu hakkında bende bi yorum yapmak istiyorum.
aracım 97 model 1600cc gli.
sıralı sistem atiker taktırdım.
ilk önce depomu almaz olana kadar doldurdum.ama sonuna kadar artık el gücü bile almaz olmuştu.
sonra 86 km yol yaptım ve tekrar aynı petrole aynı pompaya ve aynı pompacıya gittim.
adamada; yakıtı ölçtüğümü ve bi önce nasıl doldurduysak aynı şekilde almaz olana kadar doldurmasını söyledim.
ilk önce 5 tlde attı tabanca.sonra el gücü ile 9500 e zar zor çıktı.adam bu aşamadan sonra ben karışmam çünkü bu kadar basınçla herşey olabilir dedi ve 10 tl yi zoru zoruna aldı.
araca bindim hesapladım sonra çok şaşırdım.
kmde 116 kuruş yakmış.
lpgnin litre fiyatı 1680.
1 litre lpg ile 14 km yol gitmiş.
ama şunlarıda belirtmeden edemicem.
aracımın tüm bakımları yeni yapılmıştı.
hava filtresi bujiler eksoz boğazını temizlettim.
tüp yeni olduğu için tüpün filtreleri komple yeni vs vs.
tüpcüye gittim değerleri verdim.
daha öncede karşılaştım böyle şeyler olabiliyor dedi.az yakması normalmiş.
en önemli şey ise vites deyiştirirken asla 2500 deviri geçmedim.
100 metre ilerde kırmızı ışık yanıyosa 100 metre geriden boşa attım.
en ufak bi inişte boşa attım.biraz fazla kastım ama ortaya bu garip sonuç çıktı.
şimdi tekrar deniyorum.bu kezde normal kullanıyorum.sonuçları yine burdan sizlerle paylaşırım.
100 kuruş yakma işine gelincede vallaha ben 116 kuruş olan kendi verilerime bile inanamadım.100 kuruş çok zor.
ama şu var.belki tüp benzin karışık yakmıştır.böyle şeylerde olabiliyomuş.bilginize....

1-Lpg ölçümleri benzinde olduğu gibi fulle ,gez gel fulle ,ne kadar aldı ,o kadar yaktım, şeklindeki ölçümler yanlış  olmakta.En sağlıklısı fulle veya 20 tl gaz al,bitene dek kullan,böl km ye .
2-Boşa atma olayına gelince enjeksiyonlu araçlarda vitesi boşa atmak yerine ayağımızı gaz pedalından çekersek cut-of olayı devreye giriyor.Yol bilgisayarı sıfır yakıt gösteriyor.Motor tekerleklerden aldığı güçle hareket ediyor.
3- Ben de lpg litresi 1,90 iken uzun yolda 5. viteste 88-90 km hızla 12,5 kuruşu gördüm.km de 6,5 litre yakmıştı.Ama uzun yolda 90 km hızla gidilmiyor ki.Şu anda 110-120 km hızla km de 8-8,5 litre yakıyor aracım.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #32 : Kasım 22, 2009, 00:17:23 »
arkadaşlar öncelikle meraba benim bir sorum olacak benim aracım 2005 1.6 vvti terra corolla hb aracıma lpg taktıracağım ama bir çok kişiden duyduğuma göre lpg aracın pistonlarını mı dediler yoksa siboplarınımı yanlış olmasın plastik olduğu için yakıyor zamanla dediler masrafıda 1.500 tl felan oluyor dediler iş böyle denince lpg taktırmaktan biraz korktum acaba dorumudur bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim.[]

faydalı acıklamalar yapılmıs. ancak tam bi cevap alamadı sanırım.
bende aynı seyleri dusunuyorum sanki agzımdan almıs soruyu arkadas.
bi lpg enflasyonu yasanıyor bildiginiz gibi, yeni konu acmaya korkuyoruz yahu bu konuda. madem acmıs bende sorayım.
benim arabada 2005 1.6 vvti bende lpg taktıracam. ama ilerde bole yok subaplar eridi yok 1500 ytl masraf. mide bulandırıyo varmı icimizde
vvt-i  olupda  söyle 80 bin  100 bin kadar km yapıp motorla ilgili sorunu olmayan varmı arkadaslar.
bole biri varsa demekki hiiic etkilemiyor bu lpg motoru.

2005 corolla 1.6 sol+brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 22, 2009, 20:05:57 »
murat iskefiyeli abimiz 50 bin km yapmış lpg ile halada biniyor.Benim 10 bine yaklastı bir sorun yok allaha şükür..50 bin kmde yapacan benzin lpg arasındaki karıda hesapla..Kardeş yıllık 10 bin üzeri yapıyorsan kesinlikle taktır hiç ihmal etme..Benzin fiyatları gerceken çok yüksek..40 tl 22 litre lpg 20 tl ye 5,60 lt benzin aldım..Ayrıca uzun yolda bide hzılı gidersen benzini içiyor..Atiker taktıranda memnun zavollide lovatoda.Sorun iyi bir ustada bitiyor.Taktır rahat edersin.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Kasım 22, 2009, 23:45:55 »
50 bin az kilometre degil gercekten. 50000*10 kurus: 5000 ytl yapar
büyük tasarruf.

senin brc idi degilmi hocam
2005 corolla 1.6 sol+brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 23, 2009, 10:53:59 »
LPG taktırma konusunda standart cevap "Durduğunuz Kabahat". LPG konusunda çok araştırma yapmış, çok forum okumuş, LPG kitlerinin İnglizce dokümanlarını dahi okumuş birisi olarak, şunu söyleyebilirim; tümünün çalışma prensibi aynı. ECU'dan enjektörlere giden komutları kopyalayıp, LPG enjektörlerine gönderiyorlar. Eğer LPG ayarı iyi yapıldıysa hiçbir arıza lambası yanmaz, çok az bir performans kaybı yaşarsınız, arabanın ECU'su benzindeymiş gibi çalışmaya devam eder.
Meşhur iki pahalı marka var; zamanında biz pahalı ve kaliteliyiz diye isim yapmışlar. İlk başta acaba bunları mı taktırsam dedim ama aradaki fiyat farkını görünce vazgeçtim. Taktırdığım yerde gördüğüm sıfır Hyundai'lerden sonra yaygın servis ağı nedeniyle BRC taktırdım. Ama bir daha taktırsam belki de Atiker taktırırım.
Ben, Ankara'lı 2004 model Corolla sahibi ile konuşmuştum. Tartarini takılıydı, sanırım 50.000'yi geçmişti, bir sorun yoktu. Montaj yapılan serviste 2005 model Corolla sahibi ile karşılaştım, bakıma gelmiş, taktıralı bir sene olmuş gayet memnundu.
2009 TOYOTA COROLLA, D-4D
1.6 Comfort Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Kasım 23, 2009, 11:12:08 »
2004 model 1.4 vvti corolla sedan aracımda tartarini sistem takılı.
50000 km yaptım. çok şükür hiçbir sorunum yok.

1500, 15000 km kontrolleri,
25000 km küçük filtre değişim ve kontroller
50000 km büyük, küçük filtre değişim ve kontroller

yani sistemin ve aracınızın bakımlarını aksatmadan yaptırdıktan sonra herhangi bir problem yaşamazsınız. montaj çok önemli. atölye tarzı yerlerden ziyade bu işi fabrikasyon gibi yapan yerlerde montaj yaptırın. alacağınız sistemin sitesine girin ve yetkili servis olup olmadığına bakın.

2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Kasım 23, 2009, 11:55:52 »
50 bin az kilometre degil gercekten. 50000*10 kurus: 5000 ytl yapar
büyük tasarruf.

senin brc idi degilmi hocam
Evet hocam bende brc takılı peşin sadece sisteme 1550 tl verdim.Ama benim gönlümde tartarini vardı.Görev yatıgım yerde mardinde Tartarini takan yerin işçiliğine güvenmediğim için taktırmadım..Açıkcası brc ye bu kadar para verdigime pişman oldum.fiyatı daha uygun lovato zavolli tartarini var bunlarıda göz ardı etmemk lazım.Parça problemi çıkartmayacak sattığı malın arkasında duracak esnafsa lovato zavolli tartarini de olabilir.Brc nin servis agı biraz daha geniş..Olay iyi bir ustada bitiyor.Taktırdıktan sonra gerçekten rahat edersiniz..
Ben de uzun süredir lpg kullanmıyorum.Kullanan abilerime bir sorum olacak.Araca lpg yi yazın taktırmıstım pek farketmiyordum kalkışlarda sorun olmuyordu.Havalar soguduktan sonra ilk kalkışlarda yaza göre biraz daha fazla gaz istiyor.Şimdi antep servisinde bogaz kelebegi temizligi ve bujileri değişiyor.Kış bakımı da yapılıyor..60 bin bakımından yeni cıkmıstı eylülde.Sogudukca havalar lpg nin özelliginden mi bilmiyorum ilk defa kışın lpg li kullanacam araç ilk kalkışlarda zorluyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Kasım 23, 2009, 16:58:12 »
tuncay tartarini BRC den pahalı. gerçi şuan yeni bir ürün çıkarmışlar o biraz daha ucuz.

2 sene önce taktırırken 1500 tl BRC için, 1650 tl tartarini için fiyat almıştım aynı yerden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Kasım 23, 2009, 17:16:01 »
Abi eskiden tartarin yüksekti.Suan bazı yerlerde brc ile ya aynı yada 1400 civarı diye biliyorum.Tartarini nin montajını yapan yere güvenseydim benim gönlümde tartarini vardı zaten.ama olmadı brc taktırdım..Bunuda söylüyorum eğer imkanı olan montajı işçiligi iyi olan yerde tartarini imkanı olan varsa tartarini taktırsın.Enjektörleri çalışma sesi falan brc den daha kaliteli.
2011 d4d Corolla