0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
en yeni lpg taktıranlardan biri olarak bu konu hakkında bende bi yorum yapmak istiyorum.aracım 97 model 1600cc gli.sıralı sistem atiker taktırdım.ilk önce depomu almaz olana kadar doldurdum.ama sonuna kadar artık el gücü bile almaz olmuştu.sonra 86 km yol yaptım ve tekrar aynı petrole aynı pompaya ve aynı pompacıya gittim.adamada; yakıtı ölçtüğümü ve bi önce nasıl doldurduysak aynı şekilde almaz olana kadar doldurmasını söyledim.ilk önce 5 tlde attı tabanca.sonra el gücü ile 9500 e zar zor çıktı.adam bu aşamadan sonra ben karışmam çünkü bu kadar basınçla herşey olabilir dedi ve 10 tl yi zoru zoruna aldı.araca bindim hesapladım sonra çok şaşırdım.kmde 116 kuruş yakmış.lpgnin litre fiyatı 1680.1 litre lpg ile 14 km yol gitmiş.ama şunlarıda belirtmeden edemicem.aracımın tüm bakımları yeni yapılmıştı.hava filtresi bujiler eksoz boğazını temizlettim.tüp yeni olduğu için tüpün filtreleri komple yeni vs vs.tüpcüye gittim değerleri verdim.daha öncede karşılaştım böyle şeyler olabiliyor dedi.az yakması normalmiş.en önemli şey ise vites deyiştirirken asla 2500 deviri geçmedim.100 metre ilerde kırmızı ışık yanıyosa 100 metre geriden boşa attım.en ufak bi inişte boşa attım.biraz fazla kastım ama ortaya bu garip sonuç çıktı.şimdi tekrar deniyorum.bu kezde normal kullanıyorum.sonuçları yine burdan sizlerle paylaşırım.100 kuruş yakma işine gelincede vallaha ben 116 kuruş olan kendi verilerime bile inanamadım.100 kuruş çok zor.ama şu var.belki tüp benzin karışık yakmıştır.böyle şeylerde olabiliyomuş.bilginize....
arkadaşlar öncelikle meraba benim bir sorum olacak benim aracım 2005 1.6 vvti terra corolla hb aracıma lpg taktıracağım ama bir çok kişiden duyduğuma göre lpg aracın pistonlarını mı dediler yoksa siboplarınımı yanlış olmasın plastik olduğu için yakıyor zamanla dediler masrafıda 1.500 tl felan oluyor dediler iş böyle denince lpg taktırmaktan biraz korktum acaba dorumudur bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim.[]
50 bin az kilometre degil gercekten. 50000*10 kurus: 5000 ytl yaparbüyük tasarruf.senin brc idi degilmi hocam