Gönderen Konu: antifriz eklemek  (Okunma sayısı 26569 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
antifriz eklemek
« : Kasım 19, 2009, 23:19:16 »
Arkadaşlar forumda arama yaptım antifriz kullanımı ile ilgili ancak nasıl konulduğu konusunda fikir edinemedim. (99 corolla)

1- Genleşme kabının içine direk mi ekleniyor.
2- şayet ordan ekleniyorsa herhangi bir yerden havasını boşaltabileceğim bir vana falan var mı.
Ya da radyatörün içine direk mi ekleniyor.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

antifriz eklemek
« : Kasım 19, 2009, 23:19:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: antifriz eklemek
« Yanıtla #1 : Kasım 19, 2009, 23:54:55 »
geçen gün değişim yaptık usta önce radyatördeki eski suyu boşaltı.ardından direk antifiriz ekledi 1 lt.kadar da genleşme kabına koydu hortumları sıkarakta havasını aldı
gidemediğin yer senin değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2009, 00:00:00 »
Hazim, radyator kapagini acip bir bak once, agzina kadar dolu oluyor normalde.Degilse oradan ekleyebilirsin.Sonra da tasma kabina bak, min. ile max. arasi bir yerde olmali.

Salih, senin usta tahliye yapmis, ondan sonra eklemis.Belli araliklarla boyle yapmak en iyisi aslinda...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 20, 2009, 08:11:18 »
  Bencede eklemeden ziyade sotğurma suyu antifirizini komple değiştirmek en iyisi. Uygun karışım miktarı ile. Değişim ise çok kolaydır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 20, 2009, 08:45:36 »
Bende şöyle sorayım o zaman :)
Ben de biraz antifiriz ilave edeceğim. Geçen sene Castrol'ün kırmızı olanından koymuştuk. Şimdi ben herhangi bir markanın bir ürününü koysam sıkıntı olur muki? Mesela PO'nun mavisini :D
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 20, 2009, 09:08:40 »
  Bence değiştirmen daha iyi. Bu değişim oldukça kolay aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 20, 2009, 09:30:10 »
3 lt lik castrol kırmızı olanı için 35 TL fiyat aldım. şu benim radyatör açıcı fonksiyonunu tamamlasın. değiştireceğim komple.

hazım, değiştirmen bence de mantıklı ama yok eskiyi kullanayım diyorsan eklemeden önce komple suyu boşalt. eski antifirizi önce süz. yeni aldığını doldur. eskiyi üzerine tamamla.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #7 : Kasım 20, 2009, 13:09:23 »
Arkadaşlar forumda arama yaptım antifriz kullanımı ile ilgili ancak nasıl konulduğu konusunda fikir edinemedim. (99 corolla)

1- Genleşme kabının içine direk mi ekleniyor.
2- şayet ordan ekleniyorsa herhangi bir yerden havasını boşaltabileceğim bir vana falan var mı.
Ya da radyatörün içine direk mi ekleniyor.
benim araçta antifriz kabında hiç su yok 2.el aldım aracı baktım antıfırız dolu bende direkt antifriz ekliyorum sorun olurmu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bir alimden zalim, bir zalimden de alim doğar...
  • Araç: Carina
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 20, 2009, 14:01:20 »
bence bi ustaya koydurun.sürekli gittiğiniz bi usta varsa para bile almıyolar.ustaya gitmeden önce 3 litre antifiriz alın.gerisini ustaya bırakın.radyöterdeki suyu boşalttıktan sonra ise radyöterin içini ve fazla su bidonunun içini iyce yıkatmanızı tavsiye ederim.alttan akan çamurları göreceksiniz.en son olarakta antifirizi koyar zaten usta.
aracınızla eve döndükten sonra ise 1 gün sonra sabah aracınızı çalıştırmadan önce radyöterin kapağını açarak suyuna bi bakarsınız ne olur ne olmaz.tabi olası olarak çok az eksiltme yapmış olabilir kendiniz eklersiniz sorun olmaz.tabi radyöterin kapağını açmadan önce aracın soğuk olması birinci şart.
antifiriz ömrü ise ögrenebildiğim kadarı ile 40 bin yada 2 yıl imiş.
tabi araç su eksiltip takviye su eklenmediği sürece bu geçerli.
her şerde bir hayır vardır...

1997 toyota carina 2000 gli beyaz renk.manuel vites.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 20, 2009, 14:38:33 »
arkadaşlar, antifriz saf olarak kullanılırsa -12 C'ye kadar koruma sağlıyor. Eğer su ile karıştırırsanız donma noktası daha da düşüyor, koruma özelliği artıyor. %50'lik bir karışım genelde tercih edileni, -30 C'lere kadar koruma sağlıyor. Daha da düşük sıcaklık isterseniz antifriz oranını arttırabilirsiniz. Eğer ilave yapacaksanız, eklediğiniz antifriz kadar göz kararı su da ekleyin.
2009 TOYOTA COROLLA, D-4D
1.6 Comfort Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 20, 2009, 14:45:21 »
   E sürekli gidilen bir ustaya da elinde antifriz ile gitmekte biraz ayıp olmaz mı Osman ? :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 20, 2009, 15:17:53 »
bence ayıp olmaz abi. çünkü ;
ben araba istediğim yerden ve istediğim marka antifiriz almak isteyebilirim.
zaten ustalar sadece işcilik yaparlar diye biliyorum.parça satan kişiler daha farklı olmalı.sebeb ise ben ustamda olan bi parçayı almak istemeyebilirim.zaten böyle bi durum varsa dürüstlükte çok fazla kalmaz.sürekli ustamızda olan parçalar daha iyi olur ve bizde hep ustamızdan almak zorunda kalırız.
mesala ben önce dışardan parçaları alıyorum buji hava filtresi gibi sadece yağı ustama bırakıyorum.hem alırken aldığım yerden emin ola ola alıyor hemde yan sanayi yada orjinal diye seçim yapabiliyorum.
tabi birazda alıştırmaya bağlı bi sanırım.her parçayı ustadan alan biriyseniz antifirizide dışardan almak ayıp olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 20, 2009, 15:24:53 »
çeşit çeşit buji çeşit çeşit hava filtresi var.ben neden hep ustamda olan bi parçayı alayım ki .anlayışlı bi ustamız var ise sanırım dışardan almak daha mantıklı.bu arada bunuda belirtmek isterim.tanıdığım nerde iyi bi usta varsa parça satmayan bi ustadır.şöyle bi gözden geçirdim gerçektende öyle.nerde iyi dürüst ustalığına işciliğine güveneceğim bi usta varsa dikkat ettim parça işine hiç girmemiş.sorduğumuzda da bize,,,
10 tl ye de hava filtresi var 30 tl yede var, biri yan sanayi biri orjinal, biri 10 bin gider birini temizle temizle tak en az 30 bin gider seçim senin diyebilmeli,
ama elinde hava filtresi olan bi usta düşünün
10 tl yede var 30 tl yede var ama sen 10 tlye olanı al kafan rahat olur her yeağda deyiştirmiş olursun derse ve o parçada elinde varsa ben ustaya ne kadar güvenebilrimki :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #13 : Kasım 20, 2009, 16:32:44 »
arkadaşlar antifriz değişimi  yapmadan önce motorun soğumasını beklemek gerekli midir?
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 20, 2009, 17:10:02 »
radyöterin kapağını açabilmemiz için aracın soğuk olması gerek, yada çok fazla sıcak olmaması gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #15 : Kasım 20, 2009, 17:21:18 »
yani motora bir zararı olur mu? diye sormuştum sonuçta koyacakları atifriz soğuk, motor sıcak veya ılık diyelim tamamen soğumasını beklemek gerekirmi?
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 20, 2009, 18:16:25 »
çeşit çeşit buji çeşit çeşit hava filtresi var.ben neden hep ustamda olan bi parçayı alayım ki .anlayışlı bi ustamız var ise sanırım dışardan almak daha mantıklı.bu arada bunuda belirtmek isterim.tanıdığım nerde iyi bi usta varsa parça satmayan bi ustadır.şöyle bi gözden geçirdim gerçektende öyle.nerde iyi dürüst ustalığına işciliğine güveneceğim bi usta varsa dikkat ettim parça işine hiç girmemiş.sorduğumuzda da bize,,,
10 tl ye de hava filtresi var 30 tl yede var, biri yan sanayi biri orjinal, biri 10 bin gider birini temizle temizle tak en az 30 bin gider seçim senin diyebilmeli,
ama elinde hava filtresi olan bi usta düşünün
10 tl yede var 30 tl yede var ama sen 10 tlye olanı al kafan rahat olur her yeağda deyiştirmiş olursun derse ve o parçada elinde varsa ben ustaya ne kadar güvenebilrimki :(

+1
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 20, 2009, 18:23:13 »
  Çok şükür Dörtnal servisimiz bu dediklerinin aynısını tanıdık veya yabancı müşteri olsun hiç fark etmez herkese teklifte bulunur.Orjinal olanı bukadar,olmayanda şu kadar.Orjinal olmayandan iki kalite vardır gibi önerilerde bulunur,müşteri isteği doğrultusunda hareket eder.Madem sordun bari bende ustamdan bahsedeyim dedim :) :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 22, 2010, 12:32:56 »
ANTİFRİZ VE ÖNEMİ

Antifriz araçlarımız için hem kış hem de yaz ayları için çok önemlidir. Karışım miktarı çok önemli olup, donma ve kaynama noktalarına etki eder.Ayrıca pas önleyici özelliği olan antifriz kullanmakta fayda vardır.Bu nedenle aşağıdaki uyarıları dikkate almakta yarar vardır.

Kış aylarında otomobiller için son derece önemli bir koruyucu olan antifriz, bilinenin aksine sadece kış mevsiminde değil 4 mevsim kullanılabiliyor.
ünlü bir motor yağı firmasının internet sitesinde yer alan habere göre, kış aylarında otomobiller için son derece önemli bir koruyucu olan antifriz, bilinenin aksine sadece kış mevsiminde değil, 4 mevsim kullanılabiliyor. Antifrizin 4 mevsim kullanılabilmesinin nedeni ise içeriğindeki katıklarla aynı zamanda metal ve alaşımlarını paslanma ve aşınmaya karşı koruması ve kışın donmayı önlediği gibi, yazın da harareti önlemesi.

Donma noktasına dikkat

"Ne kadar çok antifriz kullanırsam o kadar çok koruma sağlarım" düşüncesi de yanlış. Donma noktası -12 derece olan saf antifriz, su ile karıştırıldığında donma noktası -65 dereceye kadar düşüyor. Ancak antifriz + su karışımında antifriz oranı arttıkça donma noktası bir dereceye kadar düşüyor, daha sonra tekrar yükseliyor. Bu nedenle doğru miktarda su ile karıştırılması önemli. Su oranı yüzde 70'i aşarsa donma yüzde 30'un altına düşüyor ve hararet tehlikesi başgösterir.
Türkiye iklim koşullarında maksimum koruma için yüzde 33 ila yüzde 50 arasında antifriz kullanımı tavsiye ediliyor. Karışım yaparken sert sulardan kaçınılması gerekiyor. üünkü sert sular antifrizin içindeki koruyucu katıkların etkisini azaltıyor. Bu nedenle musluk suyu yerine yumuşatılmış ve distile edilmiş su kullanılması tavsiye ediliyor.
"Antifriz eklenmesi veya değiştirilmesine bomometre ile ölçüm yapıldıktan sonra karar verilmelidir" düşüncesi de antifriz kullanımında yanlış bir bilgi. Bomometre cihazı, sadece karışımdaki etilen glikol miktarını ölçer. Formülündeki koruyucuların durumu hakkında bilgi vermez. Dolayısıyla, antifrizin soğutma sistemini koruma gücünü ölçemez.

Antifirizler farklı olabilir

Antifriz değişiminin yılda bir defa yapılması gerekiyor. Ancak bu konuda en doğrusu, araç üreticisinin tavsiyesini dinlemektir.
"Bütün antifrizler birbirlerinin aynısı" olduğu görüşü de yanlış bilinenler arasında yer alıyor. üünkü, piyasadaki antifriz ürünleri arasında büyük oranda kalite farkı vardır. OAT (organik asit teknolojisi) ile üretilen antifrizler içeriğindeki katıkların kimyasal özellikleri sayesinde hem daha uzun ömürlüdürler hem de aşınmaya karşı daha iyi koruma sağlarlar. Genel maksatlı antifrizler normalde yılda bir defa, ekleme yapılmadan değiştirilir. Gelişmiş antifrizler ise daha uzun ömürlü olduklarından 3 yıla kadar kullanılabilmektedir.

Alıntı

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 14, 2010, 18:20:26 »
Değerli Abilerim ve Arkadaşlar
Aracımı kontrol ettiğimde radyatörde ve yedek su deposunda hiç antifiriz olmadığını fark ettim.
Araca antifiriz ilave etmek istiyorum bizim araçlarda maşallah hararet sorunu olmadığı için fan hiç açmıyor veya ben aracı yeni aldıgım için 20 gündür hiç açmadı dogal olarakta motor bloguna radyatörden su alarak devirdaimde yapmıyor. Yapıyorsa bildirin ben bilmiyorum. Yani motor bloguda dahil suyu boşaltarak %50 antifiriz %50 su koyacagım motor blogundaki suyunda boşalması için nereden suyu boşaltayım ve su antifiriz ilavesi yapınca havası alınıyormu ? alınıyorsa nereden alınıyor ? Aracım 1996 corolla xli Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA