Gönderen Konu: antifriz eklemek  (Okunma sayısı 26568 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: antifriz eklemek
« Yanıtla #20 : Eylül 14, 2010, 20:06:24 »
Değerli Abilerim ve Arkadaşlar
Aracımı kontrol ettiğimde radyatörde ve yedek su deposunda hiç antifiriz olmadığını fark ettim.
Araca antifiriz ilave etmek istiyorum bizim araçlarda maşallah hararet sorunu olmadığı için fan hiç açmıyor veya ben aracı yeni aldıgım için 20 gündür hiç açmadı dogal olarakta motor bloguna radyatörden su alarak devirdaimde yapmıyor. Yapıyorsa bildirin ben bilmiyorum. Yani motor bloguda dahil suyu boşaltarak %50 antifiriz %50 su koyacagım motor blogundaki suyunda boşalması için nereden suyu boşaltayım ve su antifiriz ilavesi yapınca havası alınıyormu ? alınıyorsa nereden alınıyor ? Aracım 1996 corolla xli Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Termostatı çıkartmadan motor bloğundaki su boşalmaz termostatı çıkartıp motor soğukken içerisine bahçe hortumu ile su dayayın tabi radyatör den motora giren hortumda çıkık vaziyette iken yani radyatörün altındaki hortum çıkık olucak üst tarafatan verin tazikli suyu. Aynı işlemi radyatöre de yapın dah sonra sisteme bölgenin soğukluk derecesine göre antifiriz su karışımını ayarlayın ama sakın ola sisteme komple antifiriz koymayın özellikle 3 yaşını aşmış araçlar için durduk yere devir daim pompasını değiştirmek zorunda kalmayın.

Toyota Club Türkiye

Ynt: antifriz eklemek
« Yanıtla #20 : Eylül 14, 2010, 20:06:24 »