Gönderen Konu: Direksiyon tam tur döndüğünde meydana gelen kayış sesinin sebebi ?  (Okunma sayısı 15982 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
ben bılmıyordum daha önce devamlı sonuna kadar cevırırdım. direksiyon kutusu ve hıdrolık dıslılerı komple değişti bu yüzden arıza yapıyormuş  serviste söylediler
direksiyon hidrolik değilse ne olacak?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
direksiyon hidrolik değilse ne olacak?
benim eski şahinim vardı 1993 model hidrolik değildi onunda kütük arıza yapmıştı :(  benim araçta direksiyondan illa sorun çıkıyor ama artık daha dıkkatlıyım .mesela U dönüşü yaparken toyotada sert döndüğüm zaman direksiyondan sesler halen geliyor çıtırtı oluyo bırkere ondan sonra probelem olmuyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
bi bakmam lazım yağına acaba benim racın kasasına sahip diğer üyelerdede aynı şey varmı?
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla GLI Otomatik Şanzıman
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür edildi
Bana biraz hurafe gibi geldi arkadaşlar.

Direksiyon sona yaslandığında gelen ( jjj :) ) sesi emniyet valfinin açılmasından ve yağın pistonlara değil hidrolik kazanına tahliye edilmesinden kaynaklanıyor. Hidrolik çalışan her makine ve araçta bu sistem kullanılmakta ve silindir sona yaslandığında bu vb. sesler gelmekte bu gayet doğal.

Ne tür sorunlar olur derseniniz.

Mekanik sistemi hidrolik baskıyla yormuş olursunuz. Aşınma ve metal yorgunluğuna sebep verir. Çünkü mekanizma sisteminde ki hareketi kitlemiş oluyorsunuz. Gerçi emniyet valfini buna engel olsun, redüktörü kitlemesin diye sisteme ekliyoruz ama ne olur diye merak ediyorsanız bukadarcık bişeyler olur.

Vuruntu yada takılma için aynı şeyleri söyleyemiyeceğim mekanik yada hidrolik bir problem olabilir.

İyi forumlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Carina
off ya arkadaşlar benim ilk arabam bu aslında toyota yı özellikle seçtim ama bu direksiyon sertliği meselesi iyice canımı sıktı neredeyse arabamdan soğumak üzereyim. 97 model bi carinam var süratli giderken frene bastığımda direksiyon acayip titriyor. bir de en ufak bi frende hemen abs devreye giriyor ve çok can sıkıcı bir uğultu geliyor ne yapacağım :-(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Disk yuzeyleri bozulmustur (warp) bir ihtimal.

Gecmis olsun.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
demek bu sesi yapmayan toyota yok direksiyonu tam çevirdiğimde aynı ses benim araçtanda geliyor
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
frene basınca titreme ön fren disklerinden,balatalardan bunlar sağlamsa fren merkezinden olur.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
off ya arkadaşlar benim ilk arabam bu aslında toyota yı özellikle seçtim ama bu direksiyon sertliği meselesi iyice canımı sıktı neredeyse arabamdan soğumak üzereyim. 97 model bi carinam var süratli giderken frene bastığımda direksiyon acayip titriyor. bir de en ufak bi frende hemen abs devreye giriyor ve çok can sıkıcı bir uğultu geliyor ne yapacağım :-(

sezgin bey, öncelikle form kurallarımız gereği kendinizi tanışma bölümünde tanıtmanız gerekmektedir. şimdiden teşekkür ederim, iyi formlar...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '19
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar. Tam tur sola veya sağa direksiyonu döndürdüğünüzde o garip nıııı sesi gelir ve o zaman hemen hafiçe boşaltın direksiyonu ve o ses kessin. Bu önemli. Direksiyon pompası sonuçta mekanik olarak çalışan (dönerek ve dönüş hareketini bir kasnak dan alır, bu kasnak kayış ile motora bağlı, yani motor döndükçe direksiyon pompasıda döner)  bir eleman. Zorlandıkça bu sesi yapar ve sonuçta keçeleri patlatıp yağ sızdırır. Korkmayın. Tamir olacak bir durum. Tamir takımı mevcut.
Selamlar
Adnan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Bizdede tam tur dödüğüğnde tıssssssssss diye bi ses geliyor ve geçen seneye oranlar direksiyon hidrolik sıvısı dahada azalmış minimumun altında bu tıslama neden olabilir teşekkürler...   Araç: 2001 1.6 vvt-i sol special corolla
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
tıslama sesi direksiyonu sonuna kadar çevirdiğinizde tüm araçlardan gelir.mekanik olarak açıklayamayacağım ama aracın hidrolik püskürtmesiyle alakalı bir durum.bunun için direksiyonu hiç bir zaman tam sonuna kadar çevirmeyin.çok azda olsa boşluk bırakın yani...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
tıslama sesi direksiyonu sonuna kadar çevirdiğinizde tüm araçlardan gelir.mekanik olarak açıklayamayacağım ama aracın hidrolik püskürtmesiyle alakalı bir durum.bunun için direksiyonu hiç bir zaman tam sonuna kadar çevirmeyin.çok azda olsa boşluk bırakın yani...

Peki teşekkür ederim hidrolik sıvısınıda halletmek gerekicek.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
yanlış anladınız beni bu bir sorun teşkil etmiyor.halletmeniz gereken bişey yok ortada.sadece direksiyon tam döndüğünde hidrolik püskürtme olayı maximum oluyor galiba bu yüzden geliyor ses.yani her arabada aynı, bu sorun felan değil normal bir durum...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
Yok demek istediğnizi anladım. Yani sonrada öle dedim şu hidroligide halledelım anlamında. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
direksiyon hidroliğinin nasıl değiştiğini bilen varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
tamamen değişmesimi yoksa üzerine eklemekmi? Üzerine eklemekse orda onun haznesi var koyuyoruzda tamamen değişme olayı herhalde direksiyonun bütün hidroliği boşaltılıp tekrar konması ve içinde hava boşluğunun kalmaması gerkiyor diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
komple değişimini öğrenmek istedim.forumun genç üyesi yaşlısına bilgi aktarsın,genç nesil bizden çok önde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
komple değişimini öğrenmek istedim.forumun genç üyesi yaşlısına bilgi aktarsın,genç nesil bizden çok önde.

Pardon Atilla Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
ercümentciğim neden pardon diyorsun,ben ciddi olarak söyledim.gençlerin zeka ve öğrenme yeteneği benim yaştakilerden muazzam derecede yüksek.internet imparatorluğundada söz sahibisiniz.ve ben gençlerimizle gurur duyuyorum.