Gönderen Konu: Direksiyon tam tur döndüğünde meydana gelen kayış sesinin sebebi ?  (Okunma sayısı 15980 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla GLI Otomatik Şanzıman
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar,

Direksiyonu sağ yada sola yasladığımda kayış sesi geliyordu. Benzer problmeler yaşarsanız sorun V kayışının gerginliğinden kaynaklanıyor.

Bilginiz olsun.

İyi forumlar.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Doğrudur.Ciyaklama acaytip bir ötme sesi.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2.0 GLİ 16V, ZAVOLİ PAN EVO...
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim bu forumda çok yardımsever insanlar var yaşasın ytoyota kardeşliği  :alkis:
"Karanlıktan korkan çocukları çok kolay affedebiliriz, asıl trajedi yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır" (EFLATUN)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim bu forumda çok yardımsever insanlar var yaşasın ytoyota kardeşliği  :alkis:
sen bir de 2-3 ankara toplantısına katılsan :) :) muhabbetini seviyorum ben de buranın
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2.0 GLİ 16V, ZAVOLİ PAN EVO...
  • 3 kere teşekkür etti
Katılırım inşallah :)
"Karanlıktan korkan çocukları çok kolay affedebiliriz, asıl trajedi yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır" (EFLATUN)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
Paylaşım için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Forum ve bizler hakkındaki görüşlerinizi bende paylaşıyorum ve teşekkür ediyorum. Sonuçta bu ortam hep beraberce oluşuyor.
 Konuya gelirsek, hidrolik pompalı (elektro hidroliklerde dahil) direksiyon sistemine sahip araçlarda direksiyonu asla tam sağ ve sola çevirmemek ve heleki en son konumda tutumamak (bir miktar serbest bırakmak gerekir) hidrolik pompasının sağlığı açısından çok önemlidir. O duyulan ses (eğer kayışta bir sorun yoksa) hidrolik pompa sesidir ve turun en sonunda (sağ ve sol) pompa tam yükte çalışır. Bu da onun sağlıklı kullanım ömrünü kısaltır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
2002-2006 araçlarda v kayışı gergisi otomatik değil miydi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
2002-2006 araçlarda v kayışı gergisi otomatik değil miydi?
2000 ve 2007 arası tüm VVT-I'larda v kayış gergisi otomatik...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
yani gergi rulmanı vs gibi birşey bozulmadıkça kolay kolay gevşemez herhalde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
Direksiyonla V kayışını ne alakası var ben anlamadım, bilen biri varsa lütfen anlatsın.   
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
onların demek istediğide direksiyon kayışı zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
Direksiyon teker bağlantısında kayış yok diye biliyorum.

Üstelik aracımda hidrolik direksiyon bulunmakta.

Bende teker elemanlarıyla alakalı bir sorun diye düşünmüştüm ama sorun V kayışındaymış. Gergiyi ayarladığımda sorun çözüldü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
ya abiler bide hazır konu direksiyonken benim direksiyon acayuip ağır yahu  döndür döndür kolum ağrıyor acaba herkezde böylemi.hidrolik direksiyon var bildiğim
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
benim 2009da kuş gibi direksiyon, 98de ise 16" jantlar ile orta ağırlıkta, 14ler ile kuş gibi..bence ya hidrolik yok arabanda ya da sorun var..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
özellik listesi elimde
yükseklik ayarli hidrolik direksiyon
bulunuyor
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
ya abiler bide hazır konu direksiyonken benim direksiyon acayuip ağır yahu döndür döndür kolum ağrıyor acaba herkezde böylemi.hidrolik direksiyon var bildiğim

Hidrolik yağını değiştirdin mi ? 60000 de bir değişiyordu sanırım. Evde tekrardan kontrol ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
benim araçtada oluyor tam tur dondugunde jjj diye bir ses geliyor . galıba sıkıstıgı için o ses gelıyor. her markanın araclarında var bu problem opel basta olmak üzere Bende vuruntu da oluyor bazen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  Forum ve bizler hakkındaki görüşlerinizi bende paylaşıyorum ve teşekkür ediyorum. Sonuçta bu ortam hep beraberce oluşuyor.
 Konuya gelirsek, hidrolik pompalı (elektro hidroliklerde dahil) direksiyon sistemine sahip araçlarda direksiyonu asla tam sağ ve sola çevirmemek ve heleki en son konumda tutumamak (bir miktar serbest bırakmak gerekir) hidrolik pompasının sağlığı açısından çok önemlidir. O duyulan ses (eğer kayışta bir sorun yoksa) hidrolik pompa sesidir ve turun en sonunda (sağ ve sol) pompa tam yükte çalışır. Bu da onun sağlıklı kullanım ömrünü kısaltır.
ben bılmıyordum daha önce devamlı sonuna kadar cevırırdım. direksiyon kutusu ve hıdrolık dıslılerı komple değişti bu yüzden arıza yapıyormuş  serviste söylediler