Gönderen Konu: Erhan ve Mesut'un başına gelenler benimde başıma geldi :((((((  (Okunma sayısı 4523 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
     GEçen hafta pazar günü Ankara grubu ile Cepa'daki toplantımız esnasında abimden bir telefon geldi.Ulus Opera kavşağında trafik ekipleri abimi çevirmişler.Film'den dolayı.BAbam emniyet personeli olduğundan abim babam ile polisi telefonda görüştürmüş.Babam memura "falanca birimin personeliyim.Aracın ruhsatını al,fimleri söküp kendim getireyim arabayı.Hem parka çektirme hemde ceza kesme" demesine rağmen "46 milyar TL bütçr açığı kapatıcısı" memurumuz hem cezayı kesmiş hemde aracı parka çektirmiş.Bu arada egzos'da sökülecekmiş.Mesut'un başına geldiği gibi görüntü kirliliği yapıyormuş  >:( 200 TL'lik bir maliyet sonrası 15 Kasım tarihine kadar geçerli "trafikten men" kağıdı ile abim aracı teslim alabildi.
     HAfta başında tanıdık bir müdür vasıtası ile ancak egzos sökme kararını iptal ettirebildik.Ama filmler kesinlikle sökülecek dendi.Dün sabah istemeye istemeye sanayiye gidip ön cam ve dört kapı camlarını söktürdüm.Son anda vazgeçtim ve öncam filmini söktürmedim.Yolun ıslak olduğu bir yerde kamyonun birine yaklaştım ve lastiklerinden çıkan su pisliği ile ön camı kamufle ettim ve Kurtuluş trafik ekipler amirliğine gidip filmi söktürdüğümü beyan ettim.(babam yolda ön camın çok kirli silsene diye uyardı.Şubeden çıktıktan sonra camı silmem ile filmin ortaya çıkması bir oldu :rofl: :rofl:)Film düşüşünü yapan memur babamı simayen tanıdı ve babamında sökülü onayını alınca aracı kontrol etmeden yani sadece camdan bakarak düşüşü yaptı.Türkay'ın yaptırdığı Solargart marka ömür boyu garantili 2 numara filmden kapılara tekrar film yaptıracağım.

Film sökülmeden önceki camların hali

HAkan usta hiç acımadan maket bıçağını attı ve filme ilk darbeyi vurdu :( :(

Bu da arabanın cıvıldak hali  >:(  >:(  >:(  >:(  >:(  >:( Yıllardır koyu renk cam ile kullanınca bu haliyle camlar açıkmış gibi geldi bana  :D
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Erhan ve Mesut'un başına gelenler benimde başıma geldi :((((((
« Yanıtla #1 : Kasım 14, 2009, 21:02:07 »
  Çok geçmiş olsun Özcan.
 Bir filmler var şu bütçe ile ilgili ama, hadi bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 14, 2009, 21:08:49 »
Bende tırsmaya başladım artık.. İnşallah başıma gelmez.. Neyse bütçenin kapanmasına bir faydan olsun Özcan abi :P :D Şaka maka geçmiş olsun. Çok can sıkıcı bir durum
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 14, 2009, 21:11:07 »
     Ekim ayında bütçe için sadec yayalara kırmızı ışıkta geçtikleri için 1.7 milyon TL trafik cezası kesilmiş Hakan abi.Önceden trafik memurunun insiyatif kullandığı durumlar şimdi kesinlikle ceza ile sonuçlanıyor.Cezasız kurtuluş yok.Yine önceden trafik ile ilgili bir vukuatı asayiş polisini bildirdiğinizde ilgilinin  trafik polisinin,asayiş ile ilgili bir konuyuda trafik memuruna bildirdiğimizde de asayiş memurlarının ilgilendiği belirtir o şikayete konu olan olaydan uzaklaşırlardı.Şimdi yolda giderken Yunus diye tabir edilen motorize ekipler bile film,egzos vb durumlardan dolayı araçları durduruyor,cezai işlemler içinde trafik ekiplerini çağırıyorlar.O utan deliğini kapatmak kolay değil Hakan abi.

Neyse bütçenin kapanmasına bir faydan olsun Özcan abi :P :D Şaka maka geçmiş olsun. Çok can sıkıcı bir durum
 Telefon geldiğinde sen yanımdaydın Oğuzhan.İşte son durum bu kardeşim.Her ay dünyanın vergisini ödüyorum devlete.
   Arabaya binice kendimi çıplak hissediyorum vallahi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 14, 2009, 21:14:43 »
Abi çok geçmiş olsun Danıştayın arabasının fotoğrafını gösterip dava açacağım deseydin :)
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 14, 2009, 21:21:01 »
Abi çok geçmiş olsun Danıştayın arabasının fotoğrafını gösterip dava açacağım deseydin :)
  Memurun çokta umurundaydı :D Sanki onamı dava açıyorum."açarsan aç "derdi bana :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 14, 2009, 21:31:32 »
Özcan abi çok geçmiş olsun, biliyorsun benim konuda şu adaletsizlik için çok konuştuk hatta sayfalarca konuştuk, neyapalım baştakiler yer soyar soğana çevirir sonra vatandaşın sırtına binilir ve vatandaş şu memlekette hep kambur gezer hep koyun yerine konur. bıktım şu memlekette yaşamaktan son birkaç aydır daralttılar valla, avrupa vatandaşlığım var çıkıp gidesim geliyor gerçekteni aralık sonunda nikahım var, Nikahı kıyınca kaç gid diyor buralardan Şeytan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #7 : Kasım 14, 2009, 21:35:23 »
off geçmiş olsun Özcan abi, arabanın bütünlüğü bozulmuş be  >:(

ee artık Kral Çıplak :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 14, 2009, 21:41:28 »
geçmiş olsun Özcan abi.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
« Yanıtla #9 : Kasım 14, 2009, 21:48:09 »
Geçmiş olsun...
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 14, 2009, 21:51:21 »
Offf of. Azıttılar iyice. Geçmiş olsun abi. Bi ara toplanıp Emniyet'in önüne siyah çelenk falan mı bıraksak. Şaka falan demiyorum gerçekten bak :)
Bu arada filmleri kendin de sökerdin abi be. Ben kendim sökmüştüm :angry: O kalıntıları da camsil kullanarak temizlemiştim :angry:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 14, 2009, 22:30:10 »
Geçmiş olsun Özcan abi :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #12 : Kasım 14, 2009, 22:55:31 »
geçmiş olsun abi..
özellikle ön cam çok göze batıyor.
keşke ön cama yaptırmasaydın diyeceğim de sen yine sökmemişsin :)
hadi hayırlısı bakalım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 14, 2009, 23:09:40 »
Geçmiş olsun Özcan Abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 14, 2009, 23:24:16 »
Çok büyük geçmiş olsun Özcan abi bende bu aralar benim sadece arka kapı ve wagon bölümün yan camlarına yaptırmayı düşünüyordum. (Ön-Arka-Ön yan camlar hariç) bu kadarınada takar mı bunlar ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 14, 2009, 23:38:53 »
Geçmiş olsun..

Filmleri anladım da egzos olayına bir türlü akıl erdiremedim. Şimdi ben arabayı 1 hafta yıkamasam durdursalar,
görüntü kirliliği yaratıyor diye onada ceza keserler bu gidişle. :wacko: >:(

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 15, 2009, 00:40:28 »
Özcan abi çok geçmiş olsun, biliyorsun benim konuda şu adaletsizlik için çok konuştuk hatta sayfalarca konuştuk, neyapalım baştakiler yer soyar soğana çevirir sonra vatandaşın sırtına binilir ve vatandaş şu memlekette hep kambur gezer hep koyun yerine konur. bıktım şu memlekette yaşamaktan son birkaç aydır daralttılar valla, avrupa vatandaşlığım var çıkıp gidesim geliyor gerçekteni aralık sonunda nikahım var, Nikahı kıyınca kaç gid diyor buralardan Şeytan
   Ciddi ciddi çekilmez bir hal aldı bu işler.Geçen Gaziantep SEÇ firmasına ait iki tane Neoplan marka otobüs gördüm.Ulus'tan Kızılay'a doğru gidiyorlar (bu güzergaha toplu taşım araçları hariç hiç bir ticari araç giremez.Yasak.Hemen parka çekilir) Otobüsün camları fabrika çıkışlı simsiyah.İçindekilerin hiç biri görümüyor.Bu arabaya sanayi ve tivaret bakanlığı tarafından TİP ONAY belgesi veriliyor ama aracımıza çektirdiğimiz film için hem par hemde trafik cezası yiyiyoruz.Bu ne biçim kanun bu biçim adalettir.Anlayan var ise bir adım beriye gelsin.Şunuda söyleyeyim Trafik denetleme şubesinin otoparkında istemediğiniz kadar camları filimli özel araç var.Bize ceza kesiyorlar kendi arabalarına YASAK denilen filmlerden çekiyorlar.Özellikle bir AE101 ve bir 207'deki filmler Passat'rakinden de koyuydu.Buna ne demeli.
   Düşüşü yapan memur değilde diğeri "benim arabamda da film yok" dediğinde bende "aracın içinde DVD player,tv,PS2 var.Güvenlik nedeni ile çok işe yarıyordu.Yarın arabam soyulursa bunun hesabını kim verecek peki" diye soru sorduğumda ise aldığım cevap koskocaman bir SESSİZLİK oldu....
off geçmiş olsun Özcan abi, arabanın bütünlüğü bozulmuş be  >:( ee artık Kral Çıplak :D
  Hemde ne bozulma Alp.Aynen dediğin gibi "kral çıplak" :)
geçmiş olsun Özcan abi.
Geçmiş olsun...
Geçmiş olsun Özcan abi :(
Geçmiş olsun Özcan Abi.
   Teşekkürler Ceyhun,Erdi,Fatih ve Emrah kardeşlerim.
Offf of. Azıttılar iyice. Geçmiş olsun abi. Bi ara toplanıp Emniyet'in önüne siyah çelenk falan mı bıraksak. Şaka falan demiyorum gerçekten bak :)
Bu arada filmleri kendin de sökerdin abi be. Ben kendim sökmüştüm :angry: O kalıntıları da camsil kullanarak temizlemiştim :angry:
   Oldu.Yeni emniyet müdüdü zaten pimpirik biri.Bu konularda hassas,sonrada bizi hassas koruma şubesine göndersin :) :) Aslında bu yeni emniyet müdürünün çoğu uygulamaları yerinde ama bu kadarda abartı olmamalı.İnsanlar arabasını kişiselleştirebilmeli.Bir trafik ekibi aracımızın yanmayan stop lambası için ceza kesiyorken,o ekibin kullandığı aracın sadece stop değil başka lambalarınında yanmadığını rahatlıkla görebiliriz.Zaten adaletsizlik ilk olarak burada başlıyor.Ama halka sıra gelince daya cezayı.Bekir'inde örnek verdiği gibi danıltay'ın Corollası.App plaka için bizlere cezalar kesilirken bu Corolla'ya plastik zemin üstüne çıkartma harf ve rakam yapıştırılarak plaka takılıyor.
geçmiş olsun abi..özellikle ön cam çok göze batıyor. keşke ön cama yaptırmasaydın diyeceğim de sen yine sökmemişsin :) hadi hayırlısı bakalım..
   Teşekkürler Cem.Tabii ki herşeyin hayırlısı olsun
Çok büyük geçmiş olsun Özcan abi bende bu aralar benim sadece arka kapı ve wagon bölümün yan camlarına yaptırmayı düşünüyordum. (Ön-Arka-Ön yan camlar hariç) bu kadarınada takar mı bunlar ??
  Aslında arka kapı ve arka camlardaki filmlere bir şey demiyorlar.Ama şu bütçe açığı nedeni ile işleri çok sıkı tutuyorlar.Şansına artık Muhammed :)
Geçmiş olsun..
Filmleri anladım da egzos olayına bir türlü akıl erdiremedim. Şimdi ben arabayı 1 hafta yıkamasam durdursalar,
görüntü kirliliği yaratıyor diye onada ceza keserler bu gidişle. :wacko: >:(
   Teşekkürler Tuncer bey.Dediğiniz gibi kirli arabayada ceza kesebilir bunlar.Gerçi plakası ve aydınlatmaları çok kirli belli etmeyecek kadar kirli olanlarada ceza kesiliyor.KAnunda yazılı zaten.Ama "beyfendi aracınızın kaportası çok kirli.Bu nedenle görüntü kirliliği yaratıyorsunuz.61 TL ceza.Buyrun makbuzunuzu" diyebilirler.Derlersede hiç şaşırmam....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 15, 2009, 13:29:06 »
  Taşımacılar.com sitesinden Murat Öztürk'ün yazısı:

Cam filmleri özellikle araçlarını modifiye etmek ve farklılaştırmak isteyenler tarafından kullanılan bir aksesuardır.

Oysa bunun bir aksesuardan ziyade faydalı bir uygulama olduğunun anlaşılması gerekiyor.
Cam filmleri güneş ışığını önleyerek aracın içinin daha az ısınmasını, dolayısıyla sürücünün daha dinç kalarak güvenle bir sürüş sergilemesini sağlar.
Güneşin zararlı ışınlarını da tuttuğu için cilt problemleri olanlar için ayrıca önerilir.
Arkadan gelen farların sürücünün gözünü yormasını da engeller cam filmleri.

Önemli bir diğer nokta da kaza sırasında sağladığı güvenlik. Kaza anında cam filmi olmayan araçlarda cam patlayarak veya parçalanarak sürücü veya yolculara zarar verebilir. Cam filmi uygulanmış araçlarda ise bu ince tabaka camın dağılmasını dolayısıyla içerdekilerin zarar görmesini önler. Eğer böyle bir şey söz konusu olmasaydı kaza riski maksimumda olan yarış otomobillerinde böyle bir uygulama yapılmazdı. Rallilerde bütün yarış otomobillerinin camlarında film vardır ki bu da güvenlikle ilgili bir durumdur.

Yok eğer cam filmi olan araç kaza yaparsa içerdekini nasıl çıkarırız, o zaman da camı kırmak zor olur diyorsanız yanılıyorsunuz. Cama içeriden atılacak bir tekme camın bütün halinde çıkmasını ve kimsenin zarar görmemesini sağlar.
Bunların dışında hırsızlara ve gaspçılara karşı özellikle bayan sürücüler adına faydalı bir caydırıcı önlemdir.

Bütün bu bilgiler ışığında cam filminin yasak olması ile ilgili kanun maddesinin yeniden gözden geçirilmesi, tıpkı çarşafa bürünüp soygun yapan kişiler gibi simsiyah camlara müsaade edilmeden beli oranlardaki koyuluğa sahip cam filmlerine izin verilmesi gerekmektedir.

Her şeyi tadında yaşamanız dileğimle...

Murat ÖZTÜRK
www.tasimacilar.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 15, 2009, 14:01:00 »
Gecmis olsun Ozcan.

Yazik olmus.Bir standard belirleseler de herkes ona gore yapsa.Yapilani bozmak marifet degil...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 15, 2009, 14:25:28 »
özcan bey geçmiş olsun..ben açık renk film çektirmeyi düşünüyordum ama trafikte sorun teşkil ediyor mu?(muayne-polis açısından)