0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bencede Bosh marka buji takmışlardı benim önceki aracıma, sağolsun 5000km'de bitti 60TL almışlardı bide.
Merhabalar Ahmet,Bosh'un Anti-drainback valf sistemine henüz geçmediği söyleniyor. Çok basit bir mantıklı seninde dediğin gibi motordaki yağın karter'e tamamen boşalmasını engelleyerek ilk çalışma esnasında motorun yağsız kalmasını engelliyor. Türkiyeye ithal edilmiş Anti-drainback valf sistemine sahip yağ filitresi var mı acaba ?Bujilerim BOSH SUPER Cu- ( Bakır Katot Elektrotlu )Çok para vermediğim için denemek istiyorum Üzerindeki toyota marka bujilerle 11000 km yaptım Sabahları çalışırken bir iki saniye gecikmeye başladı. Bu gün bakımımı yapacağım.Havaların çok soğuk olmaMAsını hesaplayamadığımdan hava filtremi peteklerin üzerinde kurutamadım Gidip bir hava filitresi alacağım, elimdekinide sonraki 5000'e daha iyi temizlemiş olurum.Bu arada Toyotanın Orjinal bujileri 7x4= 28 TL NGK= 22 TLBOSH= 20 TLŞu anda ortalama 250 kuruş yakıyorum. LPG için tekrar ayar yaptırdım. Dahada az yakacak gibi. Yakıt giderim artarsa bujileri değiştiririm. Tecrübeni paylaştığın için teşekür ettim.Bu arada klavuz 192.000 km'de bir değiştirilmelidir diyor Ne diyorsun bu işe.Bir buji temizleyici alsakta her üç beş bin km'de bir temizlesek mi ?İyi forumlar.http://www.northerntool.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_6970_13249_132491. SPARK PLUGNOTICE: Never use a wire brush for cleaning. Never attempt to adjust the electrode gap on usedspark plug. Spark plug should be replaced every 192,000 km(120,000 miles).(a) Clean the spark plug
Tamir kitabi 50bin km.de bir buji degisimini oneriyor Riza. Ucuz oldugu icin, kendimiz degistiriyorsak 20binde de degistirebiliriz daha once de.