Gönderen Konu: AE 101 ( 1993-1997 Toyota Corolla ) Bakım Klavuzu ve Direktifler.  (Okunma sayısı 25372 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: AE 101 ( 1993-1997 Toyota Corolla ) Bakım Klavuzu ve Direktifler.
« Yanıtla #20 : Kasım 23, 2009, 18:22:54 »
selamlar..acaba bu filtre benim aracıma uyarmı acaba.yardımcı olursanız sevinirim..

http://www.amazon.com/Purolator-PL14612-PureONE-Filter-Pack/dp/B000H81CDO

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 23, 2009, 18:22:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla GLI Otomatik Şanzıman
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 23, 2009, 22:13:34 »
Sanırım buda bakım başlığı altında bulunmalı.

AE101'imin far lambası patlamış. Sol kısa yanmıyor.

Bilmeyen arkadaşlar için

AE101 için Ampul tipi: H4

Eğer farı temizlemekte isterseniz.
  • 4 adet vidasınıda sökmeden farı zorlamayın.
  • 2 üstte 2 de yanlarda mevcut. Yanlardakilerin 10 luk altıköşe, üsttekiler ise yıldız başlı vidadır.
  • Önce panjuru sökerek farı daha rahat sökebilirsiniz.
  • Tüm vidaları söktüğünüzda farı panjur istikametinde, öne değil ! yana hareket ettirerek yandaki vidalardan kurtarın.
  • Daha sonra arkasındaki soketi dikkatlice çıkartarak kablo bağlantısını çıkartın.
  • Körüğün üzerindeki kapağı lock yönünün tersine doğru çevirerek açın.
  • Yayı dikkatle incelerseniz tırnak şeklinde bir yuvada olduğunu fark edeceksiniz hahif bastırıp sola çekin ve ampülünüzü yenisiyle değiştirin.

İyi forumlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 24, 2009, 01:00:50 »
selamlar..acaba bu filtre benim aracıma uyarmı acaba.yardımcı olursanız sevinirim..

http://www.amazon.com/Purolator-PL14612-PureONE-Filter-Pack/dp/B000H81CDO

Saadettin, arabanin motoru 4AF-E ise http://www.amazon.com/Purolator-PL14476-PureONE-Filter-Pack/dp/B000H7WAMC/ref=au_pf_ss_2?ie=UTF8&n=15684181&s=automotive&carId=005 buradaki filtre uyar.Ben de bunu kullaniyorum simdi.

Gonderme ucreti ne kadar istiyorlar, bana bir zahmet soyle.Cok ucuk bir rakam oldugunu zannetmiyorum, ama oyleyse bilelim. :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Kasım 24, 2009, 01:02:19 »
Sanırım buda bakım başlığı altında bulunmalı.

AE101'imin far lambası patlamış. Sol kısa yanmıyor.

Bilmeyen arkadaşlar için

AE101 için Ampul tipi: H4

Eğer farı temizlemekte isterseniz.
  • 4 adet vidasınıda sökmeden farı zorlamayın.
  • 2 üstte 2 de yanlarda mevcut. Yanlardakilerin 10 luk altıköşe, üsttekiler ise yıldız başlı vidadır.
  • Önce panjuru sökerek farı daha rahat sökebilirsiniz.
  • Tüm vidaları söktüğünüzda farı panjur istikametinde, öne değil ! yana hareket ettirerek yandaki vidalardan kurtarın.
  • Daha sonra arkasındaki soketi dikkatlice çıkartarak kablo bağlantısını çıkartın.
  • Körüğün üzerindeki kapağı lock yönünün tersine doğru çevirerek açın.
  • Yayı dikkatle incelerseniz tırnak şeklinde bir yuvada olduğunu fark edeceksiniz hahif bastırıp sola çekin ve ampülünüzü yenisiyle değiştirin.

İyi forumlar

Bizimki patlamadi, ama cok az isik veriyordu. Gecen sene degistirdim.Akunun oradaki ampul zor degisiyor.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 24, 2009, 10:08:12 »
Bizimki patlamadi, ama cok az isik veriyordu. Gecen sene degistirdim.Akunun oradaki ampul zor degisiyor.  :)

Evet bir ara aküyümü söksem diye düşündüm. :) Sonra onuda çok zor takdığımı hatırlayıp farı söküp temizleyeyim dedim. Bu arada karbon japon ikilisinin farda yapmış olduğum tamiratta etkisini kaybettiğini gördüm. İlacıyla birlikte plastik etkisi gösteren yapıştırıcılardan kullandım bakalım ne kadar sağlıklı olacak. Ne yazıkki doğru dürüst ölçülemediğinden yansanayi farların doğru düzgün montajı yapılamıyor.

AE-101 için önerebilceğiniz kaliteli bir yan sanayi far markası var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 24, 2009, 10:17:53 »
Rıza Bey yedek parça üretiminin hangi aşamasında görev yapıyorsunuz? İmalat mı? kalite kontrol mu? pazarlama mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 24, 2009, 17:26:48 »
Evet bir ara aküyümü söksem diye düşündüm. :) Sonra onuda çok zor takdığımı hatırlayıp farı söküp temizleyeyim dedim. Bu arada karbon japon ikilisinin farda yapmış olduğum tamiratta etkisini kaybettiğini gördüm. İlacıyla birlikte plastik etkisi gösteren yapıştırıcılardan kullandım bakalım ne kadar sağlıklı olacak. Ne yazıkki doğru dürüst ölçülemediğinden yansanayi farların doğru düzgün montajı yapılamıyor.

AE-101 için önerebilceğiniz kaliteli bir yan sanayi far markası var mı ?

Marka olarak bilmiyorum Riza, cogu zaten Cin'de ya da Tayvan'da uretiliyor. (angel/halo dedikleri de dahil)

Farin plastik kisminda mi hasar var, caminda mi?

Cikma bulma imkani yok mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 24, 2009, 20:34:08 »
Marka olarak bilmiyorum Riza, cogu zaten Cin'de ya da Tayvan'da uretiliyor. (angel/halo dedikleri de dahil)

Farin plastik kisminda mi hasar var, caminda mi?

Cikma bulma imkani yok mu?

Plastik kısmında Ahmet ağabi.
Çin / Japon olayını daha evvel aşmıştık sanırım. Çinde üretilen ürünlere sağlam bir %100 kontrol hattı eklediğinizde artık menşeinin bir önemi kalmıyor. Burda can sıkıcı olan ithalatı yapan firmaların hep ucuzu istemesi. Yaşadığın ülkeyi tecrübe etme fırsatım oldu. Ordaki Çin mallarıyla burdakiler arasında dağlar kadar fark var. Gerçi Amerikaların yaptıklarına yetişmeleri biraz zorda :) ( İmkansız değil :) )
Emniyet Kat Sayısı : Ebediyete kadar alınınca :D Birde tüm alet ve edavatlar ayarlanabilir olunca ister istemez bir ayrılık oluyor;) Hep ilerisi düşünülmüş ;)

2012 filminde böyle birşeyin bu kadar kısa sürede yapılacağına asla inanmadım diyor adam. Zaten ÇİN'DEN başka biryerdede yapılamazdı diye ekliyor.

İş yapacağım diyorsun devlet yer gösteriyor, elektrik veriyor su veriyor iş güvenliğini kredilendirip seni üretime odaklatıyor. Yani az bürokrasi çok iş !

Biz hala daha elektriğe ne kadar zam yapalımda vatandaş; Üretmek artık çok pahalı ithal alalımda kar edelimin senaryolarını okurken adamlar otomobile soyundular.

Amerikan tarihindeki JAPON araçlarını inceleyin. Tüm Amerika Japon arabaları Alışveriş Sepeti diye dalga geçerken. Bu tombulları iyi izleyen japonlar bagaj kapaklarının açılma seviyelerini düşürerek satış rekorları kırdı. Zamanla kalitelerini arttırarak bu sektörde kendilerine bir yer açtı.

Türkiye gibi hazırlık evresini çok uzun tutarsanız. Olunca iyisi olacak diye beklerseniz daha çok beklersiniz. Çinliler bunu çok iyi biliyorlar. Bu yüzden bizim kalitesiz damgalamalarımızı çok umursamıyorlar. Sadece biraz zaman, işler yoluna girecektir. Önlerinde kalitenin simgesi haline gelen Japonlar var. Bunu görmek çokda güç değil.

Japonların kalite sistemi Amerikalı Dr. Edwar Deming tarafından kurulmuştur.

Sizde olanı sizden alıp geliştirip tekrar size sokacağız ve mutlu olacaksınız ! İşte JAPON devriminin bendeki tanımı budur :) Çinde bu takdiğe çok uzak değil. Amerikadan alarak başladılar, dünyada aldılar, geliştiriyorlar, tekrar bize sokacakları günü bekliyoruz.

İyi forumlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 25, 2009, 00:00:58 »
Plastik kısmında Ahmet ağabi.
Çin / Japon olayını daha evvel aşmıştık sanırım. Çinde üretilen ürünlere sağlam bir %100 kontrol hattı eklediğinizde artık menşeinin bir önemi kalmıyor. Burda can sıkıcı olan ithalatı yapan firmaların hep ucuzu istemesi. Yaşadığın ülkeyi tecrübe etme fırsatım oldu. Ordaki Çin mallarıyla burdakiler arasında dağlar kadar fark var. Gerçi Amerikaların yaptıklarına yetişmeleri biraz zorda :) ( İmkansız değil :) )
Emniyet Kat Sayısı : Ebediyete kadar alınınca :D Birde tüm alet ve edavatlar ayarlanabilir olunca ister istemez bir ayrılık oluyor;) Hep ilerisi düşünülmüş ;)

2012 filminde böyle birşeyin bu kadar kısa sürede yapılacağına asla inanmadım diyor adam. Zaten ÇİN'DEN başka biryerdede yapılamazdı diye ekliyor.

İş yapacağım diyorsun devlet yer gösteriyor, elektrik veriyor su veriyor iş güvenliğini kredilendirip seni üretime odaklatıyor. Yani az bürokrasi çok iş !

Biz hala daha elektriğe ne kadar zam yapalımda vatandaş; Üretmek artık çok pahalı ithal alalımda kar edelimin senaryolarını okurken adamlar otomobile soyundular.

Amerikan tarihindeki JAPON araçlarını inceleyin. Tüm Amerika Japon arabaları Alışveriş Sepeti diye dalga geçerken. Bu tombulları iyi izleyen japonlar bagaj kapaklarının açılma seviyelerini düşürerek satış rekorları kırdı. Zamanla kalitelerini arttırarak bu sektörde kendilerine bir yer açtı.

Türkiye gibi hazırlık evresini çok uzun tutarsanız. Olunca iyisi olacak diye beklerseniz daha çok beklersiniz. Çinliler bunu çok iyi biliyorlar. Bu yüzden bizim kalitesiz damgalamalarımızı çok umursamıyorlar. Sadece biraz zaman, işler yoluna girecektir. Önlerinde kalitenin simgesi haline gelen Japonlar var. Bunu görmek çokda güç değil.

Japonların kalite sistemi Amerikalı Dr. Edwar Deming tarafından kurulmuştur.

Sizde olanı sizden alıp geliştirip tekrar size sokacağız ve mutlu olacaksınız ! İşte JAPON devriminin bendeki tanımı budur :) Çinde bu takdiğe çok uzak değil. Amerikadan alarak başladılar, dünyada aldılar, geliştiriyorlar, tekrar bize sokacakları günü bekliyoruz.

İyi forumlar.

Degerlendirmen icin cok tesekkurler Riza. Yorumuna tamamen katiliyorum, anlasamadigimiz bir yer yok. Fakat bir mal almadan once onumde secenek varsa Cin mali yerine Japon malini tercih ediyorum. Ozellikle cok fiyat farki da yoksa aralarinda.

Sony DSC-P120/150 fotograf makinam vardi.5 sene falan problemsiz kullandim.Birkac defa dustu, bir sey olmamisti bu sure icinde. En son oglum objektif acikken yuzustu dusurdu ve objektif kismini hareket ettiren kollar bozuldu. Firsat bu firsat deyip makinayi tamir bahanesiyle iyice bozdum :D Yenisini alacagim ya. Amazon'a baktim. DSC-W230 12 mp.lik makina 160 dolara. 5 sene once aldigimda 3-400 dolar para saymistim DSC-P120'ye.Makina geldi, denedim.Resimleri hic net degil.Cin mali. Paketleyip geri gonderdim. Ebay'den eski makinamin benzerini gorunce aldim. 100 dolarin altinda. Japon mali.Makina geldi. Sukur, 7.2mp.lik 5-6 yasindaki fotograf makinasinin cektigi resimler Cin'de uretilen son model 12 mp.lik 4X optik zoomlu, image stabilizer'li makinanin cektigi resimlerden kat kat ustun.

Ileride yakalarlar kaliteyi, ama simdilik mumkun oldugunca uzak durmaya calisiyorum Cin mallarindan :) Kalitelisi de vardir kesin, ama isi sansa birakmak dogru degil bence.

2012 filmi vizyona girdi mi?TV reklamlarini hatirliyorum, demek ki vizyonda. Ben de gidip gormek istiyorum :)

Far konusuna gelince, amazona ve ebaye bakmak lazim.Tumden degistirmek kesinlikle gerekliyse tabii.Gecen sene koselerde park amacli kullanilan kucuk farlardan birinin cami kirik diye degistirdim. Ebay'den aldim. Tayvan mali. Yanlis hatirlamiyorsam markasi Eagle idi. Vidasini dusurup kaybettim, oto magazasinda ayni dis araliginda vida bulamadim.Idareten baska bir vida taktim.Ara sira sarsintida ses yapiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 94 1.6 gli efsane :)
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 02, 2010, 15:25:27 »
merhabalar benim 94 model 1.6 gli var. teyp ve kalorifer in olduğu paneli söküp temizlemek istiyorum ama bu işlemi hata yapmadan yapabilmem için  yardımcı olur musunuz resimli de olabilir
teşekkürler şimdiden...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Aralık 02, 2010, 20:39:24 »
merhabalar benim 94 model 1.6 gli var. teyp ve kalorifer in olduğu paneli söküp temizlemek istiyorum ama bu işlemi hata yapmadan yapabilmem için  yardımcı olur musunuz resimli de olabilir
teşekkürler şimdiden...

Benim arabada o kisimda vida falan konmamis.Dikkatlice plastik bir parcayla rahat aciliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
AE 101 ( 1993-1997 Toyota Corolla ) Torpidodan Gelen Ses Problemi
« Yanıtla #32 : Ağustos 28, 2014, 11:10:37 »
AE 101 ( 1993-1997 Toyota Corolla ) Torpidodan Gelen Ses Problemi

Ön camınız değiştiyse Camın yerine oturmama olasılığı vardır. En kolay çözüm Aracın dışından dayanıklı iz bırakmayan bir bantla camı bantlayarak test etmektir. Ses kesiliyorsa sorunun kaynağını buldunuz çözüm ise camı söktürüp tekrardan monte ettirmek.
İyi forumlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ağustos 28, 2014, 15:20:10 »
Bilgilendirmeler için teşekkürler ben genelde hava ve yağ filtresini sakura marka alıyorum geçen yedek bulunsun diye bizim ilçede bosch marka yağ filtresi aldım Tunus üretimi daha önce hiç kullanmadım yağ filtresini değiştirirken contayı hafif yağlayıp elle sıkıyorum bi ara bizim usta değiştirdiğinde aparatla sıktı filtreyi sökmek için parçalamak zorunda kaldım benim araç 1.3 xl her tarafa el rahatlıkla giriyor neredeyse bende motorun yanına sığacağım  :) aracın sökmediğim yeri kalmadı motor içi hariç birçok işi kendim yapıyorum şimdi sıra bujilerde denso marka aldım değişeli 21000 km olmuş memlekette aklıma gelmedi bakmak dün arkadaş getirdi yarın değiştirecem burda Erzincan'da bulamadım adama telefonda kodu verdim adam öyle bi kodda buji yok diye iddia ediyor 50 tl istemeside cabası  :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Eylül 03, 2014, 19:55:39 »
Bilgilendirmeler için teşekkürler ben genelde hava ve yağ filtresini sakura marka alıyorum geçen yedek bulunsun diye bizim ilçede bosch marka yağ filtresi aldım Tunus üretimi daha önce hiç kullanmadım yağ filtresini değiştirirken contayı hafif yağlayıp elle sıkıyorum bi ara bizim usta değiştirdiğinde aparatla sıktı filtreyi sökmek için parçalamak zorunda kaldım benim araç 1.3 xl her tarafa el rahatlıkla giriyor neredeyse bende motorun yanına sığacağım  :) aracın sökmediğim yeri kalmadı motor içi hariç birçok işi kendim yapıyorum şimdi sıra bujilerde denso marka aldım değişeli 21000 km olmuş memlekette aklıma gelmedi bakmak dün arkadaş getirdi yarın değiştirecem burda Erzincan'da bulamadım adama telefonda kodu verdim adam öyle bi kodda buji yok diye iddia ediyor 50 tl istemeside cabası  :huh:

Yaşar Bey, aranızın üzerindeki bujilerin aynısını alsanız? Hangi kodlu bujinin olmadığını söylüyorlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Eylül 03, 2014, 22:02:41 »
Yaşar Bey, aranızın üzerindeki bujilerin aynısını alsanız? Hangi kodlu bujinin olmadığını söylüyorlar?
Teşekkürler aynı bujileri aldım arkadaş izindeydi Samsun'dan getirmişti taktım 30 tl  denso w 16 exr u11 kodu ben bu belirttiğim buji kodunu verdim adam öyle başlayan buji kodu yok diye iddia ediyor var dedim böyle buji o zaman başka yerden alacan dedi alırım dedim kapattım telefonu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Eylül 04, 2014, 02:12:50 »
Denso 3031 kodunu da kullanıyor bu buji için, belki ondan bulamamıştır.

http://www.amazon.com/Denso-W16EXR-U-Traditional-Spark-Plug/dp/B0012QBWBW

Ben de zorlandım, ikinci el aldığım aracın yağ filtresini değiştirirken, servis herhalde bir daha çıkmasın diye kaynak yapmış adeta.

Bujileri sökerken problem yaşadınız mı? Müsait bir zamanda ben de değiştirmeyi düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Eylül 04, 2014, 22:28:34 »
Denso 3031 kodunu da kullanıyor bu buji için, belki ondan bulamamıştır.

http://www.amazon.com/Denso-W16EXR-U-Traditional-Spark-Plug/dp/B0012QBWBW

Ben de zorlandım, ikinci el aldığım aracın yağ filtresini değiştirirken, servis herhalde bir daha çıkmasın diye kaynak yapmış adeta.

Bujileri sökerken problem yaşadınız mı? Müsait bir zamanda ben de değiştirmeyi düşünüyorum.
Yok rahat söktüm bujileri 21 tutuyor buji anahtarım var sizin araç 1.6 ise üstten takılıyor ve 16 uzun lokma yada buji anahtarı gerekir biraz derinde olduğu için söküp takarken biraz wd 40 tarzı sprey sıkmak faydalı olur