Gönderen Konu: Toyota Adeta Benzini Içti...  (Okunma sayısı 3202 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Toyota Adeta Benzini Içti...
« : Ocak 02, 2007, 13:44:15 »
arkadaşlar araç 1.6 xei bayram nedeni büyük çoğunlukla %80 şehir içi kullandık.araba bir depo ile 270 km filan yaptı ki bu başımıza ilk defa geldi... normalde bir depo ile 450 km yapıyorduk.... anlamadım gitti..araç normal hiçbir sorun yok...diyorum ki acaba gece evin önünde arabanın benzinliğinden benzini çalmış olabilirlermi??? benzin kapağında zorlama yok... aklıma ilk bu geldi..normalde yapmaması lazımdı..şaşırdık....sizce neden böyle yapmış olabilir...

Toyota Club Türkiye

« : Ocak 02, 2007, 13:44:15 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2007, 14:15:31 »
abi benzın alırken basında durdunmu bomba oyunu cok oluyo benım basımada geldı.arkadasın benzın istasyonundan alırdım 3 sene once 120 ye doldu hayret ettım.ondan sora almadım oradan.bence pompacıda bır oyun awrdır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Ocak 02, 2007, 15:46:37 »
Bu pompacılar pompa düzgün bir şekilde doldururken ikide bir gelip pompanın hızıyla oynuyorlar  ya da bazen attırıyorlar ya. İşte orada bir oyun oynuyorlar, hava falan bastırıyorlar gibi geliyor. Onun için genelde pompanın başında durup, adamı içeri sokmayacak şekilde yolu kapatıyorum ki gözümün önünde yapmasın bu işi diye. Varsa işin sırrını bilen söylesin de  öğrenelim.
--dünya dönüyor--

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ocak 02, 2007, 16:12:49 »
ne warsa pompacılarda var  diyorum ben çunku adamlar bazen bırak gıdıyo.bakıyom kapatıp acıyo kapatıp acıyo pompayı artık havamı basıyo ne yapıyosa.bi ihtimal benzın gostergen yanlış labılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 02, 2007, 17:21:09 »
benzin göstergesi zaten hiçbir zaman (aldığımızdan beri) full olmuyor. yarım çizgisinin üstündeki çizginin üstüne çıkmıyor hiç. birde benzini alırken yanında hep duruyorum sürekli tutar kısmına bakıyorum.  içim gidiyo...hava bassalar ne gibi bir avantajları olabilirki ben anlamadım pek???hava basınca litre kısmıda artarmı???yani benzin giriyor gibi litre artacak doğal olarak fiyat da artacak ama arabaya giren benzin olmayacak yani. öylemi??? doğrumu anladım???bartın gibi biryerde böyle birşey olmaz diye hiç böyle şeyler düşünmedim... bu pompa oyunları nasıl olur???bilen anlatsın....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ocak 02, 2007, 18:03:28 »
Bir anı: yıllar önce, pompacıya almak istediğim benzin  miktarını söyledim ve kredi kartı ile ödeme yapmak için arabanın yanından ayrıldım, ödeme yaptıktan sonra arabama binip istsyondan ayrıldım (pompada yazan miktara bakmadım)
Bir miktar yol gittikten sonra benzin göstergesinin çok düşük olduğunu farkettim, verilen benzin miktarının az olduğundan şüphelendim.  Benzin istasyonuna geri döndüm.  Yetkili birine durumu anlattım. Beni bilgi işlem odası gibi bir ofise götürdüler, kamera kayıtlarından benzin alma saatimi buldular , pompanın veri tabanından o dakikada verilen benzin miktarını bulunca benim ödeme yaptığım miktarda benzin verilmediği anlaşıldı.
eksik benzini tamamladılar.  bu tecrübeden sonra yakıtım koyulurken başından ayrılmam.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ocak 02, 2007, 23:48:09 »
bence pompada bır sorun wardı kesın.cunku adam havayı basarsa hem arabanda gazda bırıkır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 03, 2007, 00:02:51 »
Pompacının birşey yapabileceğini zannetmem onlar hurafe inanmayım  . Kesin çözüm lpg yakında....
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ocak 03, 2007, 13:04:11 »
ferdı abıcım ben kendımden bılıyorum.pompada bi iş var  emınım o kadar benzın içmesıne ımkan yoq..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 03, 2007, 20:51:50 »
abi tak tüpü kurtul benzinden sende rahat et cüzdanında'' az para çok yol sorun yok''.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Ocak 03, 2007, 21:25:11 »
lpg ye donmeyen bı ben mı kaldım ogrencı basımla yaa....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 03, 2007, 22:06:19 »
ben ve lpg aynı araba içinde özellikle kendi arabamsa mümkün değil....kimseye karşı bir sözüm yok herkesin zevki farklı....lpg den nefret ediyorum ve çok korkuyorum.isterse dünyanın en iyi güvenlik önlemi alınsın bu yine değişmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 03, 2007, 22:06:59 »
yoo, ben de de LPG yok, ve de olmayacak da
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 05, 2007, 16:56:57 »
Arkadaşlar, pompacıların hava basma gibi bir opsiyonu yok. Ama duyduğum kadarı ile başka yöntemler sözkonusu. Benzin alırken mümkün olduğunca yeni teknoloji pompalı istasyonlardan almaya çalışın. Bir kaç örnek vermek gerekirse ;

- Diyelim ki sizden önceki araç 20 ytl lik yakıt almış olsun. Pompacı saati sıfırlamadan üstüne devam edebilir. Eski pompalarda, akbil tarzı aletler olmayanlarda pompa yerine tam oturtulmadan veya başka hilelerle saat ve yakıt pompası aktif halde bırakılabilir.  Dolayısıyla siz 40 ytl lik bir yakıt istediğinizde,saate de dikkat etmezseniz pompacı 20 nin üzerine devam edebilir.
- Bazı yerlerde pompaların hortumları sağılarak ilk benzin alan kişi 1 litre kadar zarara uğratılabiliyor.
Bu örnekler daha çoğaltılabilir ama şu anda aklıma gelmiyor.

Hava olayı günümüz pompalarında çok zor (bildiğim kadarı ile), ayrıca tankerden boşaltıldıktan sonra dinlendirilmeden satılan benzin de araçlarımız için çok tehlikelidir.

İyi niyet ve namusu ile çalışan pompacıları da tenzih ederim bu arada ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 05, 2007, 17:09:35 »
reklam vermek istemem ama benzini bu aralar reklamları ile gündende olan bir istasyondan alıyoruz.daha önce fransız fırması olan bir istasyondan alıyorduk hiç böyle olmamıştı. yaklaşık 3-4 yıldan beri. yeni istasyona geçtiğimizden beri 2 defa başımıza geldi. daha önceki biraz insaflıydı 300 - 350 km yaptıydık.buseferki baya şok etkisi yarattı 270 km.supra bile bukadar yakmaz. birdahakine dediğiniz gibi pompanın başında duracağım. almayda yaşayan arkadaşım var benzini kendisi dolduruyormuş.burada da öyle olsa keşke.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 05, 2007, 17:50:45 »
Valla arkadaşlarda kendilerince haklıdırlar ama LpG nin rahatı gibi yok 40 lt LPG alıyorum Şehir içi 237 ile 248 km arası yol gidiyorum müthiş rahatlık  bu kilometre ile benzinle 70-75 milyon gider
    Ha bu arada  iki üç yıl önce kanalın birinde sürekli lpg li arabaların patlamalarıyla ilgili haberler yayınlanıyordu kanalın sahibinin benzin şirketiyle ortaklığı vardı gaz satmıyorlardı daha sonra o şirkette gaz satmaya başlıyınca haberler bıçak gibi kesildi . Marka ismi vermek istemediğim için böyle yazdım istenirsede verebilirim bunar hep çıkar düzmeceleri bence. Avrupada LPG li arabaların hattı hesabı kayıp ve firmalar orjinal LPG li üretiyor 2002 yılına ait bir araba dergisinde Volvo nun gösterge tablosunda benzinin yanında benzin gibi ibreli orjinal gaz göstergeside vardı Opel  firması da bir ara türkiyedede satmayı düşündü 2001 kırizinden sonra malum araba satışları sıfıra düşünce iptal edildi bildiğim kadarıyla sonra öyle kaldı Derginin fot. çekip gösterebilirim
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 05, 2007, 23:51:54 »
1- Benzini mümkünse sabah alın... (Benzinin akışkanlığı soğukken daha iyidir)
2- Yavaş - Orta - Hızlı olarak pompanın 3 doldurma şekli var.En yavaşına ayarlamasını söyleyin görevliye.(Hava kaçırma ihtimali az olsun pompanın)
3- Kaliteli bir istasyon bulun ve hep oradan benzin alın.
4- Depoyu ağzına kadar doldurmayın ve çeyreğin altında kullanmayın derler. (Bunların nedenlerini bilmiyorum ama...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #17 : Ocak 06, 2007, 17:42:57 »
Alıntı yapılan: Dağhan Baştuğ
1- Benzini mümkünse sabah alın... (Benzinin akışkanlığı soğukken daha iyidir)
2- Yavaş - Orta - Hızlı olarak pompanın 3 doldurma şekli var.En yavaşına ayarlamasını söyleyin görevliye.(Hava kaçırma ihtimali az olsun pompanın)
3- Kaliteli bir istasyon bulun ve hep oradan benzin alın.
4- Depoyu ağzına kadar doldurmayın ve çeyreğin altında kullanmayın derler. (Bunların nedenlerini bilmiyorum ama...)
[/quote]
1=benzin zaten soğuk olur bunun nedeni devamlı bir soğurma içinde oluşudur saten depo soğuktur kışın yaza karşı daha fazla olur yakıt alımı
2=bunun olacağına pek inanmıyorum çünkü yavaşta doldurttum aynı gitii hızlıda genede siz bilrisiniz
3=ok
4=depoyu ağzına kadar doldurulduğunda deponun içindeki şamandıra bozulur ayrıca devamlı az yakıtla gezmekte deponun içindeki pisliği motora verir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 06, 2007, 20:49:14 »
1- Güneş, sıcak günlerde benzinlikteki depoyu az da olsa ısıtabilir.
Yani akşam alacağınız benzin, daha sıcak olduğundan akışkanlığı az da olsa düşer.
2- Her seferinde pompayı en yavaşına ayarlatıyorum.
Her seferinde depoyu tam doldurttuğumdan arada fark olduğunu size açıkça söyleyebilirim.

Eskiden tam dolu depoyla 400 km giderdim.Artık 500 gidiyorum.
Kullanış sitilimde bir değişiklik olmadı.
Aşağı yukarı tam dolu depoda bu iki olay 50 km civarı farkettiriyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 09, 2007, 02:23:02 »
 []
   Vallahi Emrah ben de 350 km gezebildim ve bunu hiç kimse ile patlaşamamıştım.İyiki sen yazmışsın.Bundan önce 99 Megane vardı bir depo ile şehir içinde kışın 550,yazın 600 km(50-55 ltr) yapıyodum.Bunun yakması beni şaşırttı.Heralde tüpü savunan arkadaşa kulak vermeliyiz gibime geliyor.