Gönderen Konu: Toyota Adeta Benzini Içti...  (Okunma sayısı 3201 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Toyota Adeta Benzini Içti...
« Yanıtla #20 : Ocak 09, 2007, 16:10:08 »
arkadaşında mazda 626 sı var oda 97 model onun depo 55 lt ve 550-600 km yapıyo full şehir içi üstelik 2.0 motor.son 3 depodur anormal şekilde km düşüşe geçti bu son depo da ışık yanmak üzere hissediyorum daha ışık yanmadı 350 km oldu yani taş çatlasa 90 km daha yol yapar sonra yine fulle....artık70 in üstüne çıkmıyorum dün gece amasraya gittik arkadaşla 4. vites de 65 in üstüne çıkmadım.yinede ibre pat diye düştü acayip moralim bozuldu. bu arada bu çok yakma olayında debriyaj nekadar etkili? araç 150 bin e geldi hiç debriyajla ilgili birşey yapılmamış. artık eskisi gibi iyi ve seri kalkamıyor yani debriyaj yukarda kavramaya başladı daha fazla gaz vermek gerekiyor ayrıca 2. vitesde kasisden geçtikten sonra gaza hızlı basınca hemen firlamıyor biraz tutukluk yapıyo 1-2saniye eskiden hemen gaz yerdi. acaba bu debriyaj bize kaça patlar pek anlamam ama sadece debriyaj balatası mı değişiyor yoksa başka değişen parçalar oluyormu? (ferdi sen bu debriyaj olayını biliyorsun gülme napalım ettik bi salaklık çekecez ceremesini)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 09, 2007, 16:10:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 09, 2007, 16:36:54 »

İbrahim arkadaşım bana hak vermeye başaldı sağolsun.
   Arkadaşlar toyotalar tüpe en uyumlu araçlar bence kesinlikle tavsiye ediyorum takın sonra bana dua edeceksiniz iyiki takmışız diye.
   Hesap ortada Bakın size örnek vereyim. 2000 Kasım da brodway aldım 50 000 kmde idi 2006 Nisan da sattım 147 000 km idi yani düz hesap 100 bin km kullanmışım aldığımda tüpü ben taktırmıştım. km 100ykr karım old. düşünürsek ki  en az 130 ykr dir. 100 bin km de 10 milyAR LİRA EDER 5 YILDA 10MİLYAR CEBİMDE KALMIŞ ve arabayı satarken motor taş gibiydi. 8,5 milyar(97 modeldi) şu anda  alan arkadaş  10 bin km yaptı benden sonra hala sorunsuz biniyor.  
    Yani uzun lafın kısası kullanırken karlı satarken karlı. Gözünüz yakıt ibresine yapışmıyor hele hele, bilirim o yakıt lambası hemen yanar gıcık olur insan söndürmek için yallah benzinliğe ağzının tadı kalmaz insanın. en son 10 milyonluk tüp aldım 60 km yol müthiş rahatlık Arkadaşlar alınmasın hiç birşeye dizele filan değişmem Forumlarda okuyorum D4D ile aynı yakıyor hemen hemen benim toyota dediğim gibi yenisini de aldımı sıralı sistem takarım ''çok yol, az para''
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 09, 2007, 17:23:24 »
Debriyajın 150 bin hiç değişmemesi oldukça güzel bir şey. Anlattığınız şeyler debriyajın kaçırmasına delalet, yolda bırakabilecek bir şey. Kontrol etmek için el frenini çekin, 4 ncü viteste falan kalkış yapmaya çalışın eğer hemen stop etmeyip, motor devir çevirip araba kıpırdamadan yerinde duruyorsa debriyaj kaçırıyor demektir. 150 bine kadar hiç bir şey değişmemişse baskı balata ve bilya komple set değişmesi mantıklı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 11, 2007, 03:02:31 »
murat bey dediğini kimsenin olmadığı bir alanda yaptım.(birisi filan görür sonra rezil oluruz millete.oyüzden biraz geç oldu. )arabayı düz bir yere çetim sonra el frenini çektim 4. vitese taktım hafifce kalkmaya çalıştım hafif gaza bastım bağırtmadan araba 30 cm kadar çok kısa bir mesafe ilerledi ve stop etti. bu normalmi?arkadaşın mazda 626 sını kullandım arabanın debriyaj çok güzeldi ve bizim ae101 in duramayacağı yerde abs nin yardımıyla çok iyi duruyo valla. hayran kaldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 11, 2007, 14:13:51 »
Olur öyle vakalar....yeterki babalar duymasın  .
Dediğin duruma bakılırsa debriyaj kacırmıyor ama el frenine bi ayar gerektiği kesin...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 11, 2007, 15:38:25 »
Alıntı yapılan: Ferdi Çetinbaş

Dediğin duruma bakılırsa debriyaj kacırmıyor ama el frenine bi ayar gerektiği kesin... [/quote]

Kesinlikle katılıyorum