Gönderen Konu: fren ana merkezi hakkında  (Okunma sayısı 9675 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
fren ana merkezi hakkında
« : Kasım 08, 2009, 12:08:32 »
bu konuda özellikle ergün kardeşimden yardım bekliyorum, 98 corollamın fren ana merkezi bozuk, frene yavaş basınca hiç ama hiç tutmuyor en altta kas gücüyle tutuyor onda da kızaklıyor fakat pompalayınca veya frene aniden basınca hiç sorun yokmuş gibi tutuyor..ustan fren ana merkezinin bozuk olduğunu söyledi ve orjinal parçanın 300-400tl gibi bir fiyatı olduğunu söyledi(yalan olmasın aklıma böyle geldi fiyat bu civarda bir şey) orjinal çıkma alırsak 200 lira gibi bir şey tutar dedi..ben internetten biraz baktım yan sanayi (markası yazmıyor sadece birinci kalite yan sanayi diyor) parça 85 lira..bir yerde de aisin marka 146 liraya satılmış..orjinali ne marka 98 corollanın fren ana merkezi ve ne kadar? yan sanayi alayım mı?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

fren ana merkezi hakkında
« : Kasım 08, 2009, 12:08:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: fren ana merkezi hakkında
« Yanıtla #1 : Kasım 08, 2009, 12:22:24 »
Fren konusu hassas bir konu.. Bence orjinal almakta fayda var.. Ama 85 lira neresi 300 400 lira neresi.. İyice araştırmak lazım
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2 : Kasım 08, 2009, 12:39:28 »
Fren konusu hassas bir konu.. Bence orjinal almakta fayda var.. Ama 85 lira neresi 300 400 lira neresi.. İyice araştırmak lazım
ben de orjinal almayı planlıyordum ama fiyat farkı çok çok fazla..bu yüzden yan sanayi mantıklı geliyor..orjinal çıkma bile 200 liraymış ya..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 08, 2009, 14:18:50 »
 Yüzsüz Türkay kardeşim; :)
 Fren ana merkezinin içinde o-ringler ve contalar mevcut. Zamanla bunlar aşınabiliyor. Servislerde de Fren ana merkez tamir takımı adı altında bu conta ve o-ringler takım halinde satılıyor. Zaten fren ana merkezi alüminyum bir parça. Yani ana gövdeye hasar almadığı müddetçe bir şey olmaz. O yüzden tamircinle görüşüp bu şekilde haraket edeceğiini, eğer onaylarsa da Akota Bekir abiye bir takım fren ana merkez tamir takımı sipariş etmen yeterli olur diye düşünüyorum. Eğer tamircin tamir takımı olmaz vs. deyse o zaman ben senin için B planını uygular fren ana merkezi bakarım İstanbul'dan...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 08, 2009, 16:24:59 »
 Fren ana merkezinin içinde o-ringler ve contalar mevcut. Zamanla bunlar aşınabiliyor. Servislerde de Fren ana merkez tamir takımı adı altında bu conta ve o-ringler takım halinde satılıyor. Zaten fren ana merkezi alüminyum bir parça. Yani ana gövdeye hasar almadığı müddetçe bir şey olmaz. O yüzden tamircinle görüşüp bu şekilde haraket edeceğiini, eğer onaylarsa da Akota Bekir abiye bir takım fren ana merkez tamir takımı sipariş etmen yeterli olur diye düşünüyorum. Eğer tamircin tamir takımı olmaz vs. deyse o zaman ben senin için B planını uygular fren ana merkezi bakarım İstanbul'dan...

+1

O-ring ve contalar yıprandığı zaman, frene bassanda, yağı tam olarak sıkıştıramıyor. Frene hızlı bastığında veya pompaladığında frenin tutmasının nedeni de bu ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 08, 2009, 16:40:05 »
Bu konu hakkında uzunca bir yazı yazmıştım ama şuan nerede hatırlayamıyorum TÜrkayım ya. Ana merkezi değişmeden içindeki parçalara müdahale edildi benim frenler zımba gibi şimdi :)
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Kasım 08, 2009, 19:45:57 »
sağolasın ergünüm, bu mesajın çok işime yarayacak..peki usta bu tamir olmaz diye diretirse ( ki bunun anlamı ben bununla uğraşmam oluyor genelde) ben yapabilirmiyim acaba?
+1

O-ring ve contalar yıprandığı zaman, frene bassanda, yağı tam olarak sıkıştıramıyor. Frene hızlı bastığında veya pompaladığında frenin tutmasının nedeni de bu ;)
bu da çok çok mantıklı geldi bana yani hızlı basınca yağı sıkıştırabilmesi, yavaş basınca kaçırması..zaten kaçırıyor gibi hissediyorum..

Bu konu hakkında uzunca bir yazı yazmıştım ama şuan nerede hatırlayamıyorum TÜrkayım ya. Ana merkezi değişmeden içindeki parçalara müdahale edildi benim frenler zımba gibi şimdi :)
ankarada bulabilirmiyim acaba yapacak usta..

bir de ergün ne kadardır tamir takımı? onu da internetten 17.50ytl ye buldum da :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 08, 2009, 20:07:17 »
bir de ergün ne kadardır tamir takımı? onu da internetten 17.50ytl ye buldum da :)
Yarın bakar ben sana söylerim Türkay'ım. Eğer çok fark yoksa orijinalini al ömürlük olsun kardeşim. Eğer uğraşmam derse çıkma vs. bakarız çıkmacılara. Yada alternatif olarak servise gidersin eğer çok maliyet çıkarmazlarsa... Onlar tamir takımı değişimi yapar.
 Ama bunların yanı sıra bir de frencilerin fren ana merkezinin piminin önüne bozuk para koyma ve frenleri beton gibi yapma muhabbeti var. Sakın ha o olaya girme. Eğer yapan kişi işinin ehli değilse, yani o tatlı-sıkı ayarı yapamazsa frenlerin beton değil kazık gibi oluyor...
 Ama zaten şu durumda bozuk para koyma formulü senin arabada pek işe yaramaz. Sakın bu tür yaklaşan ustalara onay verme...
 Yarın olsun sen ustana sor tamir takımı olayını, okey derse tamir takımı değişimi ile en sağlamını yapmış olursun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Kasım 08, 2009, 21:07:57 »
ben de orjinal alma taraftarıyım, yarın bir öğreniver onu da halledeyim ergünüm ya, ben ustamı ikna ederim onu tamir etmeye :) :) bozuk para falan koydurmam tamamdır aklımda bu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 09, 2009, 08:29:35 »
  Seçeceğin tamir takımınında kaliteli olmasına dikkat et Türkay. AYrıca contalar değiştikten sonra ana merkez içinde çapak vs. var ise onlarıda bertaraf ettir.
 Ergün'ün de söylediği gibi ana merkezin metal aksamında bir deformasyon yok ise oldukça uygun fiyata tamir takımı işini halleder. Bu arada ön fren pistonlarında da tamir takımı vardır (contalar) ve onlarda zamanlar deforme olur. Onlarında değişim zamanı geldiğinde (cüzzi bir parça maliyeti vardır) kesinlikle kaliteli ürünleri tercih et.
 Fren hidroliği çok nemlenmeden belli sürede değiştirilirse ve fren hidroliğinin aşırı ısınmasından kaçınılırsa contalar daha çok dayanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Kasım 09, 2009, 10:43:51 »
  Seçeceğin tamir takımınında kaliteli olmasına dikkat et Türkay. AYrıca contalar değiştikten sonra ana merkez içinde çapak vs. var ise onlarıda bertaraf ettir.
 Ergün'ün de söylediği gibi ana merkezin metal aksamında bir deformasyon yok ise oldukça uygun fiyata tamir takımı işini halleder. Bu arada ön fren pistonlarında da tamir takımı vardır (contalar) ve onlarda zamanlar deforme olur. Onlarında değişim zamanı geldiğinde (cüzzi bir parça maliyeti vardır) kesinlikle kaliteli ürünleri tercih et.
 Fren hidroliği çok nemlenmeden belli sürede değiştirilirse ve fren hidroliğinin aşırı ısınmasından kaçınılırsa contalar daha çok dayanır.
bu sorununun olmasındaki neden, fren hidroliğini uzun süredir değiştirmemişiz, farkında bile değilim ben, dedem ilgilenyordu, sonra check up ' a girdik, bosch car service'te fren hidroliğine bakmak için bir boru sokuyorlar bir alete bağlı, fren hidroliği kaynıyor falan ondan sonra hidrolik bozulmuş dedi, o günden o olaydan sonra böyle oldu..ergünden haber bekliyorum şimdi tamir takımıyla ilgili

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Automatic transmission
« Yanıtla #11 : Kasım 09, 2009, 10:52:41 »
Orjinal tabiki !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Kasım 09, 2009, 11:12:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Kasım 09, 2009, 11:38:55 »
telefonla aradım burda ankaradaki plazaları fiyat aldım, fren ana merkezinin fiyatı 616.60tl, tamir takımının fiyatı ise 142.60tl..bunların internetten bulunan yan sanayileri ise; fren ana merkezi 85lira, tamir takımı ise 17.50 lira..bu kadar farka gerçekten de değer mi? yani ömürlük olsun derken tamir için 8 katı, ana merkez içinse 7 katı para vermek mantıklı mı? yan sanayiyi taksam 7-8 kere bozulacağını hiç ama hiç düşünmüyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 09, 2009, 16:33:19 »
  En azından kaliteli yan sanayi seçmeye çalış bence Türkay.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Automatic transmission
« Yanıtla #15 : Kasım 09, 2009, 16:46:15 »
Parçayı toyotadan temin et montaj yaptırma abi dışarda yaptır montajını.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Kasım 09, 2009, 17:09:52 »
  En azından kaliteli yan sanayi seçmeye çalış bence Türkay.
başka yan sanayi bulamıyorum hakan abi..bulduklarımın fiyatları böyle..fiyat farkı inanılmaz fazla :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 09, 2009, 17:14:10 »
 Ben de şimdi yan sanayi fiyat araştırması yaptım. 120 TL Taiwan malı komple ana merkez dediler Türkay kardeşim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 09, 2009, 17:14:20 »
Araba yere yaklaştı, amortisörler sertleşti diyemi fren gündeme geldi Türkaycım _? Yetersiz kalıyor değil mi ?

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/derdime-bir-care/msg180667/#msg180667
Benzer bir konu faydalı olacağına inanıyorum...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Kasım 09, 2009, 17:20:31 »
Ben de şimdi yan sanayi fiyat araştırması yaptım. 120 TL Taiwan malı komple ana merkez dediler Türkay kardeşim...
önerirsen alalım onu ergünüm ya..gerçekten 3-4 sorun olunca sinirim bozuluyor deli gibi soğuyorum arabadan >:(
Araba yere yaklaştı, amortisörler sertleşti diyemi fren gündeme geldi Türkaycım _? Yetersiz kalıyor değil mi ?

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/derdime-bir-care/msg180667/#msg180667
Benzer bir konu faydalı olacağına inanıyorum...
ben bir yıldır böyle kullanıyorum aracı :) ama kış geldi ya şimdi, karda bu şekilde kullanamayacağımı düşünüyorum ondan yaptırma işi gündeme geldi abi