0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fren konusu hassas bir konu.. Bence orjinal almakta fayda var.. Ama 85 lira neresi 300 400 lira neresi.. İyice araştırmak lazım
Yüzsüz Türkay kardeşim; Fren ana merkezinin içinde o-ringler ve contalar mevcut. Zamanla bunlar aşınabiliyor. Servislerde de Fren ana merkez tamir takımı adı altında bu conta ve o-ringler takım halinde satılıyor. Zaten fren ana merkezi alüminyum bir parça. Yani ana gövdeye hasar almadığı müddetçe bir şey olmaz. O yüzden tamircinle görüşüp bu şekilde haraket edeceğiini, eğer onaylarsa da Akota Bekir abiye bir takım fren ana merkez tamir takımı sipariş etmen yeterli olur diye düşünüyorum. Eğer tamircin tamir takımı olmaz vs. deyse o zaman ben senin için B planını uygular fren ana merkezi bakarım İstanbul'dan...
+1O-ring ve contalar yıprandığı zaman, frene bassanda, yağı tam olarak sıkıştıramıyor. Frene hızlı bastığında veya pompaladığında frenin tutmasının nedeni de bu
Bu konu hakkında uzunca bir yazı yazmıştım ama şuan nerede hatırlayamıyorum TÜrkayım ya. Ana merkezi değişmeden içindeki parçalara müdahale edildi benim frenler zımba gibi şimdi
bir de ergün ne kadardır tamir takımı? onu da internetten 17.50ytl ye buldum da
Seçeceğin tamir takımınında kaliteli olmasına dikkat et Türkay. AYrıca contalar değiştikten sonra ana merkez içinde çapak vs. var ise onlarıda bertaraf ettir. Ergün'ün de söylediği gibi ana merkezin metal aksamında bir deformasyon yok ise oldukça uygun fiyata tamir takımı işini halleder. Bu arada ön fren pistonlarında da tamir takımı vardır (contalar) ve onlarda zamanlar deforme olur. Onlarında değişim zamanı geldiğinde (cüzzi bir parça maliyeti vardır) kesinlikle kaliteli ürünleri tercih et. Fren hidroliği çok nemlenmeden belli sürede değiştirilirse ve fren hidroliğinin aşırı ısınmasından kaçınılırsa contalar daha çok dayanır.
Orjinal tabiki !
En azından kaliteli yan sanayi seçmeye çalış bence Türkay.
Ben de şimdi yan sanayi fiyat araştırması yaptım. 120 TL Taiwan malı komple ana merkez dediler Türkay kardeşim...
Araba yere yaklaştı, amortisörler sertleşti diyemi fren gündeme geldi Türkaycım _? Yetersiz kalıyor değil mi ?http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/derdime-bir-care/msg180667/#msg180667 Benzer bir konu faydalı olacağına inanıyorum...