Gönderen Konu: Check Engine Hatası  (Okunma sayısı 117093 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Check Engine Hatası
« : Kasım 05, 2009, 19:38:49 »
merhaba arkadaşlar bugün aracımda öğlen saatlerinde yol bilgisayarında ''check engine'' uyarısı aldım ama araçta görünürde yani sürüşü etkileyecek bir sorun yoktu ses falanda gelmiyordu aracım daha 3000 km de olduğundan açıkcası inanılmaz canım sıkıldı:( arıza ışığı yandıktan hemen sonra servise gittim yaklaşık 20 dk sonra sorun çözüldü bildiğiniz gibi sorunu sildiler beyinden sebebinide yakıt düşük olduğundan uyarı vermiş diye açıkladılar yakıt düşük olduğundan low fuel yazmaz mı? kafam çok karıştı sizce böyle uyarılar normal midir? aracım 2010 dizel corolla bilgilendiren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Check Engine Hatası
« : Kasım 05, 2009, 19:38:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Check Engine Hatası
« Yanıtla #1 : Kasım 05, 2009, 20:11:04 »
Yeni Corolla ilk çıktığında dizel araçlarda bu uyarı ışığının sebepsiz yere yanması durumuna çokça rastlanırdı diye hatırlıyorum. Hiç birininden bir sonuç çıktığını hatırlamıyorum.Çok büyük ihtimalle öenmli bir şey değildir ama siz yine de her durumda servise başvurmayı ihmal etmeyin.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 05, 2009, 22:43:07 »
Yakıt seviyesi az olduğu için basınç mı düşükmüş acaba yoksa yakıt deposundaki pompa da mı bir problem var. Enterasan geldi bana da biraz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #3 : Kasım 06, 2009, 14:29:26 »
Aldığınız yakıtla da ilgili olabiliyor, yani aldığınız yakıtın değeri, olması gereken değerin altında ölçülüyorsa motor arıza ışığı yanabiliyor diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Kasım 06, 2009, 17:16:42 »
yakıtı opetten alıyorum hiç değiştirmedim ama banada basınçtan olabilir gibi geldi ama servisteki usta çok emin bir şekilde hiç bir problem yok emin olun dedi şu ana kadar bir sorun çıkmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Kasım 08, 2009, 23:43:54 »
bende düşünüyorum senin araçtan nasıl perferman sıiyimi 90 beygir yeterlimi? 2010 dizel coralla diye konu açtım oraya yazarsan sevinirim özellik olarak herşeyini

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Landcruiser - Corolla D4D
« Yanıtla #6 : Kasım 13, 2009, 20:11:22 »
Merhaba, aynı problem ile bende karşılaştım.

Araç dizel depo full sabah çalıştırdım aracı 1 km gittikten sonra ekranda aynı uyarı  CHECK ENGİNE uyarısı alınca şaşırdım kaldım :)  Servise gönderttim aracımı. Müşür değiştirmişler, geçici olarak.
Yenisini sipariş etmişler gelince değiştirecekler bu hafta içinde tam ne olduğunu bilmiyorum. Değiştirmeye gittiğimde detaylı bir şekilde öğrenirim.

http://img121.imageshack.us/i/12112009056.jpg/

Hayatta Ya Tozu Dumana Katarsın Ya Da Tozu Dumanı Yutarsın. Seçim Senin !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 25, 2009, 17:37:54 »
Dün iş çıkışı lamba yandı, neyse ki servisteki kontrolde bir problem çıkmadı
2012 Corolla D-4D Comfort Extra MMT 36.000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Auris
« Yanıtla #8 : Ocak 24, 2010, 01:02:54 »
Merhaba, aynı problem ile bende karşılaştım.

Araç dizel depo full sabah çalıştırdım aracı 1 km gittikten sonra ekranda aynı uyarı  CHECK ENGİNE uyarısı alınca şaşırdım kaldım :)  Servise gönderttim aracımı. Müşür değiştirmişler, geçici olarak.
Yenisini sipariş etmişler gelince değiştirecekler bu hafta içinde tam ne olduğunu bilmiyorum. Değiştirmeye gittiğimde detaylı bir şekilde öğrenirim.

http://img121.imageshack.us/i/12112009056.jpg/

Yasin Bey merhaba,

Aynı problem benim arabamda da var(Auris dizel) .Sizin aracınız da M/M ya da otomatik mi?

Müşür değiştikten sonra problem çözüldü mü?

Teşekkürler,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 24, 2010, 01:25:47 »
Yasin Bey merhaba,

Aynı problem benim arabamda da var(Auris dizel) .Sizin aracınız da M/M ya da otomatik mi?

Teşekkürler,

Olayın üzerinden 4 aya yakın bi süre geçmiş , yasin bey forumdamıki hala acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #10 : Ocak 24, 2010, 01:41:08 »
bende motora opetten benzin aldıktan sonra lamba yandı...
valla artık denkmi geldi bilmem ama opete tepkim büyük...
bide düşük yakıttan check lambası yakmaz...neden yetkili servis bunu diyor nekadar acı....

geçen hafta arkadaşın nissanı servise görütdük.filtre intake belli bi devirde zangırdıyodu garantiden halledilecekti.aracı teslim alırkende sormuş izolasyon yapıldı demişler.
2 gün sonra aynı sesi yaptı bütün filtre borusunu söktüm ve en basit tamircinin yapmayacağı şey yapılmış...nemi japon ve eritmişler...görüntü içleracısı.  kafalarına yıktım o ayrı ertesi gün parça geldi  :) aynı zamanda teyp sürekli sigorta attırıyor dendi teybin içi silinmişmiş ki teyp ellenmemiş bütün hafıza duruyo teyp yerinden çıkmamış..
yetkili servis olması güvenilmesi gerektiği anlamına gelmiyor...yani oraya bile güvenip araba emanet edilmeyecek durumda..kimse işini doğru düzgün yapmıyor,ama herkes durumundan şikayet ediyor..
durumu anlatmamın sebebi yetkili servisin bile ilgisiz oluşudur.
saygılar...
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 24, 2010, 09:22:47 »

Olayın üzerinden 4 aya yakın bi süre geçmiş , yasin bey forumdamıki hala acaba ?

Yasin Bey merhaba,

Teşekkürler,

Emre Bey sizi Tanışma bölümümüzde ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 24, 2010, 13:24:58 »
Arkadaslar, yakit aldiktan sonra depo kapagi tam kapatilmazsa ya da kapagin contasi yerinden oynamissa/yipranmissa 'check engine' uyarisi normal. Baska bir yerde daha yazdim, ama ciddiye alan olmadi.Benden soylemesi.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Haziran 10, 2010, 15:28:13 »
Yeni Corolla ilk çıktığında dizel araçlarda bu uyarı ışığının sebepsiz yere yanması durumuna çokça rastlanırdı diye hatırlıyorum. Hiç birininden bir sonuç çıktığını hatırlamıyorum.Çok büyük ihtimalle öenmli bir şey değildir ama siz yine de her durumda servise başvurmayı ihmal etmeyin.

merhaba. 2008 corolla dizel m/m aracımda check engine lambası yanıyor. kastamonuda yaşıyorum ve en yakın servis 260 km ankara da ne önerirsiniz acaba? teşekkkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 10, 2010, 18:56:23 »
Depo kapagi tam kapanmadiginda da boyle uyari veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #15 : Haziran 11, 2010, 15:11:43 »
merhaba. 2008 corolla dizel m/m aracımda check engine lambası yanıyor. kastamonuda yaşıyorum ve en yakın servis 260 km ankara da ne önerirsiniz acaba? teşekkkürler

depo kapağını açıp tekrar kapttım sorun çözüldü. kapak açılınca sanki cola kapağı açmış gibi bir tıısss sesi geldi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 11, 2010, 19:44:20 »
:D Ne guzel, sorun ucuz yollu cozulmus. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #17 : Haziran 22, 2010, 10:26:47 »
Arkadaşlar bende de 2008 M/M dizel var, Aynı uyarıyı dün verdi. Sabah servise gittim, beyin değişiyor,,,, bilginiz olsun.
Yukarıda okuduğum kadarıyla böyle sonuçlanan vaka yok.
Garantideki araç sahiplerine duyurulur.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #18 : Ocak 13, 2013, 13:42:36 »
Merhaba;
Konu açılışına çok olmuş ama yeni konu açmak istemedim.
09/01/2013 günü 2 gün önce sabah 7 km yol gittikten sonra sinyal sesi ile beraber Check Engine hatası verdi. işe yetişmek için duramadim ama temkinli bir şekilde gittim. Yaklaşık 3 saat sonra arabanın yanına gittim yagina baktım seviye normaldi. Tamircumi aradım durumu anlattım soğuktan yapmıştır dedi. Arabada hiçbir sıkıntı yok hava sicaklikgida normal hatayı yine veriyor.arabayı kullanmaya korkuyorum. Bilgisi olan arkadaş var mi.
Araba 2008 corolla elegant dizel manuel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Online Bulmaca Sitesi
« Yanıtla #19 : Ocak 24, 2013, 23:27:00 »
Merhaba;
Konu açılışına çok olmuş ama yeni konu açmak istemedim.
09/01/2013 günü 2 gün önce sabah 7 km yol gittikten sonra sinyal sesi ile beraber Check Engine hatası verdi. işe yetişmek için duramadim ama temkinli bir şekilde gittim. Yaklaşık 3 saat sonra arabanın yanına gittim yagina baktım seviye normaldi. Tamircumi aradım durumu anlattım soğuktan yapmıştır dedi. Arabada hiçbir sıkıntı yok hava sicaklikgida normal hatayı yine veriyor.arabayı kullanmaya korkuyorum. Bilgisi olan arkadaş var mi.
Araba 2008 corolla elegant dizel manuel.

Merhaba, gecen ay benim basima gelen benzer olayi anlatayim belki size yil gosterir ve rahatlatir...
Oldukca soguk ve surekli yagmur yagan bir haftanin sonunda sabah erken ise gitmek icin yola cikar cikmaz check engine uyarisi aldim...
Haliyle 2009 elegant aracim ve canim cok sıkıldı zira motor ile ilgili diye korktum.
Aklima 9 ay kadar once taktirdigim LPG geldi, ahanda korkulan oldu dedim ve BRC nin yolunu tuttum.
Ustam tam anlamiyla herseyi kontrol etti hersey normal, aku kutup basini sokerek resetlemeye calisti fakat uyari gitmedi malesef. Tabi servis yolu gorundu fakat arabayi calistirmaya tirsiyorum...
En yakin serviste 110 km de!
Son olarak ustam bir yere yonlendirdi ve orada OBD cihazina bagladilar ve sorunun motorla ilgisi olmadigini gorduk çok şükür...
Uyariyi sildiler fakat tekrar check engine hatasi verdi, bu sefer detayli baktirdim ve arac icindeki sag yolcu tarafi dijital klima sensorunun (Camin onundeki yuvarlak sey) ariza verdigini anladik...
Musait olunca servise gitmek icin oylece araci 1 ay kadar kullandim...
Ve ilginctir ki 1 hafta 10 gun kadar once yine yogun yagmurlu bir gunde uyari kendi kendine gitti.
Su anda sorun yok cok sukur klima ilgili tum fonksiyonlarda calisiyor.
Tabi servise gidecegim musait olunca...

Yani tavsiyem servis yakinsa dusunmeden hemen gidin
Check engine uyarisi en ufak sistemsel, elektronik v.s sorunda yaniyormus, bu uyariyla beraber motor ariza lambasi yanmiyorsa korkmayin...
Rahat olun ama mutlaka zaman gecirmeden arizanin nedenini obd baglantisiyla tespit ettirin...
Saygilarimla...

Sus artık yeter!
Sır perdelerini pek o kadar yırtma.
Çünkü bize, kırıkları sarıp onarmak, sırları örtmek yaraşır.