Gönderen Konu: Check Engine Hatası  (Okunma sayısı 117108 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Check Engine Hatası
« Yanıtla #20 : Mart 30, 2013, 22:59:44 »
2010 dizel corolla arabamla, full depo ile yaklasik 1 saat 15 dakikalık otoban yolculugundan (120-130 km hız)sonra, dizel araclarda stop etme suresi olan 1 dakikayıda bekledikten sonra araci stop ettim ve o esnada " CHECK ENGINE" uyarisi aldim ve yol yardımı aradim, beni servisle gorusturduler araci tekrar calistirdim sorun yoktu ve servis elemanı gaz yemede sorun yoksa yarin da kullanın sorun olursa goruselim dedi ve olay simdilik bitti...

bakacagiz gorecegiz
kazasiz saglikli gunler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 30, 2013, 22:59:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 30, 2013, 23:20:45 »
Yetkilide Test sırasında Egzantrik mili konum sensörü çıkarsa, öncelikle fişinin yağı kurutulmalıdır. Eğer tekrar Check Engine uyarısı olursa, içine yağ alıyor demektir ve değişimden başka bir şey yapılamaz.

Yüksek devirli uzun kullanımlar sonunda ısınan bu sensörden dolayı uyarı çıkması muhtemeldir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #22 : Mayıs 29, 2013, 20:47:18 »
Tamirciye gitmeden önce aracınızın yakıt deposu kapağının tam kapalı olup olmadığını kontrol edin. Aynı arıza benim araçta oldu, forumda yazılanları dikkate aldım ve sorun çözüldü  :) Yakıt alırken dikkat edin kapağı tam kapatsınlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #23 : Mayıs 04, 2015, 21:17:58 »
Merhabalar uzun zamandır takip edemiyordum ama toyotaclubtr nin burada olduğunu biliyorum
2010 dizel manuel corollam suan 102000 km de ilk sahibiyim 70.000 km den beri servise ugramiyorum ve ustamdan da gayet memnunum. Yaklaşık 1500 km, dir arada bir "SOONOIL MAINT" uyarisi aldim ve geçen gün bu "CHECK ENGINE"'e dondu ve gecti.
mekanik olarak araçta hic bir sorun yok, bu uyarilardan kurtulmak icin daha ustami bile aramadim rahat im, araciniz garantideyse takip edin yoksa pek bir sorun olacagini dusunmuyorum. Kazasiz gunler
kazasiz saglikli gunler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 04, 2015, 21:31:18 »
Merhabalar uzun zamandır takip edemiyordum ama toyotaclubtr nin burada olduğunu biliyorum
2010 dizel manuel corollam suan 102000 km de ilk sahibiyim 70.000 km den beri servise ugramiyorum ve ustamdan da gayet memnunum. Yaklaşık 1500 km, dir arada bir "SOONOIL MAINT" uyarisi aldim ve geçen gün bu "CHECK ENGINE"'e dondu ve gecti.
mekanik olarak araçta hic bir sorun yok, bu uyarilardan kurtulmak icin daha ustami bile aramadim rahat im, araciniz garantideyse takip edin yoksa pek bir sorun olacagini dusunmuyorum. Kazasiz gunler
Ilk uyari servis zamaninin gectigini soyleyen bir uyari. bilgisayara baglatip sildirilebilir.