0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ben dün ilk defa oto yıkamacıda yıkattım..fırca kullandırtmadım..sadece tazyikli su sıktırdım ve temiz bir bezle sildirdim.. ancak daha yıkamacıda iken ön kaputta beyaz noktacıklar vardı ..ön tarafın her kısmına saçılmış gibi..adama sordum abi yaglı boya sıçramış dedi..bugun sabah baktım beyaz noktacıklar küf rengine benzer bir renk almış..iş arkadaşıma söyledim..o da bana kendi arabasını da aynı kişiye yıkattığını,kendi arabasında da aynı noktacıkların oluştuğunu ve yıkamacının kuyu suyu kullanmasından dolayı böyle olduğunu söyledi.kuyu suyu yapar mı..yada yaglı boya ise nasıl temizleyecegim ..teşekkür
ben aracımı kendim yıkıyorum. ılık su kullanıyorum. önce bir kova suyu maşrapayla arabanın her yerine döküyorum. daha sonra sıvı arap sabunu karıştırdığım su ve süngerle kirleri tavandan başlayarak aşağıya doğru alıyorum.daha sonra yine bir kova su ve maşrapayla duruluyorum.son olarak mikrofiber bezle kuruluyorum.sıvı arap sabununu tavsiye ederim arkadaşlar suyu köpürtmüyor çok ama kirleri, sinek izleri, kş pislikleri vb. çok kolay ve çizmeden çıkarıyor. cilalı oto şampuanı kullanıyordum önceden o daha bir zorluyordu lekeleri çıkarırken. hiçbir kimyasal katkı maddesi de yok için de...
Eski arabalarımı sürekli otomatik yıkamalarda yıkattım(pratik olması ve vakit kaybı olmaması nedeniyle).Yeni arabam 10 günlük oldu ama daha hiç banyo yapmadı Boyasına özen göstermek istiyorum.Sizden görüşlerinizi rica ediyorum:- otomatik yıkama ve fırça ile yıkama boyaya zararlı mı?Zararlı ise süngerle mi yıkamalıyım?Deterjan vb. ne önerirsiniz?Teşekkürler.
Sitede yazılanları okuduktan sonra arabamı kendim yıkamaya karar verdim. Bahçe geniş, su bol, gıcır arabayı yıkamak da bir keyif olacaktır...Hepsi Burada satış sitesinde bazı yıkama ürünlerini inceledim. Ama önce siz tecrübeli kullanıcılara sorarak, fikirlerinizi almak istiyorum. Almayı düşündüğüm (hepsini değil birkaçını tabi) şunlar:1. Sonax Güderi-------------------------------------------------------------------------------------2. Sonax Mikrofiber Sünger-------------------------------------------------------------------------------------3. Sonax Cilalı Şampuan-------------------------------------------------------------------------------------veya...3. Sonax Konsantre Şampuan-------------------------------------------------------------------------------------4. Sonax Jant Temizleyici-------------------------------------------------------------------------------------5. Sonax Mikrofiber Jant Temizleme Süngeri-------------------------------------------------------------------------------------Sizce bu ürünler uygun seçimler midir? Gereksiz gördükleriniz, fuzuli masraf olarak düşündükleriniz, zararını/faydasını gördükleriniz var mıdır? Veya eklemek istedikleriniz bulunmakta mıdır?