Gönderen Konu: Yıkama önerileriniz  (Okunma sayısı 11889 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: Yıkama önerileriniz
« Yanıtla #40 : Kasım 12, 2010, 21:09:13 »
valla eski arabamı bende devamlı otomatik makinalarda yıkatırdım fakat belli bir süre sonra bariz olarak renk solması oldu nekadar yıkarsan yıka mat bi renge dönüyor.hiç tavsiye etmem kirli gezmek daha iyi makinada ve fırça ile yıkamaktan hiç tavsiye etmem yani
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Kasım 12, 2010, 21:09:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #41 : Kasım 13, 2010, 11:08:56 »
ben dün ilk defa oto yıkamacıda yıkattım..fırca kullandırtmadım..sadece tazyikli su sıktırdım ve temiz bir bezle sildirdim.. ancak daha yıkamacıda iken ön kaputta beyaz noktacıklar vardı ..ön tarafın her kısmına saçılmış gibi..adama sordum abi yaglı boya sıçramış dedi..bugun sabah baktım beyaz noktacıklar küf rengine benzer bir renk almış..iş arkadaşıma söyledim..o da bana kendi arabasını da aynı kişiye yıkattığını,kendi arabasında da aynı noktacıkların oluştuğunu ve yıkamacının kuyu suyu kullanmasından dolayı böyle olduğunu söyledi.kuyu suyu yapar mı..yada yaglı boya ise nasıl temizleyecegim ..teşekkür
2011 corolla elegant  benzinli manuel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Kasım 13, 2010, 11:38:37 »
ben dün ilk defa oto yıkamacıda yıkattım..fırca kullandırtmadım..sadece tazyikli su sıktırdım ve temiz bir bezle sildirdim.. ancak daha yıkamacıda iken ön kaputta beyaz noktacıklar vardı ..ön tarafın her kısmına saçılmış gibi..adama sordum abi yaglı boya sıçramış dedi..bugun sabah baktım beyaz noktacıklar küf rengine benzer bir renk almış..iş arkadaşıma söyledim..o da bana kendi arabasını da aynı kişiye yıkattığını,kendi arabasında da aynı noktacıkların oluştuğunu ve yıkamacının kuyu suyu kullanmasından dolayı böyle olduğunu söyledi.kuyu suyu yapar mı..yada yaglı boya ise nasıl temizleyecegim ..teşekkür
Evet kuyu suyundan kuyu suyu kireçli olduğu için suyun arabanın üzerinde kurumadan hemen bezle kurutulması lazım az bişe geç kalındı mı malesef dedğiniz şekilde beyaz noktacıklar olyor yağlı boyayla alakası yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #43 : Kasım 13, 2010, 11:55:08 »
 mahmut bey dediğiiz gibi oldu..su tuttuktan hemen sonra bezle silinmedi.. peki bu noktacıklar kendiliğinden kaybolur mu..ne yapmam lazım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #44 : Kasım 13, 2010, 11:59:53 »
Kenan abi ne yapılacağı konusunda pek bilgim yok malesef ama bir ara benim siyah arabamda oldu bidaha o yıkamacıya gitmedim belli bir süre sonra kendiliğinden gitti sonuçta o noktalar kireç baktın gitmiyor en son çağre pasta - cila ile götürürsün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #45 : Kasım 13, 2010, 12:08:00 »
Kenan abi bide tavsiyem aracını güneşte ve aracın üstü sıcak ken yıkatma mümkünse gölgede ve aracın üstünün soğumasını bekle çünkü çeşme suyuda olsa su aracın üzerinde kurudumu sularımız kireçli olduğu için malesef dediğiniz lekeler oluşuyor ben o olaydan sonra hep kendim akşamları yıkarım arabayı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #46 : Kasım 13, 2010, 12:23:22 »
teşekkür ederim mahmut bey..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Kasım 20, 2010, 22:16:02 »
ben aracımı kendim yıkıyorum. ılık su kullanıyorum. önce bir kova suyu maşrapayla arabanın her yerine döküyorum. daha sonra sıvı arap sabunu karıştırdığım su ve süngerle kirleri tavandan başlayarak aşağıya doğru alıyorum.daha sonra yine bir kova su ve maşrapayla duruluyorum.son olarak mikrofiber bezle kuruluyorum.
sıvı arap sabununu tavsiye ederim arkadaşlar suyu köpürtmüyor çok ama kirleri, sinek izleri, kş pislikleri vb. çok kolay ve çizmeden çıkarıyor. cilalı oto şampuanı kullanıyordum önceden o daha bir zorluyordu lekeleri çıkarırken. hiçbir kimyasal katkı maddesi de yok için de...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #48 : Kasım 20, 2010, 22:33:02 »
ben aracımı kendim yıkıyorum. ılık su kullanıyorum. önce bir kova suyu maşrapayla arabanın her yerine döküyorum. daha sonra sıvı arap sabunu karıştırdığım su ve süngerle kirleri tavandan başlayarak aşağıya doğru alıyorum.daha sonra yine bir kova su ve maşrapayla duruluyorum.son olarak mikrofiber bezle kuruluyorum.
sıvı arap sabununu tavsiye ederim arkadaşlar suyu köpürtmüyor çok ama kirleri, sinek izleri, kş pislikleri vb. çok kolay ve çizmeden çıkarıyor. cilalı oto şampuanı kullanıyordum önceden o daha bir zorluyordu lekeleri çıkarırken. hiçbir kimyasal katkı maddesi de yok için de...
Melik tavsiyen için teşekkürler sonax şampuan kullanyorum bitsin sıvı arap sabununu deniceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Kasım 22, 2010, 12:03:44 »
Sürekli sonax şampuan ile yıkamaya devam. Zaten çoğu zaman garajdan çıkarıp bahçelievin önünde sokakta kendim yıkıyorum, vaktim bolsa süngerle, az sa fırça kullanıyorum(yalan yok :) ) Bayramın 2. günü akşam parkettiğimde kuş pislemiş belliki, ertesi gün aracın yanına gittiğimde kuruyup yapışmış resmen bagaj kapağına. Sonax şampuanın etkisi varmı bilmiyorum ama kuş pisliğini hafifçe ıslattım ve sadece bir peçeteyle temizleyebildim. ( Aracımda boya korumada var onunda etkisi olabilir ama bakım zamanı çoktan geldi )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mayıs 04, 2014, 14:28:31 »
Sitede yazılanları okuduktan sonra arabamı kendim yıkamaya karar verdim. Bahçe geniş, su bol, gıcır arabayı yıkamak da bir keyif olacaktır...

Hepsi Burada satış sitesinde bazı yıkama ürünlerini inceledim. Ama önce siz tecrübeli kullanıcılara sorarak, fikirlerinizi almak istiyorum. Almayı düşündüğüm (hepsini değil birkaçını tabi) şunlar:

1. Sonax Güderi

-------------------------------------------------------------------------------------

2. Sonax Mikrofiber Sünger

-------------------------------------------------------------------------------------

3. Sonax Cilalı Şampuan

veya...

3. Sonax Konsantre Şampuan

4. Sonax Jant Temizleyici

5. Sonax Mikrofiber Jant Temizleme Süngeri

Sizce bu ürünler uygun seçimler midir? Gereksiz gördükleriniz, fuzuli masraf olarak düşündükleriniz, zararını/faydasını gördükleriniz var mıdır? Veya eklemek istedikleriniz bulunmakta mıdır?
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mayıs 04, 2014, 15:18:59 »
Eski arabalarımı sürekli otomatik yıkamalarda yıkattım
(pratik olması ve vakit kaybı olmaması nedeniyle).
Yeni arabam 10 günlük oldu ama daha hiç banyo yapmadı 
Boyasına özen göstermek istiyorum.

Sizden görüşlerinizi rica ediyorum:
- otomatik yıkama ve fırça ile yıkama boyaya zararlı mı?
Zararlı ise süngerle mi yıkamalıyım?
Deterjan vb. ne önerirsiniz?

Teşekkürler.
basınçlı su olan yerlerde yıkayın kaliteli bir şampuan ve jumbo boy sünger alın ıslatın köpükleyin süngerle üstünden gidin sonra basınçlı suyla en 30 cm den püskürtün bir zararı olmaz motor kısmı hariç al tarafa da su tutun  çok yaklaştırmadan alttaki pislikleri de temizlesin. sonra cam çekceğiyle aracınız üzeridneki fazla suyu çekin

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 04, 2014, 15:20:13
Sitede yazılanları okuduktan sonra arabamı kendim yıkamaya karar verdim. Bahçe geniş, su bol, gıcır arabayı yıkamak da bir keyif olacaktır...

Hepsi Burada satış sitesinde bazı yıkama ürünlerini inceledim. Ama önce siz tecrübeli kullanıcılara sorarak, fikirlerinizi almak istiyorum. Almayı düşündüğüm (hepsini değil birkaçını tabi) şunlar:

1. Sonax Güderi

2. Sonax Mikrofiber Sünger

3. Sonax Cilalı Şampuan

veya...

3. Sonax Konsantre Şampuan

4. Sonax Jant Temizleyici

5. Sonax Mikrofiber Jant Temizleme Süngeri

Sizce bu ürünler uygun seçimler midir? Gereksiz gördükleriniz, fuzuli masraf olarak düşündükleriniz, zararını/faydasını gördükleriniz var mıdır? Veya eklemek istedikleriniz bulunmakta mıdır?

jant temizleyici ve şampuan dışında bezler gereksiz para binde a 101 de 5 tane mikrofiber  bez 3 ttl alın sıkıldıkça yenisini alırsınız
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah