Gönderen Konu: Yıkama önerileriniz  (Okunma sayısı 11890 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: Yıkama önerileriniz
« Yanıtla #20 : Kasım 11, 2010, 23:52:57 »
tazikli su yoksa elleme yıkattır. Yada Ben Yıkamacıya gidip derdim ben kendim yıkıcam parasını da vericem derdim . İşine gelirdi :) öyle yıkardım arabamı. Ve şuan da bi lpg satan yerin yanında sevabına adam makina koymuş orada yıkıyorum tazikli.. cilalı şampuan +süngerimle :)

mehmetim iyi güzel söylüyorsunda 2 haftada bir hiç beceremeyen biri gibi gidip 10tl vermekde herzaman mümkün olmuyor:(:)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 11, 2010, 23:52:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 12, 2010, 02:43:13 »
Otomatik fırçalı makinalara aracınızı çok mecbur olmadıkça sokmayın. Genelde baraka tipi ve merdiven altı oto yıkamacılara gitmeyin, bunların birçoğu janta ve lastik yanaklarına sürdükleri bezleri cama ve kaportaya da sürüp çizik meydana gelmesine neden oluyorlar (yaşanmıştır). Eğer Sonax ve Ziebart gibi kurumsal yerlere götürecekseniz bile yıkama yapılırken başında bekleyin, dışa sürülen bezleri aracın iç döşeme ve vinyl yüzeylerine sürülmesine engel olun, felaket çizikler meydana geliyor (başıma geldi). Kısacası iyi bir referansı olan güvenilir bir yıkamacıya götürün. Geçtiğimiz haftada OtoShow fuarında araçları temizleyen personelden referans aldım, bir dahakine oraya götüreceğim şahsen...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 12, 2010, 08:39:33 »
Kesinlikle süngerden başka birşey sürmenizi tavsiye etmem, diğer yıkama seçenekleri kılcal çiziklere neden oluyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 12, 2010, 08:43:19 »
Kesinlikle süngerden başka birşey sürmenizi tavsiye etmem, diğer yıkama seçenekleri kılcal çiziklere neden oluyor...

metin abi öncelikle günaydın :D köpükle araba yıkamakta iyi değil diyorlar sadece suylada temiz olmuyor ne kullanmamız gerek abi araba yıkarkene ?
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 12, 2010, 08:47:09 »
metin abi öncelikle günaydın :D köpükle araba yıkamakta iyi değil diyorlar sadece suylada temiz olmuyor ne kullanmamız gerek abi araba yıkarkene ?
günaydın :) yeni arabam olsaydı cilalı şampuan ve süngerden başka birşeyle yıkamazdım, imkan yoksa kirli kirli gezerdim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 12, 2010, 08:50:58 »
bu cilalı şampuanın markası varmı peki metin abi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 12, 2010, 08:51:53 »
Sünger veya peluş en iyisi fırça arabayı çiziyor bide yıkarken araba çamurlu ise önce tazizkli su ile yıkayınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 12, 2010, 08:53:03 »
bu cilalı şampuanın markası varmı peki metin abi :D

Ben Sonax konsantre kullanıyorum.. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 12, 2010, 08:54:27 »
Ben Sonax konsantre kullanıyorum.. ;)

sağol abi bende deniyim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 12, 2010, 08:59:44 »
Çoğu zaman aracımı kendim yıkarım, vaktim varsa önce güzelce bir ıslatırım ve ardından aşağıdaki linkteki ürünleri kullanarak yıkarım :)
vakit sınırlıysa bazende fırçayla :D

http://www.hepsiburada.com/Liste/sonax-arac-yikama-sungeri/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson428041

http://www.hepsiburada.com/Liste/sonax-konsantre-sampuan-314300-1000ml/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson314300

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 12, 2010, 09:02:25 »
bizim burada sonax yok abi Meguiars var olmassa Meguiars kullanırım yada Würt :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
    • DÝKKAT BOÞ BELEÞ VAR !!!
« Yanıtla #31 : Kasım 12, 2010, 09:31:22 »
Arabayı gölge biryere çekin. Önce üstündeki kiri suyla iyice temizleyip, sonra yukarıdan aşağılara doğru şampuanı uygulayın. Çok kirli bölgeler varsa(çamur sıçrayan veya tekerlek, jant gibi çok tozlanan yerler) ayrı bir süngerle yıkayın. Yıkadığınız bölgeyi kurumadan durulayın.

Şampuan olarak bunu öneririm. Fazla köpürmüyor ama ılık suyla karıştırıp uyguladığınız zaman süper sonuç veriyor. Araç parlıyor resmen.

http://www.hepsiburada.com/Liste/sonax-cilali-sampuan-313200-500ml/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson313200

Yıkama süngeri olarakta bunu öneririm. Islanınca biraz ağırlaşıyor ama aracı çizmiyor sünger, fırça vs. gibi.

http://www.hepsiburada.com/Liste/sonax-mikrofiber-sunger/ProductDetails.aspx?productId=otson428100&categoryId=26001

Kurulama içinde; microfiber bezleri ıslatıp sıktıktan sonra, önce kabaca suyunu alın(burada bezi 1-2 gezdirip sıkıyoruz hemen), damlalar kaybolunca nemli bezle tekrar üstünden geçin. Araya camların kurulanmasınıda sıkıştırın. Sonra kapıları açıp herhangi bir nemli bezle kapı içlerinide temizleyin. En sonda camlarınızı sonuna kadar indirip tekrar kaldırarak ıslaklığını alın(yoksa camları indirip kaldırınca iz bırakıyor) Araç İçinede toz tutmayan mat torpido temizleyicileri kullanın.
Döşemeler için henüz iyi bir çözüm bulamadım. İki farklı markanın döşeme temizleme spreyini kullandım hiçbiri işe yaramadı. Zamanla oluşan ter ve kir izlerini sökemedim bir türlü. Bu haftasonu sipariş ettiğim 3 farklı markanın temizlik köpüğünü denicem. Herhangi birinden olumlu sonuç alırsam paylaşırım burdan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 12, 2010, 09:40:21 »
Süngerdeki fiyata bak :D İlk alımda pahalı görünsede çok değerli bir sünger olduğunu biliyorum. Ama bu ürün için sanki buradaki fiyat biraz yüksek gibi geldi. Koçtaşta veya tekzende aynı ürün daha ekonomik fiyata bulunabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #33 : Kasım 12, 2010, 09:46:07 »
Yakınlarınızda Sonax Vb. Bir professyonel Araç Yıkama şirketleine gidin  En Temiz En Güzel bir Şekilde Aracınızı Teslim Alın  ...
Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #34 : Kasım 12, 2010, 09:50:57 »
Arabamı aldığımdan beri kendim yıkıyorum.Hortumu çekerim baştan sona ıslatır ondan sonra davlumbazların içini sonra tekerleri bir güzel yıkarım şampuanlı su ile hiç çamur pislik kalmadan üzerine geçerim.mümkün oldukça parça parça yıkarım tavanı yıkar durularım sonra aşağılara geçerim yaklaşık 3 saatimi alır ama sonucu gerçekten güzel oluyor.sonax ın şampuanı ve hızlı sprey cilasını kullanıyorum süngerden başka birşey de kullanmam
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 12, 2010, 09:55:22 »
Sonax ın hızlı cilasını bende kullanyorum gerçekten süper bişey herkese tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Kasım 12, 2010, 10:09:17 »
bende auto deepen kullanıyorum bu marka iyimi acaba ? Cilalı şampuan+Lastik parlatıcı+Torpido parlatıcı süt+döşeme spreyi+parfüm sprey+ set olarak
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
« Yanıtla #37 : Kasım 12, 2010, 10:23:04 »
Yakınlarınızda Sonax Vb. Bir professyonel Araç Yıkama şirketleine gidin  En Temiz En Güzel bir Şekilde Aracınızı Teslim Alın  ...

Heryerde sonax vb. işletmeleri bulmak mümkün olmuyor maalesef. Burada döşeme temizliği ile uğraşan biryere bıraktım aracı, 3 gün sonra aldığımda tüm kotuklar sırılsıklamdı. Çamaşır yıkar gibi yıkamışlar kotukları, sonrada sadece açık havaya bırakarak kurumasını beklemişler. Poşet koyuyordum koltuğa oturuken. Mevsimde ilkbaharın başlarıydı, araç 2 haftada kurudu. Camlarını açık bırakıp her akşam 3-4 kez gidip oluşan buğuyu siliyordum. Resmen su damlıyordu kurulama bezinden. İçinden gelen iğrenç kokuyu hiç söylemiyorum bile. Bir ara koltukların çürüdüğünü düşündüm ama neyseki bişey olmadı. Temizlenmişmiydi derseniz çok büyük bir fark olduğunu söyleyemem.  Adanada kalırken birara servise bırakmıştım aracı. O zaman 1 yıl kullanmıştım ve ter izleri vs. oluşmuştu yine. Aracı bana teslim ettiklerinde ilk günkü gibiydi. Koltuklar siyah olduğunu heryerden belli ediyordu. Ama maalesef böyle küçük şehirlerde, ne serviste ne özelde bu imkanları bulamıyorsunuz. İş başa düşüyor. Eğer yapacağım köpük uygulamasından sonuç alırsam kendim temizlerim. Olmazsada paşa paşa gidip temizlettiricez.
Tabi bu işler arabasıyla ilgilenen, özen gösteren, bu işe ilgi duyan insanların uğraşacağı işler. Yoksa haftasonunuzu bu işe harcamak uğraşılacak iş değil, verirsiniz parayı yaptırırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
« Yanıtla #38 : Kasım 12, 2010, 10:30:13 »
Süngerdeki fiyata bak :D İlk alımda pahalı görünsede çok değerli bir sünger olduğunu biliyorum.
Gerçektende fiyatını hakediyor.   :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Kasım 12, 2010, 20:55:34 »
Arabamı aldığımdan beri kendim yıkıyorum.Hortumu çekerim baştan sona ıslatır ondan sonra davlumbazların içini sonra tekerleri bir güzel yıkarım şampuanlı su ile hiç çamur pislik kalmadan üzerine geçerim.mümkün oldukça parça parça yıkarım tavanı yıkar durularım sonra aşağılara geçerim yaklaşık 3 saatimi alır ama sonucu gerçekten güzel oluyor.sonax ın şampuanı ve hızlı sprey cilasını kullanıyorum süngerden başka birşey de kullanmam

site içerisinde hortum kullanma imkanı yoksa nasıl yıkarsın aracını?