Gönderen Konu: FLUENCE 1.5 DCI 105 PRİVİLEGE BEYGİR Mİ yoksa COROLLA 4D ELEGANCE  (Okunma sayısı 33495 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
PEUGEOT 107 CİTROEN C1 motor toyotanın sorunca kötü araba deniyor motoru toyota deyince hadi yaa diyorlar. Opel astra 1.3 dizel motor multijet(fiatın) linea deyince çekmez 1.3 deniyor ama astraya birşey diyen yok. volvo s40 1.6 dizel motoru peugeot üretiyor peugeot deyince sorunlu arızalı volvo deyince akan sular duruyor. renonun 1.5 motorları japon nissan ile ortak üretim. aslında renault üretiyor diye biliyorum. Teknoloji paylaşımı.Toyotanın elektronik parçaları japonya yerine ispanyada yapılıyor. İnsanlar japon diye alıyor ama ispanya yapımı ve japon olanlarına göre bariz malzeme kalitesinde fark var. Dünya küreselleşirken otomobil şirketleride küreselleşiyor ve her geçengün birbirlerine daha çok benzemeye başlıyorlar. Belki 10 sene önce aralarında dağlar kadar fark vardı ama artık öyle değil. (kendi fikirlerim)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
bir kere her markanın bir kalite düzeyi vardır hangi ülkede bir parça üretilirse üretilsin o düzeyden aşağıya üretilmez.bu düzeyi nekadar yükseltirseniz o kadar masraf yaparsınız.nıssanla ortak yapım bir motor var fakat ortak kalite yok.micra sorun çıkarmayan 1.5 motor geliyor meganede sorun çıkartıyor buda biraz tuhaf değilmi?toyota bir parçayı üretirken bariz bellidirki renaulttan daha üstün kalite düzeyinde üretir ister bu amerikada üretilsin ister kutupta sonuç kalite düzeyi dene bir şey var.adapazarındaydı heralde toyota fabrika bazı parçalar orada üretiliyor ama belli bir kalite standartında.japon diyorku bu parçayı üretirken sağlamlığı şu olacak esnekliği şu dayanıklılığı kalitesi şu.haa derki bu parça kaliteli sağlam olsun fakatparça fiyatı artıyor bu sefer.kimi markalar kaliteden ödün vermiyor kimi markalar artık nereden kısacaklarını şaşırıyor
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
Dünya değişmiş durumda sizin arabadaki parçalar benim 2005 model corollamdakinden daha kaliteli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
olurmu hocam geçen bi arkadaşın corollada biraz inceledim tank kapısı gibi kapı var sizinkinde benimki hafif geldi bana :D sizin corollanızda megenaden ve bir çok c segmentten kaliteli
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
siz öyle diyorsanız. Sağolun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
megane mı corollamı deseniz corolla derdim. Fakat fluencemi corollamı diye sorunca fluence derim. Tabi test emek lazım ama fluence D segmenti gibi duruyor. Segmentini bilemiyorum. Zannedersem laguna ile aynı segmentte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
yok be ümit c segment

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
fluence tip olarak zayıf bir araba
ayrıca fiyatı şu anda yüksek, o paraya reno almam...
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
1.5 dci 105hp toyotanın d-4d sini geride bırakır ama fluence bence kötü araba sonuçta reno o kadar para verilmez...toyotanın sorunsuzluk ve kalitesini kesinlikle yakalayamaz  bu durumda her türlü toyota...birde fluence bugün alırsınız 37 liraya 1 sene sonra 27 zor eder böyle bişey işte iyi düşünmek lazım...
HoNdA HaYaT OnDa!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
fluence iğrenç ötesi bir şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Dün akşam gezerken alışveriş merkezinde beyaz bir tane gördüm. Çok kasıntı bi görüntüsü var. Megane daha güzel durur yan yana koysanız. Ben beğenmedim şahsi görüşüm bu beğenen alır ama ilerisinide düşünmek gerekir bu işin.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Atakan, bu son yaptığın paylaşımın malesef hiç kimseye bir faydası yok. Bu yüzden gereksiz paylaşımları siliyorum. Herkes hak verir ki, bahsi geçen her araç için onlarca olumlu ya da olumsuz şey söylemek mümkündür. Camry'de çok iyi bir araçtır ancak ekonomik şartlar ve politikalar onu kimi bölgelerde seçilebilir, mantıklı kılmamaktadır. Bunları karıştırmamak lazım.

Not: Paylaşımlarınızda öznel değerlendirmelerinizde somut verileri aktarırsanız diğer arkadaşlara daha faydalı olacaktır. Km. bakımları, yakıt, frenaj, tüketim, konfor, sağlamlık, dayanıklılık, donanım, fiyat vs. gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Toyota kalite olarak Renault'un önünde olabilir ama Renault bu kadar da kalitesiz değil bence... 
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Valla fluence kac yil piyasada kalir bilemem, adamlar megane i bile sildi
Corolla ise kendi basina tamamen bir marka olmus durumda
hatta toyota nin en onemli markasi
Toyota yanilmiyorsam 1966 yilindan beri corolla uretiyor
sadece iki olay anlatayim
1- 2006 kasa corollami satarken bir kere daha anladim kiymetini, herkes pazarlarda aylarca arabasini satmaya calisirken ben hic ugrasmadan arabami sattim, ustelik bayagi iyi fiyata sattim. O zaman anladim neden piyasada corolla araba satilmiyor diye
2- yeni corolla mi alali 1-2 hafta olmustu, bir yol kenarinda durmus arabayi birakmistim, geri dondugumde bir baktim 3-4 yaslarinda cok sirin bir erkek cocuk arabaya bakiyor, bayagi bir inceliyor yanindada annesi var. İlk basta sasirdim  allah allah ne oldu falan dedim. Bir sorun mu var diye sordugumda aldigim yanit, "corolla arabalarina bayiliyor bizim cocuk o yuzden bakiyor" oldu:) Gercekten cok sevindim cunku cocuk bu yasta corolla hastasi olmus, arabalardan anliyor diye dusundum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
2- yeni corolla mi alali 1-2 hafta olmustu, bir yol kenarinda durmus arabayi birakmistim, geri dondugumde bir baktim 3-4 yaslarinda cok sirin bir erkek cocuk arabaya bakiyor, bayagi bir inceliyor yanindada annesi var. İlk basta sasirdim  allah allah ne oldu falan dedim. Bir sorun mu var diye sordugumda aldigim yanit, "corolla arabalarina bayiliyor bizim cocuk o yuzden bakiyor" oldu:) Gercekten cok sevindim cunku cocuk bu yasta corolla hastasi olmus, arabalardan anliyor diye dusundum
bu çok hoşuma gitti ya :) :) corolla hastası çocuk :) süper :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
fluence'i dün ilk defa yolda hareket halinde gördüm, şekilsiz garip bişey olmuş bence, kesinlikle megan hb ve sw nin gölgesinde kalır.
fabrikadaki arkadaşlardan duyduklarıma göre meganlarda ilk üretilen araçlarda kaliteyi tutturmak konusunda problem yaşıyorlarmış. üretim oturana kadar 1 sene sonraki modeli beklemek daha mantıklı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi

adam olacak çocuk :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Alper, Meganelar hala üretimde III. nesil ile. Ayrıca Selçuk, Megane III ler Türkiye'de üretilmiyor.

Özellikle ae101 kasa Corolla'da da Japon üretim ile Türkiye üretimi arasında bazı farklar mevcuttu ve bunu incelediğinizde görebiliyordunuz. Bence Corolla'yı Corolla yapan da ae92 ve 101 kasalar olmuştur. Hatta Kuzey Amerika pazarında en çok satan ithal araç olmuştu ae101 ler hatırladığım kadarı ile.
 Örneğin 1994 model bir 5 serisi ile Corolla'nın bu günkü pazarını ve ilk alımından bu güne olan değer kayıplarını karşılaştırırsanız 5 serisinin keisnlikle hakkını yemiş olursunuz. Bu günkü durum 5 serisinin kötü bir araç olduğunu göstermez. Sadece ekonomik ve politik kararlar ile bile malesef bazı şeylere rağbet artabilmekte ya da azalabilmektedir.

İlginç bir not: Megane II ler ilk çıktığında hoşuma gitmiş ancak daha sonra gitmemişti. Fakat bunca söylenene (olumlu ya da olumsuz) rağmen Megane II Türkiye satış rakamları tahmin edebileceğinizin çok üzerinde. Demek ki düşünceler ile yapılanlar farklılık arzedebiliyor. !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
adamlar bugün megan gibi satış rakamlarını altüst etmiş bir seğmenti kaldırıp onun yerine bu flunce kasayı üretti büyük risk aslında kaliteye gelince onuda zaman gösterecek kötü bir araç üreteceklerini sanmıyorum ama malzeme kalitesi tartışılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti

çocuk işte ;)