Gönderen Konu: Toyota d-4d!!!  (Okunma sayısı 6763 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Toyota d-4d!!!
« : Kasım 03, 2009, 00:32:23 »
arkadaşlar bu d-4d motorla ilgili bir kaç sorum olucaktı? Duyduğum bilgilere göre 8v miş ve bu motor sistemi 2010 modellerdede aynı mı yoksa bir takım yeniliklere uğradı mı? d-4dnin 8v olması beni hayal kırıklığına uğrattı üstelik dizel ve performansı çok tatmin edici değil diyorlar focus dizele göre...bahar aylarına doğru sıfır veya 2.el toyota dizel veya focus istiyoruz bu ikisi arasından hangisi tercih edilir bir de dediğim gibi d-4d motorda yeni değişiklikler yapıldı mı?? şimdiden tesekkürler...
HoNdA HaYaT OnDa!!!

Toyota Club Türkiye

Toyota d-4d!!!
« : Kasım 03, 2009, 00:32:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota d-4d!!!
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2009, 00:45:09 »
e güzel kardeşim farkında mısın bilmem focus 1.6 109 hp , corolla 1.4 90 hp
hacimden dolayı ortaya çıkan tork farkı da var normal olarak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2009, 08:18:16 »
  4 silindirli bir motorda 8v in kendine göre avantajları vardır (düşük devirlerde), 16v. in kendine göre (yüksek devirlerde).
 d4d motorlar serilik olarak bence kesinlikle sıkıntılı değildir emsalleri içinde. Tabi biraz daha çok tüketip, biraz daha performanslı olanlar vardır. Ancak gerçek manada performans için daha yüksek hacimli motorların (2.0l. vb.) avantajı vardır.
 Ayrıca aracın seriliği sadece motor hacmi, supap sayısı ile değil, krankın, şanzımanın vs. yapısı ile de bağlantılıdır. O segmentte sanırım en performanslı dizel Bravo 1.6l. Multijet 120Hp. dir (300Nm. tork).

Toyota bazı yeni dizellerinde değişken geometrili turbo kullanmaya başladı (1.4l. dizel için). Bu da tork değeri olarak fayda gösterdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #3 : Kasım 03, 2009, 08:23:36 »
kim uyduruyor performansının tatmin edici olmadığını...al sana doğru bilgi az evvel c max kullandım, dün akşamda corollamı kullanmıştım. 1.6 tdci a göre corollanın motoru hem daha sessiz, hem daha ekonomik (100 km de 1-1,5 lt ), hem de alt devirlerde daha canlıdır. Her duyduğunuza inanmayın. Ha şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Focus C max harici 1,6 tdci motora sahip tüm fordlar (volvo s 40 da dahil) içeri motor sesi alır ama hepsi corolladan biraz daha konforludur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Kasım 03, 2009, 09:19:10 »
ben katılmıyorum düşük devirlerde daha canlı olduğuna.
şu an kullandığımız yaris d4d den önceki aracımız fiat idea 1.3 multijet idi.
rampada kalkışı yarisden daha rahattı. yarisi aldıktan sonra ısrarla birkaç defa servise gittim; idea mj daha güçlü diye. adamları ikna edemedim.
ben bu durumu motora değil şanzıman dişli oranlarına bağlı olduğunu düşünüyorum(keşke servis bu durumu açıklasaydı ama maalesef bilgisizler, kendilerine soru sorulmasından korkuyorlar).

yaris d4d kalktıktan biraz sonra araç kendine geliyor ve canavarlaşıyor bu doğrudur ama rampada deviri düşürmek zorunda kalırsanız toparlaması uzun sürüyor. bu konuda da idea daha iyiydi.

yarisin bu durumunu powerbox ile çözdüm. şu anda çok daha rahat toparlıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #5 : Kasım 03, 2009, 17:36:02 »
  Söylediğinzi gibi şanzıman oranları, lastik ebatları, araç ağırlığı vs. hepsi bunda etmendir. Söylenen 8v-16v karşılaştırması ise emsal özelliklerden (ağırlık, motor hacmi, motor ve yakıt tipi vs.) sadece supap sayısı farkını ve etkisini açıklamaktadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Kasım 03, 2009, 17:45:20 »
d-4d nin diğer dizellere göre çok sessiz olduğunu biliyorum ama neden toyotada 1.6 veya daha yüksek bi motor teknolojisi koymamıs ona anlam veremiyorum...bence yeni kasa corollaya o motor yetersiz kalıyor ve toyota iyi bir marka ve bunu biraz daha geliştirmesi lazım...
HoNdA HaYaT OnDa!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Kasım 03, 2009, 17:46:47 »
  Toyota sadece Türkiye pazarı için araç üretmiyor. Yoksa Toypta'nın da 2.0 ve 2.2 dizelleri mevcut C segmentinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 03, 2009, 22:43:01 »
  Toyota sadece Türkiye pazarı için araç üretmiyor. Yoksa Toypta'nın da 2.0 ve 2.2 dizelleri mevcut C segmentinde.
Ama vergiler engel olduğundan Türkiye'ye gelemiyorlar :) ZAten araç 1,6 olursa satış fiyatında da değişiklik olacaktır...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #9 : Kasım 04, 2009, 01:19:48 »
bende 2008 yaris D4D var aracıma yük yüklemekten kesinlikle çekinmiyorum ver aracıma çok güveniyorum ben bu otomobile 350 kilo yük ve (100 kg) 3 kişi bindik 4 saatlik şehirler arası yol geldim ve otomobilimin göstergesi 175 km kadar çıktım kimse Toyata nın motoruna laf atmasın

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

....:::CUNTAN:::....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Kasım 04, 2009, 09:07:27 »
cüneyt bey yarisin neresine 350kg yük attınız? :)
ben bagaja 1 çantayı zor sığdırıyorum:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #11 : Kasım 04, 2009, 12:04:23 »
    ;) :D
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
« Yanıtla #12 : Kasım 04, 2009, 20:24:09 »
arkadaşlar bende megane 2 vardı 2006 model abimde megane dizel vardı toyota meganeden on gömlek üstün     ford focus dizelini kullandım motor olarak toyotadan kuvvetli ama konfor olarak sessizlik kullamım rahatlığı toyota hepsinden üstün birtek jetta nın konforu toyotadan üstün dayanıklılık olarak toyota daha iyi  ..işin özü bence her zaman toyota o yüzden toyota alan bir daha vaz gecemiyor motor kaputunu birtek serviste bakımda açıyorsun ...
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 04, 2009, 20:29:04 »
bende 2008 yaris D4D var aracıma yük yüklemekten kesinlikle çekinmiyorum ver aracıma çok güveniyorum ben bu otomobile 350 kilo yük ve (100 kg) 3 kişi bindik 4 saatlik şehirler arası yol geldim ve otomobilimin göstergesi 175 km kadar çıktım kimse Toyata nın motoruna laf atmasın

1,3 linea 195km/h hız herşey değil sanırım. benim kullandığım ilk manuel vitesli araçtı ve 4 saattir kullanıyordum.

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Kasım 04, 2009, 20:30:49 »
evet toyota çok iyi bir marka sorunsuzluk istiyosan japon....
HoNdA HaYaT OnDa!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 04, 2009, 21:57:57 »
1,3 linea 195km/h hız herşey değil sanırım. benim kullandığım ilk manuel vitesli araçtı ve 4 saattir kullanıyordum.

Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • armaganhalil@yahoo.com
« Yanıtla #16 : Kasım 04, 2009, 22:02:28 »
ben 2 gündür kullanıyorum forda göre çok sessiz benim için ideal 90 hp ve 205 tork ve 6 ileri çok şahaneeeeeiçinede navitech özel navi+dvd player traktırdım tv ve mp3 ıpod var keyfime diyecek yok avensisten daha keyifli oldu bir önce ki arabam peugeot 207 idi ondan sonra kralllll valla tavsiye ederim..... :ıslık: :alkis: :D :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 04, 2009, 22:28:52 »
ben 2 gündür kullanıyorum forda göre çok sessiz benim için ideal 90 hp ve 205 tork ve 6 ileri çok şahaneeeeeiçinede navitech özel navi+dvd player traktırdım tv ve mp3 ıpod var keyfime diyecek yok avensisten daha keyifli oldu bir önce ki arabam peugeot 207 idi ondan sonra kralllll valla tavsiye ederim..... :ıslık: :alkis: :D :P

Halil hocam, noktalama işaretlerini de unutmayalım lütfen :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #18 : Kasım 05, 2009, 01:24:33 »
eğer arka koltukların kullanım özelliklerini bilirseniz çok şey taşıyabilirsiz
....:::CUNTAN:::....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #19 : Kasım 05, 2009, 08:29:18 »
  Arkadaşlar, Özcan arkadaşımızın'da belirttiği gibi lütfen Trafik Kuralları konusunda daha hassa olalım. Teşekkürler.