Gönderen Konu: 5 lt Antifriz  (Okunma sayısı 11382 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
5 lt Antifriz
« : Ekim 31, 2009, 17:36:32 »
Selamünaleyküm.
Bugün chek-up ve antifriz için elazığda elpa plazaya gittim aracı aldılar, iki saat kadar sürdü antifirizi tamamen degiştirmelerini ve bujileri kontrol etmelerini istedim, artı chek-up tabiki. bujileri değiştirdiler, antifriz,camsuyu eklendi chek-up yaptık dediler, toplam 100 tl neyse verdik geldik.  Faturada 5lt antfiriz kullanıldı yazmışlar eve geldim akaşam üzeri bi bakayım bu adamlar arabaya ne yapmışlar diye radyatör kapağını bi açtım boş alttaki hortumu oynatınca biraz sıvı var ama 5 lt antifriz nereye gider anlamadım sebep ne olabilir arkadaşlar. Zaten pazartesi gidecem tekrar yani servistede mi bu adamların başında durmak gerekiyor yahu.
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Toyota Club Türkiye

5 lt Antifriz
« : Ekim 31, 2009, 17:36:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 5 lt Antifriz
« Yanıtla #1 : Ekim 31, 2009, 17:44:24 »
Abi ben zaten servislere güvenmiyordum böylece tezlerimde yanılmamış oldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 24500
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 31, 2009, 17:47:20 »
Radyatörün kapasitesi ne ki 5 lt antifiriz alsın ayrıca su karışımıda gerekli diye düşünüyorum 5 lt antifiriz koymaları imkansız :)
Fiat Linea 1.4 T-Jet Dynamic (2008)
Toyota Corolla 1.6 GLİ (1994)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 31, 2009, 18:42:28 »
Gecmis olsun Mehmet kardes.

En iyisi ogrenip basit bakim islerini kendimiz yapmak.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 31, 2009, 19:15:27 »
 Aracın soğutma sıvısını değiştirdikten sonra motoru ısıtıp termostat açıldıktan sonra tekrar sıvı eklemek gerekir. Çünkü sıvı boşaltılırken tamamen boşalır fakat tekrar bloğa girmesi için termostatın açılması gerekir.
 Suyun eksilmesi ondan ibarettir. Siz tamamlayın tekerrür etmeyecektir.
 Ayrıca aracınızın soğutma sistemi 6-7 lt. sıvı alıyor. 1/3 oranında antifriz eklenmesi gerekir. Yani  2-2.5 lt. kadar. Nitekim öyle de yapılmıştır. Fakat servise sorduğunuzda muhtemelen bize 5 lt'lik bidonlarda geliyor. O yüzden biz de çıkış yaparken bölemiyor, 5 lt. fatura ediyoruz diye savunma yapacaklardır.

Abi ben zaten servislere güvenmiyordum böylece tezlerimde yanılmamış oldum.

Peki kime güvenelim o zaman Gökhan hocam?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ekim 31, 2009, 19:24:38 »
10 gün önce derindere toyoya zeytinburnu servisine arabamı götürdüm arka 2 çamurluk boyandı yaklaşık 2 tarafın 5 er cm lik bölümleri boyandı 500 lira + arka tampon boyalı 700 lira ön fren balataları ve arka fren balataları 280 lira... Şimdi bu gün arabamın arka kampanalarından ses geliyo frene basıldığında yeni gittim ve aynen şöle bi sorun arka kampanalar bozulmuş her iki lastik için 250 lira şimdi sence servise gitmek ne kadar karlı??? toplamda 1730 lira ben bu fiyata dışarda yaptırsaydım herhangi bir yerde yada maslak sanayide arabamın ön takımından tutta arkasına kadar her şeyini yaptırabilirdim hemde aracın başında izleyerek görerek.Bu adamların ne yaptığınıda görmüyorum???? Acaba ne yptılar???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 31, 2009, 19:34:04 »
10 gün önce derindere toyoya zeytinburnu servisine arabamı götürdüm arka 2 çamurluk boyandı yaklaşık 2 tarafın 5 er cm lik bölümleri boyandı 500 lira + arka tampon boyalı 700 lira ön fren balataları ve arka fren balataları 280 lira... Şimdi bu gün arabamın arka kampanalarından ses geliyo frene basıldığında yeni gittim ve aynen şöle bi sorun arka kampanalar bozulmuş her iki lastik için 250 lira şimdi sence servise gitmek ne kadar karlı??? toplamda 1730 lira ben bu fiyata dışarda yaptırsaydım herhangi bir yerde yada maslak sanayide arabamın ön takımından tutta arkasına kadar her şeyini yaptırabilirdim hemde aracın başında izleyerek görerek.Bu adamların ne yaptığınıda görmüyorum???? Acaba ne yptılar???

Normalde haklısın Gökhan bey ancak yinede genelleme yapamayız ama servislerin yüzde 85'i malesef böyle.... Bunun nedeni ise işini benimsemeyen ustalardan kaynaklanıyor.... Sanayi dediğimiz özel yerlerde adamın kendi gelir kaynağı olduğu için müşteri kaçırmamak için elleriğnden geleni yapıyorlar ve iyi iş çıkarmaya bakıyorlar.... Servislerde ise (tabiki işini benimsemeyen grupta) adam işimi bitireyim de teslim edeyim derdinde....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 31, 2009, 19:35:23 »
Mehmet bey Ergün bey le aynı düşüncedeyim motor bloğu içerisine almıştır antifirizi bir miktar su ile tamamlayın ve durumu gözleyin eğer tekrar eksiltme yapar ise servise başvurun çünki anti firiz  yağlı bir sıvı ve sudan daha ince ufak bir yol bulduğu zaman eskimiş conta veya salmastıralardan kaçırma durumu olabiliyor gözlemleyin diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ekim 31, 2009, 19:56:45 »
Evet Ahmet sana katılıyorum haklısın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 31, 2009, 20:02:41 »
Evet Ahmet sana katılıyorum haklısın.

Teşekkür ederim... eğer böyle dersek kimse kırılmamış olur ki işin gerçeğide bu... İşini hakkıyla yapan insanlarında hakkını yememiş oluruz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ekim 31, 2009, 20:06:16 »
Yaa birde gerçekten çok pahalı zaten uygun olsaydı eminimki insanlar servislerden başka yerede götürmezlerdi araçlarını.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 31, 2009, 20:09:50 »
Aleykümselam;
antifiriz değişimi ve buji değişimi içiin servise gitmen biraz pahalıya mal olmuş mehmet abi, keşke sanayide yapsaydın, antifiriz 3 litre 15 lira, buji ngk veya bosch 20 lira, el emeği de 10-15 lira ya malolurdu...
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 31, 2009, 20:42:26 »
Aleykümselam;
antifiriz değişimi ve buji değişimi içiin servise gitmen biraz pahalıya mal olmuş mehmet abi, keşke sanayide yapsaydın, antifiriz 3 litre 15 lira, buji ngk veya bosch 20 lira, el emeği de 10-15 lira ya malolurdu...
Emrah kardeşim beni yanıltan şu chek-up kampanyası oldu, yararlanayım diye gittim bide o tarafta acil işim vardı, bıraktım aracı 2 saatliğine çıktım. Chek-up tanda birşey çıkmadı dediler zaten artık güveneceğiz yapacak bişey yok. Ergün bey sizin dediğinizide göz önünde bulunduracağım yorumlar için teşekürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 31, 2009, 20:47:28 »
Chek-up  dediğin zaten kapsamlı bişey de değil neyse bi dahaki kışa sanayide hallederiz :D
keşke fiyatlar uygun olsa da serviste herşeyi halledebilsek en azından garantisi var gidince muhatap bulabiliyoruz ama fiyatlar...
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ekim 31, 2009, 20:49:58 »
Keşke :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 31, 2009, 20:51:25 »
Artık öyle yapacaz emrah kardeşim her işte bir hayır vardır elbet dediğin gibi keşke ucuz olsada serviste halletsek her işimizi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 31, 2009, 20:56:58 »
artık servislerede güven olmuyo aslında araca bakım yaparlarken aracın başından ayrılmamak en akıllıcası gibime geliyo
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 31, 2009, 21:01:06 »
ben aracımı tamire verdiğimde başında olmasam içim bi türlü rahat etmiyor, hep başında duruyorum zaten :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 31, 2009, 21:09:13 »
Bundan sonra degil başında durmak yapışacağım, kovarlarsada alır arabamı giderim be ya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 31, 2009, 21:12:12 »
Bundan sonra degil başında durmak yapışacağım, kovarlarsada alır arabamı giderim be ya.
:D :D