Gönderen Konu: 5 lt Antifriz  (Okunma sayısı 11383 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: 5 lt Antifriz
« Yanıtla #20 : Ekim 31, 2009, 22:13:25 »
Yol üstü memlekete giderken diyarbakır elazıg malatya elbistan üzeri gittim..Yol üzeri d.bakır normalde bakımlarını yapıyor aracın oraya ugramadan devam ettim.Elazıg elpayı zorda olsa tabeladan buldum.Yol çalışması oldugu için içerde kalıyor..Direksiyoonu sağa sola çevirdiğimde ses geliyor sürtünme sesi D.bakırda yaglanırsa geçer dediler dedim..Bir bakalım diye aldılar.İçerden bakıyom aracın kapsından içeriye bir bakıyor egiliyor ama kesinlikle direksiyona dokunmuyor..Tamam yağladık diye getirdile ama dışardan bir sprey sıkmıs ses var hala..Bana çok düzensiz geldi servis..Gerek plazanın içi ve servis olarak baştan savma davranıyorlardı..Hoşuma gitmedi el-pa..Sonra d.bakır kardelen de açıp hava yasatıgı kablosu sürtüyormuş biiraz sprey sıktılar.Direksiyondan sürtünme sesi kesildi şükür.Hocam ben 2 sene önce antfiriz degiştigimde 100 tl verdim şanlıurfa çayırcıoglunda.Adamlar artan antfirizide bagaja koymuşlardı.5 lt renın de 1,5 2 lt si 2 senedir duruyor bende..Bazıları yapmadıkların yapmış gibi gösteriyolar.Kimse savunmasın olmaz öyle diye ben bunu d.bakırdada gaziantepdede elazıgdada gördüm..
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 31, 2009, 22:13:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 31, 2009, 22:40:31 »
Pazartesi gidecem inş. bakalım ne cevap verecekler.  Eger ergün beyin dediği gibiyse ki inş. öyledir, o işlemi yapması gerekenlerde onlar sonuçta.
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 31, 2009, 22:46:09 »
   Crafter'ında Passat'ında bakımlarında araçların başındaydım.Hiç bir yere ayrılmadım.Yıkamada bile Passat'ın başındaydım.İş emrinde;
-müşterimiz araca cam suyu antifrizi konulmasını istemiyor
-müşterimiz aracının sünger ile yıkanmasını istiyor diye yazıldı.Aracın başında durduğum için A6,Q7 gibi aracım FIRÇA ile yıkanmadı.Yalnız faturayı incelerken cam suyunun eklendiğini gördüm.Biraz cozurdayınca 360 TL'lik 105 bin bakımına 327 TL ödedim :) :) Herhalde bundan sonra Passat'ı genel yağ ve filtre bakımları dışında servise götürmem.Bu arada balatalarımında bittiğini bildirmiştiler.260 TL 4 adet balata.Sanayide VW parçacısında servistekinin aynısı TRW marka balatar toplam 130 TL.Sadık ustaya da 50 TL verirsem maliyet böye olacaktır :)))))))
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 01, 2009, 12:51:55 »
Mehmet bey Ergün bey le aynı düşüncedeyim motor bloğu içerisine almıştır antifirizi bir miktar su ile tamamlayın ve durumu gözleyin eğer tekrar eksiltme yapar ise servise başvurun çünki anti firiz  yağlı bir sıvı ve sudan daha ince ufak bir yol bulduğu zaman eskimiş conta veya salmastıralardan kaçırma durumu olabiliyor gözlemleyin diyorum.

Malesef kortugum başıma geldi arkadaşlar motorun sag tekere yakın alt tarafından kırmızı bir sıvı akmış ki antifriz olduğunu anladım radyatör tammen boşalmış. Radyatör kapağını açtım su ekledim yine damlamaya başladı kapağı kapatınca kesti yalnız araç biraz çalışıp ısınıp, sogumasını bekleyip kapağı açınca yine damlıyor, sorun conta kaynaklımıdır ne yapabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 01, 2009, 14:49:21 »

Malesef kortugum başıma geldi arkadaşlar motorun sag tekere yakın alt tarafından kırmızı bir sıvı akmış ki antifriz olduğunu anladım radyatör tammen boşalmış. Radyatör kapağını açtım su ekledim yine damlamaya başladı kapağı kapatınca kesti yalnız araç biraz çalışıp ısınıp, sogumasını bekleyip kapağı açınca yine damlıyor, sorun conta kaynaklımıdır ne yapabilirim.

antifriz ince olduğu için, bağlantı yerlerinden su kaçırmazken antifriz kaçırabilir. zamanla sertleşen su tesisat hortumlarında bu olabilecek bir durum. tüm bağlantı yerlerindeki kelepçeleri biraz sıkın. şayet kelepçeler deforme olmuşsa değiştirin.

radyatörde olan bir delikse işler başka.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 01, 2009, 17:43:37 »
Murat abi sorun, motorun sag tekere yakın alt tarafından kenardan damla var radyatör yada hortumlarla alakalı degil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 01, 2009, 18:09:08 »
Gecmis olsun Mehmet kardes. Radyatorun alt kisminda bosaltma yeri var, vida gibi. Oradan  damlamiyor mu Mehmet?  Mumkunse dedigin kismin bir resmini cekebilir misin?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 01, 2009, 18:13:15 »
Ahmet bey sorun tam olarak kaptu açtığımızda motorun sag tekere yakın olan kısmınını alt tarafında kenar bir yerden damlıyor damlama motor bloğunda yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 01, 2009, 20:12:22 »
Arkadaşlar bişey sorcam, başka başlık açmayım dedim.
Ben geçen kış antifirizi değiştirmiştim. Bu yıl kış kontrolüne gittiğimde antifirizi usta ölçtü ve -35 çıktı :wacko: :D
Yani demek istediğim her yıl antifiriz değişcek diye bi kural yok değil mi? Özelliğini kaybedene kadar devam mı :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 01, 2009, 20:43:05 »
Ozelligini kaybedene kadar devam, Erhan. :)
Uzun omurlu antifriz de var, 5 sene/240bin km.de bir degismesi yetiyor. 4 litrelik uzun omurlu antifriz/su karisimi (50/50) aldim gecen, 6 dolara. Fiyati normal antifrize gore oyle pahali da degil.Ayrica saf su bulma durumu da yok, direkt ekliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 02, 2009, 19:11:59 »
Evet arkadaşlar, sorun bugün çözüldü devirdaim pompası değiştirildi çok şükür şuan sorun yok. Bir antifiriz değişimi 260 tl ye patladı ama sağlık olsun toyotayı seven masrafına katlanır demi ya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 02, 2009, 19:15:29 »
Gecmis olsun, sorunun cozuldugune sevindim Mehmet kardes.
Sorunsuz, masrafsiz, kazasiz belasiz gule gule kullan. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 02, 2009, 19:18:50 »
Aklınızda bulunsun saf antifriz çok sert bir madde olduğu için hortumlara ve radyatörün plastik aksamına zarar veriyor(1 tecrübe 1000 nasihatten iyidir). Gerek olmadıkça saf antifriz kullanmayın. Antifriz kutlarının üzerinde hangi soğukluklar için ne oranda su ile karıştırmanızı yazar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 02, 2009, 21:41:37 »
Sagol Ahmet abi