Gönderen Konu: Dünya nereye gidiyor?  (Okunma sayısı 3493 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 Toyota Corolla Comfort 1.6 Benzinli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Dünya nereye gidiyor?
« : Ekim 30, 2009, 17:14:16 »
www.haber3.com 'dan alıntıdır. Okurken tiksinebilir, sinirlenebilir, insanlığınızdan utanabilirsiniz. Uyarmış olayım...

ABD’de piknik alanında 10 genç bir kıza tecavüz etti. Çevreden geçen 25 kişiden hiçbiri yardım etmedi, hatta bazıları fotoğraf çekti.

SAN Francisco yakınlarındaki Richmond’da bir lisenin bahçesinde 10 kadar gencin 15 yaşındaki bir kıza tecavüzüne tanık olan çevredeki birçok kişinin sadece seyredip sessiz kalması ABD’de günün konusu oldu. Olay Richmond Lisesi’nde yaşandı. Çete mensubu ve yaşları 21’den küçük 10 erkek, genç kıza 2.5 saat süreyle piknik masasında tecavüz etti. Polis memuru Mark Gagan’ın verdiği bilgiye göre, bu sırada gelip geçenlerin sayısı 25’i bulmasına rağmen kimse genç kızın yardımına koşmadı.

Bazıları güldü, bazıları teşvik etti!

Hatta bazıları gülerek tecavüzcü gençleri teşvik etti, bazıları da cep telefonlarıyla olayın resimlerini çekti. Polis Gagan, çevredekilerin ruh halini anlatırken “Linç psikolojisi hâkim olmuş. Barbarca” dedi. Tecavüz, 2 gencin eylemleriyle ilgili böbürlenmelerini işiten bir kadının polisi aramasıyla ortaya çıktı. Yaşları 16-21 arasında değişen 5 şüpheli, geçen hafta sonu tutuklandı, kurban tedaviye alındı. 120 bin nüfuslu Richmond, ABD’nin en çok suç işlenen kentleri arasında.

Bu olay ABD'de meydana gelmiş. Ama Türkiye'de de bu ve bunun gibi onlarca olay yaşanmakta. Ama ne var ki, toplum baskısından utanıldığı için, zaman zaman mağdure olanlar, suçlu durumuna düştükleri için, bunu açıklayamıyorlar, şikayetçi olamıyorlar! Olsalar bile, suçlu, uyduruk bir ceza alıyor, zaten o da para cezasına çevriliyor... Düşünebiliyor musunuz tecavüze veya tacize uğrayanın o psikolojisini? Ben diyorum ki, tecavüz ve taciz suçlarını işleyenlerin, bunlara yardım edenlerin, göz yumanların alayını idam edecek yasa geri gelmeli!!! Ama önce kısasa kısas ne yaptılarsa, aynısı onlara yapılmalı...
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2010-corolla-comfort/
2010 TOYOTA COROLLA COMFORT 1.6 BENZİNLİ DÜZ VİTES

Toyota Club Türkiye

Dünya nereye gidiyor?
« : Ekim 30, 2009, 17:14:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Dünya nereye gidiyor?
« Yanıtla #1 : Ekim 30, 2009, 17:29:39 »
Cüneyt hocam, özellikle bu video paylaşım siteleri çok olumsuz etkiliyor insanları. Vahşet kanıksanıyor maalesef. O vahşete tanık olanlar bunun bir mizansen olduğunu bile düşünmüş olabilirler.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 31, 2009, 00:28:45 »
Eskiden (30-40yıl önceleri)  TV yok, radyoda müzik ve kaliteli programlar var. Çocuklar çevrelerinden gördüklerini uyguluyor. Annesine babasına dayısına danışıyor... Şimdi gugıl'a soruyoruz ve face teki videolardan etkileniyoruz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 31, 2009, 21:06:43 »
Eskiden (30-40yıl önceleri)  TV yok, radyoda müzik ve kaliteli programlar var. Çocuklar çevrelerinden gördüklerini uyguluyor. Annesine babasına dayısına danışıyor... Şimdi gugıl'a soruyoruz ve face teki videolardan etkileniyoruz...
Kesinlikle katılıyorum hocam şimdi ana babaya degil gugula, ne lazımsa herşey çocukların elinin altında, siz onları ne kadar sakınırsanız sakının, internet cafeler cep telefonları hepsi birer tuzak çocuklar için.
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 31, 2009, 21:11:39 »
dünyanın çivisi çıkmış abi bencede kısasa kısas olmalı anca o zaman suç oranında azalma olur
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Kasım 02, 2009, 15:21:08 »
Ahir zamanda yaşadığımıza inanıyorum.
Allah imandan ayırmasın.
Bu dünyada herşey paraysa üstü kalsın....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 02, 2009, 15:24:06 »
Herşey para olursa , böyle şeyler de olur......Şaşırmak yanlış...
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 02, 2009, 15:49:12 »
Ben diyorum ki, tecavüz ve taciz suçlarını işleyenlerin, bunlara yardım edenlerin, göz yumanların alayını idam edecek yasa geri gelmeli!!! Ama önce kısasa kısas ne yaptılarsa, aynısı onlara yapılmalı...

+100000000 konuşmaya bile gerek yok en doğru yol bu bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 Toyota Corolla Comfort 1.6 Benzinli
« Yanıtla #8 : Kasım 02, 2009, 16:59:21 »
Ya arkadaşlar, bana çok tuhaf gelen bişey var...

Bu konuya yorum getirenlere birer birer teşekkür ediyorum öncelikle...  :alkis:

Ama ne hikmetse, kaç günde, bu konuya sadece 8-10 yorum geliyor...

Bu başlığı okumamış, okuyamamış, gözden kaçırmış olanları, ya da okuyup da bir şekilde cevap yazma fırsatını elde edememiş olanları tenzih ederim..!
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2010-corolla-comfort/
2010 TOYOTA COROLLA COMFORT 1.6 BENZİNLİ DÜZ VİTES

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 02, 2009, 17:09:19 »
Belkide bu mesajı okuduktan sonra cevap yazarken ağızının bozulacağından korkup hiç mesaj yazmak istemeyenlerde olabilir. Fakat şu gerçeği asla inkar edemeyiz, ki toplumun manevi değerlerine sanki dinamit atılmış. Son 100 yılda müthiş bir sapkınlık, yoldan çıkma artışı var..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 02, 2009, 17:10:30 »
bu tür olayların ahir zamanda vuku bulacağı, çeşitli ayet ve hadislerle bildirilmiştir.

Geçenlerde, çok değerli bir hocamızla sohbet ederken; daha önce hiç duymadığım şeyler duydum. şöyle ki; Şimdiye kadar konya ve civarında yüzyıllardır deprem olmammış, Meydana gelen tek deprem, Selçuklular zamanında gerçekleşmiş, bunun sebebini de o zamanlarda insanlar arasında fiili livata oldukça ilerlemiş, Allah cc. bu insanları deprem ile helak etmiş, aynı zamanda bu deprem Selçuklu devletinin yıkılmasında da ciddi rol oynamış.

Hatırlarsanız, asırlar sonra, geçtiğimiz günlerde Konya yine üst üste günlerce sallanmıştı, bunu yapılan bir araştırma ile kıyaslayacak olursak, son zamanlarda  Konya'da homoseksüellik - livatacılık, çok yüksek oranlara çıkmış..
Değerli hocamız, meydana gelen olayaların insanların hal ve hareketlerine göre verildiğini bu şekilde hatırlatmıştı.
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 02, 2009, 17:14:20 »
bu tür olayların ahir zamanda vuku bulacağı, çeşitli ayet ve hadislerle bildirilmiştir.

Geçenlerde, çok değerli bir hocamızla sohbet ederken; daha önce hiç duymadığım şeyler duydum. şöyle ki; Şimdiye kadar konya ve civarında yüzyıllardır deprem olmammış, Meydana gelen tek deprem, Selçuklular zamanında gerçekleşmiş, bunun sebebini de o zamanlarda insanlar arasında fiili livata oldukça ilerlemiş, Allah cc. bu insanları deprem ile helak etmiş, aynı zamanda bu deprem Selçuklu devletinin yıkılmasında da ciddi rol oynamış.

Hatırlarsanız, asırlar sonra, geçtiğimiz günlerde Konya yine üst üste günlerce sallanmıştı, bunu yapılan bir araştırma ile kıyaslayacak olursak, son zamanlarda  Konya'da homoseksüellik - livatacılık, çok yüksek oranlara çıkmış..
Değerli hocamız, meydana gelen olayaların insanların hal ve hareketlerine göre verildiğini bu şekilde hatırlatmıştı.

Bu mesajınızda tam olarak neyi kastettiniz anlayamadım!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 02, 2009, 17:19:31 »
biraz sini yaptınız biraz kızdınız fakat lütfen yaptığınız yorumlara dikakt edin.iyi ozaman ben sana bunu yaptım sen bana başka bir şey yap.o ona bir ey yapmış bende ona bir şey yapim.ülkede nizam var hukuk var.polis asker jandarma bunlar ne işe yarıyor.biz birbirimizi boğazlarsak bu kan davasına dönmezmi?benimde kız kardeşim var bende korkuyorum fakat.devlet iradesi var.hee dersinizki hak hukuk işlemiyor ozaman oy verme zamanı gelince hak hukuktan hangi parti söz ediyorsa hangi parti hak hukuktan yanaysa ona oy verirsiniz.bende isterim üzmez gibilerinin geberip allahın karşısına biraz daha erken çıkmasını fakat unutmayın bir ülkede yasalar ne kadar sertleşirse o ülkede nizam o kadar bozulmuş demektir.önce nizamı sağlayalım sonra nizama göre yasa yapalım.yani şimdi her şeyide gidip alahın huzuruna çıkarmamak lazım.biz burada insanlar olarak bu işleri iyi yetiştiremediysek bu bizim suçumuzdur
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 02, 2009, 17:44:04 »
Bu mesajınızda tam olarak neyi kastettiniz anlayamadım!

birebir konu ile ilgili olmayabilir ama, bağlantı kurmak çok da zor olmasa gerek.bu tür olayların ülkemizde de ne yazıkki yaşandığını, ilgimi çeken bir örnek ile belirtmek istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 02, 2009, 18:17:22 »
yapılanlar başkasınada olsa sonuç itibariyle madur ve daha çok kişinin küçük olması veya  insan olması bizleri direkt konuya bağlıyor,  yalnız herkes vicdanına göre yazmaya kalkarsa iyi cümlelerin çıkacağını pek sanmıyorum...

kısasa kısas benimde aklıma yatmadı değil :)

görünen o ki şeriat adeleti kavramı bizlere çok uzak bir kavram olsada aslında yerine göre bunun gelmesinide istiyoruz gibi... yanlışmıyım:) 
yazdıklarım sakın yanlış anlamalara gelmesin,ülkemizin direği elbetteki CUMHURİYET tir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 02, 2009, 18:18:55 »
eğer istediğiniz şeriatsa batsın istemez :D
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 02, 2009, 18:26:05 »
eğer istediğiniz şeriatsa batsın istemez :D

Cumhuriyetten memnunuz, lakin adaletten memnun olduğumuz söylenemez. hani sadece şu adalet tarafı için şeriatı aramıyor değiliz.. (bence)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 02, 2009, 18:49:47 »
o zaman kim sizin adalet sisteminizi bozduysa kim birilerine bazı tarikatlara üye diye ayrıcalık tanıdıysa savcıalrı hakimleri siyasete soktuysa ondan hesap sorun.bizim atatürk'ün türk halkının kurduğu adalet bu değildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 02, 2009, 18:57:13 »
Ben diyorum ki, tecavüz ve taciz suçlarını işleyenlerin, bunlara yardım edenlerin, göz yumanların alayını idam edecek yasa geri gelmeli!!! Ama önce kısasa kısas ne yaptılarsa, aynısı onlara yapılmalı...

Ayni fikirdeyim.  :) Ama neredeee.....
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 02, 2009, 19:03:25 »
Ama çok tuhafıma gidiyor... Şimdi bir bayan bu forumda (ya da herhangi bir forumda) sadece ''Merhaba!'' yazıp, tanışma başlığı açsa, aynı gün 150 kişiden mesaj alıyor.  Bazen de aynı kişiden 10 mesaj alıyor!  :huh:
Ama ne hikmetse, kaç günde, bu konuya sadece 8-10 yorum geliyor...
  Bahsettiğiniz tuhaflık eskiden beri var. :) Hatta aylar önce aynı durum olunca,ben de espirili bir dille o hanım arkadaş için ''evliya türbesi gibi oldu herkes ziyaret ediyor'' diye yazmıştım.
  Maalesef sosyal konulara karşı bir ilgisizlik var. Belirli kitlelere hitap ediyor gibi bir görünümün sıkıntısını yaşıyoruz.Aslında tüm toplumu ilgilendiren bu konuları da ilgi ile takip etmeyi sosyal hayatın bir gereksinimi olarak görüyorum.Bu gün bireysel gibi gözüken sorunlar aslında hepimizi ilgilendiren toplumsal sorunlardır.

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''