Gönderen Konu: Dünya nereye gidiyor?  (Okunma sayısı 3491 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Dünya nereye gidiyor?
« Yanıtla #20 : Kasım 02, 2009, 19:04:10 »
o zaman kim sizin adalet sisteminizi bozduysa kim birilerine bazı tarikatlara üye diye ayrıcalık tanıdıysa savcıalrı hakimleri siyasete soktuysa ondan hesap sorun.bizim atatürk'ün türk halkının kurduğu adalet bu değildi

atakan biraz daha sakin, konuya bu şekilde yakıştırmalar yaparak kişileri biraz zan altında bırakıyorsun,başkalarının yazdığı konunun içinde ki espiriyi kaçırdın sanırım, sadece konuyu yanlış anlamadığını düşünmek istiyorum :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 02, 2009, 19:04:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 02, 2009, 19:49:53 »
dünyanın çivisi çıkmış abi bencede kısasa kısas olmalı anca o zaman suç oranında azalma olur
aynen kısasa kısas aynısı onlarada uygulanmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #22 : Kasım 02, 2009, 20:57:59 »
o zaman kim sizin adalet sisteminizi bozduysa kim birilerine bazı tarikatlara üye diye ayrıcalık tanıdıysa savcıalrı hakimleri siyasete soktuysa ondan hesap sorun.bizim atatürk'ün türk halkının kurduğu adalet bu değildi
28 şubat ağzıyla konuşmayı bırakmalıyız. Dünyadaki en iyi adalet sisteminizi ülkenize getirseniz bile ahlak sistemi çökmüşse en ağır cezalar bile işe yaramaz.
Ahlak farklı birşey adalet farklı bir şey.
Eğer bir kötülük yaptığınızda yüreğiniz cız etmiyorsa, merhamet duygusu kalkmışsa yüreklerden, birisi yerde yatarken kafanızı çevirip ordan gidiyorsanız adalet ne yapsın.

İnsanlar fıtrat olarak üstün varlıklardır. Akıl,iman,haya duyguları insanı insan yapan en güzel nimetlerdir.
Bir kıza 10 kişi tecavüz etmiş, diğerleri seyretmiş.  Kuranda Belhüm Adel olarak geçiyor (hayvandan daha da aşağı varlıklar).
Bunlar insan değil!
Bu dünyada herşey paraysa üstü kalsın....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Kasım 02, 2009, 21:09:55 »
Bu nasıl baba?
Karabük'ün Yenice ilçesine bağlı Yortanpazarı Beldesi'nde öz kızına tecavüz ettiği, kızının doğurduğu 17 yaşındaki kızına da cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen baba tutuklandı.

Bu insan olabilir mi?
Peki bunlar neden oluyor, Sebep ne?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 02, 2009, 21:32:22 »
sebep verilmemiş eğitim.köhneleşmiş düşünceler eskimiş fikirler.iyi eğitilmiş bir toplum ne insanların saman altından su yürütmesine izin verir nede adaletsizliği.ben şuan için konuşuyorum bazıalrı hala yaptığı suçtan böyle kahpece yırtabiliyorsa ve o toplumda kimse doğru düzgün buna karşı çıkmıyorsa hiç boşuna biz burada bir birimizi kırmayalım.boşa konumuş oluruz yarın aynı olay benim kardeşimin başına gelir bende sizin gibi düşünmek ve yapmak zorunda kalırım.allah göz vermiş olayları görelim diya allah kulak vermiş olayları duyalım diye allah ağız vermiş olanları söylelim diye.en önemlisi allah akıl vermiş bu saydığım görevleri uslubu ile yerine getirelim diye
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 02, 2009, 23:05:26 »
eewweett yine bir dünyanın durumu örnekleri ve iç karartıcı açıklamalar...1.olay dünyanın ekonomiye çok konsantre olması ve ekonomi ile yönetimin yaygınlaşması dünyadaki pek çok olayın dolaylı sorumlusu olmuştur şöyle ki:demokrasi artık parakrasi olmuştur parası olanın belediye başkanlığı muhtarlık gibi mahalli yerel yönetimlerle işe başlayıp devamında parti teşkilatı ve aracılarla milletvekilliği ve yine devamında bu ülkenin yöneticiliğine kadar gitme yolu sadece para dır..dürüstlük erdemli ve ahlaklı olmayı yaşam tarzı belirlemiş kişiler ise ya mücadele ile yıllarını harcamakta ya da mücadele edememektedir.
bugün bekçi olarak kapınızda dikmeyeceğiz kapasitede olan kişiler ya patronunuzun arkadaşı oldukları için orda müdürlük yapmakta ya da yine bu sıfattaki kişiler bulunduğunuz ili vs yönetmektedir.şimdi bu genellemeden daha da aşağılara normal insanlara doğru kayarsak iyi bir polis teşkilatı olmayan ilçelerde suç oranı oranın yerlileri tarafından değil gelenler tarafından artırılır.siz kızınızı eşinizi rahat rahat bakkala gönderemez hale gelirsiniz ki bu toplumsal bir baskıdır aslında.yine ekonomik parametrelerin yetersizliği ile çocuklar okula gidemez ve gerçekleri öğrenemez.bu cehalet büyür ve cin çıkaran tecavüzcü hocalara,tek başına dinlenmek için banka oturan herhangi bir bayanın etrafını saran ve selamlaşmaya çalışan pek çok insana kadar yaygın bir cehalet ağına dönüşür.okula gitmekte her zaman çözüm değildir çünkü ahlak i değerleri çürümüş öğretmenlerdende kötü muamele görüp toplumsal bir suçlu haline dönüşebilir çocuk.
dahası özellikle cinselliğin okullarda anlatılmadığı ve baskı olan toplumlarda ki biz bazı yerlerde böyle bir toplumuz,kapalı kapılar ardında çok temiz sandığımız insanların da kötü davranışları mutlaka vardır.bu baskının sonucudur ve yine baskı öle kötüyü kollayan bir baskıdır ki tecavüze uğramış bir insana potansiyel olarak bakılmakta ve onu suçlu durumuna düşürmektedir.baskı olan evlerden gelen arkadaşlarım oldu şimdi de işimden dolayı pek çok öğrencim var .özellikle çok tutucu baskıcı evlerden çıkan çocuklarda çok daha fazla istek ve hırs var kötüye yönelmekte.maalesef bu durum beni üzmekte fakat elimden de bişi gelmemekte..
konuyu yine paraya getirirsek yönetim zaafiyetleri insanı ahlaki yönden aşağı çekmez fakat ortam hazırlar.bu yüzden örnek insanların toplumu yönlendirmeleri gerekmektedir.
devir parakrasi olduğu için hangi iktidar hangi yönetci de olsa bu sorunlar sacede bizlerin duyarlılığı ile çözülür.kötü örneklere bakarak karar vermeyelim.biz insanlara gerekli yardımı yapmaya çalışalım.bu forumun başında olan olay türkiyede kolay kolay görülebilecek bi olay değil..açık alanda kim görse mutlaka karşı çıkar fakat zaten bizde olan kapalı kapılar ardında işte bu mağduriyeti engellemek önemli.
ekonomi ne olursa olsun ahlaki değerleri iyi yaşatan bi toplum olursak ancak,bu durumlarla baş edebiliriz.
okuduğunuz için teşşekür ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 02, 2009, 23:11:42 »
evren bey yorumunuz çok güzel tam anlamı ile okuyamadım ama aynı fikirde olmalıyız
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 02, 2009, 23:13:47 »
ee  okuyun canım ya:=)))bende biraz uzun tutmuşum içimi döktüm heralde..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 03, 2009, 08:54:59 »
aslında fazla söze gerek yok, toplumlar hakettikleri gibi yönetilirlermiş, evvela bunu hakedecek ne yaptık, bundan sonra ne yapmalıyız, bunu tartışmak lazım..
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Kasım 03, 2009, 09:03:44 »
Ben okudum evren.:) Yazın güzel olmuş. Kapitalist düzen işte ne yapalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Kasım 03, 2009, 09:08:53 »
aslında fazla söze gerek yok, toplumlar hakettikleri gibi yönetilirlermiş, evvela bunu hakedecek ne yaptık, bundan sonra ne yapmalıyız, bunu taştışmak lazım..
Evet bencede :) Halkını cahil,işe yaramaz olarak gören, dinini  bir tehlike olarak algılıyan sistemin çöküşünün belirtileri bence.
İnsanlar Kuran ve sünnete sım sıkı sarılırlarsa sorun kalmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 03, 2009, 09:11:05 »
Evet bencede :) Halkını cahil,işe yaramaz olarak gören, dinini  bir tehlike olarak algılıyan sistemin çöküşünün belirtileri bence.
İnsanlar Kuran ve sünnete sım sıkı sarılırlarsa sorun kalmaz.

+1

benim gibi düşünen kimse yok zannettim bi ara...
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 03, 2009, 11:30:50 »
Beyler.

Lütfen yazdiklarinizi bir süzgecten gecirip yazin.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Kasım 03, 2009, 12:00:43 »
Beyler.

Lütfen yazdiklarinizi bir süzgecten gecirip yazin.
Murat bey biraz daha açık konuşabilirmisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 03, 2009, 12:11:00 »
ee  okuyun canım ya:=)))bende biraz uzun tutmuşum içimi döktüm heralde..
sadece son cümlesini okudum ama eminim güzel şeyler yazmışsındır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 03, 2009, 12:15:46 »
Forum kurallari belli ve yillardir mevcut.

Alıntı
2- Forumlarımızda hiçbir üyenin özgürlüğünü kısıtlayacak veya uygun olmayacak davranışlarda bulunmayacağınızı kabul etmiş oluyorsunuz. Ayrıca diğer forum kullanıcılarını bezdirici, huzursuz edici, korkutucu davranışlarda bulunmak; kanun dışı, zarar verici, tehdit edici, küfürlü, örf ve adetlere karşı, müstehcen, kaba, nefret dolu ya da çok miktarlarda istenmeyen mesajlar göndermek; din, dil, ırk ayrımına yönelik iletiler göndermek ve materyaller kullanmak, siyasi içerikli propaganda yapmak, herhangi bir yasa dışı örgüt döküman/dökümanları yayınlamak ve/veya bu konuda herhangi bir açıklama yapmak, herhangi yasa dışı bir örgüt/kurum/kuruluş üyesi ya da sempatizanı olmak, Atatürk ilke ve inkilaplarını ve Türk milletini rencide edici/edebilecek unsurları, Anayasa’nın değişmez/değişmesi teklif edilemez madde/kelimeleri ile güvenceye alınmış konularını tartışmaya kalkmak; bu İletişim Platformu’nda yetkili bir kişi gibi davranmak; verilen hizmetleri, platform yöneticilerini, moderatörleri ve diğer forum kullanıcılarını küçümser davranışlar sergilemek; bilerek ya da bilmeyerek herhangi bir ulusal ya da uluslararası kanunu, anlaşmaları, tüzükleri çiğnemek, trafik kurallarına aykırı eylemleri teşvik etmeye yönelik mesaj yazmak kesinlikle yasaktır.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Kasım 03, 2009, 12:20:53 »
Bu mesajınızda tam olarak neyi kastettiniz anlayamadım!
Heralde şöyle diyordur
"allahın gazabından korkun bre mel'un zındıklar"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Kasım 03, 2009, 12:28:56 »
konuyu bir sosyoloğun değerlendirmesi daha doğru olur kanaatindeyim...

ama...

böyle bir konu altında yok kurana sarılın yok din olmayınca böyle olur gibi yorumlar yapılmasını garip buldum hatta bu yorumu yapanlardan biri karabük örneğini vermiş... yenicedekiler müslüman değil mi? ben karabükte de yenicede de görev yaptım hepsi gayet müslümandı yada öyle görünüyorlardı ama bu örnek malesef o bölgede çok sık yaşanan bir örnek hatta yenice bu tür vakalarla meşhur bir yer....

işin özü (her nekadar sosyolog olmasamda insan psikolojisini düşündüğümde) gelip uç noktalara dayanıyor....

inançlı olmanında inançsız olmanında bir sınırı olmalı diye düşünüyorum...

insan yapısı sınırları genişletmeye müsait bir yapıdır.... herşeyin uç noktası zararlıdır bence.... allah sevgisinin de siyasi düşüncenin de hatta alışkanlıklarımızın bile uç noktalarına varmadan sınırını çizmeliyiz....

körü körüne olan inanışlar insanları bir süre sonra "yetinememe" duygusuna yöneltir...

dini kuralların katı yaşandığı toplumlarda da insanlar zarar görür....

bu kuralların hiçe sayıldığı toplumlarda da.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Kasım 03, 2009, 12:45:10 »
böyle bir konu altında yok kurana sarılın yok din olmayınca böyle olur gibi yorumlar yapılmasını garip buldum hatta bu yorumu yapanlardan biri karabük örneğini vermiş...
yenicedekiler müslüman değil mi? ben karabükte de yenicede de görev yaptım hepsi gayet müslümandı yada öyle görünüyorlardı ama bu örnek malesef o bölgede çok sık yaşanan bir örnek hatta yenice bu tür vakalarla meşhur bir yer....
Hande hanım yukarıdaki yorumunuzdan dünyaya hangi güneş gözlükleriyle baktığınız belli.:)
Ben bu forumda şu ilçedekiler müslüman şunlar değil gibi ne bir yorum gördüm, nede bir ima.
Neden içinde Kuran ve sünnet geçen cümleler gördüğünüzde bastırılmış duygularınız patlıyor anlayamıyorum.
Benim cümlemde ne kötülük var.
Sadece fikirlerimi paylaşıyorum. Burası bir forum olduğu için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Kasım 03, 2009, 12:45:33 »
inançlı olmanında inançsız olmanında bir sınırı olmalı diye düşünüyorum...

insan yapısı sınırları genişletmeye müsait bir yapıdır.... herşeyin uç noktası zararlıdır bence.... allah sevgisinin de siyasi düşüncenin de hatta alışkanlıklarımızın bile uç noktalarına varmadan sınırını çizmeliyiz....

körü körüne olan inanışlar insanları bir süre sonra "yetinememe" duygusuna yöneltir...

dini kuralların katı yaşandığı toplumlarda da insanlar zarar görür....

bu kuralların hiçe sayıldığı toplumlarda da.....

:alkis: :alkis:

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''