Gönderen Konu: Sonunda aldım..  (Okunma sayısı 2859 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
Sonunda aldım..
« : Ekim 30, 2009, 10:16:06 »
Değerli arkadaşlar,
artık ben de bir Toyota binicisiyim.Toyota Corolla Terra 1.4 16 valf sahibi oldum ve arabadan son derece memnunum.Hatta geçen gün alıcı bile çıktı arabama :) Darısı araba sahibi olmayan herkese olur inş.Gerçekten çok konforlu bir araba, arabada ilk olarak motorda yapmam gerekenleri yapıyorum, geçen gün bujilerini,yağını,yağ filtresini, hava filtresini değiştirdim.Kendimi biraz daha toparlayınca vites kutusunu yağlattırıp enjeksiyonlarını temizleteceğim.Yalnız arabada bir özelliği çözemedim.Hız göstergesinin orda emniyet kemerinizi takmadığınızda yanan kırmızı ışığın üzerinde de bir ikaz ışığı var kırmızı, koltuğa benzer.Arada o yanıyor ve onun ne olduğunu çözemedim bir türlü.
Umarım herkese araba sahibi olmak nasip olur,

Toyota Club Türkiye

Sonunda aldım..
« : Ekim 30, 2009, 10:16:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonunda aldım..
« Yanıtla #1 : Ekim 30, 2009, 10:17:37 »
  Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ekim 30, 2009, 10:28:01 »
Çok teşekkür ederim, bu arada araçla şehiriçinde  full depo ile 700 km. yol yaptım.(Bir kere 90 km'lik bir gidiş ve geliş var, gerisi şehir içi) Sıralı taktırmayı düşünüyordum ama bunu görünce gerçekten şok oldum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 30, 2009, 10:30:44 »
Arabanızı güle güle kulanın Umut bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Ekim 30, 2009, 10:34:13 »
Arabanızı güle güle kulanın Umut bey

Çok teşekkür ediyorum Oğuzhan Bey, daha iyileri sizlerin olur inşallah..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 30, 2009, 10:37:39 »
İnşallah :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
« Yanıtla #6 : Ekim 30, 2009, 10:52:59 »
öncelikle hayırlı ugurlu olsun...güle güle kullanın:))sakıncası yoksa kaç model ve fiyat yazarmısınız..????
2001 corolla vvt-i 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #7 : Ekim 30, 2009, 10:55:57 »
hayırlı olsun :))) toyota tutkudur...
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 30, 2009, 11:56:55 »
Kazasız belasız günlerde, güle güle kullanın
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 30, 2009, 12:00:13 »
Haıyrlı uğurlu olsun, güzel günlerde güle güle kullanın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 30, 2009, 12:10:05 »
hangi kasa veya kaç model
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ekim 30, 2009, 12:37:10 »
Deposu kaç paralık benzinle doluyor? 40lt olsa, benzin 3,33tl desek 133tl yapar. Bu da 133/700= 0,19 tl/km yapar şehiriçi (veya karma). Benzinli bir araç için fazla cimri geldi bana!!! (40/7 = 5,7 lt/100km - yol bilgisayarı ortalamanız bu mu acaba? Bence mümkün değil 45lt olsa 6.4 olur ki bu bile zor)

Benim aracım 1.4 dizel, şehiriçi 100 tl dizel (100/2,78=36lt yapar) ile 640km ancak gidiyor. 100/640=15.6 kuruş/km yapar. (5.625 lt/100km yaparki, yol bilgisayarı ekranında şehiriçi için çok iyi bir değer)
2006 Corolla HB Terra D-4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 30, 2009, 13:11:58 »
hayırlı olsun, kaç km de, kaça aldın acaba..
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 30, 2009, 13:16:30 »
Yalnız arabada bir özelliği çözemedim.Hız göstergesinin orda emniyet kemerinizi takmadığınızda yanan kırmızı ışığın üzerinde de bir ikaz ışığı var kırmızı, koltuğa benzer.Arada o yanıyor ve onun ne olduğunu çözemedim bir türlü.
Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.
Airbag ile alakalı bir uyarı olabilir mi?
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2001 corolla
« Yanıtla #14 : Ekim 30, 2009, 13:26:42 »
Hayırlı olsun profile resminizi koyarsanız sizi daha iyi tanırız
Erhan beyin dediği gibi hava yastığının devrede olduğunu gösteriyor sanırım çalıktıktan sonra söner

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Ekim 30, 2009, 13:33:27 »
Değerli arkadaşlar,
artık ben de bir Toyota binicisiyim.Toyota Corolla Terra 1.4 16 valf sahibi oldum ve arabadan son derece memnunum.Hatta geçen gün alıcı bile çıktı arabama :) Darısı araba sahibi olmayan herkese olur inş.Gerçekten çok konforlu bir araba, arabada ilk olarak motorda yapmam gerekenleri yapıyorum, geçen gün bujilerini,yağını,yağ filtresini, hava filtresini değiştirdim.Kendimi biraz daha toparlayınca vites kutusunu yağlattırıp enjeksiyonlarını temizleteceğim.Yalnız arabada bir özelliği çözemedim.Hız göstergesinin orda emniyet kemerinizi takmadığınızda yanan kırmızı ışığın üzerinde de bir ikaz ışığı var kırmızı, koltuğa benzer.Arada o yanıyor ve onun ne olduğunu çözemedim bir türlü.
Emniyet kemeri ikaz lambasının üzerindeki ikaz ışığı zannedersem (koltuğa benzer) hava yastığı ikaz ışığıdır. Bir problem olduğunda devamlı yanık kalıyor ancak kontagı açıp aracı çalıştırdığınızda yanıp söner sönmüyorsa bir problem vardır..  Ayrıca şehirici bir depo ile 700 km yapmak sahip olduğunuz araç için biraz imkansız geldi bana. Şehirler arası deseniz belki ancak şehir ici çok zor.  45 lire benzin almış olsanız (Bir  Depo150,00 TL yapar. bu hesaba göre de aracınız 214 TL yakar. Ve siz bunu şehir içinde yapmışsınız? Ben ozaman otogazı söktürüp benzin kullanayım derim çünkü benim aracım otogazda şehir içi 180 kuruş yaktıgı da oluyor. Üstelik bu LPG'de. Sizin aracınız minimum şehir içinde 25 kuruştan veya bundan  biraz daha fazla yakması gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2001 corolla
« Yanıtla #16 : Ekim 30, 2009, 13:37:59 »
Banada biraz az geldi yanlış ölçmüş olabilirmisin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 30, 2009, 13:51:17 »
Babam yaşındaki komşumuzda bahsettiğiniz aracın aynısı var special olanı.. Nazik kullanır, sıfır almıştı 2001 model. LPG taktırmadı benzinle kullanıyor. Şu aralar yakıt konusunu hiç görüşmedik ama 2-3 ay önce 50 lira benzinle 190 km şehiriçi yol yapıyordu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Ekim 30, 2009, 14:01:11 »
Babam yaşındaki komşumuzda bahsettiğiniz aracın aynısı var special olanı.. Nazik kullanır, sıfır almıştı 2001 model. LPG taktırmadı benzinle kullanıyor. Şu aralar yakıt konusunu hiç görüşmedik ama 2-3 ay önce 50 lira benzinle 190 km şehiriçi yol yapıyordu..
Metin bey size katılıyorum. Ben 50 TL'lik LPG ile Şehir içinde 280 km zor yol yapıyorum ki muhakak şehiriçindeki faktörler de değişebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #19 : Ekim 30, 2009, 15:31:18 »
Öncelikle hayırlı olsun dileklerinizi teşekkürle karşılıyor, daha iyi arabaların sizlerin olmasını temenni ediyorum.
Beni arabayı kullanırken epey dikkat ediyorum, yani kalkışlarda olsun, vites değişmede olsun ayağımı hiçbir zaman gaz pedalına köklemedim, devrini 2000-2500 civarlarında kullanmaya özen gösteriyorum.Aldığımdaki km'sinde hemen benzini fulledim ve 160'a depo doldu.Ben de inanmıyordum ve hayatta inanmazdım ama aracın bakımlarını yaptırıp, dikkatli kullanınca 700'e yakın km yaptı, belki yol bilgisayarında problem vardır ama zannetmiyorum.Çünkü araba konusunda hassas biriyim, yani arabaya bakan ve kullanım konusunda onu yormayan birisiyim.Kesinlikle hız limitine uyuyorum.Kalkış yaparken gaza fazla yüklenmeyip debriyajı kavrama noktasına getirdiğiniz anda hafif gaza basarak kalkmak inanın %30'a yakın kar etmenizi sağlıyor.Yolda giderken çizdiğiniz zigzag bile km'nizi arttıracağı için masraf çıkarabilir.Yol düzse direksiyonu düz tutmayı tercih etmekte fayda var.Sert fren ve gazdan kaçınmak faydalı olabiliyor zaten TRIP tuşuna bastığınızda ortalama km'de ne kadar yaptığınız görülüyor ve bu dediklerimi yaparak bir deneyin farkı anlarsınız.Alır almaz lastikleri değiştirdim ve bunun da etkisi mutlaka var.Bunları yaparak epey fark mümkün, ama yanlışım varsa da affola.Aracım 2005 model 1.4 Terra 16V Sedan.Ayrıca şu hava yastığı ışığının sönmemesini bir araştırayım.Bazen sönüyor bazen sönmüyor çünkü.Teşekkürler paylaşımlarınız için..