0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hocam tam net bilgi değil bu ama motora çok fazla koyulan yağın yakılarak atıldığını okumuştum bir yerde. Böyle birşey olabilir mi?
Soner araçta yarı rektifiye dediğin ne işlem yapıldı, eğer hareket haline iken egzoz çıkışından mavi duman çıkıyorsa yağ yakıyordur. Motorun yağ yakmasıda sadece pistonlardaki segmanların veya piston bloklarının aşınmış olmasından ve yağı pistonun alt kısmında tutamayıp yukarı kaçırmasına neden olur, buda ateşleme olduğunda yağın yanmasına ve egzozdan duman olarak atılmasına neden olur, bence motorunu rektifiye yapan yere acilen göstermelisin.
Büyük operasyonlarda ustayı doğru seçmek gerektiği gösteren bir olay işte. Ne hissettiğinizi tahmin edebiliyorum. Güvenebileceğiniz bir tamirciye ulaşana kadar yağ ve su seviyesini gözlem altında tutun. En az zararla atlatırsınız umarım.
bildiğim kadarı ile beyaz duman yakıtı yakamadığındandır. yağ yakmada kara duman atması lazım.diğer bir husus, sizin motorlarda sibop ayarı otomatik mi yapılıyor yoksa usta eliylemi yapılıyor. şayet otomatikse aracı belli bir süre kullanmanız gerekir. hatta biraz alıştıktan sonra da zorlamanız gerekir ki sibop ayarını yapsın.manuelse sibop ayarını düzgün yapmadığından yakıt olarak duman attırabilir. diğer bir husus da sibopların değiştiğini söylediniz. yeni sibopları alıştırma yapmadan taktıysa (burda hem rektefiyecinin hemde motorcunun kabahati var) sibopların alışması için beklemeniz gerekir.karbüratör ayarı için de bir karbüratörcüye gidin. yani bir çok etken var. sırasıyla hepsini kontrol edin.
Soner hocam eğer bu revizyondan önce yağ eksiltmediğinden eminseniz bence sizin ustanız bu subap keçelerini takmadı, eğer takdığını gördüyseniz de adam akıllı yerine oturtamadı. Tabi subap ayarı da muhtemel sebeplerden biri fakat bu kadar abartı farkla subap ayarı yapan insanın usta olması zaten mümkün değil aynı zamanda kör olması gerekir...
Soner, gelişmeleri bize aktarmayı unutma.
Zannetmiyorum, Ender.10W-30 yanlis yag degil ki.