0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
modele göre yanlış olabilir. ince yağ koyarsan segmanlar kaçırır da o yüzden dedim.. ama yaptırdığın değişiklikten önce de hep 10W30 koyduysan o zaman mesele bu değil demektir.
son dönemlerde çıkan bor power hakkında detaylı araştırma yaptım, motordaki sürtünme oranını minumuma kadar indirebiliyor. diğer katkılar gibi teflon özelliği taşımıyor.. aracınızı götürdüğünüz ustaya sormak koşulu ile aracınıza uygulamanızı taviye ederim..
KatılmıyorumZaten 10W-60 veya 20W-50 "Yüksek sıcaklığa daha uygun yağ" değil ki.. Motor sıcakken daha kalın olan yağ. O değer motor soğukken (yani çalışmazken) ve sıcakken (yani çalışırken) yağın kalınlığını gösteriyor. "Yüksek sıcaklığa dayanıklı" yağ arıyorsanız tam sentetik yağlara yönelmelisiniz çünkü kolay yanmazlar. Ayrıca kalınlığın film tabakasının dayanıklılığı ile de bir ilgisi yok.. Yağın içinde metale yapışmasını sağlayan bazı maddeler var. (evet sadece castrol magnatec'te değil hepsinde) Onların ne derece iyi iş gördüğü ile ilgili.
bütün yazıları okudum. yanlış yağ koyulmuş olma ihtimali nedir sizce?? yani 10W40 yerine 10W30 gibi daha ince bi yağ koyulmuşsa da bu durum olabilir.
arkadaşlar şunu eklemeden edemeyeceğim, bu topic başlattığım gün sabah yaşadıklarımdan dolayı mesajı yazmıştım, tabi o günden önce de bu mesele mevcuttu. O sabah aracı çalıştırmamdan sonra araç soğukken, ısındıktan sonra, iş yerine gelene kadar sürekli mavi duman vardı, ne ilginçtir ki, o günden sonra, gece soğuğunda , sabah ayazında, aracı çalıştırdım, mavi duman yoktu ve hala yok, soğukken çok az miktarda beyaz duman oluyo, ısındığında ise dumanı göremiyorum bile, motor adeta şıkır şıkır derler ya, öyle çalışıyo, en ufak tekleme dahi yok. O günden sonra sürekli takip ediyorum, hatta yolda giderken durup bakıyorum, duman yok..Geçtiğimiz hafta sonu, benzinlikte yağ seviyesini kontrol ettim seviyesi biraz düşüktü, onu tamamladım, başka da birşey yapmadım.. Ustaya gidecek zamanım da olmadı henüz..Şimdi nasıl oldu da birden mavi duman ortadan kayboldu acaba, yoksa yağ çubuğunda normal görünmesine rağman yağ fazla idi de, onu mu yakıyordu dersiniz.
Belki de bir sorun yoktu, sadece o anlık bir problemdi; belki benzinle ilgili belki başka birşeyle ilgili. Sorunun kendi kendine de olsa hallolmasına sevindim. ama yinede belirli aralıklarla kontrol etmeyi unutma
o zamanViskozite açısından 0w-30'mu, 10w-60'mı daha iyidir? Yağın viskozitesinin uygunluğu kullanım yerine göre değişir. Örneğin 0W-30 çok ince bir yağdır. Motorun içinde rahatça dolaşır ve her noktaya ulaşarak yağlama yapar. 10W-60 ise daha geniş bir viskozite aralığına sahiptir ve çok sıcak iklimlerde, sıcaklık değerleri çok yükselen ve yüksek performans beklenen motorlarda kullanılırburdan anladığımız türkiye şartlarında kışın 0-30 yazın 10-60 kullanacağımızmı? benim araç ingiliz yapımı olduğu için kış aylarına uygun yapılmış, fabrika verilerinde 0-30 veya 5-30 yağ öneriliyor.. mehmet sen ne dersin...
Yenia rabalarda Bor Power, MotorSilk kullanilmasinin tek sebebi yakit tasarrufu umidi herhalde.En fazla yuzde bes-on gibi bir azalma getiriyor, bu baska yontemlerle de saglanabilir. Yeni arabaya ben de koymam tabii ki.