Gönderen Konu: Sonradan takılan merkezi kilit kumandalardaki "Bagaj Tuşu" süresi nedir.  (Okunma sayısı 19328 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Corolla'nın bagaj kapağını açma tertibatı tamamen mekanik mi yoksa elektronik mi.
Yani bir şekilde uzaktan kumanda ile açılabilmesi için yapılma ihtimali olabilir mi?

Eski aracımın bagaj kapağı üstünden düğmeyle açılabiliyordu, Corolla'nın bagaj kapağı açma yöntemine alışamadım, sevemedim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla bagaj açma mekanizması nasıl?
« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2009, 17:18:24 »
Güzel soru net cevap: Mevcut sistemle mümkün değil mekanik bir sistem... Bende bu yola başvurmak istedim ama astarı yüzünden pahalı ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 26, 2009, 08:24:12 »
aslında zor değil. efsaneleri bilmiyorum ama bizim kasalarda (E12) içeriden açma halatı var. bagaj kapağında telin bağlandığı yere paralel bir tel daha bağlayıp, bunun ucuna da merkezi kilit pompası takılarak kumanda edilebilir. fakat alarmınızda (ya da uzaktan kumandanızda ekstra bir buton olup bagaj için ayarlanması lazım.

bununla ilgili yanılmıyorsam alper in bir çalışması vardı vectra da.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 26, 2009, 09:08:04 »
aslında zor değil. efsaneleri bilmiyorum ama bizim kasalarda (E12) içeriden açma halatı var. bagaj kapağında telin bağlandığı yere paralel bir tel daha bağlayıp, bunun ucuna da merkezi kilit pompası takılarak kumanda edilebilir. fakat alarmınızda (ya da uzaktan kumandanızda ekstra bir buton olup bagaj için ayarlanması lazım.
bununla ilgili yanılmıyorsam alper in bir çalışması vardı vectra da.
Orjinal anahtardan olmasa da, anahtarın yanına, alarmlardaki gibi bir ilave kumanda olabilise de olur. Yeter ki araçtaki kontrol mekanizmasını görsem nasıl olacak. Kolun altına küçücük bir elektrik kontaktor tarzı, iticili bir şey olsa da olur.
Ama bunu uzaktan kumanda ile nasıl kontrol edeceğiz o önemli.

Alper bey gelse de bir yol gösterse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 26, 2009, 13:58:45 »
levent bey o zaman ucuzundan bir açma kapama sistemi satın alın. yanında da bir adet merkezi kilit pompası alın. kumanda butonuna bastığında beynin hangi çıkışı aktif oluyorsa oradan pompayı besleyip çektirme işlemini yapın. pompayı bagaj kapağının içinde bir yere sabitlersiniz. aynı şekilde beyni de. bu şekilde çözülür.

osman arkadaşımızın bu şekilde evinin kapısını açan otomatik bir sistem yapmıştı geçerlerde. size detaylı bilgi verebilir.

http://www.hepsiburada.com/autoteknicka-merkezi-kilitler-icin-acma-kapama-340090/productDetails.aspx?categoryid=26026&productid=otm340090

http://www.hepsiburada.com/svs-yedek-merkezi-kilit-motoru-arka-kapilar-icin/productDetails.aspx?categoryid=26026&productid=otso35150100113

bu iki ürün işinizi görür diye düşünüyorum.
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2009, 14:06:31 »
Geldim! :)

Yapılabilir, vectra'da değil, çalışmam Corollada idi. Şu anda uzaktan kumanda ile açıyorum. Kimseye göstermediğim için bilen pek yok :D

Gerekenler:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ELECTRIC-POWER-TRUNK-RELEASE-SOLENOID-ACTUATOR-522T_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem33500cf062QQitemZ220386357346QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

Aküden bir elektrik hattı ve dilediğiniz yere bir buton koymanız gerek. Tabi butonu geçip alarmınız destekliyor ise alarma da bağlayabilirsiniz (ben öyle yaptım). Bu sistem bir bobin ile işliyor, yani oldukça kısa bir süre için (1 saniyeden az) oldukça yüksek akım çekiyor (20 amper civarı idi galiba). Ama bobin baya sağlam çekme gücüne sahip (5-6kg).

Bagaj açma telinin bağlandığı yere bağlıyorsunuz ucunu. Bobini de bagaj kapağında bir yere monte etmeniz gerekiyor. Benimki tam orta yerde sırıtıyor biraz :)

Daha detaylı resimlerini çekmeye çalışırım. Şimdiki projem şu toyota'ya özgü bagaj burulma kirişlerinden kurtulup bagaj kapağını amortisörlü hale getirmek :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2009, 14:22:10 »
http://www.hepsiburada.com/autoteknicka-merkezi-kilitler-icin-acma-kapama-340090/productDetails.aspx?categoryid=26026&productid=otm340090
Eğer uzaktan kumandalı yapmak istiyorsanız ve şu anki kumandanızda bagaj açma fonksiyonu yok ise böyle birşey gerekecek. Ama bunun yerine bagaj açmalı bir alarm tavsiye ederim, herşey bir yerde olur.

Ben bunu kullanıyorum:
http://www.hepsiburada.com/cyclone-l100-433-mhz-yuksek-guvenlik-oto-alarm-seti-340022/productDetails.aspx?categoryid=26026&productid=otm340022

bir önceki alarmımı da eBay'den getirtmiştim bagaj açma ekipmanı ile birlikte. Şu anda o boşta bir yerde duruyor aslında, isterseniz size gönderebilirim. Onun yalnız cam-kapama ile ilgili uyum problemleri vardı, o yüzden değiştirdim.

http://www.hepsiburada.com/svs-yedek-merkezi-kilit-motoru-arka-kapilar-icin/productDetails.aspx?categoryid=26026&productid=otso35150100113
Bu ilginç birşey. Belki adapte edilebilir diyeceğim, çünkü bobin biraz sesli açıyor. "DANK!" diye bir ses geliyor açtığında. Bunda öyle bir ses olmayacağını tahmin ediyorum çünkü motorlu bir sistem herhalde. Aslında o kadar ucuz ki alıp incelerim belki bir ara. Bobinden daha küçük ise ve uyumlu ise belki benimkini değiştiririm. Yine de bagaj kilidi normal kilitler kadar hafif değil, biraz cılız kalma ihtimali de var.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2009, 17:18:57 »
Alper ve Murat beyler, bu güzel açıklamalar ve yorumlar için teşekkürler.
El becerim var, bu işin altına girebilirim, ama yapılmışını bir görebilsem, daha iyi olacak.
Çalışma mekanizmasını bir incelesem aslında, belki daha kolay olacak benim için,
ama aracım henüz çok yeni, orasını burasını kurcalamaya kıyamıyorum henüz :) :)
Ve ayrıca da zaman bulamıyorum....

@Murat bey, örnek gösterdiğiniz elektrik bobini ve merkezi kilit cihazı arasında bağlantıyı nasıl kuracağım biliniyor mu? Yani bu cihaz switch tarzında çalışıp, soketteki mesela 2 uç yan yana olan pinlerde mi çalışıyor. Ve ya DATA ileterek başka cihazla mı anlaşıyor.

@Alper bey, sizdeki fazladan cihaz bağlantı konusunda kolay olacaksa ve bedel karşılığı alabilirim sizden o cihazı.
(zamanınız olursa ve cihazı bulabilirseniz, foto çekip paylaşırsanız,  bende mekanizmayı inceleyeyim bu arada, yapabilecek gibiysem, almak isterim.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 26, 2009, 17:38:21 »
alarmı buldum, detaylarını incelemek isterseniz:
http://www.pyleaudio.com/itemdetail.asp?model=PWD202

İngilizce bilgisi gerekecek, çünkü klavuzu İngilizce. Ama kurulumu detaylı olarak anlatışmış. Bunu ön göğüs civarına kurmanız gerekecek eğer kilitlere vs de kumanda etmesini isterseniz. Bir adet de standart araç rölesi gerekcek, onu alarmcılar veya oto elektroniği ile uğraşan her yerden bulabilirsiniz. (aslında eBay'deki eleman birlikte gönderiyor da olabilir, hatırlamıyorum)

Kutulayıp ofiste bırakmışım :)

Kumandalar alttakiler, 4 tuşlu. Tuşlardan biri gördüğünüz üzre bagaj gösteriyor. Bagaj açmak için o tuşa 3-4 saniye basılı tutuyorsunuz. Sonrasında röleye 1 saniyelik bir sinyal gönderiyor ve röle de bobine bir saniyelik akım gönderiyor. O sırada bagajınız açılıyor :) Kilit mekanizması oldukça basit. Eğer erişebiliyorsanız problem olacağını zannetmiyorum. Detaylar için ÖM atabilirsiniz.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 26, 2009, 21:04:38 »
alarmı buldum, detaylarını incelemek isterseniz:
http://www.pyleaudio.com/itemdetail.asp?model=PWD202

İngilizce bilgisi gerekecek, çünkü klavuzu İngilizce. Ama kurulumu detaylı olarak anlatışmış. Bunu ön göğüs civarına kurmanız gerekecek eğer kilitlere vs de kumanda etmesini isterseniz. Bir adet de standart araç rölesi gerekcek, onu alarmcılar veya oto elektroniği ile uğraşan her yerden bulabilirsiniz. (aslında eBay'deki eleman birlikte gönderiyor da olabilir, hatırlamıyorum)

Kutulayıp ofiste bırakmışım :)
Kumandalar alttakiler, 4 tuşlu. Tuşlardan biri gördüğünüz üzre bagaj gösteriyor. Bagaj açmak için o tuşa 3-4 saniye basılı tutuyorsunuz. Sonrasında röleye 1 saniyelik bir sinyal gönderiyor ve röle de bobine bir saniyelik akım gönderiyor. O sırada bagajınız açılıyor :) Kilit mekanizması oldukça basit. Eğer erişebiliyorsanız problem olacağını zannetmiyorum. Detaylar için ÖM atabilirsiniz.
Alper bey sizdeki cihaz çok kapsamlı. PDF inceledim.
Sadece bir bagaj kumandası için bu cihazı ziyan etmek yazık olur.Dediğim gibi önce kilit mekanizmasına bakayım ben :)

Arabayı alırken, ben de servise bagaj kapağının hidrolik olma imkanı var mı diye sormuştum. Ama orjinal olarak yokmuş.
Aslında bagaj için, hidrolik değil de, doğrudan motorlu bir mekanizma uydurulsa, kapatılırken de buton ile kapatılsa tam super olacak. :)
Şirketteki 7 kasa BMW'de var, hastayım bu sisteme.

Yorum ve yardımlarınız için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 27, 2009, 09:26:28 »
@Alper o pompaların teli çekecek güçte olup olmadığından emin değilim. bu sebeple öncelikle denemek lazım. sendeki selenoid gayet iyi. fakat halat klavuzunun ucuna bisiklet frenindeki ince ayar vidasından takıp tel boşluğunu ayarlarsan sesi kesebilirsin. ses yapması ilginç geldi de.ya da selenoidin nüvesi stopere vururken ses çıkarıyordur.

@Levent, bu pompalara elektrik verilince direk çalışıyor. yani alarm beyninin çıkış kontağını bulup oraya direk bağlarsanız çalışması lazım. ama alpere de dediğim gibi bu pompanın gücü konusunda bilgim yok. ucuz bir ürün denenebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 27, 2009, 09:39:34 »
ya da selenoidin nüvesi stopere vururken ses çıkarıyordur.
Abi evet, tam bunun yüzünden çıkıyor ses :)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 27, 2009, 11:09:23 »
+ selenoidi kapağa direk monte ettiysende darbe sesi yapar. selenoid ile sac arasın 2-3 mm'lik bir lastik takoz koyabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 27, 2009, 11:23:27 »
lastik takoz var, birlikte geliyor zaten. Ama zaman içinde kayıyor galiba. Zaten montajı çok sağlam yapmadım. Elden geçmesi gerekecek bir ara.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 27, 2009, 13:50:24 »
Eğer bagaj araç içinden halat yardımıyla  açılıyorsa aslında  çok  basit. Levent bey el becerim de var  diyorsunuz yapılmayacak bir  şey  değil. Murat beyin verdiği 2. linkteki motorla ben standart demir kapının kilidini otomatik  yaptım, gayet kuvvetli bir  çekimi  var. Murat beyin dediği  gibi motoru iyi bir  yere monte edip bagaj halatını esneklik bırakmayacak bir  şekilde motora  bağlamak. Uzaktan kumanda işine  gelince arkadaşlarında dediği gibi ya bagaj açma fonksiyonu olan  bir  alarm sistemi, yada sadece uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemleri  var onların kumandası  daha küçük onlardan  alarak uzaktan kumanda edebilirsiniz.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 05, 2009, 09:37:49 »

Arkadaşlar, bunu istemiştim, dün geçti elime. Biraz önce 12V akü ile denedim çekmesi nasıldır diye bakmak için ve oldukça iyi. Bir artı yanı daha var, o da hem çekme, hem itme yapabiliyor, yani her iki yöne çalışabiliyor. Çok da sessiz çalışıyor bu yüzden muhtemelen bendeki mekanizmayı bununla değiştireceğim.

Ancak bir problemi var, o da tahminimden daha iri. Yaklaşık 17cm uzunluğa sahip. Bu yüzden bagaj kapağının içine monte etmesi zor olabilir.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 05, 2009, 10:47:33 »
Alper bey bilgi için teşekkürler.
İş yoğunluğumdan dolayı benim de bakma fırsatım olmadı malesef.
Toyota servise sormak niyetindeydim, Elegant modellerinde bagaj kapağı kumanda kontrollü sanırım, bir şekilde onun mekanizmasını Comfort'a uyduruyorlardır belki.
Gerçi çok yuksek fiyat talep edeceklerini tahmin ediyorum ama, fikir açısından soracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 05, 2009, 20:21:39 »
Alperbey zamanınız ve imkanınız varsa yaptıklarınızı resimleyerek anlatabilirseniz çok makbule geçer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 01, 2010, 15:50:01 »
Arkadaşlar, bunu istemiştim, dün geçti elime. Biraz önce 12V akü ile denedim çekmesi nasıldır diye bakmak için ve oldukça iyi. Bir artı yanı daha var, o da hem çekme, hem itme yapabiliyor, yani her iki yöne çalışabiliyor. Çok da sessiz çalışıyor bu yüzden muhtemelen bendeki mekanizmayı bununla değiştireceğim.

Ancak bir problemi var, o da tahminimden daha iri. Yaklaşık 17cm uzunluğa sahip. Bu yüzden bagaj kapağının içine monte etmesi zor olabilir.
Alper bey bu konuda bir çalışmanız oldu mu acaba?
Örnek verdiğiniz bu pompayı gördüm, alacağım merkezi kilit kumandasına da karar verdim, ayrıca bagajın içindeki duruma da baktım. Bir şekilde bu mekanizmayı uygulama imkanı olacak. Fakat kafama şu takıldı;
Bu pompa, kumanda mekanizmasından komut alarak bir yöne çekecek ve ya itecek mesela, kilit mekanizmasını açacak, peki geri hareketini nasıl yapacak? Geri hareketini yapmazsa, kilit basılı/açık durumda kalacak....!
http://www.hepsiburada.com/modacar-uzaktan-acma-kapama-sistemi-840019/productDetails.aspx?categoryid=26026&productid=otm840019#tablnk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 02, 2010, 01:11:11 »
Normal binalardaki otomatik kapıları düşünün. Normalde motorun çekeceği yönün tam tersine motor mili bir  yay  vasıtasıyla çekilir. Yani gergin olur. Siz motora kumanda edince motorun çekme kuvveti daha yüksek olduğundan mili çekerek bagajı açar. Motora gelen akım kesilince de o yay vasıtasıyla eski konumuna gelir. Aracım sw olduğundan bagajınızın açılımını şimdi tam olarak kestiremiyorum. Bir hareketle bagajı kilitleyen tırnak/mandal çekilince bagaj kapağı  hafif yukarı doğru bir  hareket yaparak mandalın takılı olduğu mekanizmadan ayrılıyor mu? Eğer ayrılıyorsa bahsettiğim bir şekilde olabilir.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -