0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Normal binalardaki otomatik kapıları düşünün. Normalde motorun çekeceği yönün tam tersine motor mili bir yay vasıtasıyla çekilir. Yani gergin olur. Siz motora kumanda edince motorun çekme kuvveti daha yüksek olduğundan mili çekerek bagajı açar. Motora gelen akım kesilince de o yay vasıtasıyla eski konumuna gelir. Aracım sw olduğundan bagajınızın açılımını şimdi tam olarak kestiremiyorum. Bir hareketle bagajı kilitleyen tırnak/mandal çekilince bagaj kapağı hafif yukarı doğru bir hareket yaparak mandalın takılı olduğu mekanizmadan ayrılıyor mu? Eğer ayrılıyorsa bahsettiğim bir şekilde olabilir.
ben kendi aracımla ilgili yeni birşey öğrendim. aracıma sonradan taktırdığım uzaktan kumandalı alarm setinde 3 düğme vardı. yani 4. bir düğme yoktu bagaj için. ama manueli denk geldi elime başka bir şey ararken okuyunca, kapıları açma butonuna 3 sn basılı tutunca bagaj butonu olarak kullanılabiliyormuş. beyinde de çıkışı var. eğer orjinal uzaktan kumandalarınızda böyle bir özellik varsa, yani açma butonuna uzun basınca bir çıkışı aktive ediyorsa ekstra bir kumandaya ihtiyacınız olmaz.
Geldim! Yapılabilir, vectra'da değil, çalışmam Corollada idi. Şu anda uzaktan kumanda ile açıyorum. Kimseye göstermediğim için bilen pek yok ...Daha detaylı resimlerini çekmeye çalışırım. Şimdiki projem şu toyota'ya özgü bagaj burulma kirişlerinden kurtulup bagaj kapağını amortisörlü hale getirmek