Gönderen Konu: motor yağ yakıyor  (Okunma sayısı 19086 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
motor yağ yakıyor
« : Ekim 21, 2009, 21:03:07 »
    arkadaşlar 2002model collam var 87binde cok fazla yağ yakıyor napmalıyım önerileriniz nelerdir

Toyota Club Türkiye

motor yağ yakıyor
« : Ekim 21, 2009, 21:03:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: motor yağ yakıyor
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2009, 21:04:58 »
Müneccim olmadığımıza göre daha teknik konuşabilirmisiniz ? mesela"çok" kelimesinden kastınız ne kadar bi çokluk? aracınız rektefiye gördümü. Komresyon testi yaptırdınız mı ? hangi incelikte yağ kullanıyorsunuz.... Liste uzarda gider....

Lütfen konu açtıktan sonra bi okuyun acaba derdimi tam olarak anlatabildim mi diye  !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 21, 2009, 21:11:33 »
Ersoy Bey, öncelikle tanışma bölümünde ayrı bir başlık altında kendinizi tanıtabilir misiniz?

Aracınız ne kadar sürede ne kadar yağ eksiltiyor? Aracınızda LPG var mı? İlk sahibi misiniz, 2. el mi aldınız? Yağ eksilttiğinin ne zaman farkına vardınız?...

Bu gibi detayları da bizlerle paylaşırsanız, sorunuza daha verimli cevaplar alma ihtimaliniz olacaktır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2009, 21:23:50 »
Sinan bey çok güldüm Allah razı olsun, konu hakkında yardımcı olmayı bende en az diğer arkadaşlar kadar çok isterdim ama, yağ yakma sorununun birden fazla sebebi olacağı için laf kalabalığı yapmak istemiyorum. Yağ segmanlarına baktırın siz yinede. Geçmiş olsun...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Shooting Star
« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2009, 21:24:21 »
Konu yanlış yerde değil mi yoksa bana mı öyle geliyor ?  :kötü:
ηєƒєѕ αℓмαк ∂єğιℓ∂ιя уαşαмαк !..
      5^ภ ๒เttเğเ אєг๔є 6 ๒คşlคг
              รђ๏๏tเภﻮ รtคг ©

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 21, 2009, 21:29:33 »
Konu yanlış yerde değil mi yoksa bana mı öyle geliyor ?  :kötü:

Artık doğru yerde :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 21, 2009, 21:36:29 »
Sinan bey çok güldüm Allah razı olsun, konu hakkında yardımcı olmayı bende en az diğer arkadaşlar kadar çok isterdim ama, yağ yakma sorununun birden fazla sebebi olacağı için laf kalabalığı yapmak istemiyorum. Yağ segmanlarına baktırın siz yinede. Geçmiş olsun...

:) Bu konuda hassasım biraz. Konuyu dağıtmak istemiyorum ama saracak konu bırakmayın bana. Bi yardımımız dokunur diye 2 kelam edelim diyoruz ama motor olayı çok ayrıntı. Eğer ayrıntı verilmezse olacak olan mesajlaşma şu şekilde olabilir.

-Motorum yağ yakıyor acil yardım
-ne kadar yakıyor?
-1 lt
-Kaç kmde 1 lt yakıyor?
-10000 km de
-Eeeee bunun neresi çok her araç bir miktar yağ yakar !
-Ama daha 1000 km önce fullemiştim
-O zaman iş değişir, Araba neydi bu arada?
-Toyota
-Model ne
-Hilux
-O zaman gene normal kardeşim ..... diye uzar gider Neyin ne oldğunu anlamak 1 hafta sürer cevap vermek 2 hafta tabi uğraşırsan :)

Neyse uzattım biraz. Derdini tam olarak söylemeyen derman bulamaz. Açık olun arkadaşlar Takla atmayalaım burda yardım edecez diye :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 22, 2009, 09:55:25 »
Sinan aslında haklısın da şimdi senin mesajının hemen altında Hakkı Abi'nin mesajı var. Bir senin mesajına bakıyorum bir de onun mesajına. Senin mesajını gören adam korkudan daha da uğramaz bu foruma :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
« Yanıtla #8 : Ekim 22, 2009, 10:59:52 »
VVT-İ motorların bu kronik sorunu kardeş..

benimde 2001 corollam var..2 yıldır biniyorum..1mm bile yağ eksiltmiyor..ancak geçen hafta muayene için gittik malesef motor bloku komple değişmiş yani yeni motor atmışlar bende duyunca şok oldum.. şu anda yağla ilgili hiçbir sorunum yok.ama malesef bu 2000-2002 vvt-i ler böylemişş..toyota bu sorunu kendilerince böyle çözmüşler..bence o makineyi hemen sat ya da her 1000 km de yağ ekle ekle bin..
2001 corolla vvt-i 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Ekim 22, 2009, 11:28:17 »
arkadaşlar benim aracımda da aynı sorun var, aracım 2000 model 1.6 terra corolla. yağ değiştirdikten sonra yaklaşık 8000 km de yağı sadece 300 gr kada kalıyor. 145000 de değişti şuan 153000 de ve 300 gr kadar yağ var. aracı diyarbakır ve sakaryada servise götürdüm çare bulamadılar. illa motoru indiricez dediler, ancak bende onun maliyetini belki kaldıramam diye indirtmedim.biliyorsunuzdur eger aracı servise yaptırmıyorsanız sevris motoru geri toplamıyor. açıkçası sorun halen devam ediyor. sakaryada ayrıca bi özel servise daha götürdüm, orası da YAĞ POMPASI ORINGI nde sorun oldugunu söyledi. ancak bu seferde bahse konu parçayı bulamadık. son bi not. yağ pompası oringinde ki kaçak bu kadar çok yag yakmaya vesile değildir diye söylendi.

araç mekaniğinden çok anlamıyorum, yardımcı olabilmeniz için şunları söyleyeyim:

egzosta yağın yakıldıgına dair bi emare görülmüyor.
aracın genel performansı gayet iiyi
park halinde yere yag akması gibi bi sorun yok.
Not: siirt te bulunuyorum, adam akıllı bi tamirci öneriniz varsa çok sevinirim.
İLGİLENEN VE CEVAP YAZAN TUM ARKADAŞLARA TEŞEKKÜRLER.
BuRsA SpOr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #10 : Ekim 22, 2009, 13:56:08 »
Allah yardımcınız olsun  :( başka bişey diyemiyorum yağ yakmadan ziyade yağ eksiltiyorsunuz bence satın o aracı
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 22, 2009, 14:03:37 »
Sinan aslında haklısın da şimdi senin mesajının hemen altında Hakkı Abi'nin mesajı var. Bir senin mesajına bakıyorum bir de onun mesajına. Senin mesajını gören adam korkudan daha da uğramaz bu foruma :)

O kadarda değil canım :) Dikkat edilmesi gereken bir hususu altını çizerek belirtmek istedim. Biraz kalın çizmiş olabilirim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 22, 2009, 14:38:19 »
Ben bu kasanın hastasıyım şu yağ yakma sorunu olmasa gidip sol olanını alırım vallahi. Bu arada 300gr yağ ile araç yatak sarmaz mı ?
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Ekim 22, 2009, 14:57:57 »
Ali bey Allah yardımcınız olsun yag yakmıyor yağ eksiltiyor demişsiniz, mesajımda da belirttiğim gibi araç mekaniğinden çok anlamıyorum. ama cümlenizden anladığım, aracın yağ eksiltmesi yağ yakmasından daha vahim bi durum. peki bu durumun tamiri mümkünmüdür?
aracı bu şekiilde kullanmaya devam etmem çok zarar verir mi? sürekli yağını yenilesem sorun geçici olarak hallolmuş olur mu?

kusura bakmayın soruları çok tuttum . Burada tamirden anlayan bi Allah kulu yok :)
BuRsA SpOr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 22, 2009, 15:32:08 »
arkadaşlar benim aracımda da aynı sorun var, aracım 2000 model 1.6 terra corolla. yağ değiştirdikten sonra yaklaşık 8000 km de yağı sadece 300 gr kada kalıyor. 145000 de değişti şuan 153000 de ve 300 gr kadar yağ var. aracı diyarbakır ve sakaryada servise götürdüm çare bulamadılar. illa motoru indiricez dediler, ancak bende onun maliyetini belki kaldıramam diye indirtmedim.biliyorsunuzdur eger aracı servise yaptırmıyorsanız sevris motoru geri toplamıyor. açıkçası sorun halen devam ediyor. sakaryada ayrıca bi özel servise daha götürdüm, orası da YAĞ POMPASI ORINGI nde sorun oldugunu söyledi. ancak bu seferde bahse konu parçayı bulamadık. son bi not. yağ pompası oringinde ki kaçak bu kadar çok yag yakmaya vesile değildir diye söylendi.

araç mekaniğinden çok anlamıyorum, yardımcı olabilmeniz için şunları söyleyeyim:

egzosta yağın yakıldıgına dair bi emare görülmüyor.
aracın genel performansı gayet iiyi
park halinde yere yag akması gibi bi sorun yok.
Not: siirt te bulunuyorum, adam akıllı bi tamirci öneriniz varsa çok sevinirim.
İLGİLENEN VE CEVAP YAZAN TUM ARKADAŞLARA TEŞEKKÜRLER.

Aracınız yağ damlatmıyorsa, kaput altında herhangi biryer yağlı durmuyorsa.( yağ pompasında bir sorun yok dediğinize göre ) Aracınız %100 yağı yakıyordur siz dumanı fark etmeseniz bile yakıyordur. Motoru açmadan yapabileceğiniz 2 şey var.1.si sorunun motor içinden mi motor dışından mı kaynaklandığıdır. Bunun içinde kompresyon testi yaptırmanız gerekiyor. 2.side yağ yakmasını azaltmak için daha kalın yağ kullanmanızdır. Bunun dışında kaçak olup olmadığını iyi tespit ettirin ondan sonra motor indirme yoluna gidin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 22, 2009, 15:35:34 »
Onur bey öncelikle yağın o kadar azalmasına kesinlikle izin vermeyin sizin dediğinize göre yağ çubuğu yağa dahi değmiyor... kardeşimde de aynı sizin arabanızdan var ve evet yağ yakıyor 10000 km 3 litreye yakın yağ ekliyoruz ama performansta bir anormallik yok... gerçi bu oran biraz azaldı castrol magnetec yağ koymuş kardeşim dediğine göre daha az yağ eksiltiyormuş.
motorunuzu eğer araca çok uzun süreler daha binmeyi düşünmüyorsanız bence kimseye elletmeyin. Özellikle öyle abi sekman atar hemen hallederiz mantığıyla yaklaşan yerlere aman yaklaşmayın. Motor bir kere açıldığında size 1 deyip üstüne 4 sorun çıkarırlar sizde olmuşken motor açılmışken onuda yaptırmak lazım diye yaptırırsınız. Forumda aratırsanız bu modellerin yağ sorunuyla ilgili genel bir konu var ve silindir bloğunda genel bir sorundan bahsediliyor yani sadece sekman atılarak düzelmiyormuş yada ben o konuyu okurken öyle bir kanıya vardır. Ama en sonunda edindiğim kanaat ise ekle yağını değiştir filtreni devam et(eksozdan mavi duman atmadığı sürece)...
konuyu bulabilirsem akşam buraya linkini koyarım.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 22, 2009, 16:11:16 »
Ben bu kasanın hastasıyım şu yağ yakma sorunu olmasa gidip sol olanını alırım vallahi. Bu arada 300gr yağ ile araç yatak sarmaz mı ?

Evet Bekir hakılısın. 300 gr yağ ile 3 km bile gidilmez. Bence ya arkadaş yanlış ölçü birim kullandı, ya da ustası yanlış birşeyler söylemiş. 

Eksiltme ve yakma konusunu Sinan çok güzel açıklamış. Eksiltme varsa, yağ mutlaka bir yerden dışarı atılıyordur (egsoz hariç), yağın eksildiği yeri bulmak çözüme giden ön önemli basamaktır. Yağ yakma ise sadece egsozdan (yağ önce motor içersinde yakıtla birlikte yakılarak) dışarı atılır. Sizinki gibi durumlarda (eğer gerçekten o kadar eksiltme varsa) yağ yakma olayı çıplak gözle bile egsozdan çok rahat anlaşılır (Siz anlamasanız bile birisi muhtemelen arabanız yanıyor diye itfaiyeyi arayacaktır :D)

Alper (soyadı eksik olan üyemiz) kardeşimizin yağ değişimi ile ilgili bahsettiği durum sizin için geçerli değil; o kadar çok yağ yakan arabada zaten yağ değişimine gerek yok, siz yağı değiştirmeden eski yağ yakılarak dışarı atılıyordur :D
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 22, 2009, 16:52:39 »
Mehmet bey 3 litre direk yazınca çok fazla görünebilir ama bu 1000 km de 300 grama denk gelir ki araçların kullanım kitapçığında  1000 km 1 litreye kadar yakabilir diyor. Evet yakmasa daha iyi ama motor açmayı gerektirecek kadar ve öyle gözle eksozdan fark edilebilecek bir durum değil, ayrıda motorda belirgin bir üflemede yok...
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 22, 2009, 17:05:17 »
Alper bey, belirtilen rakam genellikle çok ağır kullanım koşulları altında alınan değerlerdir. Normal şartlarda, normal kullanım koşulları altında bu rakam 10.000km'de 0,5 litreyi geçmez. Benim demek istediğim, sinan arkadaşımızında belirttiği gibi teknolojiden faydalanmak (skıştırma - kompresyon testine tabi tutmak). Ben biraz da şaka yollu konuya değindim aslında, sanırım gülücüklerden anlamışsınızdır.

Sizin durumunuzla ilgili benim demek istediğim özellikle yağ değişimiydi. Çünkü bu motor yaklaşık 3.5 - 4 litre yağ kapasitesine sahiptir. Zaten bunun 3 litresini yakıyorsa, yağ değişimine pek gerek kalmayacak. çünkü siz yağı değiştirmeden neredeyse tam bir sirkülasyon olmuş sayılır. Ben motorun açılması ile ilgili bir yorum yapmadım ama egsoz dumanına dikkatli bakarsanız veya koklarsanız, her iki durumda da yağ yakan aracı anlayabilirsiniz ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #19 : Ekim 22, 2009, 17:34:14 »
Cevap yazaan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

peki, bana önere bileceğiniz en önemli adım hangisi olmalı?
bulundugum ilde tamirci yok olan da pek anlamıyor, aracımın ustası kendim olacağım en azından memlekete dönene kadar ki bu sanırım temmuz gibi ancak olur.

bu durumda araca düzenli ve sürekli yağ koyarak kullanmamı tavsiye edermisiniz?
kullandıgım yag mobile delvac 10 / 40 bunu değiştirme mi, dew gibi katkı maddesi koymamı yada ölçüsünü belirterek daha kalın yağ kullanmamı mı tavsiye edersinz?

yada o araç ihya olmaz diyerek hiç vakit kaybetmeden elden çıkarmam mı en doğrusu?

yine sorularımı taramalı gibi dizdim. değerli vakitlernizi aldıgım için çok özr. ama dediğim gibi burda yardımcı olabilecek hiç kimsecikler yok. tek yardımcım FORUM KULLANICILARI.

Aman yolunuz Toyota kullanıcısı iseniz Siirt e düşmesin.
Herkese saygılar
BuRsA SpOr