Gönderen Konu: motor yağ yakıyor  (Okunma sayısı 19087 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: motor yağ yakıyor
« Yanıtla #20 : Ekim 22, 2009, 17:39:02 »
Ersoy Diler ve Onur Yardım; arkadaşlar sizde bize biraz yardımcı olup öncelikle profilinizdeki eksik bilgileri tamamlar mısınız?  Bunun akabinde hemen cevabını vereceğiz :D
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 22, 2009, 17:39:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 22, 2009, 19:50:38 »
Onur bey öncelikle aracınızın ne kadar yağ yaktığını net bir şekilde belirleyin ve neden kaynaklandığını da... kompresyon testini siirtte yaptırman mümkün değil tabi ki ama bir fırsatını bulursan onu da dene. Ama yağını eksik bırakma ve filtreyide km sinde değiştir mutlaka. Birde mobil delwac bildiğim kadarıyla mobilin dizel motorlara yönelik bir yağı olması lazım. Aracını sat kurtul demesi kolay ama daha iyisini bulmak ta öyle kolay olmuyor sonuçta yine ikinci el bir araca bakacağınız düşünülürse hele birde siirt gibi küçük bir yerde.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 22, 2009, 20:02:55 »
Kompresyon testinden bir sorunu bulunmadan çıkan araç yağ yakıyor ( yada eksiltiyor ) ise bunun nedeni ne olabilir?
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 22, 2009, 20:22:07 »
yarım motor değiştirme ile sorununuz hallolacaktır.
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 22, 2009, 23:13:14 »
Ben bu kasanın hastasıyım şu yağ yakma sorunu olmasa gidip sol olanını alırım vallahi. Bu arada 300gr yağ ile araç yatak sarmaz mı ?
aynen bekir bey size katılıyorum 300 gr yağ ile bir araç 100 metre bile gitmez.yatak sarar.bu işte bir yanlışlık var sanıyorsam bide bu kasaların motorunda mekanik bir tasarım hatası var galiba .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #25 : Ekim 23, 2009, 13:27:46 »
Cevaplarınız için teşekkürler....

Bu arada Burak Bey yarım motor yapımı derken tam olarak neyi kastettiniz, pek servis terimlerinden anlamadıgım için soruyorum da...

son olarak bi yağ tavsiyesinde bulunmanızı rica etsem.?
BuRsA SpOr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #26 : Ekim 23, 2009, 22:44:13 »
Onur bey, aynı sorun benim arabamda da var. Ancak benim arabam 93 GLİ ve 218000 de yinede sizin dediğiniz kadar yakmıyor. Ben arabamda şuan castrol 10/40 kullanıyorum ayrıca bor power katkı maddesi kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim. Yarım motor olayı anladığım kadarıyla segman ve subap lastiklerini değiştirmek oluyor, ama tam emin değilim. Ben de Kilis'de görev yapıyorum aynı sizin dediğiniz gibi işinin ehli bir usta olmadığı için arabamı ustaya götürmedim. Sizin gibi memlekete gidince tamiratı yaptırmayı düşünüyorum. Geçmiş olsun.
Asil Alman'lara, çirkin Fransız'lara, şımarık İtalyan'lara inat illa JAPON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 24, 2009, 20:39:56 »
bu konuda site yöneticisi murat küden'in yazdığı metni buraya kopyalıyorum, alt taraftada konunun linki var,
Hic anormal bir durum degil. Arti gram olarak olup almadigini nerden biliyoruz. Yaglarin özgül agirligi 1 degildir. Yani 250ml <> 250 gramdir. Mililitre demeyi beceremeyen veya üsenen sanayi ustalarinin gram demesi, herkesin diline yapismis.

1000km'de 250ml yag eksiltmesi normaldir.
Kitapcikta 1000km'de 1000ml(1 litre)'ye kadar normal desede 200-400ml, kullanim durumuna, ve yaga göre normal sayilabilir.

Benim motorum hic eksiltmeyen diyen arkadaslar; motorunuz yag eksiltiiiiiir. Bir kere motor yagi silindir duvarlarina sürülür. Ne kadar segman asagi inerken temizlesede, yag kalir ve bu yag yanar. Onun disinda OHC veya DOHC egzantrikler yarisi yaga batmis sekilde calisir. Eskiyen subap lastiklerinden de kacirma olur. Yag buhari vs vs.

Siz eksilen yagin icine kacan su ve diger sivilari farketmediginiz icin, yag sanki eksilmiyor sanirsiniz. Genelde sehir icinde cok zorlamadan, isiyi artirmadan arac kullanildigi icin bu diger sivilar buharlasmazlar. Uzun yola cikildiginda 3-4 bin devirle uzunca süre gidildiginde, motorun isisi artar. (Simdi bana artmaz demeyin. Göstergede sogutma suyu isisi görülür. Motor sicakligi ve yanma odasi sicakligi degildir.) Böylece yagin icindeki yabanci sivilar buharlasir. Ondan sonra uzun yol yaptiktan hemen sonra ölcünce, aman cok yag eksilmis denir.

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/vvti-motorda-1000kmde-yag-eksiltme-normal-mi/20/
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli