Gönderen Konu: Değişen Boyanan Parçaların Arabanın Değerine Etkisi  (Okunma sayısı 32212 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Haziranda aldığım 2001 Avensis aracımın kayıtlarını yetkili serviste kontrol ettirirken ön tampon ve farları değişmiş olduğunu gördük.Merkezi sisteme  bağlı olduklarından araba ile ilgili  tüm işlemleri görebiliyorlar. Alırken başka bir yetkili serviste baktırmıştım.Sağ kapılar  ve ön çamurluklarda çiziklerden dolayı boya vardı,  değişen parçası olmadığı için o kadar önemsememiştim.Tampon biraz canımı sıktı. Arabayı aldığım kişiyi aradım ''motosiklet çarpmıştı tampon plastik olduğundan servis tamiriyle uğraşmıyor söküp yenisini taktılar '' dedi.Tamponun ezilmiş halinin  fotoğrafını gönderdi.Gerçektende çok küçük bir ezik.Bu şekilde bir değişimin arabanın değerine etkisi çok olur mu?
2001 Avensis D4 150 HP

Toyota Club Türkiye

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Değişen Boyanan Parçaların Arabanın Değerine Etkisi
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2006, 20:42:28 »
zannetmem piyasada ne arabalar var ama  sen deger olarak fazla verdıysen satarken sana kayıp olarak donecektır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2006, 23:01:32 »
Evet Mertol abinin dediği gibi bunlar çakal galericelirin işleri aracı uzun süre kullanacaksanız pek önemli değil bencede
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2006, 23:34:55 »
Arkadaş tamponlar çarpılmak içindir, değişmişse değişmişdir, boyanmışsa boyanmıştır, çizik vuruk içinde bir araba almaktansa boyanmış araba almayı tercih ederim.

Geçenlerde yurtdışında tahtadan oyma bir ejderha gördüm, ama dikkatli bakınca dişinin biri eksikti, adam satmak için çabalıyor bana, bunun dişi eksik dedim, adamda pişkin pişkin olabilir insanlarda dişini kaybediyor dediydi, unutmam.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 20, 2006, 16:33:41 »
Alıntı yapılan: Mertol Kip
Değişen yada boyanan parçanın arabanın değerine etkisi falan olmamalı.. Çakal galericilerin fiyatı piç etmek için kullandıkları ucuz taktikler bunlar.. Ne var boyandıysa yada değiştiyse? Şahsen ben düzeltilmiş olmasındansa değiştirilmiş olmasını tercih ederim...

Tamponu değiştirseler ne olur değiştirmeseler ne olur... Eğer değişen arka çamurluk(lar), tavan yada yan B sütun(lar) ise düşünülebilir. O da neden? Bu parçaların hepsi puntoludur. Eğer doğru işçilik yapılmazsa arabanın rijitliğine doğrudan etkileri vardır.

Ama kapıymış ön çamurlukmuş, tamponmuş bunları değiştirmek için düşünmemek bile lazım...
[/quote]
Bu çakal güruhuna izninizle bayileri de ekleyeceğim. Elinde çakmak basitliğinde bi alet, getiriyor dayıyor tavana, "boya kalın bu araba taklalı" diyor çat ikibin lira kırıyor alış fiyatından. "Ön cam değişmiş bu araba taklalı" diyen de gördüm. Alıcı olup da 86 model arabaya "bu araba tavan dahil komple boyalı büyük kazası var demek ki" diyen de var. Hani 1986'dan bugüne Türkiye'de kullanılan bir arabanın boyasının dayanmasını bekliyor hacım. Ben bu gibi sivriler için ileride olur da satarsam diye arabanın boyanan yerlerinin fotoğrafını çekiyorum 10 ayrı açıdan.
Bunlar hep 2.el fiyatların astronomik olmasından. Mantıklı seviyelere insin şu piyasa, bu anlayış düzelir.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Aralık 20, 2006, 23:21:05 »
arkadaşım takma kafana bu kadar ben hiç bir galaricinin tampona bakıpta araba aldığını gürmedim farlarda orjinalse zaten anlaşılmaz ama boya yı anlıyo ahlaksız herifler.
Mertol bey e katılıyom Eğer değişen ön arka çamurluk(lar), tavan yada yan B sütun(lar) ise düşünülebilir bunlara bakıyolar zaten öyle fiyat veriyolar boya anlaşılır veya anlaşılmaz trafik' e giriyon yani o kadar olsun yani korkma bu kadar sakınan göze çüp batar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Aralık 23, 2006, 03:09:07 »
bence fazla kafanı takma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Aralık 28, 2006, 19:46:52 »
Öncelikle araban hayırlı olsun. O arabaya sahipsen hiç kafanı takma böyle şeylere. Sana şöyle söyleyim. Ben toyota servis müdürüyle sohbet ederken bana tamonşar çizilmek kırılmak ve değişmek içindir demişti. Bize gelen hiç bi 2. el aracın tamponuna bakıp da fiyat kırmayız demişti.
Takma böyle şeyleri kafana. Tadını çıkar D4 avensin.
2001 Avensis Sol Extra VVT-i D4 150 bg 204 Nm
Metalik Siyah 0-100:9,1 sn 0-130:12,9 sn
Asfaltı ağlatır :) Alayına gider.
Electrical Engineering @ YTU

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 29, 2006, 22:28:25 »
Alıntı yapılan: Mertol Kip
Önçamurluklar vidalı. Ona bakıp hiçbirşey anlayamazsınız. Adam alır çıkma aynı renk çamurluğu sizde orjinal diye böbürlenir durursunuz.. Önemli olan B sütunu, arka çamurluklar ve tavan.. Çünü bunlardaki işlemi kaynak yapmadan çözemezler hadi puntoyu becerdiler diyelim o durumda da arabanın rijitliği konusunda kimse garanti veremez... [/quote]

rijit ne abi?ben bilmiyorum da...      

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #9 : Aralık 29, 2006, 22:33:55 »
arabanın taş gibi olması, formunu koruması diyelim
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 29, 2006, 22:35:09 »
Alıntı yapılan: Alper Kutluer
arabanın taş gibi olması, formunu koruması diyelim [/quote]

teşekkürler aydınlattığın için.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 20, 2007, 13:06:02 »
Ya bana saçma geliyor bu parça değişmiş arabanın değeri düşer. Ya değiştiyse noolcak yani araba bu herşey olabilir. Benim arbanın sol kapı sacı, sol ön çamurluk, motor kaputu, ön arka tampon, sol yan cam, sol far sol sinyal değişti ha bide sol ön direk çzilmişti antenden aşağısı boyandı ama direkte bi hasar yoktu. Hepsi serviste değişti boyası orjinalden farksız çünkü Toyota plazalar fabrikaların kullandığı Akzo Noberl boyayı kullanıyor. Ne noldu şimdi yani parçalar orjinaliyle aynı hatta orjinal yedek parça. Önemli olan şase+tavan+arka açmurluklar. Bir Toyota plazanın genel müdürnün bana söylediği şu aracın tavanı yada arka çamurluklarında darbe yoksa aracın değeri düşmez. Eğer galerici zihniyetiyle düşünürsek benim arabanın para etmemsi lazım. Çizik eğik durmasından sa değişmesi kat kat iyidir. Ben araba alacak olsam çamurluk değişmiş kapı değişmişse serviste orjinal parçayla mı değişmiş ona bakarım. Orjinal se problem yok.  Ama arka çamurlukta vaeya tavanda değişme varsa yanaşmam çünkü o parçalar kesilerek değişir daima. Araba bu herşey başına gelebilir. Bu yüzden tampona cama takılmayın.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Mart 21, 2007, 00:11:15 »
erdem bey,keşke dediğiniz gibi olsa...geçen sene aldım corolla yı.sol tarafta sürtmeye bağlı boya var,ancak değişen yoktu.bizim için önden hasarlı olmasın yeter.1-2 aydan beri satmaya çalışıyorum,ama bi türlü beceremedim.sol tarafta boya var deyince kimse yanaşmıyor.ben de hatasız fiayatı çekmiyorum tabi ki...yani doğruyu söylüyorum diye satamıyorum.galerici bu aracı orjinal,sadece çamurluk va kapıda boya var diye satacak biliyorum,çünkü diğer parçaları ancak bir usta anlayabilir...neyse,şimdilik de vazgeçtim satmaktan,beceremicem ben bu işi...ilerde yine nakit ihtiyacı olursa takas makas verecez artık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 21, 2007, 10:39:30 »
Düzeltme yapılan parça bir derece ama değişen bir parça varsa ve bu parça orjinalse hiç bir sorun olmaz. İşte insandan insana değişr ne yazık ki. Piyasada değişensiz boyanansız araba bulmak samanlıkta iğne aramaya benzer. Öyle araç arayan ya kazıklanır yada çok şanslıysa bi tane yüksek fiyata bulur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 21, 2007, 12:42:44 »
Arkadaşım tampon değişti diyedeğeri filan değişmez. Korkma getir buraya fiyatına satarız.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mart 21, 2007, 19:01:38 »
Benım arabam 2006 model ve 5 parçasında boya var. Şimdi bu araba satılmaz mı? Burası İstanbul kardeşim, trafikte hergün ne olaylar geliyor başımıza. Kimse bunu düşünmüyor. Herkes çıkar peşinde şu dünyada. Allah sonumuzu hayırlı etsin ne diyeyim başka...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 21, 2007, 19:44:37 »
Trafiği geç arabaya otoparkta çarpıp kaçıyorlar. Okadar ince eleyip sık dokumamak lazım. Sonuçta rakadaşın arabası 2001 model 6 yaşında araba. Önemli olan şase ve değişmesi zor olan parçalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #17 : Mart 26, 2007, 14:11:54 »
Şimdi olaya bir de şöyle bakalım. 95 XEI sahibiyim. arkadan bir arabaya çarparak kaza yaptım. Ön tampon, far ve sinyal gurubu, ön çamurluklar, kaput, radyatör değişti. 5 ay kadar önce arkasına bir araç sürttü. Taponu değiştirdim. Bagaj kapağında yazıların olduğu kısmın ortası düzeltilerek boyandı. Yazılar değişti.
şimdi normalde 12,500 - 13,500 edecek arabamın şu anda değeri ne olabilir. Veya siz bu arabayı alırmıydınız ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 26, 2007, 18:41:39 »
Eğer şasede bi işlem yapılamışsa oralarda hasar yoksa alırım ama anladığım kadarıyla önden alınan darbe şaseye girmiş çamurluklarda değiştirğine göre o zaman düşünürüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #19 : Mart 27, 2007, 01:10:00 »
ya simdi okuyunca gecenlerde benim arabaya arkadan bi motosiklet kırmızı ısıkta carptı ufak bir arka tamponda boya cıktı bende aracı toyota yı aldıgım yere goturdum orjinal yetkili servise. sokup boyadılar bu islem aracın fiyatını dusurmez degilmi 2007 model