Gönderen Konu: Değişen Boyanan Parçaların Arabanın Değerine Etkisi  (Okunma sayısı 32210 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Değişen Boyanan Parçaların Arabanın Değerine Etkisi
« Yanıtla #20 : Mart 27, 2007, 01:48:04 »
Bu kadar çok takmayın bu konuyu kafanıza olur böyle şeyler hele ki tampon. Tamponlar ne içindir? Çarpmada aracın şasesi zarar görmesin diye. Bu tür şeyler hiçbirşey......
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 27, 2007, 01:48:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 27, 2007, 14:04:25 »
Türkiye'de her 10 otomobilden biri bu yıl kaza yapacak. Bulunduğumuz yere ve ortama göre değerlendirmemiz lazım.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 27, 2007, 20:54:33 »
Arkadaşlar böyle şeyleri fazla takmayını '' HER TOPAL ATIN BİR KÖR ALICISI OLURMUŞ '' derler eskiler kinse korkmasın malınız ziyan olmaz şasesi gidik arabada %20 ucuza gider olur biter  insanlar kanser  vs.oluyor bin bir türlü hastalıkla uğraşıyor Doktor evine götürün 3 ayı kalmış zaten dediğinde o insan için neyin önemi fazla neyinki az olur bir düşünün bazen bu insanların yerine gerçekten koyun kendinizi Araba vs. mevzuların ne kadar basit kaldığını görürsünüz
 Buarada bunlarda konuşulmuyacak mı konuşulacak tabi ama araçlarımızı Hayatımızı amaçları haline çevirmemek gerekiyor diye düşünüyorum
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 27, 2007, 21:23:54 »
Aracım bu sene 3 tane pisi pisine kaza geçirdi birinde lastiği yarıldı yandan motor çarpınca bir de jantı çizildi dah sonra par kahlindeken arkadan dokunmuşlar tampon çatlamış en sonunda da öndeki araca arkadan çarptı. Oluyor yani kimse önleyemez bunları. Çok ta kafaya takmıyorum ben...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #24 : Nisan 01, 2007, 01:22:04 »
Bugün yağmur çamur derken yüksek bir kaldırım taşı ön tamponun sağını sıyırdı. Nazar boncuğu kabul ettim. Sonra akşam evin penceresinden izlediğim bir bayan gözlerimin önünde park etmeye çalışırken arkasında parketmiş bir araca tam 3 defa çarptı. Onun için boşverin gerçekten.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 02, 2007, 12:33:47 »
SAkındık göze çöp batar derler ya yanlış o. Doğrusu Sakındık göz yerinden çıkar....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #26 : Nisan 21, 2007, 10:45:44 »
merhaba . benim arabam 2006 hb sol ön çamurluk ve bagajda az bir cokme var  boyada sorun yok vakumla az cektıler ama yınede bellı edıyor boyatmadım.servıs zaten ılk sordugu kasko varmı bunların amacı ınsanın kanını emmek kucuk bır cokme ıcın bagajı komple boyarız baska yolu yok dıyor  on tampondada  cızıkler falan var hos goruntu olusmuyor servıste  degiştirmeyi dusunuyom  hasarsızlık gıdecek ama on tampona 450 ytl dıyor saolsun toyota.

demek ıstedıgım bence onemlı olan motor kardesım sorun yoksa tamamdır.türkiye sartlarında arabanın carpılmaması cızılmemesı mumkunnmu kurallara o kdar cok uyuyorlarkı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
« Yanıtla #27 : Nisan 21, 2007, 22:21:09 »
o kadar rezil satıcı ve alıcı varki yok boya var yok parca degismis deli oluyorum bu muhabbetlere artık ben araba alıcagım zaman sadece motoruna bakarım gerisi yalan buyuksehirde yasıyoruz hersey olur.
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 23, 2007, 23:55:11 »
Ya geçen gün galericiler sitesine gitim bi tane 2001 corolla gördüm bakmaya başladım adam abi değişeni yok hiç dedi. Değişen yok ama 3 parça tamit görmüş ve 4-5 parçada boya var arabanın hali mundar...... Düzeltmeler dalga dalga. Eğper değişmiş olsa hiç sorun değildi benim için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 26, 2007, 10:44:00 »
Alıntı yapılan: Alper Kutluer
Bugün yağmur çamur derken yüksek bir kaldırım taşı ön tamponun sağını sıyırdı. Nazar boncuğu kabul ettim. Sonra akşam evin penceresinden izlediğim bir bayan gözlerimin önünde park etmeye çalışırken arkasında parketmiş bir araca tam 3 defa çarptı. Onun için boşverin gerçekten.
[/quote]
Bir de kadın sürücüye kasko indirimlidir bu ülkede. Tersine bindirimli olmalı.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Mayıs 01, 2007, 08:47:45 »
Arka çamurluk resimde işaretlediğiniz yer. Ancak direğin uzantısı sizin çizdiğiniz kadar uzun değil, biraz daha kısa...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Mayıs 01, 2007, 09:27:01 »
Malesef o konuda size yardımcı olmayacağım. O konu hakkında bir bilgim yok, ama gün içerisinde öğrenir buraya yazarım. Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #32 : Mayıs 01, 2007, 09:53:37 »
Tamam o zaman. Sen bilirsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 01, 2007, 10:32:59 »
orjinal parça ve servis işçiliği yapılmışsa aracın fiyatından hiç bireşy kaybetmez...Yan sanayi parça ve hatalı boya ve işçilikler aracın degerinden götürür.
''Toyota için kalite yalnızca bir vaat değil, bir yaşam biçimidir.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 02, 2007, 13:09:21 »
Alıntı
peki arka çamurluk bir darbe aldığında rijitlik nasıl bozuluyor.ne de olsa tavanla kapıların birleştiği yer iki parca halindeymiş orası zaten kaynaklı bi yermiş.servisten bi yetkili söylemişti bana..

O parça hasar alırsa rijitlik bozulmaz ama değiştiği zaman kesilerek çıkartılır ve yeni parça tekrardan kaynaklanır. Çamurluk içinde ise punta kaynak denilen kaynak kullanılır çok hassas bir kaynaktır tutmama ihtimalide yüksektir bu kaynaklama işleri düzgün yapılmazsa aracın rijitliği bozulur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 08, 2007, 08:12:22 »
Sevistekilerde bildiğiniz kaportacı ve boyacı bence kaza sonrası servis yerine değişmesi gereken orjinal parçaları servisten alıp bildiğiniz işçiliği iyi olan güvendiğiniz ustalara yaptırtmak
 servis önüne geleni değiştiriyor . Kapının sacında az çökme olsa değiştiriyor uğraşmıyor kapı sacı değişince de satarken işler değişiyor tabi. Ve dediğim gibi servistekilerde süper değiller servisten parçaları alıp  bildik tanıdık işçiliğine gündiğiniz ustalara yaptırtmak ben şahsen böyle yapıyorum ve tevsiyede ederim

Kelime hataları için özür
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #36 : Mayıs 08, 2007, 09:08:19 »
Alıntı yapılan: Bülent Öztürk
Sevistekilerde bildiğiniz kaportacı ve boyacı bence kaza sonrası servis yerine değişmesi gereken orjinal parçaları servisten alıp bildiğiniz işçiliği iyi olan güvendiğiniz ustalara yaptırtmak
servis önüne geleni değiştiriyor . Kapının sacında az çökme olsa değiştiriyor uğraşmıyor kapı sacı değişince de satarken işler değişiyor tabi. Ve dediğim gibi servistekilerde süper değiller servisten parçaları alıp bildik tanıdık işçiliğine gündiğiniz ustalara yaptırtmak ben şahsen böyle yapıyorum ve tevsiyede ederim  

Kelime hataları için özür [/quote]

kesinlikle katılıyorum.. +++1

Always TOYOTA