0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gündüz farı ile ilgili uygulanacak çözüm yolu aslında kolay, aynı zamanda bunu serviste yaptırırsanız garantide problem olacağını sanmıyorum. Auto konumundayken, elektrik devresi arada bulunan sensöre bağlı olarak çalışır. Yani sensöre kadar elektrik gider ama sensörden sonrası havanın ne kadar aydınlık olduğuna bağlıdır. Eğer yeteri kadar karanlık ise, sensör kendisine kadar gelen elektriği farlara iletir. İşte bu noktada gündüz farı istiyorsanız ve orjinalinden birşey değiştirmek istemiyorsanız, gündüz farı niyetine sis lambasını kullanabilirsiniz. Auto konumundayken, sensör öncesinde sis farlarına direk bir hat çekilir, yani far kontrol kolunu auto konumuna getirince direk olarak sis farları devreye girer. Tünel gibi bir yere girince de farın kol üzerinde ayarlanmış konumuna göre kısa ya da uzun farlar çalışır. Tünel de olsa karanlık ortamlarda direk uzun farların devreye girmesini doğru bulmadığım için böyle bir öneride bulundum. umarım işinize yarar. Elektrik sarfiyatı ile ilgili baya uzun bir tartışma olmuş, sonucun tatlıya bağlanmasına sevindim. Bugün birkaç kere okumaya çalıştım, her seferinde bitiremeden dışarı çıkmak zorunda kaldım. Anca fırsat bulabildim, tamamını okumak için. Timuçin abinin yazdıkları teknik olarak tamaiyle doğru olmakla birlikte, Alper'in de klima ve diğer elektrik kullanan parçalar arasında belirttiği fark doğrudur. Klima hem mekanik olarak hemde elektrik olarak sistemden güç alacağı için, oluşturacağı fark diğerlerinden daha fazla olacaktır. Yani rahatımız için kullandığımız fazladan yakıtın, yarısından daha az bir miktarı ile daha fazla güvenlik sağlanır.