0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Maalesef haklısın Tolga, elimizden geldiği kadar toleranslı ve iyi niyetli olmaya çalışıyoruz ama insanların algılamaları ve zihniyetleri o kadar farklı olabiliyor ki, her yeni üyeyi neredeyse ayrı bir vaka olarak değerlendirmek zorunda kalıyoruz
Sayın Saygılı; Foruma üye olan arkadaşlarımızın çoğu fark etmeyebiliyor kendini tanıtmayı, çünkü üye olurken bildiğim kadarı ile bariz bir uyarı yok foruma ilk giriş yaptığınız kendinizi ayrıntılı olarak tanıtınız diye. Genel olarak Türkiyedeki internet kullanıcıların forum alışkanlığı da malum.. Siz öyle bir mesaj yazmışsınız sanki üye tüm uyarılara rağmen kendisini tanıtmıyor ayrıca "vaka" olarak bir değerlendirme yapmışsınız. İnsanların algılama ve zihniyetleri konusundaki şaşkınlığınıza ben şaşırdım, muhakak farklılık olacaktır, herkes sizin gibi düşünse insanlar foruma neden ihtiyaç duysunlar ve problemlerini bu ve bu gibi yerlerde tartışma ihtiyacı hissetsinler. Sonuçta bilmedikleri birşeyi nasıl uygulasınlar. Ben de foruma üye oldum ve ilk gelen mesaj kendinizi tanıtınız oldu. Gayette hoş karşıladım. Ancak sizin bu gözle bakmanızı çok yadırgadım...
Sayın SANCI; yeni üye olan herkese Forum Kuralları ile ilgili ve de özellikle de kendilerini tanıtmaları gerektiğini bildiren bir özel mesaj otomatik olarak Site Yöneticisi'nden geliyor. Ayrıca şu an bile içinde bulunduğumuz sayfanın baş kısmında, avatarınızın hemen altında da ve farklı bir çok konu başlığında da bu husus özellikle belirtiliyor... Ben de son zamanlarda bozuluyorum bu duruma... Hiç selamı sabahı olmayan insanlar bana özel mesaj gönderip bilgi vs. istiyorlar. Bende tabi görmezden geliyorum. 1 yıllık üyeyim ama gelen özel mesaj kutuma bakıyorum 352 mesaj var. Sildiklerim de cabası... Asla cevap yazmıyorum. Burası Teknik Destek Sitesi değil. Yada akıl alma, yada ticaret yapılacak bir yer de değil. Burası dostluk platformu...
Ne demek istediğim tam olarak anlaşılmamış sanırım, biraz açayım. Biz de üye olan arkadaşların internet kullanma alışkanlıklarının ve forum kültürlerinin çok farklı olduğunun ve olabileceğinin farkındayız. Bu nedenle üye olan herkesin peşinen forum kurallarını tam olarak okuduğunu kabul edip ilk mesajından itibaren forum kurallarına sıkı sıkıya uymasını beklemek gibi bir katı yaklaşım göstermiyoruz. Üyenin, -eğer varsa bir hatası- onu nasıl uyaracağımız konusunda bile çok dikkatli oluyoruz. Ben şahsen üyenin yazım şekli ve üslubundan nasıl bir tepki göstereceğini tahmin edip ona göre davranmaya ve uygun bir dil kullanmaya çalışıyorum. Böyle bir zorunluluğum olmamasına karşın gönül kırmamak adına elimden geldiği kadar esnek olmaya gayret ediyorum. Bazı arkadaşlarımız, Türkçe yazım kuralları, profil bilgileri veya diğer konulardaki hataları ile ilgili uyarılarımız karşısında mahçup olup hemen gereğini yaparken, bazıları ise maalesef alınganlık duyup ters tepki verebiliyorlar. Benim anlatmak istediğim olay budur. Çünkü biliyorum ki bir insanı kazanmak ne kadar zorsa kaybetmek o kadar kolaydır.
Açıklaman için Teşekkürler Hakkı Bey. Bu kez sizden almam gereken cevabı aldım.
Geçenlerde buna benzer bir konu sanırım konuşulmuştu haklısınız.
Benim bir önerim vardı bu konuda. Üye olanları tabii ki önce uyaralım(uyarılmaya gerek olanları), sabır gösterelim ama, üye olup, 1-2 soru sorduktan sonra uzun bir süre,mesela 6 ay, bir daha foruma uğramayanları sistem kendi kendine bloke edebilir, silebilir ya da bunun gibi birşey olabilir. Hatta bu fikrime ACD esprili bir yaklaşımla, askere gidenler hariç, demişti. Düşünün, bu forumda öyle bir ortam var ki, insanlar birbirlerinin askerliklerini, evliliklerini, özel günlerini paylaşabiliyor. Bu güzel ortamda ben çok yeni sayılırım bir çok üyeye göre, hatta şahsen henüz hiç kimseyle tanışmış değilim, ama bazı gönlü güzel insanlarla birbirimize abi, kardeş, hocam gibi samimi ifadelerle hitap edebiliyoruz. Yeri gelmişken buradan söyleyeyim: Hiç kimsenin bana Cüneyt bey diye hitap etmesine gerek yok. Eden, bunu nezaketinden dolayı ediyor biliyorum,öyle rahat edene bişey demem ama, bana Cüneyt abi, Cüneyt kardeşim ve hatta sadece Cüneyt diye hitap edebilir isteyen herkes.
Abi seni alkışlamaktak yoruldum Süpersin Candan adamsın Cüneyt Dermişim latife tabi abicim (isimle hitap kısmı latife olan )
Fordclubtr.com da böyle bir uygulama var 6 ay online olmamış üyeleri otomatik siliyorlar.
Sağol kardeşim Bir yerlerde karşılaşırsak Cüneyt'de diyebilirsin, yaşıt zannederler, havamız olur
bu konu sürekli gündeme geliyor, ancak ben karşıyım. İsterse hiç mesaj atmasın, yine de kayıt olan kişi en azından isim ve email adresini bırakıyor. Birçok üye ise Şehir, yaş veya kan grubu gibi bilgilerini de giriyor. Bunlar oldukça önemli bilgilerdir. Firmalar bu gibi bilgileri toplamak için büyük paralar harcar.Ha bizim işimize pek yaramıyor, çünkü profil bilgilerini saklı tutuyoruz. Kimseyle paylaşmıyoruz. Spam atmıyoruz. Ama yine de silmek bana israf gibi geliyor