Gönderen Konu: OTOMOTİK VE MANUEL VİTES ( ARTILARI EKSİLERİ )  (Okunma sayısı 9312 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
OTOMOTİK VE MANUEL VİTES ( ARTILARI EKSİLERİ )
« : Ekim 14, 2009, 11:37:15 »
Arkadaşlar öncelikle herkese bol kazançlı hayırlı günler... Uzun süredir 93 - 96 model Corolla GLİ Klimalı ve manuel vites temiz bir efsane arıyorum. Şu ana kadar bulamadım.  Bulduğum araçlarda ya GL oluyor, ya GLİ ama otomotik vites oluyor, ya GLİ ama klimasız oluyor, yada GLİ Klimalı manuel vites tamam diyorum bu sefer araç harita gibi oynanmadık yeri kalmamış... Anlayacağınız bir türlü aradığımız kriterleri yakalayamadık, kısmet ; bakıyoruz hala... Öncelikle bu konuyu açmamdaki sebep otomotik viteslerle ilgili kafamın karıştığıdır... Muhtelif 5 - 6 marka arabaya bindim ama otomotik vites hiç kullanmadım. Efsaneyi ararkende hep otomotiklerle karşılaştım. Kimisi otomotik daha iyi diyor, kimisi tavsiye etmiyor. Bu konuda görüş ve bilgilerinize başvurmak istedim. Şimdiden çok sağolun arkadaşlar... Ayrıca aradığım kriterde satılık corolla'dan haberi olan varsa forum aracılığıyla , kozbekrsd34@hotmail.com adresinden veya 05337678491 nolu tlf ulaşabilirlerse sevinirim.  :)

Toyota Club Türkiye

OTOMOTİK VE MANUEL VİTES ( ARTILARI EKSİLERİ )
« : Ekim 14, 2009, 11:37:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 Toyota Corolla Comfort 1.6 Benzinli
  • Kan Grubu: B+
Ynt: OTOMOTİK VE MANUEL VİTES ( ARTILARI EKSİLERİ )
« Yanıtla #1 : Ekim 14, 2009, 12:10:49 »
Kadir Bey... Otomatik mi iyidir, manuel mi sorusunun standart bir cevabı yoktur. Bu, tamamen sizin araba kullanma tarzınızla ve zevkinizle alakalı birşey. Ben mesela, araba kullanırken kesinlikle her anında arabaya hakim olmak isterim, hükmetmek isterim. Zaman zaman sıkışık trafikte ''Acaba'' mı desem de, vazgeçemem manuel vitesten.
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2010-corolla-comfort/
2010 TOYOTA COROLLA COMFORT 1.6 BENZİNLİ DÜZ VİTES

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Automatic transmission
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #2 : Ekim 14, 2009, 12:14:14 »
Her zaman manuel derim siz konformumu tercih edersiniz yoksa hızı ve seriliğimi önce ne istediğinize karar verin konfor rahatlık istiyorsanız otomatik ama zevk almak , hız, serilik istiyorsanız manuel bu kadar basit.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ekim 14, 2009, 12:58:01 »
aynen oğle manuelin tadı çok başka ama tembelliğe alışçam diyorsanız otomatik:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 14, 2009, 13:08:14 »
İkisinin ayrı zevkleri olduğunu söyleyebilirim, sıkışık bir trafikte kesinlikle otomatik istiyorum diye düşünürken, normal trafikte aracı hissettikçe düz vites diyorum:) Kadir Bey bu tamamen sizin zevkinize ve kullanma şeklinize kalmış birşey, umarım temiz istediğiniz gibi bir araç bulabilirsiniz saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 14, 2009, 13:16:10 »
Tamamen sizin araç kullanım alışkanlıklarınıza bağlı. Ani ivmelenme ve kalkış istiyorsanız, kesinlikle manuel, rahat seyir ve şehir içi kullanım istiyorsanız, otomatik elbette.
Her iki seçeneğin de ayrı zevki ve keyfi var.
Tam otomatiklerin şanzıman arızası daha pahalıya mal oluyor, biliyorsunuzdur umarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Ekim 14, 2009, 13:30:54 »
Piyasada tutulanların manuel olduğu, otomotiklerin fazla tutulmadığı yönündeki bilgiler ne derece doğru. Eğer Otomotikler tutulmuyorsa Tutulmama nedeni arıza yapması ve buna bağlı olarak tamir maliyetinin yüksek olması mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ekim 14, 2009, 14:00:05 »
o otomatikler biraz fazla yakıyo sanırım manuele göre yanlışsam düzeltin arkadaşlar.mm gibi değiller yakıt açısından ama tam otomatiğin tadınıda mm vermiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Ekim 14, 2009, 14:08:58 »
Teşekkürler atakan bey aydınlatıcı bilgileriniz için... Yakıt olayıda önemli tabii, türkiye gibi benzini en pahalı tüketen ülke olunca...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ekim 14, 2009, 15:58:32 »
Kadir Bey... Otomatik mi iyidir, manuel mi sorusunun standart bir cevabı yoktur. Bu, tamamen sizin araba kullanma tarzınızla ve zevkinizle alakalı birşey. Ben mesela, araba kullanırken kesinlikle her anında arabaya hakim olmak isterim, hükmetmek isterim. Zaman zaman sıkışık trafikte ''Acaba'' mı desem de, vazgeçemem manuel vitesten.
Kendimden alıntı yaptım,çünkü son sorunuzun cevabı da aşağı yukarı aynı. Türk insanının alışkanlıklarıyla alakalı birşey bu. Ayrıca:
Tam otomatiklerin şanzıman arızası daha pahalıya mal oluyor, biliyorsunuzdur umarım.
o otomatikler biraz fazla yakıyo
Bunlar da çok büyük korkular tabii insanlar için. İnsanların tercihlerindeki öncelik, içlerindeki korkulardır geleceğe yönelik.

Avrupa ve ABD'de mesela otomatik vites daha çok tercih edilir. Hem bu toplumların genel yapı olarak rahatlığı ve konforu bizlerden daha çok benimsemelerindendir bu, hem de benzin fiyatı, tamir masrafı gibi problemleri olmamasından. (Zaten birçoğu arabasını garanti süresi içersinde yeniliyor)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #10 : Ekim 14, 2009, 16:18:40 »
İstanbul'da yaşamasaydım kesinlikle manuel kullanırdım.

Full otomatik kullandım. Yeterince seri ve hızlı olduğunu düşünüyorum. Gaza sonuna kadar bastığınızda zaten bir alt vitese geçip devri yükseltiyor o yüzden araç sollamada da sıkıntı yok. Motordan tekerlere sürekli bir güç aktarımı var. Aracı durarak sabit tutmak için fren gücünden yararlanıyorsunuz o yüzden frenden ayağınızı kaldırdığınızda hareket ediyor ve yine o yüzden aktarılan gücün karşılayacağı orandaki yokuşlarda kaymıyorsunuz. Bunun getirdiği eksi de yakıt olarak size yansıyor. Manuel'e göre 3 litre gibi bir fazla yakıt söz konusu.
Şimdi multimode kullanıyorum. Hem otomatik olsun hem de ekonomik olsun diye. Debriyajın sadece pedalı yok. Araç sizin yerinize basıyor ve değiştiriyor. Aslında manuel olduğu için yokuşta kaydırır, geçişleri hissettirir vs. ama alışılabiliyor.

DSG veya PowerShift benzeri çift debriyajlı bir şanzıman alabiliyorsanız elbette onlar en iyisi. Hem manueller hem de birinin bıraktığı vitesten sonra diğeri devraldığı için full otomatikten daha sarsıntısız bir geçiş yapıyorlar hem de ekonomikler. Bunlara en yaklaşan Ford'un CVT şanzımanı oldu ama onda da sorunlar çıktığı için artık üretilmiyor bildiğim kadarıyla.

Son karar. Konfor derseniz full otomatik. Benim gibi şehir içinde yine rahat edeyim ama daha az yaksın diyorsanız multimode.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ekim 14, 2009, 16:28:02 »
Son karar. Konfor derseniz full otomatik. Benim gibi şehir içinde yine rahat edeyim ama daha az yaksın diyorsanız multimode.
Ben araba kullanmaktan zevk alıyorum diyorsanız da, manuel :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #12 : Ekim 14, 2009, 17:21:15 »
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar... Efsane corollayı kullanma zevkini yaşamak için + ekonomi için manuel diyorum hayırlısı bakalım. İstanbul dışından 2 - 3 efsane yakaladım aradığım kriterlerde gidip bakacağız. Bir sorum daha olacak ama arkadaşlar kusura bakmazsanız ; Bu efsane kasaların japon versiyonlarının sonu 1996 modellerdi değilmi ? Daha sonrası ( 97-98 )yerli montaj sanırım yanılıyormuyum ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Ekim 14, 2009, 17:48:34 »
Arkadaşlar kusura bakmayın acemiliğime verin (efsaneleri tam anlamıyla tanımıyorum )ama bir konuda daha bilginize başvuracağım ; GLİ lerin hepsi enjeksiyonlu ama bunların hepside tek nokta enjeksiyonlumu yoksa model yılına göre değişiyormu mesela 1993-94 tek nokta 95-96 çok nokta enjeksiyonlu mu ? Veya hepside tek nokta enjeksiyonlu mu ? Kimilerine sıralı LPG takılmış, kimilerine normal biraz önce 96 gli yakaladım (ankarada ), sahibi normal LPG taktırdım diyor,sorun yok diyor. Motor çok nokta enjeksiyonlu değil mi dedim bilgim yok diyor. Aydınlatabilirseniz çok müteşekkür olcağım inanın. Efsaneye taktım arkadaşlar ankarada da bulsam alacağım inşaallah ... Darısı bütün efsane arayanların başına ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 14, 2009, 18:24:02 »
yıllarca manuel vites kullandım.  son 2 arabam otomatik.
bir daha manuele dönüp de bakmam.
otomatik vites + kol dayama  = her yolda keyif.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #15 : Ekim 14, 2009, 19:09:02 »
merhaba  yaman kardeşim iyi diyonda birazda ekonomi lazım, ev kira dükkan kira ... Malunm İstanbulda geçim dahada zor , anadolunun ,memleketimin gözünü seviyim ama çıkmışız bir kere dönemiyoruz memlekete... Arabanın finansmanı Allah razı olsun Babama ait yoksa 2 yıldır arabam yok, dükkandan bir kenara artırıpta araba almak hayal... Genede hayırlısı. Otomotikten bu kadar korkma diyorsun heralde sağol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Automatic transmission
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #16 : Ekim 14, 2009, 23:52:56 »
En iyi araç kullanıcısı Hidrolik olmayan direksiyonu ,otomatik olmayan şanzımanı olan arabayı kullanandır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ekim 15, 2009, 00:05:49 »
En iyi araç kullanıcısı Hidrolik olmayan direksiyonu ,otomatik olmayan şanzımanı olan arabayı kullanandır :D
:alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 15, 2009, 00:17:41 »

Biri bana mı seslendi :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 15, 2009, 00:39:47 »
Manuel daha ekonomiktir, otomatik daha rahattır. Performansa gelince kağıt üstünde manuel daha ataktır, fakat otomatik kullananlar bilirler, kalkışta genelde manuel arabaları geride bırakırlar. Bunun nedeni de insanın makine kadar hızlı ve mükemmel zamanlama ile vites değiştirememesi. Onlar vitesle, devirle, debriyajla uğraşırken siz sadece gaza basarsınız. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac