Anket

Boya işlemi ustadan ustaya mı? Servisten servise göre mi değişir?

Usta
29 (85.3%)
Servis
5 (14.7%)

Toplam Oy Verenler: 34

Gönderen Konu: Kaporta boya hataları  (Okunma sayısı 13261 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Kaporta boya hataları
« : Ekim 13, 2009, 21:58:36 »
Aracım, sağ taraftan aldığı çizikten dolayı 2007 yılının 12. ayında boyandı, 2008 yılının 3. ayında boyada matlaşma ve dalgalanma olması sebebiyle servise tekrar götürdüm ve pasta cila ile giderilecek bir problem olduğunu söyleyerek araca hatta genel bir pasta cila işlemi yapıldı, ayrıca aynı günlerde boya koruma işleminin yenilenmesi vardı onuda yaptırdım, bu işlemler bir müddet daha gözümü boyadı. Fakat bir süre sonra aynı bölge tekrar farklılık yaratmaya başladı ve tekrar servise götürdüm açık açık boya işleminin tekrarlanmasını istedim, mevsim şartları bahane edilerek pasta cila işlemi yapıldı ve aracı kullanmaya devam ettim. En sonunda 2009 yılının 6. ayında tak etti ve sağ taraftaki boya işleminin tekrarlanmasını istedim ve yapıldı. Fakat halen o bölgede diğer bölgelere göre boya farkı var ve dalgalanmalar, akmalar... Ne yapacağımı şaşırdım her aracın sağ tarafına bakınca içim acıyor ve her yıkamya götürdüğümde abi aracın sağ tarafı boyalı demelerinden sıkıldım. Toyota gibi bir firmanın bu gibi şikayetlere yer vermemesi gerekirken uğraştığımız şeylere bakın. ne yapabilirim yardımcı olabilecek arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var. Bütün bu işlemler için ücret ödemediğimi belirtmek isterim. Servis nataş toyota.
şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Kaporta boya hataları
« : Ekim 13, 2009, 21:58:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Kaporta boya hataları
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2009, 22:01:31 »
sizin yapabileceğiniz bir şey yok .servisin rengi kesin tutturması gerekiyor .tekrar götürün
araç bakım ürünleri hakkında her şey ....

http://www.turkiyeotoforum.com/tr/index.php?board=12.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2009, 22:30:58 »
boya işlemi ustasına göre fark eder bence servis diye en iyi usta orda diye bişey yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2009, 22:33:31 »
:D

Valla konuyu ilk ben okudum okuma 1 olarak gösteriodu girdiğimde ben makara olsun diye servisi işaretledim oylamada :wacko:

Ama servisle alakasını anlayamadım olayın sonuçta servisinde bünyesinde usta veya ustalar var :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Automatic transmission
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2009, 22:39:48 »
Toyota nataşş yanlış yerdesiniz bence :D Toyota ortaköy toyota tarabya denemenizi tavsiye ederim. Çünki ordan alınan bayabir şikayet var çevremden biliyorum. Birde ben garanti olayını sorucam boya garantisi kaç yıldır mekanik garantisi kaç yıldır  bunlar hakkında bilgi verebilirmisiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2009, 22:46:26 »
Selam Arkadaşlar,
Evet aslında servis bir alakası yok olayın ama problemin kişiselleştiğini düşünüyorum. Başka bir servis önermişsiniz peki farklı servis, nataşın bu problemini çözer mi? çözersede bir bedeli olur mu?
Ayrıca garantisi ne kadar devam ediyor bilmiyorum. Ama 2007 yılının 12. ayında boyanan bölge 2009 yılının 6. ayında tekrar bedelsiz boyandı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2009, 22:52:09 »
Daha önce başka bir konuda bir arkadaşımız boyaya vernik katılmasının orjinal boya gibi canlılığını koruduğu belirtmişti. Emin olmamakla birlikte katılan vernik oranı az olabilir mi diye düşünüyorum
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 13, 2009, 22:58:42 »
YApılşan işçilikler 1 yıl garantili diye biliyorum.Onlarda yaptıkları hatayı kabul edip ücret talep etmeden tekarar boyamışlar.Ancak işçilik garanti uygulamayı yapan plazada tekrardan ücret alınmadan uygulanabiliyor..Nataşın yaptıgı hatayı  başka servis işçilik garantisi dogrultusunda gideremiyor..Buöyle uygulamaları var..Mail atıp dert yakınıp başşka servise yönlendirmelerine isteyebilirsiniz..0212 354 0354 tü müşteri hizmetleri herhalde
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 13, 2009, 23:50:25 »
Yokmu şu TCT de bir tane oto kaporta boyacı üye yaww.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 14, 2009, 14:00:41 »
Sadece ustaya bakar bu iş . Ve ustanın kullandığı malzemenin kalitesine....
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 14, 2009, 19:47:09 »
Metalik boyalarda kader mi acaba bu? sonradan üste atılan boya birkaç yıl sonra pul pul oluyor veya sanki bulanıklaşıyor? Bu boyanın bir özelliği mi yoksa ustalardan mı kaynaklanıyor?
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Automatic transmission
« Yanıtla #11 : Ekim 14, 2009, 23:31:44 »
Birde bu işin yapıldığı yer ortam ve malzemeler vardır usta işini aylık yapar ve aylık parasını alır yaptığı iş miktarı o kadar da önemli değildir . ELinde olanla yetinir bide bunu göz önünde bulundurun derim bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #12 : Ekim 14, 2009, 23:34:18 »
Metalik boyalarda kader mi acaba bu? sonradan üste atılan boya birkaç yıl sonra pul pul oluyor veya sanki bulanıklaşıyor? Bu boyanın bir özelliği mi yoksa ustalardan mı kaynaklanıyor?
metalik boyalarda renk farkıda daha fazla oluyor bence bi daha araba alırsam opak beyaz alıcam metalik güzel ama can sıkıyo bişey olunca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Automatic transmission
« Yanıtla #13 : Ekim 14, 2009, 23:46:57 »
Beyaz araba almak hatanın ta kendisidir. Çabuk kirlenir , çabuk matlaşır, çabuk sararır arabaya yakışır ama bu yüzden hiç sevmem .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 15, 2009, 04:10:35 »
Beyaz araba almak hatanın ta kendisidir. Çabuk kirlenir , çabuk matlaşır, çabuk sararır arabaya yakışır ama bu yüzden hiç sevmem .

Bir de siyahı dene !!! (Sürekli arabanın temiz olduğunu görenler bu renk çok hoş diyor ama temizlik için ne kadar uğraştığımı bilmiyorlar) :D. Her rengin bir ya da birkaç eksi yönü var. Kimisi küçük bir alan boyatmak istediğinizde problemdir, kimisi çabuk kirlenir, kimisi çizikleri çok belli eder vs. Bu nedenle hangi rengi alacağın araba için kullanmak istiyorsan, onu kullan. O rengin kendine has bir sorunu olsa da, önemli olan gözüne hoş görünmesi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 15, 2009, 21:35:22 »
aksine beyaz kirlenmiyor. yani öyle kir filanda belli etmiyor benim ki 2001 model olmasına rağmen öyle belirgin bir sararma filanda yok...
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 15, 2009, 21:39:15 »
aksine beyaz kirlenmiyor. yani öyle kir filanda belli etmiyor benim ki 2001 model olmasına rağmen öyle belirgin bir sararma filanda yok...

benimkii 95 :D basıyom pasta cilayı canım sıkıldıkca :D canavar maşallah... ayrıca yeni kasa araçlarda beyaz ayrı bir asalet veriyor anlamadım gitti bu durumu... ama süper...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 16, 2009, 10:00:16 »
Yokmu şu TCT de bir tane oto kaporta boyacı üye yaww.

Birisi Hande hanımdan mı bahsediyor? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Ekim 16, 2009, 10:10:28 »
Arkadaşlar konunun dışına çıkmak üzeresiniz. Servise 2 mail attım halen dönen olmadı bakalım biraz daha bekleyeceğim.
Ama kim baksa araca, direkt aracınız boyalı mı diye soruyor. İyi bir ustanın bunu fark edilmiyecek kadar iyi bir işçilikle yapabileceğini söylüyorlar. Servisin dışında bir ustaya götürsem belki daha iyi olacak ama garantisini bozulur mu bilmiyorum, birde işin maliyeti var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 16, 2009, 10:25:08 »
Aracımın arka tamponu sağ tarafında ki ufak bir hasardan dolayı boyandı.Aracımın rengi gümüş metalik.Gerçekten çok belli oluyor.Resmen boyanan kısım daha koyu ve daha mat.Her bakışımda moralim bozuluyor.
Acaba bu kadar belli olması normal mi, yoksa boya hatası mı var?Aslında boya işleminide yetkili serviste yaptırdım.Onbin bakımına gidince söyleyeceğim.Gerçekten bir boya hatası varsa ve bu hatalarını da kabul ederlerse tekrar boyattıracağım.Tabi hata kabul etmek insaflarına kalmış.Hatalarını kabul ettirmek o kadar zor ki yetkiki servislere.Kırk dereden su getirttiriyorlar.Binbir bahane buluyorlar.
Sonuçta satıcı her zaman haklıdır. :)  
http://www.kirmizimavi.org/forum/index.php  --- Mavi Ateş --- Kardemir Karabükspor